تاریخ انتشار : ۰۸ بهمن ۱۳۸۸ - ۱۰:۱۵  ، 
کد خبر : ۱۳۵۸۴۸
خاتمی در پیامی تصویری به دانشجویان:

خویشتنداری نیاز این لحظه حساس است


گروه سیاسی، زهره آقایانی: تالار بزرگ شهید چمران دانشکده فنی دانشگاه تهران روز گذشته میزبان هزاران نفر از دانشجویان و استادان این دانشگاه بود که به دعوت انجمن اسلامی دانشجویان این دانشگاه برای بزرگداشت16آذر، روز دانشجو، گردهم آمده بودند. هرچند روز دانشجو با هفت روز تاخیر بهانه برگزاری این همایش بود اما به دلیل بروز درگیری ها و ماجرای هتک حرمت امام خمینی(ره) در 16 و 17 آذر انجمن اسلامی این دانشگاه با دعوت تنی چند از چهره های متنفذ سیاسی و ایراد سخنرانی در این گردهمایی تلاش کرد تا ضمن محکوم کردن این اقدام مشکوک و رفتار غیرمتعارف صدا و سیما در پخش آن از رسانه ملی روز دانشجو را هرچند با اندکی تاخیر به مطالبات قانونی و مشروع دانشجویان بپردازد. البته روز دانشجوی امسال متفاوت تر از سال های گذشته برگزار شد و از آنجا که سال گذشته این گردهمایی با سخنرانی سیدمحمد خاتمی رئیس جمهور دوره اصلاحات در همین تالار برگزار شد ولی امسال به دلایل نامعلومی خاتمی نتوانست حضور داشته باشد ولی پیام وی به مناسبت بزرگداشت 16 آذر به طریق ویدئو کنفرانس به سمع حضار رسید.
در همین رابطه بعد از قرائت بیانیه انجمن اسلامی دانشگاه تهران که به حوادث و جریان های شش ماه اخیر پرداخته بود سیدمحمد خاتمی در پیام تصویری خود به مناسبت روز دانشجو تاکید کرد؛ 16 آذر بحق نماد حرکت آزادیبخش و ضداستبدادی است. رئیس دولت اصلاحات با اشاره به سابقه یکصد ساله تلاش مردم برای اعتلا، استقلال و آزادی و حاکمیت در سرنوشت خود تاکید کرد؛ خوشحالیم که دانشجویان هرساله این روز را گرامی داشته و بحق نشان داده اند نماد حرکت آزادیبخشی هستند.خاتمی به زمان تصدی مسوولیت خود بعد از آن اشاره کرد و افزود؛ در این سال ها امکان حضور در جمع کثیر دانشجویان، دانشگاهیان و استادان را داشته و با آنها گفت وگو کرده ام. در این چند سال یک نکته برایم جالب بود و آن این بود که همواره خواسته دانشجویان آزادی دوستان دانشجو و همفکران شان از زندان بوده است.خاتمی با بیان اینکه بسیار متاسفم 16 آذر امسال در حالی برگزار شد که تعدادی از دانشجویان در بند بودند، خواستار ایجاد فضای امن و بازگشت بحث و گفت وگو به دانشگاه ها شد.
او تاکید کرد؛ همه ما در برابر خدا و خون شهیدان مسوول هستیم و آنچه در این لحظه حساس بیش از همیشه مورد نیاز است حفظ خویشتنداری و آرامش است. خاتمی با اشاره به اینکه خواسته دیگر ما تحریک ناپذیری از سوی نیروهای دیگر که به صورت میهمان ناخواسته مراسم و رفتارهای مدنی ما شده و می خواهند از آب گل آلود ماهی بگیرند، گفت؛ دانشجو همان طور که در راه آزادی پیشگام است در رفتار مدنی هم پیشتاز بوده و دانشجو و دانشگاهی هیچ گاه ساختارشکن نیست و برخلاف آرمان های ملت قدم برنمی دارد.خاتمی با تاکید بر اینکه ما خواستار تحقق جمهوری اسلامی و استقلال و آزادی با تمام ابزار آن هستیم، تصریح کرد؛ در حوادث اخیر هر کدام از این مسائل به نحوی از انحا دچار آسیب شده است.رئیس دولت اصلاحات افزود؛ ما خواستار این هستیم که دانشگاهیان، دانشجویان و استادان ما احساس آرامش کرده و فضای آرام، آزاد و طبق موازین قانونی و شرعی بتوانند حضور یافته و انتقاد کنند و سوء استفاده از جنبش دانشجویی از سوی هر کس ناروا است.
وی تاکید کرد؛ دانشگاه و دانشجو و جنبش دانشجویی مستقل بوده و وابسته به جایی نیست و تنها وابسته به ملت است و نقش آن تجسم بخشی به آرمان های دیرینه ملت است. به گفته خاتمی اگر وابستگی جنبش دانشجویی به احزاب و گروه های دیگر را ناروا می دانیم به طریق اولی دخالت فرماندهی نهادهایی که رسالت شان چیز دیگری است در دانشگاه ناروا است. ما خواستار دانشگاهی آزاد و پیشرو هستیم و اعتراض را حق مسلم دانشجو می دانیم و معتقدیم دانشجو نه ساختارشکن بوده و نه به خواست ملت تعدی می کند بلکه می خواهد دیدگاه و نظرات خود را اعلام کند.
بعد از پایان سخنان تصویری سیدمحمد خاتمی که با تشویق بی امان دانشجویان که با نمادهای خاص جنبش در این گردهمایی حضور داشتند همراه بود، دکتر محمدرضا ظفرقندی همچنین الهه کولایی، نجف قلی حبیبی، محسن رهامی به ایراد سخنرانی پرداختند.
دانشگاه قلب تپنده جامعه است
در ادامه الهه کولایی عضو جبهه مشارکت و استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران در این گردهمایی تاکید کرد؛ دانشگاه قلب تپنده جامعه است که معنی رشد و بالندگی را می توان در آن دید و آن را در مسیر اعتلای جامعه پیش برد. وی اظهار داشت؛ جایگاه دانشگاه و دانشجو در برآورده کردن این مطالبات است، زیرا برگزیده ترین جوانان ایران را در دانشگاه ها می بینیم که وظیفه توسعه را بر عهده گرفته اند. وی افزود؛ این دانشگاه است که می تواند جمهوری اسلامی را کمک کند تا به اهداف در تحقق سندی که می خواهد ما را به کشور اول منطقه تبدیل کند برسد و باید سوال کرد چه کسانی نمی خواهند به این اهداف برسیم. وی در پایان دانشگاهیان را از از تعرض به ساحت حضرت امام که منشاء تحولات عظیمی در جامعه و بیرون از آن بوده، مبرا دانست.

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات