جورج بوش، رییس جمهور آمریکا روز دوشنبه بودجه 9/2 تریلیون دلاری خود برای سال 2008 را به کنگره این کشور تقدیم کرد. در بودجه سال 2008 آمریکا، هزینه های نظامی افزایش و هزینه های بهداشتی و آموزشی کاهش پیدا کرده اند.
به گزارش چاینا دیلی از واشنگتن، جورج بوش در بودجه پیشنهادی خود برای هزینه های جنگ عراق و افغانستان در سال 2007 مبلغ 100 میلیارد دلار و برای سال 2008 هم مبلغ 145 میلیارد دلار درخواست کرده است.
بودجه نظامی - دفاعی آمریکا برای سال 2008 حدود 5/716 میلیارد دلار اعلام شده است که بخش زیادی از آن صرف هزینه های جنگی در عراق و افغانستان خواهد شد. گفتنی است، آمریکا از آغاز تهاجم به عراق در سال 2003 بیش از_ 350 میلیارد دلار هزینه کرده است. پیش بینی می شود، دموکرات ها که کنترل هر دو مجلس سنا و نمایندگان آمریکا را در دست دارند، با بودجه پیشنهادی بوش به شدت مخالفت کنند. بودجه دفاعی آمریکا به سه قسمت تقسیم می شود: _4/481 میلیارد دلار برای پنتاگون، _7/141 میلیارد دلار برای جنگ علیه تروریسم در سال 2008 و 4/93 میلیارد دلار برای پوشش هزینه های اضافی جنگ عراق در سال جاری. در بودجه سال 2008 آمریکا مبلغ 2/168 میلیارد دلار نیز برای پرکردن ذخایر استراتژیک نفت کشور در نظر گرفته شده است.
براساس پیش بینی دولت آمریکا، این کشور در سال 2007 با 244 میلیارد دلار کسر بودجه روبه رو خواهد بود که طی پنج سال این کسری به مازاد بودجه تبدیل خواهد شد.
در بودجه سال 2008آمریکا میزان کمک های خارجی این کشور حدود 12 درصد افزایش نشان می دهد. بخش بزرگی از کمک های خارجی آمریکا در اختیار اسراییل قرار می گیرد. در سال 2008، آمریکا مبلغ 4/2 میلیارددلار به اسراییل کمک خواهد کرد.
از سوی دیگر، در نخستین واکنش ها نسبت به بودجه پیشنهادی بوش، روسای کمیته های بودجه کنگره و مجلس نمایندگان با رد آن اعلام کردند که به تصویب این بودجه خوش بین نیستند.