تاریخ انتشار : ۳۰ مهر ۱۳۸۸ - ۰۸:۳۵  ، 
کد خبر : ۱۱۴۵۵۷

صف‌بندی لابی صهیونیست‌ها در یونسکو


حسین نوذری
کشمکشی بزرگ میان جناح کشورهای اسلامی و لابی یهودیان در یونسکو در گرفته است. این نزاع از آنجا شروع شده که برای نخستین بار یک چهره منتقد صهیونیسم نامزد ریاست سازمان علمی ، فرهنگی، آموزشی سازمان ملل متحد(یونسکو) شده است و جریان‌های یهودی همه ابزارهای خویش را برای ناکام گذاشتن این پروژه وارد میدان کرده اند.
این فرد کسی نیست جز وزیر فرهنگ مصر. نامزدی فاروق حسنی برای تصدی این سمت با مخالفت شدید گروههای یهودی و روشنفکران اروپایی همراه شده است. فاروق حسنی 71 ساله هنرمندی است که به مدت21 سال وزیر فرهنگ مصر بوده است.
وی را وادار کرده‌اند از سخنان سال گذشته اش مبنی بر لزوم نابودی کتاب‌های مروج صهیونیسم عذرخواهی کند. وی مطرح ترین گزینه در میان هفت نامزد مطرح برای تصدی سمت دبیرکلی یونسکو بوده که دفتر اصلی آن در شهر پاریس است.
جالب اینجاست که پرچمدار نزاع با فاروق حسنی، روزنامه‌‌های حامی اسرائیل در غرب هستند. گفته می‌شود این بار نوبت جهان عرب است که ریاست این سازمان مطرح بین‌المللی را برعهده بگیرد اما اگر مخالفت‌ها در فرانسه و آلمان با ریاست فاروق حْسنی افزایش پیدا کند، احتمال دارد در زمان رأی‌گیری اعضای یونسکو برای این منظور در ماه سپتامبر این وزیر مصری بازنده میدان باشد.
فاروق حسنی از حمایت اتحادیه عرب و کشورهای آفریقایی برخوردار است . وی درصورت رأی آوردن، وی جانشین کویچیرو ماتسورا ژاپنی (Koichiro Matsuura) می شود و به عنوان نهمین رئیس یونسکو از زمان آغاز به کار آن در اواخر دهه 1940 دراین سمت به ایفای نقش می پردازد..
البته در این میان رقابتی میان نامزد مصری با یک کاندیدای الجزایری نیز وجود دارد به همین دلیل حسنی مبارک شخصاً وارد گود شده و وزیر فرهنگش را برای دبیرکلی یونسکو با وجود رقیبی الجزایری موسوم به «بجاوی» وزیر امور خارجه سابق این کشور، نامزد کرد.
مبارک به همین مناسبت خشم خود را نسبت به دولت الجزایر اعلام کرد تا جایی که میانجیگری فردی مانند معمر قذافی رهبر لیبی را که روابط خوبی با همتای مصری دارد دربرداشت و باعث شد وی به همراه عبدالعزیز بوتفلیقه با یک هواپیما خود را به قاهره رسانند و مسائل را تسویه کنند.
آنها آمدند تا هم به مبارک در مورد درگذشت نوه‌اش تسلیت بگویند و هم با وی در مورد مسئله دارفور به مذاکره بپردازند.
اما در این میان آقای بجاوی یک شخصیت جهانی است که سال های متمادی در رأس دیوان عدالت بین‌المللی قرار داشته و اولین شخصیتی از کشورهای عربی و به عبارت بهتر از جهان سوم بوده که چنین سمتی را بر عهده گرفته است. وی به دلیل تلاش‌های شخصی خود وارد گود رقابت شده و دولت الجزایر هیچ نقشی در این میان نداشته است.
کشوری که وی را معرفی کرده کامبوج است و نه الجزایر و نه هیچ کشور آفریقایی و یا عربی دیگر؛ پس چرا الجزایر مسئولیت نامزدی وی را برعهده گرفته است؟
دولت الجزایر به شدت حساسیت دولت مصر را در این مورد درک کرده و می‌داند مصر چه تلاش‌هایی می کند تا بجاوی را از تصمیم خود بازدارد و یک دیدگاه عربی ثابت را در این مورد ارائه دهد. اما با این وجود نامزد الجزایری بر برنامه خود اصرار دارد و می گوید که از طرف کشورش نامزد نیست و پیش از این هیچ منصب رسمی و غیررسمی نداشته است. در اینجا سؤالی که در میان الجزایری‌ها مطرح می‌شود این است که چرا طرف مصری اصرار دارد نامزد الجزایری به نفع نامزد مصری کنار برود؟ سؤال دیگر که وجاهتی برای دکتر بجاوی درست کرده عدم استمداد وی از اسرائیلی‌ها برای تصدی چنین سمتی است.
جدیدترین موج حملات برضد فاروق حسنی هفته گذشته با انتشار مقاله‌ای در روزنامه لوموند به قلم برنارد هنری لوی، فیلسوف و روزنامه نگار، کلاد لانزمن، فیلمساز، و اِلی ویسل، سه حامی اسرائیل، آغاز شد. این سه نویسنده یهودی از جامعه بین‌المللی خواستند مانع از انتصاب فردی به سمت ریاست یونسکو شوند که آنها وی را برانگیزنده حس نفرت علیه اسرائیل در جهان توصیف کردند.
فاروق حسنی در سخنرانی ماه مه گذشته خود در پارلمان مصر خواهان آن شده بود که همه راه‌ها برای نفوذ اندیشه صهیونیسم بسته شود.
در ادامه این مقاله تصریح شده است: «سه نویسنده مقاله جدید لوموند تأکید کردند فاروق حسنی اظهارات و مواضع ضداسرائیلی جدی مطرح کرده است. ازجمله این اظهارنظرهای فاروق حسنی آن است که یهودیان در رسانه‌های جهان نفوذ و به نشر اکاذیب مبادرت کرده اند. انتقادهای مطرح در فرانسه در این زمینه در جبهه حامیان اسرائیل در آلمان نیز پژواک داشت.
اولاف زیمرمن (Olaf Zimmermann) رئیس یک نهاد آلمانی گفته است حسنی با ویژگی‌های ضدصهیونیستی حق ندارد ریاست نهاد سیاست‌گذار جهانی درخصوص فرهنگ و آموزش را برعهده بگیرد.
لابی یهود اکنون داستان‌های زشتی برای ناکام گذاشتن نامزد مصری درست کرده است از جمله این داستان‌ها که رسانه‌های آلمان نشر می‌دهند این است که وی فردی است که در مصر به سانسور رسانه‌ها و فیلم‌ها مبادرت کرده است.
باز مدعی شده‌اند وی زمانی پخش آهنگ‌های «هوی متال heavy metal» را در مصر ممنوع کرده بود و هواداران این سبک موسیقی دستگیر می شدند.
با این وجود سازمان علمی، فرهنگی و آموزشی کنفرانس اسلامی (ایسیسکو) اعلام کرد از نامزدی فاروق حسنی وزیر فرهنگ مصر برای مدیرکلی سازمان علمی ، فرهنگی و آموزشی ملل متحد (یونسکو) حمایت می کند.
سازمان ایسیسکو در بیانیه‌ای از کشورهای عضو سازمان کنفرانس اسلامی خواست اقدامات مناسبی برای تضمین انتخاب حسنی به مدیرکلی سازمان یونسکو اتخاذ کنند.
این سازمان در نشست شب گذشته خود تأکید کرد فاروق حسنی با توجه به موفقیت‌هایی که به دست آورده و تلاش‌هایی که برای تقویت فعالیت فرهنگی در مصر صورت داده است، شایستگی این سمت را دارد.
حسنی تاکنون توانسته موافقت وزرای فرهنگ بسیاری از کشورهای اروپایی و عربی را برای جانشینی کویچیرو ماتسورا رئیس فعلی یونسکو به دست آورد.
مصری‌ها او را یک مبارز سابق ضداسرائیلی می‌شناسند که سال گذشته اعلام کرده بود مقابل فشارهای یهودیان کوتاه نمی‌آید.
وزیر فرهنگ مصر با اشاره به کارشکنی رژیم صهیونیستی در برقراری صلح عادلانه در منطقه تأکید کرد: در شرایط فعلی با اسرائیل هیچ گونه روابط فرهنگی برقرار نخواهیم کرد. «فاروق حسنی»، نامزد پست مدیریت «یونسکو» می‌گوید ‌محال است پیش از برقراری صلح عادلانه و فراگیر در منطقه بخواهیم با اسرائیل روابط فرهنگی ایجاد کنیم.
حسنی تأکید می‌کند مردم منطقه چگونه می‌توانند در میان خون و خونریزی و اجساد بی‌گناهان آواز بخوانند و فعالیت‌های فرهنگی کنند. از دید این مرد فرهنگ مصر، یهودیان ما را که با قوم یهود دشمنی می‌کنیم، در حالی که ما معابد آنها را در مصر بازسازی و از اسناد باستانی آنها در کشور خود نگهداری کردیم. بنابراین ما نمی‌توانیم با چنین اقداماتی، گروهی متعصب باشیم. حسنی با اشاره به بیانیه تحریک‌آمیز اسرائیلی که علیه او بر روی شبکه اینترنت منتشر شد تأکید کرده است:‌ من مخالف برقراری روابط فرهنگی نیستم، بلکه در شرایط فعلی این موضوع غیر ممکن است.
نامزد پست مدیریت یونسکو اظهار داشته است : من از ایجاد برخی حساسیت‌های متعصبانه اسرائیل تعجب می‌کنم که ما را متهم می‌کنند کتاب‌های اسرائیلی را آتش می‌زنیم، در حالی که این گونه کتب در کتابخانه‌های مصری وجود ندارد.
اسرائیلی‌ها در گذشته تمامی کتاب‌های ادیب جهانی «سارا ماگو»، برنده جایزه نوبل را به دلیل اینکه وی با «یاسر عرفات»، رئیس سابق تشکیلات خودگردان فلسطین دیدار کرد از کتابخانه‌ها و دانشگاه‌های خود جمع‌آوری کردند. هم اکنون رایزنی‌های کشورهای عضو کمیته اجرایی یونسکو برای انتخاب رئیس جدید این سازمان در حالی آغاز شده که «فاروق حسنی» به عنوان یکی از نامزدهای اصلی احراز ریاست نهاد آموزشی، تربیتی و فرهنگی سازمان ملل متحد معرفی شده است. کشورهای عضو کمیته اجرایی یونسکو، رایزنی‌های خود را برای انتخاب رئیس جدید این سازمان آغاز کرده اند.
در همین راستا 58 کشور عضو این کمیته برای تصمیم‌گیری در این زمینه در پاریس گرد هم آمدند. شرکت کنندگان در این نشست قرار است به بحث و تبادل نظر درباره انتخاب جانشینی برای «کوئیچیرو ماتسورا» رئیس کنونی نهاد علمی، تربیتی و فرهنگی سازمان ملل متحد (یونسکو) در روز هفدهم سپتامبر بپردازند. بر این اساس از «فاروق حسنی» وزیر فرهنگ مصر با وجود اظهارات ضد اسرائیلی‌اش به عنوان اصلی ترین نامزد احراز ریاست یونسکو یاد می‌شود.
این در حالی است که به جز حسنی، هشت نفر دیگر از جمله «بنیتا فررو والدنر» کمیسر اتریشی روابط خارجی اتحادیه اروپا نامزد احزار این سمت هستند.
برنار کوشنر وزیر امور خارجه فرانسه گفته است کشورش بین فاروق حسنی وزیر فرهنگ مصر به عنوان نامزد ریاست سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد (یونسکو) و دیگر نامزدها تمایز قائل نیست.
وزیر خارجه فرانسه مدعی است «فرانسه کشور میزبان این سازمان است و کشور میزبان نمی‌تواند فرد خاصی را برای ریاست این سازمان در نظر داشته و او را به دیگران ترجیح دهد».
در هر حال آنچه مسلم است متأسفانه شاهد رقابت میان دو نامزد عرب برای دبیرکلی سازمان یونسکو هستیم که تأثیری منفی بر روابط دو کشور معروف عربی که همان مصر و الجزایر باشد، داشته است.
مصر به صورت رسمی وزیر فرهنگ خود را برای تصدی این منصب معرفی کرده است و برای موفقیت وی تبلیغات شدید به همراه تلاش های دیپلماتیک گسترده‌ای انجام داده و حتی از بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل در خلال سفر اخیرش به شرم الشیخ و دیدار با حسنی مبارک رئیس جمهور مصر هم خواسته است تا حملات خود را نسبت به وی متوقف کند.

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات