تاریخ انتشار : ۳۰ دی ۱۳۸۹ - ۱۰:۵۷  ، 
کد خبر : ۱۰۷۵۹۴

فرهنگِ تنفیذ (بخش اول)

مقدمه: آنچه می‌خوانید پربسامدترین اصطلاحات به کار رفته شده در بیانات رهبر معظم انقلاب در مراسم‌های تنفیذ حکم روسای جمهوری اسلامی است. «فرهنگ تنفیذ»، منتخبی از توضیحات معظم‌له در تبیین هر واژه است.

9/5/1388
1- بلندگوهای تبلیغاتی دشمن
امروز هم دستگاههاى تبلیغاتى دشمن و جبهه‌ى دشمن نظام اسلامى با انواع و اقسام وسایل تبلیغاتى سعى مى‌کند اسلام سیاسى و اسلام عدالتخواه و اسلام اجتماعى را به عنوان چهره‌اى خشن در دنیا معرفى کند و مردم را به اسلام منزوى، اسلام تسلیم‌طلبانه و اسلامى که در مقابل متجاوز و ظالم و زورگو هیچ عکس‌العملى از خود نشان نمى‌دهد، سوق دهد. امام این را شکست و این انگاره‌ى دروغین از اسلام را باطل کرد و اسلام ناب را مطرح نمود. اسلام نابى که امام مطرح کرد، یعنى ضد اسلام متحجر و خرافى و همچنین ضداسلام رنگ باخته در مقابل مکاتب بیگانه و التقاطى. هم آن روز، هم در طول سالهاى مبارزه براى تشکیل نظام اسلامى، و هم تا امروز، این یکى از نقاطى است که جبهه‌ى دشمن اسلام روى آن تأکید مى‌کند: سیاست را از معنویت جدا کردن؛ یعنى اگر کسى مى‌خواهد مسلمان باشد، باید سر خود بگیرد و گوشه‌اى بنشیند و به این‌که دشمن چه مى‌کند، متجاوز چه مى‌کند، اشغالگر چه مى‌کند، کارى نداشته باشد. امروز هم این را تبلیغ مى‌کنند.
امروز نظام جمهورى اسلامى - که یک نظام دینى است و قواعد و اصول و پایه‌هاى ارزشى آن از دین سرچشمه مى‌گیرد - یک نظام مردم‌سالار به تمام معناست و در هیچیک از کشورهاى اسلامى، مردم‌سالارى به شکل وسیعى که در جمهورى اسلامى هست، وجود ندارد. البته این حقیقت براى جبهه‌ى دشمنان تلخ است. آنها حاضر نیستند ببینند در مقابل چشمشان پرچم دین و دمکراسى روى یک علم برافراشته مى‌شود. سعى آنها این است که بین مردم‌سالارى و دین فاصله ایجاد کنند؛ لذا واقعیت نظام جمهورى اسلامى رنجشان مى‌دهد. براى این‌که بتوانند افکار عمومى دنیا را از این حقیقت درخشان منحرف کنند، با وسایل تبلیغاتى و ابزارها و عمال تبلیغاتى خود، ملت ایران را به دمکراسى دعوت مى‌کنند! این یکى از طنزهاى بزرگ امروز ما و این نقطه‌ى تاریخ است.
همان کسانى‌که نظام طاغوتى شاه، نظام استبدادى دوران پهلوى، کودتاهاى نظامى و نظامهاى هیچ از دمکراسى نفهمیده و نشناخته را مورد قبول و تصدیق قرار مى‌دهند، نظام جمهورى اسلامى را که در طول بیست‌وچهار سال عمرش، بیست و چند انتخابات در آن برگزار شده و از رهبرى تا ریاست جمهورى تا نمایندگان مجلس و ارکان نظام آن، با واسطه و بى‌واسطه، به انتخاب مردم سر کار مى‌آیند و مردم آنها را مى‌شناسند و مى‌پسندند و انتخاب مى‌کنند، به دمکراسى و مردم سالارى دعوت مى‌کنند! این در حالى است که مردم‌سالارى و میل مردم به شرکت در انتخاب مسؤولان، مثل کشور ما، در خود امریکا - که دشمنان ما و قدرتهاى گزافه‌گوى امریکایى، از پشت بلندگوهاى خود، ملت ما و ما را مخاطب قرار مى‌دهند - وجود ندارد. رئیس‌جمهور امروز امریکا برخلاف قواعد مردم‌سالارى کشورش سر کار آمده است؛ این را همه مى‌دانند. آنها با نظامهاى استبدادى کنار مى‌آیند، چون تسلیم هستند؛ با نظامهایى که بر اثر کودتا به‌وجود آمده‌اند، کنار مى‌آیند، چون مطیع هستند؛ اما نظام اسلامى را چون معتقد به استقلال و متکى بر ارزشهاى خود است و حاضر نیست سلطه‌ى آنها را بپذیرد، مورد انتقاد قرار مى‌دهند و به آن، تهمت استبداد و دیکتاتورى مى‌زنند، که مناسب خودشان است. دستگاههاى تبلیغاتى دشمن - که متأسفانه در داخل کشور گاهى شعبه‌هایى هم پیدا مى‌کنند - تبلیغ مى‌کنند که بین مسؤولان دعوا و اختلاف است. خود و دوستان خود را به این دلخوش مى‌کنند که این اختلاف موجب مى‌شود تا از دشمن غافل شوند.
بیانات در چهاردهمین سالگرد رحلت بنیانگذار جمهورى اسلامى ایران حضرت امام خمینى(ره) 14/03/1382
هم دستگاههاى دولتى - قوه‌ى مجریه - هم قوه‌ى قضاییه و هم مجلس باید به وظایف خود بیشتر توجه کنند. مسؤولیت رهبرى در قبال مردم این است که مسؤولان قواى سه‌گانه را به وظایف حقیقى خود توجه دهد و اگر یک وقت خواستند حرکتى بکنند که به انحراف نظام و کشور منتهى مى‌شود، به آنها هشدار و تذکر دهد. مسؤولیت امور جارى کشور به عهده‌ى دستگاههاى ذى‌ربط است - دولت، قوه‌ى قضاییه و مجلس - اما مسؤولیت رهبرى فراتر از اینهاست؛ مسؤولیت بسیار سنگینى هم هست. آن‌جایى که مسؤولان و مدیران قوه‌ى مجریه، قوه‌ى قضاییه و نمایندگان مجلس شوراى اسلامى بخواهند حرکتى را شروع کنند که با اهداف نظام اسلامى معارض است، رهبرى باید در مقابل آنها سد شود و به فضل الهى خواهد شد. این‌که بوقهاى تبلیغاتى استکبارى علیه رهبرى بسیج شوند و بعضى از عوامل داخلى از روى غفلت یا خداى نخواسته از روى آگاهى با آنها همصدا شوند، موجب نمى‌شود که انسان این مسؤولیت عظیم الهى را از یاد ببرد. ما به قیامت و سؤال الهى و مؤاخذه‌ى الهى اعتقاد داریم؛ مؤاخذه‌ى زید و عمرو اهمیتى ندارد.
بیانات در دیدار اعضاى ستادهاى نماز جمعه‌ى سراسر کشور 05/05/1381
در هر نوبت از انتخابات ریاست جمهورى - البته انتخابات دیگر نیز همین‌طور است؛ منتها انتخابات ریاست جمهورى مهمتر است - بوقهاى تبلیغاتى دشمنان پیشاپیش مشغول سمپاشى و آلوده کردن و زهرآگین نمودن فضا مى‌شوند تا شاید بتوانند به انتخابات لطمه‌اى بزنند. شما و همه‌ى ملت عزیز ایران بدانید - و مى‌دانم که مى‌دانید - دشمن چشم دوخته است که انتخابات ریاست جمهورى، انتخابات بى‌رونقى شود. براى آنها این مهم است. در درجه‌ى اول، دشمن مایل است که انتخابات بى‌رونق شود - البته در درجه‌ى دوم ممکن است کسى را بر کسى ترجیح دهند؛ اما آن درجه‌ى بعدى است؛ نقطه‌ى مقابل آن، براى دلسوزان نظام و شخص این‌جانب، در درجه‌ى اول این مهم است که انتخابات، انتخابات پررونق و پرشورى شود و آحاد عظیم مردم، شرکت در انتخابات را وظیفه‌ى خودشان بدانند.
بیانات در جمع کثیرى از مردم استان گیلان در استادیوم شهید عضدى شهرستان رشت 11/02/1380
چند کشور در دنیا هستند که اینها ادعاى اسلامیت دارند؛ اما در رادیوهاى بیگانه، در تبلیغات استکبار جهانى و امپراتور تبلیغى دنیا هیچ‌گاه شنیده نشده است که آن کشورها را به خاطر مسلمان بودنشان سرزنش کنند. ایران اسلامى از روز پیروزى انقلاب به این طرف، به خاطر مسلمان بودنش، در تمام بوقهاى تبلیغاتى، مورد حمله و سرزنش و تهمت و افترا و بدگویى قرار گرفت. اگر در راهتان صادق باشید، این صدق شما در راه خدا، حتما دشمنى دشمنان خدا را جلب خواهد کرد؛ اما اگر ایستادگى کردید، پیروزى شما بر آنها هم قطعا تحقق پیدا خواهد کرد. همه‌ى اینها وعده‌ى خداست. یک ملت هرچه قدرتمند باشد، هرچه ثروتمند باشد، اگر اختلافات در بین آحادش ریشه گرفت و آتش اختلافات مشتعل شد، بدبخت و بیچاره خواهد شد. اختلافات که گفته مى‌شود، مقصود اختلاف سلیقه نیست. اختلاف سلیقه هست. اگر اختلاف خط، اختلاف جهت، اختلاف مذاق باشد، اشکالى ندارد. اختلافات، یعنى درگیریهاى سیاسى‌اى که فضا را متشنج مى‌کند. این‌که من گاهى از بعضى از روزنامه‌ها گله مى‌کنم، به این خاطر است. فورا بعضیها فریادشان بلند نشود که «آزادى» محدود شد؛ نه. براى شعار آزادى ما بارها جان خودمان را در معرض مرگ قرار داده‌ایم! کسانى که اهل دینند، بیشتر از همه از آزادى دفاع مى‌کنند. بنابراین، بحث «آزادى» نیست؛ بحث این است که از این آزادى که وجود دارد و از اول انقلاب هم وجود داشته است، کسانى براى متشنج کردن فضا استفاده نکنند. انسان وقتى بعضى از روزنامه‌ها را نگاه مى‌کند، مى‌بیند کأنه این عنوانهاى درشت را طورى انتخاب کرده‌اند، براى این‌که یک گروه را به جان یک گروه دیگر بیندازند! این نقش همان بوقهاى تبلیغاتى است؛ این بد است. روزنامه‌ها باید کارى کنند که دلها را به هم نزدیک نمایند؛ جناحها را به هم نزدیک نمایند. اگر جناحهاى سیاسى و گروههاى سیاسى واقعا معتقد به یک مبنا و اصلى هستند، باید سعى کنند که هرچه ممکن است، در عمل، خودشان را به گروههاى رقیبشان نزدیک کنند، با هم مهربانى کنند، قضایاى گوناگون را با هم حل کنند؛ نه این‌که اختلافات را همین‌طور دائم موج بدهند، اوج بدهند، بزرگنمایى کنند، بنویسند و بگویند.این فضا را متشنج خواهد کرد. مردم عادى که اکثریت مردم این کشورند، اصلا توجه و اعتنایى به این جناح‌بندیها و خطبازیها ندارند؛ ولى دلشان مى‌شکند که ببینند در بالا رؤسا و مسؤولان کشور با هم اختلاف دارند و با هم بدند. اگر بگویند عقیده‌شان دوتاست، باشد، چه اشکالى دارد؟ این آقا عقیده‌اش این است، آن آقا عقیده‌اش آن است؛ چه اشکالى دارد؟ این آقا عقیده‌ى خودش را بگوید، آن آقا هم عقیده‌ى خودش را بگوید؛ مانعى ندارد. اما اگر با هم دشمنى کنند، بخواهند زیر پاى هم را خالى کنند، دائم علیه هم حرف بزنند و بدتر از همه فضا را متشنج کنند که آه، الان دعواست، چنین است، چنان است، این درست همان نقشى است که بوقهاى تبلیغاتى خارجى و رادیوهاى خارجى - که اگر کسى گوش کرده باشد مى‌داند - ایفا مى‌کنند؛ یعنى به جان یکدیگر انداختن دستجات مختلف.
خطبه‌هاى نماز جمعه‌ى تهران 04/10/1377
این کارى که در انتخابات انجام گرفت و این رأى بالایى که در این انتخابات داده شد، دشمن را، بیگانه را و تحلیلگر خصم و مغرض را حیرت‌زده کرد. اینها با خودشان حساب کرده بودند که حداکثر چهار، پنج میلیون نفر بر اثر تبلیغات و گفتن، پاى صندوقها خواهند رفت و مجلس خبرگان بى‌پشتوانه خواهد شد. بعضى گفتند چهار میلیون، بعضى گفتند پنج میلیون، بعضى گفتند شش میلیون، بعضى گفتند هشت میلیون؛ اما هیچ‌کس فکر نمى‌کرد که در این انتخابات نسبت به انتخابات دوره‌ى قبل، پنجاه درصد آراى مردم بیشتر باشد. حدود هجده میلیون نفر از مردم بروند به کسانى رأى بدهند که نه منتظرند برایشان جاده بکشند و نه منتظرند برایشان آب و برق ببرند؛ فقط بر اثر انگیزه‌ى معنوى و به سائقه‌ى احساس تکلیف؛ فقط به‌خاطر این‌که کشورشان را مى‌شناختند؛ فقط به‌خاطر این‌که اهمیت مسأله‌ى خبرگان و نقش آنها را مى‌دانستند. این چیز خیلى عظیمى است. البته تبلیغات دشمن سعى مى‌کند این را کوچک نشان دهد. تبلیغاتچى وظیفه‌اش همین است که تبلیغات کند. او یک چیزى مى‌گوید، اما محافل سیاسى - آنهایى که پشت این بوقهاى تبلیغاتى، مغزهاى متفکر محسوب مى‌شوند - مى‌فهمند چه اتفاق افتاد.
خطبه‌هاى نماز جمعه‌ى تهران 08/08/1377
اوضاع کشور در این مقطع حساس، آن چنان است که هر کشور و ملتى چنین وضعى داشته باشد و از چنین سرمایه‌هایى برخوردار باشد، حق دارد که به آینده‌ى خود، با امیدوارى منطقى و بجا نگاه کند. اولا در همه‌ى حوادث و قضایا، نشانه‌هاى لطف الهى و کمک پروردگار را مى‌بینیم. همین انتخابات سى میلیونى، مظهر لطف پروردگار به نظام جمهورى اسلامى بود. درست در همان هنگامى که بوقهاى تبلیغاتى از سوى کشورهایى که مدعى دمکراسى هستند ادعا مى‌کردند که ملت ایران از انقلاب و نظامش جدا شده و به آرمانهاى امامش پشت کرده است، ملت در صحنه حاضر شد و به عنوان عمل به تکلیف و به وصیت امام، انتخاباتى با این شکوه و عظمت به راه انداخت، که ما از اول انقلاب، مانند آن را خیلى نادر داشته‌ایم.
بیانات در مراسم تنفیذ حکم ریاست جمهورى حجةالاسلام والمسلمین «سید محمد خاتمى» 12/05/1376
از روزى که حرکتهاى اسلامى در دنیا شروع شده، حرکت استعمارى تبلیغاتى علیه جمهورى اسلامى و نظام اسلامى هم شروع شده است؛ یعنى همان‌طور که جاذبه‌ى حرکت ملت ما، ملتهاى دیگر را به حرکت آورد، کوشش استکبار این است که کارى کند که یک ضد جاذبه درست شود. هر جا مردم، متحرک به حرکت اسلامى و با انگیزه‌ى اسلامى هستند، این تبلیغات بیشتر و غلیظتر و همه‌جانبه‌تر است. عرض کردم، ما از دشمن توقع هم نداریم که علیه ما تبلیغات نکند. ما توقع نداریم که دشمن به وجود یک نظام مردمى - به معناى حقیقى کلمه - اعتراف کند؛ اگر دشمن به این معنا اعتراف نکرد، این خلاف انتظار ما نیست. ما انتظار نداریم که دشمن وجود خفقان و اختناق و انتفاء آزادى را در این کشور ادعا نکند؛ باید هم بگوید؛ جز این انتظارى نیست. ما مى‌بینیم که دشمن آن‌جا که به حرکت اسلامى مى‌رسد، چگونه به‌طور بارز و آشکار، حق‌کشى و حق‌پوشى خودش را غلیظتر از همیشه مى‌کند و شرم هم نمى‌کند!
در کشور ما بحمدالله از روز اول پیروزى انقلاب تاکنون، حضور مردم در ایجاد و پیشرفت این نظام، و در تمهید و وضع و اجراى قوانین، محسوس بوده است. در قوه‌ى مجریه و قوه‌ى مقننه و در قضیه‌ى رهبرى، حضور مردم محسوس است. با این کیفیت و با این وضوح، ما در دنیا کشورى را که مردم آن این‌طور آزادانه و با میل و با شوق و با احساس ایمان و با پشتوانه‌ى دینى، حضورى همه‌جانبه داشته باشند، سراغ نداریم. یک چیز به این واضحى را تبلیغات دشمن انکار مى‌کند؛ ما غیر از این هم از دشمن انتظارى نداریم. امروز ما انتظار نداریم که بلندگوهاى استعمارى به ما بدگویى نکنند؛ نظام را زیر سؤال نبرند؛ نقاط منفى‌یى را که وجود ندارد، ادعا نکنند؛ ضعفهایى که به طور قهرى و طبیعى در هر کشورى هست و بسیارى از آنها متأثر از حضور ابرقدرتهاست، آنها را چند برابر نکنند؛ تعجب ما آن وقتى است که دشمن به‌جاى دشمنى، دوستى کند.
بیانات در دیدار با اعضاى مجلس خبرگان رهبرى 12/12/1370
درست است که ما بلندگوهاى قوى جهانى را که در اختیار استکبار و رسانه‌هاى صهیونیستى است، با آن عظمت و وسعت در اختیار نداریم و شبکه‌هاى تبلیغاتى آنها، بسیار وسیعتر از ماست و ما نسبت به آنها محدود هستیم؛ اما حقانیت ما موجب مى‌شود که وقتى حرفى از زبان مسؤولان جمهورى اسلامى و ملت ایران صادر بشود، در دلهاى سالم و در سطح جهان، اثر مى‌کند. این همه سعى کردند با تبلیغاتى که استکبار جهانى آن را هدایت و برنامه‌ریزى مى‌کرد، وانمود کنند که ملت ایران در مواجهه با کید جهانى استکبار شکست خورده است. این بى‌عقلهاى همسایه‌ى ما در عراق هم باورشان آمد که واقعا این گونه است! به همین خاطر، در تبلیغات خودشان همواره تکرار کردند و گفتند که ما پیروز شدیم! سعى کردند چهره‌ى فاتح به خودشان بدهند؛ ولى همه‌ى آدمهاى منصف و سالم دنیا، حقیقت را فهمیدند و دریافتند آن کسى که در این جنگ پیروز شد، ملت ایران بود و آن کسى که شکست خورد، رژیم عراق بود.
سخنرانى در دیدار با اقشار مختلف مردم نایین و ابرده‌ى خراسان و جمعى از خانواده‌هاى شهداى تهران، گرگان و چهاردونگه، اعضاى جمعیت هلال احمر، مسؤولان واحدهاى فرهنگى بنیاد شهید و خواهران دانشجوى دانشگاه اصفهان 29/06/1368
2-تهییج سیاسی
یک توصیه هم به بقیه‌ى مسؤولان و فعالان سیاسى عرض کنم؛ مخصوصا به کسانى که تریبونهایى در اختیارشان هست - هر تریبونى؛ از منبرها و روزنامه‌ها و صدا و سیما و مجلس و نماز جمعه و امثال اینها بگیرید تا هر تریبونى در هر گوشه‌ى کشور - مراقب باشید که تهیج سیاسى براى کشور مضر است. فضا باید آرام و متعادل باشد تا دولت و مسؤولان بتوانند به وظایف خود عمل کنند. در شرایط متهیج و متشنج سیاسى، آسانترین کارهاى جارى هم دشوار خواهد شد. هیچ کس به تهیج سیاسى کمک نکند. یکى از بدترین عیوب براى فعالان سیاسى این است که درصدد انشقاق و جدایى و بهانه‌گیرى از یکدیگر باشند. وحدت کلمه را حفظ کنید. یکى از بدترین کارها این است که مسؤولان موظف نظام، به وسیله‌ى اشخاص دیگر - صرفا به خاطر این‌که تریبونى در اختیارشان قرار گرفته - مورد تخریب واقع شوند. انتقاد کردن غیر از تخریب کردن است. انتقاد، خوب و نعمت است. اگر دولت یا مسؤولان دیگر، مورد انتقاد قرار نگیرند، عیوب خودشان را نمى‌فهمند. انتقاد در واقع هدیه کردن عیوب آنها به خود آنهاست. ممکن است گاهى انتقاد درست باشد، ممکن هم هست نادرست باشد؛ اما انتقاد کردن غیر از تخریب کردن است. نه قوه‌ى مجریه و دولت را تخریب کنید؛ نه قوه‌ى قضاییه را تخریب کنید؛ نه قوه‌ى مقننه را تخریب کنید؛ بخصوص کسانى که خودشان جزو این مجموعه هستند؛ تخریب آنها یک عیب مضاعف است. باید یکپارچه باشید؛ کمااین‌که هدف و خاستگاه فکرى شما یکى است. این معنى ندارد که اگر کمبود و ضعفى در کار دولت و در بخشى ایجاد شد، کلیت دولت مورد اهانت قرار گیرد و یا اگر کسى به یک حکم قضایى اعتمادى ندارد، قوه‌ى قضاییه را تخریب کند. بدترین رفتار با قوه‌ى قضاییه‌ى یک کشور همین است که کسى به خاطر نپسندیدن صدور و اجراى حکمى از صدها و هزاران حکم، بنا کند کل قوه‌ى قضاییه و دادگسترى کشور را زیر سؤال بردن و مورد اهانت قرار دادن. یکى هم یک حکم دیگر را قبول ندارد، دیگرى هم حکم سومى را قبول ندارد؛ این‌که مجوز اهانت نمى‌شود. اهانت کردن و تخریب کردن و زیر سؤال ناشایست بردن قوه‌ى مقننه - چه مجلس و چه شوراى نگهبان که جزو قوه‌ى مقننه است - برخلاف مصالح ملت و ناسپاسى نسبت به رأى ملت است. همه باید مراقب باشند.
بیانات پس از مراسم تنفیذ حکم ریاست جمهورى آقاى سید محمد خاتمى 11/05/1380
نصیحت پنجم، پرهیز از تشنج سیاسى است. گاهى بعضى از اعضاى دولت یک کلمه حرف مى‌زنند یا موضعى اتخاذ مى‌کنند، بعد مى‌بینید که یک مسأله‌ى سیاسى در کشور درست مى‌شود. یک حرف بیخودى که لزومى نداشت گفته شود، گفته مى‌شود؛ بعد همان را رادیوى خارجى و رادیوى داخلى و فلان روزنامه بنا مى‌کنند به کش دادن. هرچه که فضاى کشور از تهیج سیاسى دورتر باشد، شما بهتر مى‌توانید کار کنید. شما نگذارید آن فضا به وجود آید. در وزارتخانه‌ها هم آدمهایى را که این‌طور حرکت مى‌کنند، نیاورید. من به بعضى از دوستان راجع به این قضیه سفارش کرده بودم، اما گوش نکردند؛ لذا نتایج خوبى به بار نیامد. البته در این زمینه‌ها بناى بر الزام و تأکید ندارم. به بعضى از افراد یک نصیحت دوستانه و برادرانه مى‌کنم که اگر عمل کنند، به نفع خودشان است. بعضى عمل مى‌کنند، بعضى هم متأسفانه عمل نمى‌کنند. آدمهاى مسأله‌دار جنجالى وابسته‌ى به فلان جناح و فلان حزب را نیاورید؛ اینها بروند کار خودشان را جاى دیگر بکنند. دولت نباید به جایى تبدیل شود که احزاب مى‌خواهند دیدگاهها و گرایشهاى خودشان را در آن‌جا رسمى و پرچمش را بلند کنند. این درست نیست؛ نتیجه‌اش این خواهد شد که از کار مى‌مانید و آن وظیفه‌اى که بر عهده‌ى شماست، به بار نخواهد نشست.
بیانات در دیدار رئیس جمهور و اعضاى هیأت دولت 05/06/1380
انسان کسانى را مى‏بیند که وقتى در تریبونى قرار مى‏گیرند، از آن تریبون براى فتنه‏گرى استفاده مى‏کنند؛ برایشان خلاف واقع گفتن و دروغ گفتن، بلکه مردم را بناحق تهییج کردن، حق را باطل و باطل را حق جلوه دادن، اهمیتى ندارد! واقعاً اگر چنین کسانى باشند، باید جلوى آنها را گرفت
بیانات در دیدار با اعضاى هیأت مرکزى نظارت بر انتخابات چهارمین دوره‏ى مجلس شوراى اسلامى‏ 4/12/1370
3- جایگاه شایسته ایران
همه‌ى نشانه‌ها مژده‌ى امید به ما میدهند؛ مژده‌ى پیشرفت میدهند؛ در همه‌ى بخشها. و امیدواریم که ان‌شاءالله این مژده‌ها در کمتر از یک نسل، تحقق پیدا کند و جوانان ما آن روزى را که ایران اسلامى در جایگاه شایسته‌ى خود قرار دارد، ببینند. آن روزى که ملتهاى دنیا، دانشمندان و اندیشمندان عالم احساس کنند به ایران، به زبان ایران، به فرهنگ ایران نیاز دارند براى اینکه گامهاى نوئى را در مسائل علمى بردارند، این روز شدنى است؛ امکان‌پذیر است. همچنانى که امروز براى فرا گرفتن بسیارى از فنون مورد نیاز بشرى، انسان احتیاج دارد زبان فلان کشور و فلان ملت را فرا بگیرد؛ آن روز مردم دنیا احساس کنند که نیاز دارند زبان شما را بیاموزند؛ فرهنگ شما را بیاموزند. آن روز خواهد آمد و شدنى است. اگر ما همت کنیم و همین تلاشى که امروز مشاهده میشود، و همین انگیزه‌اى که امروز بحمدالله دلهاى جوانان ما، اندیشمندان ما، مردم ما مالامال از آن هست، ان‌شاءالله ادامه پیدا کند - که پیدا هم خواهد کرد - آن روز خیلى دور نخواهد بود.
بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامى در دیدار صدها تن از نخبگان و فرهیختگان استان فارس 17/02/1387
ملت ایران یک ملت صلح‌طلب است. ملت ایران سر ستیزه‌گرى با هیچ ملتى را ندارد. شما ببینید در تاریخ جمهورى اسلامى و حتى در تاریخ گذشته‌ى ملت ایران، همیشه جنگهایى که اتفاق افتاده است، ملت ایران در موضع دفاع از مرز خود، از حقوق خود و از استقلال خود بوده. ما به هیچ کشور و هیچ ملتى تعرض نکرده‌ایم؛ ما از حقوق خود قدرتمندانه دفاع کرده‌ایم و باز هم دفاع مى‌کنیم. این را همه‌ى قدرتمداران و مستکبران عالم - بخصوص شیطان بزرگ، امریکا - بدانند؛ ملت ایران به هیچ قدرتى باج نخواهد داد. مسؤولان کشور حق ندارند از حقوق ملت صرف‌نظر کنند. ما چنین حقى نداریم. جایگاه ما، جایگاه دفاع از حقوق ملت است؛ بنابراین از حقوق سیاسى و اقتصادى‌شان باید دفاع کنیم؛ جایگاه شایسته‌ى آنها را بایستى در دنیاى امروز و در روابط بین‌الملل حفظ کنیم. بحمدالله نظام جمهورى اسلامى نشان داده است که این کارایى را دارد. ملت ما امروز، هم در صحنه‌ى بین‌المللى و در صحنه‌ى جهانى، و هم در منطقه جایگاه ممتاز و شایسته‌یى دارد و این را روزبه‌روز بیشتر خواهد کرد. ما به همسایگان خود احترام مى‌گذاریم و طرفدار ارتباطات برادرانه و صمیمانه‌ى با کشورهاى همسایه و همچنین با کشورهاى برادر و مسلمان و کشورهاى دوست در این منطقه و مناطق دیگر هستیم. ملت ایران قدرت و اقتدار و توانایى خود را در راه تضعیف ملتها و کشورهاى دیگر به کار نخواهد برد؛ در راه حفظ منافع خود به کار خواهد برد و به فضل و توفیق الهى در این زمینه قدرتمندانه عمل خواهد کرد.
بیانات در مراسم تنفیذ حکم ریاست جمهورى دکتر محمود احمدى‌نژاد 12/05/1384
شرایط جهانى فوق‌العاده‌اى پیش روى ماست. على رغم تبلیغاتى که ابرقدرتها و صهیونیستها و عوامل خناس دنیا علیه جمهورى اسلامى مى‌کنند، کشور ما امروز در دنیا الگوست. نه فقط براى جمعیتها و یا ملتها، بلکه حتى براى دولتها - آن هم بعضى از دولتهاى بزرگ امروز - نیز الگوست. این‌که شما مى‌بینید برخى از کشورها در مناطق گوناگون دنیا این جرأت را به خودشان مى‌دهند که در مقابل زیاده طلبیهاى امریکا بایستند، این الگوگیرى از ایران اسلامى است. این جسارتها و شجاعتها در گذشته نبود. حتى در آن دورانى که دو بلوک قدرتمند در دنیا وجود داشت و یک بلوک در مقابل دیگرى خصمانه برخورد مى‌کرد، کسانى که وابستگى به بلوک شرق نداشتند، ولو ادعاى استقلال مى‌کردند، جرأت این را که در مقابل امریکا بایستند نداشتند؛ با این‌که امریکا در دنیاى آن روز رقیب داشت، ولى امروز در دنیا رقیب هم ندارد. درعین‌حال شما مى‌بینید کشورهایى هم در آسیا و افریقا هستند که در مقابل خواسته‌هاى امریکا با گستاخى و قدرت تمام مى‌ایستند. این امر ناشى از الگوگیرى از ایران اسلامى است. البته مخالفان و دشمنان ما این کار را از سیئات جمهورى اسلامى و دولت ایران مى‌دانند. آن کسانى که به خیال خودشان سیئات جمهورى اسلامى را مى‌شمردند و جرائمش را سیاهه مى‌کردند، یکى از مواردى که نام مى‌بردند این بود که ایران براى کشورهاى دیگر الگو شده است. حق هم با آنهاست. امروز ایران اسلامى در دنیا وضعش این گونه است. از نظر سیاست بین‌الملل، بحمدالله اقتدار و آبروى جهانى و نفوذ در بسیارى از مناطق دارد و در داخل کشور نیز از امکانات و مردم ممتاز و آینده‌ى خیلى خوب برخوردار است.
بیانات در دیدار با رئیس جمهور و هیأت وزیران به مناسبت بزرگداشت هفته‌ى دولت 08/06/1374
امروز جمهورى اسلامى در دنیا، از لحاظ موقعیت انقلابى و سیاسى و نظامى و حیثیتى، یک مجموعه‌ى پیروز به حساب مى‌آید. به تعبیر عناصر سیاسى دنیا، دشمن شما آمده در مقابلتان زانو زده است. شما به آن هدفها رسیده‌اید. از کجا به آن هدفها رسیده‌اید؟ از ایمان و تقوا و پایبندى. البته بیش از آنچه که بخواهیم بر این معنا استدلال کنیم، بر وجود آن فعل و انفعالات غیبى استدلال مى‌کنیم. یعنى عواملى وجود دارند که خارج از محاسبه‌ى انسانند. اگر انسان به خدا توکل کرد، آن محاسبات در خدمت او قرار خواهد گرفت و خداى متعال به او کمک خواهد کرد. خدا به ملت ایران کمک کرد. «و من یتق‌الله یجعل له مخرجا. و یرزقه من حیث لایحتسب و من یتوکل على‌الله فهو حسبه»
سخنرانى در دیدار با فرماندهان سپاه پاسداران انقلاب اسلامى و رؤساى دفاتر نمایندگى ولى فقیه در این نهاد 29/06/1369
4- جهت‌گیری‌های انقلابی
در داخل جبهه‌ى جنگ، از اطراف گلوله‌ى توپخانه مى‌آید، خمپاره مى‌آید، انواع و اقسام آتش از اطراف میبارد و از بالاى سر انسان رد میشود؛ به طورى که گاهى انسان جهتگیرى را گم میکند؛ نمیداند این گلوله‌اى که دارد مى‌آید، از طرف دشمن دارد مى‌آید، یا از طرف دوست دارد مواضع دشمن را میکوبد. این خیلى خطر بزرگى است. براى یک رزمنده بزرگترین خطر این است که جهتگیرى را گم کند؛ نداند دشمن کجاست، دوست کجاست. اگر ندانست دشمن کجاست و دوست کجاست، آنوقت ممکن است به طرف دوست آتش کند؛ به خیال اینکه دارد به طرف دشمن آتش میکند. اینها خیلى خطرناک است. بعضى از ما به طرف دوستانمان آتش میکنیم، خیال میکنیم به طرف دشمن داریم آتش میکنیم!
بیانات در دیدار روحانیون و طلاب تشیع و تسنن کردستان 23/02/1388
اگر قرار بود کسى خود را نسبت به این انقلاب مالک و صاحب بداند، از همه مناسبتر و شایسته‌تر، خود امام بود که انقلاب بر محور عزم و اراده و شخصیت او به وجود آمد؛ ولى امام خود را هیچکاره و خدا را همه‌کاره میداند. این در بیانات امام موج میزند و در وصیتنامه به آن تأکید و تصریح شده است. پس صاحب این انقلاب مردمند. وظیفه‌اى بر دوش همگان سنگینى میکند و آن حفظ این امانت بزرگ الهى است. مردم باید خودشان را حافظ این انقلاب بدانند. انقلاب هویتش، معنایش به شعارهاى انقلاب است؛ به جهتگیری‌هاى انقلاب است؛ به ارزشها و مبانى انقلاب است. همیشه بوده‌اند، امروز هم هستند، در آینده هم خواهند بود کسانى که بخواهند به بهانه‌ى اینکه اوضاع جهان عوض شده است، شعارهاى انقلاب را تغییر بدهند یا شعار دینى - بعد دینى - را از انقلاب جدا کنند یا بعد عدالت اجتماعى را از انقلاب جدا کنند یا بعد سلطه‌ستیزى و بیگانه‌ستیزى را از انقلاب جدا کنند یا بعد ضد استبداد بودن را از انقلاب جدا کنند. انگیزه‌هاى مختلف، به بهانه‌هاى مختلف همیشه ممکن است وارد میدان شوند، براى اینکه شعارهاى انقلاب و هدفهاى انقلاب را تغییر دهند. مردم باید هوشیار باشند؛ بدانند. این انقلاب با شعارهاى خود زنده است. اصلى‌ترین شعارهائى که در این انقلاب بر روى پرچم انقلاب نوشته شده است، شعار اسلامى بودن است؛ پایبند بودن به مبانى دین و اصول و قواعد دینى است؛ سلطه‌ستیزى است؛ ستیزه‌ى با استکبار است؛ دفاع از مظلومان عالم است، آن هم دفاع صریح و صادقانه‌ى از همه‌ى مظلومان.
بیانات رهبر معظم انقلاب در مراسم نوزدهمین سالگرد ارتحال حضرت امام خمینى (ره) 14/03/1387
این وضع جدیدى که در کشور به‌وجود آمده است و تشکیل دولت و گرایشى که امروز در عموم مردم و در دولت‌مردان مشاهده مى‌شود، این نوید را مى‌تواند بدهد که اوضاع براى برگرداندن جهتگیرى غلط، اوضاع مساعدى است؛ نه به این معنا که همه چیز از پیش قابل حدس قطعى باشد؛ بلکه بسته به این است که ما چه‌کار بکنیم، لیکن زمینه، زمینه‌ى مساعدى است؛ چون شعارهایى مطرح شده که منطبق با مبانى انقلاب بوده و مردم به این شعارها پاسخ داده‌اند؛
بیانات در دیدار شوراى عالى انقلاب فرهنگى 13/10/1384
نظام اسلامى یعنى چه؟ یعنى منبع تقنین و معیار و ملاک اجرا و ارکان تصمیم‌گیرى در کشور معلوم شد چیست؛ ارکان حکومت - قوه‌ى مجریه، قوه‌ى مقننه، رهبرى، قوه‌ى قضاییه و دیگر ارکان - چیده شد و قانون اساسى آمد همه‌ى اینها را تثبیت کرد؛ لذا پایه‌گذارى‌هاى اصولى انجام گرفت. این نظام اسلامى فقط شکل نیست؛ محتوایى دارد؛ یعنى کارهایى باید در واقعیت زندگى مردم انجام بگیرد. تحقق این واقعیت‌ها در زندگى مردم، مردان و عناصر مؤمن و معتقد به خودش را - که داراى صفات و خصوصیات لازم هم باشند - مى‌طلبد؛ این مى‌شود دولت اسلامى. دولت اسلامى شامل همه‌ى کارگزاران نظام اسلامى است؛ نه فقط قوه‌ى مجریه؛ یعنى حکومتگران و خدمتگزاران عمومى. اینها باید جهتگیرى‌ها و رفتار اجتماعى و رفتار فردى خود و رابطه‌شان با مردم را با معیارهاى اسلامى تطبیق دهند تا بتوانند به آن اهداف برسند. بعد هم باید آن جهتگیرى‌ها را در مد نگاه خودشان قرار دهند و بسرعت به سمت آن جهتگیرى‌ها حرکت کنند؛ این مى‌شود دولت اسلامى. اسم ما که دولت اسلامى باشد، کافى نیست؛ والا قبل از ما چند دولت جمهورى اسلامى دیگر در منطقه‌ى ما و آفریقا و جاهاى دیگر وجود داشته و الان هم هست. قبل از انقلاب، در جایى دولتى تشکیل شد که ما شوخى مى‌کردیم و مى‌گفتیم جمهورى اسلامى امریکایى فلان جا! آن دولت با نام جمهورى اسلامى هم بود. بنابراین اسم ما دولت اسلامى باشد، کافى نیست؛ باید عمل و جهتگیرى ما اسلامى باشد. اگر در اینها اختلال پیدا شد، حرکت مستمر و مداوم و پوینده‌یى که لازم است تا دولت اسلامى به صورت کامل شکل بگیرد، دچار نکث مى‌شود و طبعا کار عقب مى‌افتد. البته دولت اسلامى کامل به معناى واقعى کلمه، در زمان انسان کامل تشکیل خواهد شد؛ ان‌شاءالله. خوشا به حال کسانى که آن روز را درک مى‌کنند. همه‌ى ما انسانهاى ناقصى هستیم. ما به قدر توان و تلاش خود مى‌خواهیم مجموعه‌ى کارگزاران حکومت را - که خودمان هم جزو آنها هستیم - به نقطه‌یى برسانیم که با نصاب جمهورى اسلامى تطبیق کند. ما مى‌خواهیم خود را به حد نصاب نزدیک کنیم. اگر دولتى مى‌آید و مى‌گوید هدفم این است که این را تحقق ببخشم، خیلى چیز مبارک و خوبى است.
بیانات در دیدار اعضاى هیأت دولت 08/06/1384
مسؤولیت رهبرى در نظام جمهورى اسلامى این است که مراقب باشد نگذارد جهتگیرى نظام اسلامى تغییر کند و از سمت هدفها منحرف شود. دست‌اندرکاران اجرایى کشور در بخشهاى مختلف، هر کدام وظایفى دارند. ما باید نگذاریم نظام جمهورى اسلامى از این جهتگیرى زاویه پیدا کند و منحرف شود.خدا و مردم و اراده‌ى مردم هم مورد اتکاء است. در درجه‌ى اول هدایت و دستگیرى الهى، و بعد عواطف پرشور مردم به ما نوید مى‌دهد که مى‌توانیم در این راه پیش برویم.
بیانات در اجتماع بزرگ مردم جیرفت 17/02/1384
خطّ امام، یعنى آن مسلک و سلوک حکومتى امام امّت. یعنى چیزى‏که تفسیرکننده نظام جمهورى اسلامى است. جمهورى اسلامى، مى‏تواند با جهتگیریهاى مختلفى تحقّق یابد. آنچه‏که این جهتگیریها را به صواب نزدیک مى‏کند و مورد قبول و اعتقاد امام رضوان‏اللَّه‏تعالى‏علیه بوده است، اینهاست:
اوّل، ایستادگى در برابر تحمیل و نفوذ قدرتهاى خارجى و نداشتن سرِ سازش با این قدرتها.
دوم اهتمام به تعبّد وعمل فردى و ایستادگى در برابر سلطه شیطان نفس و وسوسه‏هاى نفسانى.
سوم، اهمیت دادن به توانایى ملتها و «اصل» دانستن آنها بود.
چهارم، اصرار بر وحدت مسلمین و مبارزه با تفرقه‏افکنى استکبار.
پنجم، اصرار بر ایجاد روابط سالم دوستانه با دولتها؛
ششم، اصرار بر شکستن حصار تحجّر و التقاط در فهم و عمل اسلامى و التزام به اسلام ناب.
هفتم، نقش محورى دادن به نجات محرومین و تأمین عدالت اجتماعى.
هشتم، توجّه ویژه به مبارزه با رژیم اشغالگر قدس و رژیم غاصب صهیونیستى بود.
نهم، حفظ وحدت ملى و ایجاد یکپارچگى در میان ملت ایران و اصرار بر مقابله و مبارزه با هر شعار تفرقه افکنانه.
دهم، حفظ مردمى بودن حکومت و ایجاد رابطه با مردم و حفظ ارتباط با آنها.
یازدهم، اصرار بر سازندگى کشور و تحویل یک نمونه عملى از کشور و جامعه اسلامى به جهان،
بیانات در مراسم سالگرد ارتحال حضرت‏امام(ره) 14/3/1371

این‌جانب، به پیروى از راه و روش همیشگى امام عظیم‌الشأن راحل، دفاع از همه‌ى نهادهاى قانونى کشور را وظیفه‌ى عاجل خود دانسته، پشتیبانى از دولت و مجلس شوراى اسلامى و قوه‌ى قضاییه و دیگر دستگاههاى قانونى را بر خود واجب مى‌دانم و هیچ‌گونه برخورد خصمانه و تضعیف‌آمیز نسبت به مسؤولان صدیق و دلسوز کشور را تحمل نخواهم کرد و بویژه دفاع از رئیس جمهور محترم و دولت خدمتگزار را که با تفضلات الهى امروز به وسیله‌ى یکى از درخشانترین چهره‌هاى انقلاب و یکى از کارآمدترین مغزها و بازوهاى کشور و کسى که در طول مبارزات شانزده‌ساله و در دوران دوازده‌ساله‌ى پس از پیروزى، همیشه در خط مقدم انقلاب و در جایگاه ممتاز آن قرار داشته، اداره مى‌شود، برهمگان واجب مى‌دانم. البته مسؤولان و کارگزاران کشور باید بدانند و مى‌دانند که توجه به انتقاد و نصیحت، و زدودن معایب و نقایص کارها، و رعایت اصول و موازین نظام اسلامى، و حفظ جهتگیریهاى انقلابى، وظیفه‌یى است که صلاحیت هر مسؤولى در جمهورى اسلامى، وابسته به رعایت آن و محترم شمردن آن است.
پیام به مناسبت دومین سالگرد ارتحال حضرت امام خمینى(ره) 13/03/1370
علاج مشکلات ما در این است که سازندگى کشور را در کنار تأمین روحیه‌ى انقلابى در مردم و حفظ همان صلابت و چهره‌ى باعظمت و هیبت انقلاب ببینیم. اگر به رفاه عمومى نیندیشیم و به سازندگى کشور فکر نکنیم، مطمئنا نظام جمهورى اسلامى نخواهد توانست الگو و تجربه‌ى مطلوب را به دنیا ارایه بدهد. اگر در مسائل رفاه زندگى عمومى و ایجاد تسهیلات و رفع مشکلات غرق شویم، به طورى که جهتگیریهاى انقلابى را به دست غفلت بسپریم، به ابهت و هیبت انقلاب ضربه زده‌ایم و جاذبه‌ى آن را در دنیا مخدوش کرده‌ایم و این، مطمئنا به کارایى ما ضربه خواهد زد. بنابراین، این دو در کنار هم مطرحند.
سخنرانى در مراسم تنفیذ حکم ریاست جمهورى حجةالاسلام والمسلمین هاشمى رفسنجانى 12/05/1368          ادامه دارد ...

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات