تاریخ انتشار : ۱۰ دی ۱۳۸۸ - ۰۸:۴۴  ، 
کد خبر : ۱۲۱۳۷۵

بحران پیام


اسدالله بادامچیان
در پایان سال 84 از من پرسیدند: درباره آمریکا در سال آینده چه نظری دارید؟
گفتم: سال بحران برای بوش و دولتمردانش. اکنون بحران برای بوش در حال افزایش است. نفرت از او و آمریکای بوش در سطح جهان روز به روز بیشتر می شود. تعداد طرفدارانش روز به روز در آمریکا کاهش، سیاست های واژگونه او و تیم همراهش (رامسفلد ـ رایس ـ دیک چنی) بیشتر مورد اعتراض قرار می گیرد و طرفداران تجدید سیاست استراتژیک در صاحبنظران آمریکا هر روز افزایش می یابد. بیش از هر بحرانی، آقای بوش، دچار بحران پیام است. او دیگر «شعاری» و «پیامی» و «سخنی قابل پذیرش» برای آمریکایی ها و ملل جهان ندارد. سخنرانی اخیر او نمونه جالبی است:
او در برابر افسران بازنشسته آمریکا در ایالت یوتا به بحرانی که در اثر رویداد لبنان گریبانگیرش شده اعتراف کرد و گفت: «بحران تابستان جاری در لبنان، بیش از هر زمان دیگر، نشان داد که جهان در برابر یک رژیم افراطی، یعنی ایران قرار گرفته است.»
او که نمی توانست اعتراف کند که یک گروه شبه نظامی در یک کشور کوچک 5 میلیون نفره، به تنهایی دماغ ارتش نیرومند شده ، و تجهیزات کاملا پیشرفته نظامی رژیم صهیونیستی را به خاک مالیده و او و حامیانش را در طول 33 روز به بدترین شکست بحران آور دچار کرده است، مجبور بود که این پیروزی عظیم ملت لبنان را به ایران نسبت دهد! و مدعی شد که «ایران به حزب الله، سلاح، پول، و رهنمود می‌دهد» تا دلیلی برای آن بحران داشته باشد. اما درواقع بوش اعتراف کرده که رژیم صهیونیستی با همه حمایت آمریکا، در 33 روز شکست خورده است و حزب الله لبنان و حامی آن یعنی ایران، پیروز گشته‌اند.
در سخنرانی اخیر بوش به جای بررسی علل این پیروزی و پیدایش آن بحران، با عصبانیت به ایران اسلامی و به اسلام حمله برد.
او واژه «فاشیسم اسلامی» را به کار برد که موجی جدید علیه وی در جهان اسلام و در بین مسلمین جهان پدید آورده است تا آنجا که خطیب جمعه مسجدالحرام در عربستان سعودی، در نماز جمعه هفته های گذشته، از بوش و این واژه به کار رفته او و مواضع ضد اسلامی وی، انتقاد کرد. کاری که تاکنون سابقه نداشته است.
بوش نسبت به ایران گفت: «ایران در عراق مداخله می کند. از شبه نظامیان غیرقانونی حمایت می کند و آنها را به قدرت می رساند و بمب های پیشرفته جهت دار به آنها می دهد.ایران برای دستیابی به سلاح اتمی به نقض تعهدات بین المللی ادامه می دهد. حقوق اولیه انسانی میلیون ها ایرانی را به آنها نمی دهد. ما نباید اجازه دهیم ایران به سلاح هسته ای دست یابد» ایران بارها اعلام کرده که قصد دستیابی به سلاح هسته ای را ندارد. مدیرکل آژانس هم می گوید مدرکی در این باره وجود ندارد.
کسی که خود را رئیس جمهور ابرقدرت دنیای معاصر می داند، کارش به جایی رسیده که به جای اعلام مواضع کلان جهانی، همراه ارائه مستندات، چنین مطالب بی پایه ای می گوید. درحالی که همه جهانیان و آمریکایی ها می دانند که او در عراق بالاتر از دخالت به لشگرکشی اقدام کرده و هر روز در عراق و افغانستان تعدادی از نیروهای آمریکایی کشته می شوند و در کشورهایی دیگر مثل سودان از شبه نظامیان غیرقانونی حمایت می کند تا آنها را به قدرت برساند.
بمب های خوشه ای پیشرفته به اسرائیل داده تا در جنوب لبنان به مردم بیگناه و کاشانه آنها بریزد و ریخته است و به آزمایش های اتمی مخرب جدید اقدام می کند و اخیراً سازمان عفو بین الملل، رژیم صهیونیستی را رسماً محکوم به جنایات ضدبشریت در جنگ 33 روزه لبنان کرد اما آمریکا دوبار در شورای امنیت جلوی آتش بس را گرفته و این جنایت ضدحقوق اولیه انسان ها را متوقف نکرد.
هر سیاستمدار و فرد سیاسی در جهان به خوبی متوجه است که بوش دیگر توانایی اعلام مواضع قابل قبول را ندارد و هرگاه هر سیاستمدار یا جریان سیاسی، پیامش به انتها برسد و مواضعش ضد عملکردش باشد، به پرتگاه سقوط نزدیک شده است.
در فیلمی که اخیراً در انگلستان ساخته شده که ترور رئیس جمهور آمریکا را تداعی می کند، ممکن است نوعی زمینه سازی برای حذف بوش باشد؟ تصمیمی که در پشت پرده سیاست آمریکا گرفته شده، همان طور که درباره کندی به وقوع پیوست.البته این اقدام امروز خیلی به ضرر آمریکا تمام می شود و شاید «راه حذف واترگیتی» برگزیده شود.

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات