تاریخ انتشار : ۲۹ مرداد ۱۳۸۸ - ۱۰:۳۲  ، 
کد خبر : ۱۰۷۱۷۲

قدر فرصت


ناصر بهرامی‌راد
اگر از شما بپرسند بزرگترین هنری که ملت ایران در تحولات نیم قرن اخیر تاریخش از خود نشان داده کدام است، چه پاسخی می دهید؟ به زعم نگارنده هنر بزرگ و بی مثال این ملت، صحیح ترین انتخاب در حساسترین مواقع بود: انتخاب نظام حکومتی مبتنی بر مدل امامت در زمانی که نهضت عظیم انقلاب اسلامی در نقطه اوج منحنی حرکت خود قرار داشت. چنین انتخابی البته بدون سابقه و مقدمه نبود و ریشه در فرهنگ غنی اسلام ناب، هوش سرشار ایرانی و تجربیات انباشته از تحولات دو سده اخیر ایران و چهار سده اخیر جهان معاصر دارد. اینگونه است که یک ملت برجسته با شناخت کافی از تمام ظرفیت های بالقوه و بالفعل خود، آنها را برای رسیدن به هدف های متعالی اش متمرکز و همسو می کند و بکار می گیرد و در سایه آن نه تنها در زندگی ملی توفیقاتی همچون پشت سر نهادن ظفرمندانه هجمه های سنگینی از قبیل جنگ تحمیلی، توطئه های ضد انقلابی، تحریم گسترده، تهاجم فرهنگی را کسب می کند، بلکه خود به یک نشانه و الگو برای ملت های دیگری تبدیل می شود که در جستجوی راه نجات مشغول تلاش و مجاهده هستند.
ملت ایران ارزش نظام مبتنی بر الگوی امامت را قرن ها قبل و در سال های نخستین ورود اسلام به خاک این سرزمین، از میان غبارهای فتنه با زیرکی شناخته بود و از مختصات آن همچون اتکاء بر فطرت انسانی، رابطه عاشقانه و ناصحانه امام و امت، عدالت طلبی و ضدیت با ظلم و سلطه، عقلانیت، علمی بودن، معنویت و تعالی جویی بخوبی آگاهی داشت. از این رو مترصد لحظه ای مناسب در تاریخ خود و امت اسلامی نشست که بتواند آن را از مقام نظر به فعلیت درآورد و از ثمراتش بهره‌مند شود.
بیانات روز سه شنبه رهبر معظم انقلاب در دیدار مسئولان و کارگزاران نظام و محورهای چندگانه آن را می توان از جمله جلوه های عینی تبلور نظام امامت در حیات یک جامعه پویا و زنده به حساب آورد؛ بیانات حکیمانه ای که در دوران قیادت معظم له و نیز دوران حضور امام راحل (ره)، سابقه ایراد و نمونه های مشابه فراوان دارد.
کسانی که خبرهای مربوط به رخدادهای اقتصادی، سیاسی، اجتماعی را در عرصه داخلی و بین المللی و نیز اظهار نظرهای مسئولان و چهره های شناخته شده و دارای گرایش های متنوع سیاسی را رصد می کنند، بیش از دیگران متوجه اهمیت این سخنان، بخصوص در شرایط زمانی بیان آنها می‌شوند.
تأکید بر تقوا به عنوان اصلی ترین بهره انسان و جامعه در ماه مبارک رمضان و خوان نعمت الهی، توجه به پاک نگه داشتن باطن انسانی علاوه بر محافظت از گناهان ظاهری، سنگین شمردن آثار خطا هایی که ممکن است از مسئولان و برجستگان جامعه سر بزند، بر شمردن برخی از این دست خطاها و گناهان که شاید در وهله نخست قابل ملاحظه به نظر نرسد، از جمله مواردی بود که رهبر انقلاب در جمع کارگزاران نظام بیان کردند و از خداوند خواستند در این کلمات اثری بر قلوب قرار دهد. ایشان به سیاهه ای از گناهان اشاره کردند که مخصوص مسئولان است و می تواند تأثیر مخربی هم برای آنان و هم برای ملت در برداشته باشد: کوتاهی در انجام وظایف، ایجاد یأس و کند کردن حرکت عمومی کشور، دست درازی به اموال عمومی، ایجاد تفرقه و اختلاف یا دامن زدن به آن، شرکت کردن در فسادهای اقتصادی و یا چشم بستن بر آنها، افزون خواهی، بدبینی و بددلی و تحقیر مردم. اینها گناهانی است که در جوامع فاقد نظام مبتنی بر الگوی امامت اساساً یا به چشم نمی آیند و یا آن که خدای ناخواسته فضیلت و جزو طبیعت سیاست ورزی و اداره جامعه محسوب می‌شوند.
رهبر انقلاب در دیدار کارگزاران و مسئولان نظام بخش عمده ای از رفتارها و اظهارات روزهای اخیر را که موجب کدورت و دلتنگی مردم شده بود، مورد توجه قرار دادند و توصیه به اصلاح این گونه رفتارها و سخنان کردند: «این گله گزاری ها نبایستی در سفره مردم گذاشته شود. جلو مردم دست به یقه شدن و با هم یک و دو کردن مردم را دلشکسته می کند. چرا ما باید مردم را دلشکسته کنیم؟ مردم به این خوبی».
رهبر انقلاب تاکید فرمودند: «تبلیغ ناکارآمدی دولت را در بین مردم کردن، آن هم غیرمنصفانه، صحیح نیست. اگر هم واقعیت می داشت، نباید به شکل تبلیغاتی و داد زدن بر سر کوچه و بازار ظاهر می شد؛ چه برسد به آنجایی که واقعیت هم ندارد و غیرمنصفانه است. دولت با جدیت و تلاش خوب، کار پرحجم و متکی بر محاسبه انجام می دهد... امروز همه دارند می بینند، ما هم داریم می بینیم و دیگران هم شاهدند که حجم کار متراکمی که دولت انجام می دهد، انصافاً درخور تحسین و ستایش است...»
ایشان دو انتخابات پیش رو را مورد اشاره قرار دادند و ضمن منع شرعی همگان از تخریب و اهانت به رقبا، به مسئولان دولتی دستور اکید دادند که از هر نوع مداخله در انتخابات خودداری کنند؛ در عین حال سیاستمداران را از تکرار سخنان غیرواقع در خصوص انتخابات قبلی برحذر داشتند: «مسئله دخالت نیروهای نظامی در انتخابات، بر زبان هایی از سیاستمدارها جاری شده، که این واقعیت ندارد و ظلم به نیروهای نظامی هم هست که اینها را متهم کنند. می بینید سالهای متمادی است که در انتخابات به درخواست وزارت کشور، فقط نیروهای انتظامی برای حفاظت از صندوق ها به آنها کمک می کنند و هیچ دخالت دیگری نیست».
رهبر معظم انقلاب در این نشست، بار دیگر با تاکید بر این که نظام جمهوری اسلامی نه تنها تهدیدی برای هیچ کشور و دولتی نیست بلکه تنها از عدالت دفاع و با ظلم و طغیان بین المللی مقابله می کند، خاطرنشان ساختند: «جمهوری اسلامی بحمدالله یک دولت، یک کشور و یک نظام مقتدری است که اقتدارش به خاطر تمسک به دین و اصول اسلامی و تکیه به ملت است».
مسئولان دارای گرایشات گوناگون سیاسی که در حسینیه امام خمینی (ره) گرد آمده بودند تا غبار کدورت ها را زیر باران رحمت ولایت از دل ها بشویند، بیانات حکیمانه و دلسوزانه رهبر انقلاب را شنیدند و معنویت ناشی از آن را در زندگی روزمره شان لمس کردند. با این حال و هوای نورانی است که دل های همراهشان به استقبال معنویت شب های قدر می رود و در آستانه شهادت مولای متقیان به سوگ علی (ع)، اسوه عدالت و تقوا می‌نشینند... روزهای ماه مبارک رمضان- ماه تقوا و رحمت- رو به پایان می رود و برای بهره مندی فردی و جمعی از برکات آن، فرصت چندانی باقی نمانده است.

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات