تاریخ انتشار : ۱۰ دی ۱۳۸۸ - ۰۸:۴۶  ، 
کد خبر : ۱۳۳۴۳۱
رییس سازمان انرژی اتمی:‌

به تعهدات بین‌المللی خود پایبندیم


به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)،‌ علی‌اکبر صالحی افزود: هر کدام از این سایت‌ها توانایی تامین سوخت یک نیروگاه به اندازه نیروگاه بوشهر را خواهد داشت.
معاون رییس جمهور گفت: 5 سایت دیگر را هم درصدد شناسایی هستیم که در اکناف و اطراف ایران منتشر خواهد بود و در یک جا جمع نخواهد بود و در دل کوه ساخته می‌شود.
صالحی خاطرنشان کرد : این سایت‌ها طوری ساخته خواهند شد که از هر نوع حمله‌ای، ایمن باشند و پدافند غیرعامل را به عنوان عامل اصلی در تاسیس این سایت‌ها در نظر خواهیم گرفت.
وی گفت: خوشبختانه آن 5 سایتی را که رییس جمهور دستور داده، مقدمات آنها فراهم شده است و شناسایی شده‌اند و همان‌طور که رو به جلو می‌رویم به اقتضای زمان و مکان برای ملت عزیز و بزرگوار ایران در این خصوص اطلاع رسانی خواهیم کرد.
وی تصریح کرد: ایران اعتمادسازی کرد اما متاسفیم چنین پاسخی از 1+5 دریافت کرد.
صالحی که امروز در حاشیه نشست هیات دولت با واحد مرکزی خبر گفت‌وگو کرده بود، افزود: مصوبه‌ای که اخیرا تصویب شد مصوبه آژانس نبوده بلکه آلمان پیشنهاد کرده است و در حقیقت کشورهای 1+5 مصوب این پیشنهاد هستند.
وی افزود: بنا داشتیم در ارتباط با تامین سوخت رآکتورهای هسته‌ای، بخشی از سوخت را از خارج هم وارد کنیم و خودمان تامین کننده سوخت هسته‌ای رآکتورهایمان باشیم.
معاون رییس جمهور گفت: همان‌طور که ملت بزرگوار ایران می‌دانند مجلس شورای اسلامی به دولت تکلیف کرده است 20 هزار مگاوات نیروگاه هسته ای در افق 10 تا 15 ساله تاسیس کند.
وی اظهار داشت: در برنامه پنجم، بنا داریم تا 5 هزار مگاوات نیروگاه هسته‌ای قرارداد ببندیم و برای هر یکهزار مگاوات از این نیروگاه به یک سایت به اندازه سایت نطنز احتیاج داریم.
رییس سازمان انرژی اتمی ایران گفت: بنا نداشتیم که تعداد زیادی سایت همانند سایت نطنز داشته باشیم و بسازیم اما گویا غرب نمی‌خواهد که پیام صلح‌آمیز ایران را درک کند و این رفتاری که از خودش نشان داد رفتاری بود که سبب شد دولت امروز مصوبه‌ای را بگذراند که ما 10 سایت همانند سایت نطنز داشته باشیم.
وی افزود: با این کار از این به بعد با اطمینان خاطر بیشتری نسبت به تامین سوخت هسته‌ای راکتورهایی که در آینده خواهیم ساخت جلو می‌رویم، چون هر رآکتوری زمان زیادی می‌طلبد که ساخته شود و برای ساخت این سایت‌ها هم باید پیش‌بینی‌های لازم را بکنیم و وقتی نیروگاه ساخته شد آمادگی تامین سوخت آن را هم داشته باشیم.
رییس سازمان انرژی اتمی تصریح کرد: احساس می‌کنم که این خصلت‌ها و خوی استعمارگری غرب هنوز ته مانده‌اش وجود دارد و آنها فکر نمی‌کنند که با یک ملت بزرگ و یک کشور مستقل رو به رو هستند.
وی افزود: ایران نهایت شفاف‌سازی و اعتمادسازی را نشان داده است، بازدید بازرسان آژانس گواه بر این امر است و حتی بازدیدهای سرزده داریم.
صالحی گفت: ما نمی‌دانیم که غرب چگونه و با چه معیارهایی از مسائل پادمانی کشورمان ارزیابی می‌کند؟
وی اظهار داشت: ایران عضو NPT است، بازرسان آژانس همواره از تاسیسات ما بازدید می‌کنند، همه تاسیسات هسته‌ای ما زیر نظارت آژانس است، مواد هسته‌ای ما زیر نظر آژانس حسابرسی می‌شود.
رییس سازمان انرژی اتمی تاکید کرد:‌ بارها اعلام کرده‌ایم و مقام معظم رهبری هم بارها اعلام فرموده‌اند که ما به دنبال سلاح هسته‌ای نیستیم، آن را تحریم کردند و حرام است.
وی گفت: ‌اما نمی‌دانیم با چه زبانی باید با خصم صحبت کرد؟
صالحی افزود: اما این خصم بداند که افکار عمومی جهان و وجدان عمومی جهان آگاه است بر این‌که معیارهایی که آنها به کار می‌بندند معیارهای دوگانه فرسوده‌ای است که دیگر نمی‌تواند راه به دل مردم و افکار مردم باز بکند.
معاون رییس جمهور گفت: کشوری خارج از NPT است و بمب هم ساخته است اما تعجب می‌کنم ایران که بمب را تحریم کرده است و آژانس هم بازرسی‌ می‌کند، این‌گونه با کشورمان رفتار می‌شود.
صالحی تاکید کرد: پاسخی که دولت جمهوری اسلامی ایران امشب با این مصوبه داد پاسخ محکمی است مبنی بر این‌که این ملت ایستاده است و لحظه‌ای از حق خودش عدول نخواهد کرد.
وی گفت:‌ البته باز هم تکرار می‌کنیم ما به همان میزان که از حق و حقوق خود دفاع می‌کنیم به همان میزان هم نسبت به تعهدات بین‌المللی خودمان پایبند هستیم و امیدواریم که غرب این پیام را خوب درک کند.
صالحی خاطرنشان کرد: از آژانس بین المللی انرژی اتمی خواستیم اورانیوم ( با غنای 20 درصد) سوخت رآکتور تحقیقاتی تهران را تامین کند؛ آنهایی که صاحب تخصص هستند می‌دانند که چقدر پیام در همین خواست ما از آژانس مستتر است و نشان دهنده شفاف سازی ماست، و الا ما توانایی تولید این سوخت را داریم و در روز چهارشنبه موضوع سوخت در دولت مطرح خواهد شد.
صالحی گفت: ‌امیدواریم که خصم بداند و دولت‌های غربی بدانند که ما هیچ قدمی به عقب بر نخواهیم داشت و البته باز تاکید می‌کنیم که نسبت به تعهدات بین‌المللی خودمان و نسبت به NPT پایبند هستیم، اما از حقوق حقه خود نیز دفاع می‌کنیم.

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات