تاریخ انتشار : ۲۹ بهمن ۱۳۸۸ - ۰۷:۲۷  ، 
کد خبر : ۱۳۵۰۲۸

«میهمان ویژه» کنفرانس هسته‌ای که بود؟


در روزهای اخیر سوابق «میهمان ویژه» همایش «برنامه هسته ای ایران، سیاست ها و چشم اندازها» که روز پنجم اردیبهشت در مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام برگزار شد مورد توجه رسانه ها قرار گرفته است. «مایکل لوی» کارشناس ارشد شورای روابط خارجی آمریکا و «ویلیام میلر» رئیس موسسه «در جست و جوی زمینه های مشترک» دو میهمانی بودند که حضورشان از سوی برخی منابع خبری سوال برانگیز خوانده شده است. با این حال روز گذشته سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در کنفرانس مطبوعاتی خود این دو نفر را «محقق» خواند و در برابر پرسش خبرنگاران کبنی بر انجام مذاکره میان مقامات ایرانی و این «دو میهمان ویژه»آن را تکذیب و از ارائه اطلاعات بیشتر خودداری کرد.
خبرگزاری فارس به نقل از یک منبع مطلع سوابق ویلیام میلر فاش کرد و نوشت: میلر پیش از پیروزی انقلاب اسلامی، سر کنسول آمریکا در اصفهان بوده است و شناخت دقیقی از ایران دارد. وی همچنین مدتی سفیر آمریکا در اوکراین بوده و بخصوص در این دوران در زمینه خلع سلاح هسته ای تحرک ویژه ای داشته است. به گفته این منبع مطلع ویلیام میلر در دوران ریاست جمهوری جیمی کارتر، وزیر خزانه داری آمریکا بوده و در همین دوره وی دستور بلوکه شدن اموال ایران در آمریکا را داده است. میلر در ادامه فعالیت خود زمانی که «ترنر» رئیس سیا بود، مشاورت وی را برعهده داشته و مدتی مسئول بخش مدیریت ویژه در امور ایران بوده است. وی همچنین در دوره ای بخش خاورمیانه شورای روابط خارجی آمریکا را مدیریت کرده است.
این منبع مطلع یادآور شد: ویلیام میلر از سوی جریان مرتبط خود در ایران یک بار یگر در سال 1377 در پوشش کارگران به جشنواره محیط زیست دعوت شده بود که در آن دوران سعی شد از طریق وی و موسسه تحت سرپرستی اش به دیپلماسی «مسیر دو» و روابط غیر رسمی عناصر ایرانی و آمریکایی در دوران اصلاحات سرو سامان داده شود. به گزارش فارس، میلر آمریکایی توانست حتی در برنامه گفت وگوی ویژه خبر شبکه دوم سیما شرکت کند. با این حال خبرنگار «اعتماد ملی» با رجوع به پایگاه اینترنتی موسسه «در جست و جوی زمینه های مشترک» اطلاعات ذیل را از سوابق وی به دست آورد.
مامور وزارت امور خارجه آمریکا در ایران در خلال سال‌های 62 - 1959، پس از آن حکم سفیر آمریکا در تهران به نام وی صادر شد سمتی که به علت وقوع انقلاب هیچ گاه نتوانست به آن مشغول شود، سفیر آمریکا در اوکراین در سال‌های 98 - 93، استاد دانشگاه هاروارد و فلچر، کارمند کنگره آمریکا به مدت 14 سال، حضور در کمیته اطلاعاتی علیه اطلاعات سنا و نویسنده مقالات متعددی در مورد ایران، خاورمیانه و جامعه مدنی.

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات