تاریخ انتشار : ۰۸ بهمن ۱۳۸۸ - ۰۷:۴۴  ، 
کد خبر : ۱۳۱۰۲۶
ماهیت ریزش‌های پس از انتخابات در گفت‌وگوی «جوان» با حجت‌الاسلام و المسلمین محمدتقی رهبر

مجمع روحانیون و کارگزاران باید منحل شوند

محمد اسماعیلی مقدمه: بعد از چند هفته به تعویق افتادن زمان مصاحبه، بالاخره موفق شدیم بعدازظهر یکی از روزهای میانی ماه مبارک رمضان، رئیس فراکسیون روحانیون مجلس هشتم را در دفترش در مجلس شورای اسلامی ملاقات کنیم. در صحبت با عضو کمیسیون قضائی و حقوقی مجلس از مباحث گوناگونی سخن گفتیم، از مجلس، جلسه‌ رأی اعتماد، دولت احمدی‌نژاد و میرحسین و کروبی تا مجمع روحانیون. نماینده مردم اصفهان با لهجه شیرین اصفهانی‌اش با صبوری و شادابی پاسخ همه سؤال‌های ما را داد. لحظه‌ای که ما وارد اتاق وی شدیم مشغول خواندن روزنامه بود و ما را به گرمی مورد استقبال قرار داد. آنچه در ذیل آمده گفت‌و‌گوی ما با حجت‌الاسلام محمدتقی رهبر، نماینده مردم اصفهان است.

* کابینه دولت دهم چه تفاوت‌هایی با کابینه دولت نهم دارد؟
** کابینه دولت دهم در یک ارزیابی کلی که نظر اکثر نمایندگان مجلس است، کابینه‌ای قوی و قابل قبول است. سطوح علمی و تجربه کاری اکثر وزرا قوی‌تر و بالا‌تر از دولت نهم  است البته تعدادی از افراد کابینه هم ضعیف به نظر می‌رسند و این ضعیف بودن به این معنی است که تخصص و کارشان در وزارتخانه مربوطه ضعیف است. شرط تصدی وزارتخانه آگاهی، تخصص و داشتن تجربه لازم است. به عنوان مثال نمی‌شود کسی که مدرک مرتبط با صنایع گرفته، وزیر کشاورزی شود یا متخصص صنعت کشاورزی وزیر علوم شود، بالاخره هر کدام از وزرا باید مدرک متناسب با وزارتخانه مربوطه را داشته باشد و این بعضاً در کابینه دولت دهم رعایت شده است و همانطور که گفتم در تعدادی از وزارتخانه‌ها رعایت نشده و ما امیدواریم که همه اعضای کابینه دولت دهم بتوانند وظایف خود را انجام دهند. هر چند که برخی از وزرای پیشنهادی از مجلس رأی بالاتر یا پایین‌تر آورده‌اند اما ما همه آنها را دارای رأی اعتماد از مجلس می‌دانیم و در هر صورت باید آنان را حمایت کنیم و نباید ما نمایندگان سر راه خدمت وزرا باشیم.
البته دولت فعلی باید از تجارب دولت گذشته درس بگیرد و بهتر عمل کند.
* ویژگی‌ها و مزیت کابینه دولت دهم را چگونه بر می‌شمارید؟
** کابینه دولت دهم از ویژگی‌هایی به مانند جوانگرایی، سطح تحصیلات بالاتر اعضای کابینه و هماهنگ‌تر بودن نسبت به دوره گذشته برخوردار است و رئیس‌جمهور محترم هم در سخنرانی‌های خود به این موضوع اشاره کردند.
* به نظر شما کابینه دهم با ترکیب فعلی می‌تواند برخی از مشکلات جامعه و کشور را حل کند و یا پاسخگوی مطالبات مردم باشد؟
** کابینه اگر براساس همکاری و تعامل سازنده باشد و وزارتخانه‌ها با همدیگر پیوستگی بیشتری داشته باشند و مکمل یکدیگر باشند و تکروی نکنند موفق خواهند بود. مثلاً اگر وزارت بازرگانی تعامل خوبی در زمینه صادرات و واردات با قسمت کشاورزی نداشته باشد به مشکل بر خواهد خورد و این مثالی را که بیان کردم تجربه دولت نهم است، چرا که در این دولت متأسفانه شاهد عدم هماهنگی‌ها در برخی زمینه‌ها بودیم یعنی در قسمت بازرگانی واردات به اندازه‌ای بود که به بخش کشاورزی لطمه وارد شد. ما معتقدیم در دولت دهم باید هماهنگی لازم در رابطه با وزارتخانه‌ها وجود داشته باشد که مشکلات گذشته به وجود نیاید. نمایندگان مجلس در جلسات کمیسیون‌های تخصصی با وزرای پیشنهادی این دغدغه را با وزرا مطرح کردند. اگر تعامل خوب و سازنده در بین قسمت‌های مختلف دولت دهم را شاهد باشیم ضعف‌های گذشته برطرف خواهد شد و قسمت‌های مختلفی از جمله کشاورزی پیشرفت خواهد کرد و بسیاری از کارخانجات ما از قبیل پارچه‌بافی و مبلمان وضعیت بهتری پیدا خواهند کرد.
* اگر می‌خواهیم پی ببریم که آیا دولت آینده می‌تواند پاسخگوی مطالبات و خواسته‌های مردم باشد باید یک سال یا شش ماه صبر کنیم و آن زمان ارزیابی کنیم. همه وزرایی که در گذشته برای رأی اعتماد به مجلس می‌آمدند اظهار می‌کردند که مشکلات قسمت خود را حل می‌کنند، اما از گفتار تا عمل فاصله است و زمان ثابت می‌کند که آیا فلان وزیر موفق خواهد بود یا نه؟
** ما انتظار داریم که اینگونه باشد و کابینه دولت دهم مشکلات جامعه را تا حدود بسیاری حل کند و پاسخگوی مطالبات مردم باشد.
* تعامل مجلس و دولت را در روزهای اخیر خصوصاً در بحث رأی اعتماد به وزرا چگونه ارزیابی می‌کنید؟
** به نظر من تعامل دولت و مجلس خصوصاً در دادن رأی اعتماد به وزرا خوب بوده و البته این دلایلی داشته است. یکی از آن دلایل این بوده است که مجلس دولت را دولت اصولگرا می‌داند و دولت اصولگرا مجلس را مجلس اصولگرا می‌داند، هر چند اقلیت‌هایی در مجلس است و البته ما نگران این نیستیم و در کل نگاه دولت و مجلس نگاه اصولگرایی است. زمانی که رئیس‌جمهور اعضای کابینه را از تلویزیون اعلام کرد در وادی امر چشم‌انداز خوبی به حساب نمی‌آمد اما در گفت‌وگوها و نشست‌های تخصصی نمایندگان مجلس با وزرا این موضوع رنگ باخت و ما خود قانع شدیم که باید دولت را یاری کرد، به خصوص به توجه به سفارشات مقام معظم رهبری که در این زمینه داشتند باعث شکل‌گیری این افکار پیش از پیش شد البته سفارشات رهبر معظم انقلاب دستوری نبود بلکه راهنمایی و ارشاد بود و ایشان می‌خواستند دولتی قوی شکل بگیرد و چهره جهانی آن چهره قوی باشد و این موضوع هم تأثیر داشت اما واقعیت امر این است که ما در مجلس شاهد بودیم که اکثر نمایندگان مجلس حامی دولت هستند حتی آنهایی که به دولت انتقاد داشتند به دلیل آنکه اگر این دولت نخواهد قوی سر کار بیاید چه دولتی باید سر کار بیاید، به تعارضاتی که ما در انتخابات شاهد بودیم و جریاناتی که مقابل نظام صف‌آرایی کردند مجلس بر آن شد که مطابق با نگاه رهبر فرزانه انقلاب دولت اصولگرا را حمایت کند. هر چند که اختلاف دیدگاه هم وجود دارد و همیشه وجود داشته است چه در مورد دولتیان و چه در مورد نمایندگان مجلس. در مجموع تعامل و همکاری این دو قوه خوب بوده ‌است و در رأی اعتماد هم نمایندگان خوب عمل کردند.
* در صحبت‌های خودتان مطرح کردید که مقام معظم رهبری توصیه‌ای ارشادگونه در زمینه دادن رأی اعتماد به وزرا داشته‌اند، آیا این توصیه مکتوب بوده یا در جلسه خاصی صورت گرفته است؟
** به نظر من نباید زیاد وارد ریز مسائل شد اما در دیدارهایی که قبلاً نمایندگان با مقام معظم رهبری داشتند ایشان تأکید روی آن داشتند که مجلس باید دولت را در سطوح مختلف یاری کند. مضاف بر این در آستانه رأی اعتماد به وزرا، تعدادی از نمایندگان با رهبر انقلاب دیدار داشتند و ایشان فرموده‌اند که من تمایل دارم کابینه دولت با رأی بالایی تشکیل شود و قوی به میدان بیاید چرا که ابهت نظام است یعنی نگاه رهبری این است که وقتی دولت تشکیل می‌شود و مجلس و دولت با هم همکاری خوب داشته باشند نظام ابهت پیدا می‌کند و البته این به معنای سلب اختیار از نمایندگان مجلس نیست و ایشان تکلیف و امر مولوی نکرده‌اند.
* آقای باهنر و مطهری اظهار داشته‌اند که اگر توصیه‌های رهبری در رابطه با کابینه دولت دهم نبود 8، 9 نفر از وزرای پیشنهادی رأی نمی‌آوردند، این اظهارات چه اندازه به واقعیت نزدیک است؟
** هر کسی در اظهارنظر آزاد است و ما نمی‌خواهیم رو در روی همکارانمان قرار بگیریم ولی آنچه از قبل پیش‌بینی می‌شد و قبل از توصیه‌های مقام معظم رهبری بود این بود که اکثر کابینه پیشنهادی رأی می‌آورند. حدس و گمان ما این بود که حداقل 16 نفر از وزرای پیشنهادی رأی خواهند آورد. توصیه‌های رهبری می‌تواند روی دو، سه گزینه تأثیر‌گذار باشد نه روی 8، 9 مورد و اینکه برخی از آقایان اظهار کرده‌اند کابینه ضعیف است فکر نمی‌کنم این‌طور باشد و اکثر صاحبنظران ما در مجلس در نشست و گفت‌وگوها اکثریت افراد پیشنهادی را مورد قبول قرار داده‌اند.
* به نظر شما ابراز اینگونه سخنان از سوی اشخاصی به مانند باهنر و مطهری مخدوش کردن فضای سیاسی و هزینه کردن از رهبر معظم انقلاب نیست؟
** مقام معظم رهبری در گذشته و حال نظرش این بوده است که این دولت باید حمایت شود و ملاحظه فرمودید در دیداری که با دانشجویان داشت فرمودند که دولت را صاحب نقاط قوت فراوانی می‌بینیم و البته در کنار این، نقاط ضعفی هم دارد که این نقاط ضعف را نمی‌گویم. بنده هم به عنوان نماینده، تشخیصم همین است و ما هم به اندازه خود این مسائل را تشخیص می‌دهیم، اما رهبر معظم انقلاب با توجه به شرایط جهانی و بمباران تبلیغات رسانه‌ای و دشمنی کشورهای بیگانه و کارشکنی عوامل داخلی نگاهش این است که دولت باید تقویت شود. حمایت‌های مقام معظم رهبری نشان‌دهنده این است که معظم‌له دولت را نه به خاطر شخص رئیس‌جمهور بلکه به خاطر اینکه دولت در مسیر اصولگرایی و اسلام حرکت می‌کند و همچنین رئیس‌جمهور اصولگرا است و در حقیقت به گفتمان انقلاب، امام و نظام ولایی نزدیک است قبول دارد. نگاه رهبر انقلاب به دولت باید برای تمام نمایندگان حجت باشد و ما درصدد تضعیف دولت نباشیم و اظهارات ما نباید به گونه‌ای باشد که روحیه وزرا را تخریب یا آنها را دلسرد کند و باعث شکاف بین قوه مجریه و مقننه شود.
بنده در مقابل سخنان باهنر و مطهری موضع‌گیری نمی‌کنم ولی معتقدم که کابینه شکل گرفته است. ما هر چه انتظار داریم باید با رئیس‌جمهور و وزرا در میان بگذاریم و توی سر کابینه نزنیم که به مصلحت نیست و اظهارات این دو نفر نه ضروری بوده است و نه کارساز خواهد بود.
* حضور زن در کابینه دولت جمهوری اسلامی ایران آن هم برای اولین بار را چگونه می‌بینید؟
** زمانی که خانمی واجد شرایط لازم باشد و ویژگی‌های اخلاقی ملزم را داشته باشد و دارای تخصص و توانمندی و حجاب باشد، حضورش بد نخواهد بود. ما قبلاً در سازمان محیط زیست از وجود زنان بهره برده‌ایم اما در مورد وزارتخانه بحث متفاوتی است و در این رابطه برخی از علما و مراجع تقلید اظهار نارضایتی کرده‌اند و از این کار ایراد گرفته‌اند.
این علما براساس منابع فقهی به این نکته تأکید می‌فرمودند که حاکمیت در اسلام از آن مردان است و حکومت‌رانی و حکمرانی نباید به دست زنان سپرده شود. وزارت از «وزر» می‌آید و به معنی بار سنگین یا مسؤولیت سنگین است. ما نظر علما و مراجع را به دولت منتقل کردیم چرا که علما در این رابطه پیغام فرستاده بودند. در کنار این بحث فقهی نمایندگان مجلس در این رابطه مردد بودند که رأی اعتماد بدهند یا نه و این چالش و مشکل تا آخرین لحظات رأی اعتماد هم وجود داشت.
* بالاخره حضور زنان در کابینه دولت دهم را خوب ارزیابی می‌کنید یا نه؟
** به هر حال امری است که واقع شده است و ان‌شاءالله خیر است.
* شخصیت‌ها و رسانه‌های اصلاح‌طلب ادعا کرده‌اند که فهرستی 72 نفره از کشته‌شدگان حوادث اخیر به کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجه تحویل داده‌اند. به نظر شما هدف این گروه از تهیه این لیست که به گفته علاءالدین بروجردی بدون نام، مشخصات و هویت افراد است چه بوده است؟
** اول باید این نکته را بگویم که لیست ارائه شده فاقد مشخصات و هویت کامل افراد است ضمن آنکه تنها ادعا کافی نیست و رسانه‌های خارجی هم ادعا می‌کردند که در حوادث ایران چند هزار نفر کشته شده‌اند اما طبق آمار رسمی حدود 23 نفر کشته شده‌اند. ادعای آقایان بهشتی و الویری مادامی درست است که با ذکر هویت و مشخصات دقیق افراد باشد و در ضمن مگر این افراد اولیای دم با وکیل مدافع مردم هستند، آقایان چکاره هستند؟ خود این افراد در کنار همفکرانشان باید پاسخگو باشند چرا مردم را به صورت غیرقانونی به خیابان‌ها کشیدند و خود اینها از مسببین اصلی کشتار مردم هستند و مردم از اینها خونخواهی دارند. اینگونه موضع‌گیری‌ها را هم از سستی دستگاه قضایی در رابطه می‌بینیم و اینها از تسامح قوه قهریه سوءاستفاده می‌کنند. برخی از چهره‌ها و گروه‌های اصلاح‌طلب به مانند مجمع روحانیون از مردم می‌خواستند که در مسجد، مصلی یا بهشت زهرا حضور پیدا کنند و به عزاداری کشته‌شدگان بپردازند. واقعاً اینها چکاره هستند، اگر کسی فرزندش یا از نزدیکانش به قتل رسیده است، خودش می‌تواند موضوع را از مراجع ذی‌ربط پیگیری کند و شما نمی‌توانید به عنوان ولی‌دم ادعایی در این زمینه داشته باشید. بهتر است اصلاح‌طلبان بروند مشکلاتشان را حل کنند و در محکمه قانونی پاسخگوی اعمال و اظهارات خود باشند و در کل آمار و ارقام اصلاح‌طلبان ذره‌ای اعتبار قانونی ندارد و کمیسیون امنیت مجلس نباید به این موضوع اهمیت بدهد.
* در این رابطه انتظار از قوه قهریه نظام چه می‌تواند باشد؟
** ما نمایندگان حدود دو ماه پیش این را از دستگاه قضائی خواستیم که با این افراد برخورد قانونی داشته باشد. حتی افرادی که در زندان بازداشت شده‌اند خواستار پاسخگویی چهره‌های شاخص و سرگردان اصلی اغتشاشات بوده‌اند. به نظر من این فضای بازی که برای افراد به وجود آمده است نشأت گرفته از تسامح و تساهل قوه قضائیه در برخورد با سران اغتشاشات است. قوه قضائیه به کسانی که به دنبال آشوب بودند فرصت داده است که باز هم به دنبال متشنج کردن اوضاع باشند.
انتظار ما از قوه قهریه این است که این افراد را دعوت و از آنها بازجویی کند و خواستار پاسخ آنها در این رابطه باشد.
* شما اشاره کردید که نمایندگان دو ماه پیش خواهان محاکمه سران اغتشاشات بوده‌اند، این مطالبه و خواسته به کجا رسید؟
** دو ماه قبل شکوائیه‌ای از سوی مجلس؛ ذکر مستندات از آنچه اتفاق افتاده است از جمله تشویق افکار عمومی، ایجاد فضای ناآرام و سلب آسایش مردم براساس چند ماده از مجازات اسلامی تنظیم و تحویل قوه قضائیه شد و بسیاری از نمایندگان زیر آن را امضا کردند. این نامه به دست بنده نبوده و شنیدم که به قوه قضائیه ارائه شده است و در این نامه از نمایندگان خواستار پاسخگویی برخی از تحریک‌کنندگان در اغتشاشات پس از انتخابات بودند، البته نمی‌دانم این نامه تا چه مرحله‌ای رسیده است.
* وظیفه نمایندگان مجلس به عنوان وکیل مردم جامعه در مجلس چیست؟
** نمایندگان مجلس به عنوان نمایندگان رسمی ملت باید از حقوق مردم و حیثیت نظام البته با ثبات قدم دفاع کنند و در مقابل کسانی که نه نماینده و نه منتخب ملت هستند و فقط زمانی صرفاً کاندیدای ریاست جمهوری بوده‌اند و قصد لطمه به نظام و جامعه را دارند ایستادگی کنند.
* چند روز پیش میرحسین موسوی بیانیه‌ای را منتشر کرد و در آن 9 پیشنهاد را برای برون‌رفت از حوادث پس از انتخابات پیشنهاد داده و در آن ادعا کرده است که باید اعتماد مردم بازسازی شود و خواستار تقویت وحدت ملی شده است، این بیانیه را چگونه می‌بینید؟
** بنده همان حرف اول را می‌زنم، میرحسین چکاره است او مقداری آرا به دست آورد رئیس‌جمهور هم نشد و همان‌هایی هم که به او رأی دادند دیدگاه‌های کنونی او را قبول ندارند و اما شاید عده‌ای از افراطیون و مخالفان نظام موافق اینگونه موضع‌گیری‌ها باشند اما توده مردم موافق این صحبت‌ها و ادعاها نیستند. ادعاهایی مبنی بر اینکه کاری کنیم که اعتماد به جامعه برگردد و مسائلی از این دست شعار است. اگر خود آقایان بگذارند جامعه و ملت راحت باشند، اعتماد عمومی شکل گرفته و امنیت هم در جامعه برقرار است.
مصرع شعر حافظ مبنی بر«خود می‌کشی ای حافظ خود تعزیه می‌داری» مصداق رفتار اصلاح‌طلبان و میرحسین موسوی است. خود آنها این حوادث را درست کرده‌اند و خود ادعای برقراری آرامش و عزاداری و... می‌کنند.
* سردار جعفری، سپاه پاسداران مطالبی را اظهار فرموده‌اند که تلاش‌های خاتمی، موسوی‌خوئینی‌ها و فاتح را در راستای تحقق کودتای سیاسی نشان می‌دهد. شما تلاش‌های خاتمی و مجمع روحانیون مبارز در این زمینه چگونه ارزیابی می‌کنید؟
** آنچه سردار جعفری به عنوان فرمانده سپاه که مسئولیت امنیت جامعه است فرموده براساس مستندات است و وی حق قانونی این اظهارنظر‌ها را دارد. بعضی‌ها ادعا می‌کنند که چرا سردار سپاه چنین مطالبی را گفته است، باید گفت وی به عنوان فرمانده سپاه و براساس قانون اساسی وظیفه حفظ امنیت جامعه و حراست از ارزش‌های انقلاب و نظام را دارد و وی مطابق اطلاعاتی که در دست داشته است باید اطلاع‌رسانی کند و آنها را در اختیار مردم قرار دهد. اگر کسانی مدعی هستند که سردار جعفری اظهاراتش بدون سند است بیایند و تکذیب کنند و بگویند که چنین مسائلی حقیقت ندارد و اگر این موضوعات صحت دارد که مطمئناً چنین است، معارضه با نظام و مقام معظم رهبری است و باید مجازات بشوند و رهبر ما عمود خیمه نظام است و عده‌ای در این اوضاع و احوال گستاخی را در جهت تخریب رهبری روا داشته‌اند و مسائلی را به مانند شورای رهبری مطرح کردند و قصدشان ضربه زدن به جایگاه مقام معظم انقلاب بوده است. در حالی که ما می‌دانیم نایب امام زمان(عج) و عمود نظام رهبر است و اگر در فتنه و آشوب‌های اخیر ایشان نبودند چه لطمات و ضربه‌ای که به نظام وارد نمی‌شد. آن که با تدبیر تمام ترفندها و توطئه‌های دشمن خارجی و داخلی را خنثی کرد رهبر معظم انقلاب بود. رهبر انقلاب در عین تدبیر راه‌های قانونی را برای اشخاص باز کرد و در حوادث پس از انتخابات به افراد مجال داد که از راه قانونی اعتراض کنند. اظهارات خاتمی و امثال خوئینی‌ها طبق اظهارات سردار جعفری درست حرف‌هایی است که بیگانگان علیه نظام می‌زنند و البته بیشترین تبلیغات آنها بر ضد ولایت فقیه است و هجمه‌های خود را به این مسیر گسیل می‌دهند.
اما از خودی‌ها انتظار داریم که راست می‌گویند که به ملت و این انقلاب اعتقاد دارند اینگونه اشتباهات و اظهارات خود را پس بگیرند. از اعضای مجموع روحانیون مبارز که زمانی در عرصه اجرایی کشور بوده‌اند می‌خواهیم اشتباهات و اظهارات خود را تصحیح کنند.
ما نمی‌گوییم مجمع روحانیون وابسته به بیگانگان هستند ولی نباید حرفی بزنند که بیگانه‌ها جرأت و جسارت پیدا کنند هر چند ملت ما ملت هوشیاری است و نظام قوی‌تر از این حرف‌هاست اما باید به مجمع روحانیون گفت که «عرض خود می‌برند و زحمت ما می‌دارند» اینگونه موضع‌گیری‌ها از مجمع روحانیون در ماه‌های اخیر آنها را کوچک می‌کند و نظام و مقام ولایت با این اظهارات و بیانیه‌های امثال مجمع روحانیون قوی‌تر و استوار‌تر می‌شود و ضربه نمی‌بیند. حیف است که امثال مجمع روحانیون در این دام‌ها گرفتار شوند.
* اظهارات، بیانیه‌ها و در کل موضع‌گیری‌های اخیر مجمع روحانیون باعث تشویش اذهان عمومی و ملتهب شدن فضای اجتماعی و سیاسی کشور نشده است؟
** طبیعی است که عملکرد و رویکرد مجمع روحانیون این تبلیغاتی را که گفتید به دنبال خواهد داشت. موضع‌گیری‌های آنان در فضای انتخابات و پس از آن واقعاً به نظام ضربه زد و شاید هم اعضای مجمع اینگونه نباشند و افراد افراطی در این مجمع متأسفانه دستخوش بازی قرار گرفته‌اند که ثمرات این بازیچه شدن را بیگانگان دریافت می‌کنند.
امثال مجمع روحانیون و کروبی‌ها به خاطر تخلفات برخی افراد در یکی از بازداشتگاه‌ها برای همیشه نظام و حکومت را زیر سؤال ببرند و به نظر من آنها بیخودی فتنه را دامن می‌زنند و دانسته یا ندانسته به دشمن کمک می‌کنند.
* آیا پیش گرفتن این سیاست‌ها از سوی اصلاح‌طلبان از جمله مجمع روحانیون مبارز در جامعه مؤثر واقع می‌شود؟
** هر کسی به هر نحوی به نظام ضربه بزند و مخل امنیت جامعه شود از هر جناح یا شخصیتی باشد باید در محکمه قانونی پاسخگوی اعمال خود باشد و اینطور نیست که نظام اجازه دهد هر کسی هر چه دوست داشت بگوید یا هر چه دوست داشت منتشر و آتش خاموش شده را روشن کند. اصلاح‌طلبان تصور می‌کنند که اگر در جامعه راحت زندگی می‌کنند و بیانیه می‌نویسند و منتشر می‌کنند و دغدغه مسکن، غذا و اشتغال ندارند، مردم هم همین‌طور هستند. به نظر من سیاست آقایان به درد اتاق‌های در بسته و محفل‌های خصوصی خودشان می‌خورد.
* دستگاه قضائی و امنیتی کشور باید با امثال خاتمی و خوئینی‌ها چطور برخورد کند که دیگر شاهد اظهارات شبیه به اعمال آقایان نباشیم؟
** اگر دستگاه امنیتی برایش ثابت شده است که این افراد مخل امنیت جامعه هستند باید با آنها برخورد کند و دستگاه قضائی همانطور که با زندانیان کنونی و اغتشاشگران برخورد کرد با این افراد هم همانطور برخورد کند. دستگاه قضائی باید توجه داشته باشد کسانی که پایگاه اجتماعی در جامعه دارند می‌توانند عده زیادی را گمراه کنند و تخلفات این افراد بیشتر از تخلفات یک فرد عادی به حساب می‌آید.
* حکم انحلال حزب مشارکت و سازمان مجاهدین خلق از سوی مراجع ذی‌صلاح صادر شد، آیا این حکم نباید در مورد مجمع روحانیون هم مصداق پیدا کند؟
** اول آنکه امیدواریم امثال خاتمی و خوئینی‌ها به مصالح نظام و ملت توجه کنند و روش ناپسند خود را تکرار نکنند البته هر تشکل یا گروهی با منویات نظام هماهنگی نداشته باشد و با مبنای نظام همسویی نداشته باشد و خارج از وظایف قانونی خود قدم بردارد به مانند نهضت آزادی باید منحل شود و دستگاه قضائی باید بسیاری از این احزاب و تشکل‌ها را از جمله مجمع روحانیون مبارز و حزب کارگزاران را منحل کند تا برخی از مردم بیش از این به گمراهی نروند و جامعه به سمت آرامش بیشتر پیش برود.
به نظر من مجمع روحانیون در مسیر درست حرکت نمی‌کند و راهش را انحرافی و اشتباه می‌دانم.

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات