تاریخ انتشار : ۲۴ دی ۱۳۸۸ - ۰۸:۱۰  ، 
کد خبر : ۱۲۶۳۴۸

هاآرتص: سیلی محکمی خوردیم


شکست اسرائیل در برابر حزب الله حقیقت آشکاری است که ساکنان فلسطین اشغالی، سیاستمداران غربی و غیرغربی و روزنامه های جهان به آن اعتراف کرده اند.
هاآرتص چاپ تل آویو نوشت: این جنگ برای اسرائیل به ویژه ارتش آن یادآور «شکستی دردناک» است تا جایی که «زئیف شیف» روزنامه نگار اسرائیلی می گوید «سیلی محکمی» خوردیم اما باید بگوییم که ضربه مرگباری بود.
به گزارش خبرگزاری ها نتایج نظرسنجی شبکه آمریکایی سی ان ان نشان می دهد 70 درصد شهرک نشین های صهیونیست از نتیجه جنگ اسرائیل با حزب الله بسیار ناراضی هستند و آنان براین باورند که حزب الله پیروز واقعی این جنگ است. این نارضایتی به حدی است که می تواند در نتایج انتخابات آینده اسرائیل بسیار تأثیرگذار باشد. روزنامه واشنگتن پست نوشت: اسرائیلی ها در حالی به خانه بازمی گردند که از باخت آشکار در جنگ با حزب الله بسیار خشمگین هستند. آنان اسرائیل را بازنده این جنگ می دانند. پریماکف نخست وزیر سابق روسیه گفت: اسرائیل به اهداف خود درلبنان دست نیافت و این بدان معناست که اسرائیل نتوانسته از عهده جنبش حزب الله برآید. هفته نامه روسی آرگو منتی ایفاکتی هم نوشت: حمله اسرائیل به لبنان به انزوای بیشتر تل آویو در منطقه منجر شده است.
پاتریک یبوکنن نویسنده مشهور سخنرانی های نیکسون رئیس جمهور سابق آمریکا درباره شکست اسرائیل تصریح کرد: بازنده حمله به لبنان شخص اولمرت و دولت بوش هستند. سایت شورای روابط خارجی آمریکا نیز در تحلیلی نوشت: حملات شدید اسرائیل به لبنان نتوانست کمر مقاومت را خم کند. مقاومت حزب الله در برابر اسرائیل چهره این جنبش را در جهان اسلام ارتقا بخشیده است و دولت اولمرت به خاطر شکست در جنگ با حزب الله مورد بازخواست گروه های داخلی قرار خواهد گرفت. «پل راجرز» استاد مطالعات صلح دانشگاه برادفورد انگلیس در نشریه اینترنتی «اوپن دموکراسی» نوشت: شکست اسرائیل در لبنان درس عبرتی برای آمریکا خواهد بود تا در ماجراجویی های احتمالی علیه ایران بازنگری کند.
روزنامه آمریکایی تاگس آسنایگر با اشاره به شکست اسرائیل در جنگ با حزب الله نوشت: در این جنگ حزب الله از لحاظ سیاسی نظامی و دیپلماتیک به رسمیت شناخته شد.
«حمید گل» رئیس سابق سازمان اطلاعات ارتش پاکستان گفت: حزب الله تصور شکست ناپذیر بودن اسرائیل را درهم شکست.
رئیس کانون نویسندگان آسیایی- آفریقایی گفت: حزب الله موازنه قوا در منطقه را به نفع اعراب تغییر داد.
کارشناسان نظامی مصری معتقدند مقاومت حزب الله در برابر نیروهای رژیم صهیونیستی یک انقلاب استراتژیک در مطالعات نظامی به شمار می رود.
معاون اول رهبر اخوان المسلمین مصر نیز تأکید کرد: مقاومت اسلامی لبنان ضربه های دردناکی به رژیم صهیونیستی وارد کرد و نظریه امنیتی آن را به لرزه درآورد و هیبت نظامی این رژیم را متزلزل کرد.
روزنامه الحیات در مقاله ای نوشت نتیجه جنگ لبنان تضعیف روحیه آمریکا و رژیم صهیونیستی بود، چرا که نقاط ضعف آنها در جنگ چریکی مشخص شد.
در همین حال حسنین هیکل روزنامه نگار مشهور مصری در گفت وگو با شبکه الجزیره اظهار داشت: اسرائیلی ها و آمریکایی ها از روند جنگ با حزب الله غافلگیر شدند. چرا که انتظار آن را نداشتند. وی افزود: حزب الله از این نبرد با ابهت و سربلندی خارج شد.

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات