قائم مقام دبیر کل حزب اعتماد ملی گفت: مرز میان منتقدان و معترضان با معاندین باید مشخص شود تا دایره مخالفین نظام - که جنازه ای بیش نیستند - بیهوده بزرگ نشود. رسول منتجب نیا در گفتگو با ایسنا ادامه داد: بعد از انتخابات دوره دهم ریاست جمهوری برخی از کاندیداها و هواداران نسبت به اجرای انتخابات انتقاد و اعتراض داشتند که انتقاد آنان رفته رفته، میان مردم کشیده شد و صدای جماعتی از مردم را به صورت منتقد و معترض به نحوه برگزاری انتخابات درآورد. خوب بود مسئولان اجرایی و نظارتی به گونه ای برخورد می کردند که انتقاد و یا اعتراض مردم را پاسخی قانع کننده و منطقی می دادند و قضایا را به صورت صحیح و اصولی حل می نمودند.وی تاکید کرد: منتقدان، انقلاب، نظام، قانون اساسی، رهبری و ولایت فقیه را قبول دارند و با آمریکا، اسراییل، روسیه، چین و اتحادیه اروپا مخالف اند؛ چراکه آن ها را قدرتمندانی می دانند که مخالف منافع ما هستند. اما از آن جایی که در میان هر گروهی، افرادی افراطی و تندرو هستند، در این گروه نیز افراد اندکی وجود دارند که اعتراض خود را با برخوردهای تند اعلام می کنند در حالی که اکثریت این طیف از متدینین تحصیل کرده و دانشگاهی هستند. وی خاطرنشان کرد: نکته دیگر اینکه به دلیل آلوده شدن فضا، گروهی در پدیده دیگری ظاهر شد که نه اصولگرایان را قبول دارند و نه اصلاح طلبان را، بلکه دنبال براندازی و از بین بردن ارکان نظام هستند و کسانی در این میان وجود دارند که حتی با اسلام و تشیع مخالف اند، از ضد انقلاب گرفته تا منافقین و مزدوران بیگانگان در این گروه حضور دارند و می خواهند از هر فرصتی استفاده کنند؛ در جمعیت ها حاضر شده و به اموال عمومی آسیب بزنند. البته تندروهایی هم وجود دارند که نسبت به اصلاح طلبان کینه به دل دارند و می خواهند با سوءاستفاده از این شرایط، انتقام جویی کنند. قائم مقام دبیر کل حزب اعتماد ملی با بیان این که " متاسفانه مرزها مختلط شده است" افزود: در حالی که در میان منتقدین هم اصلاح طلبان حضور دارند و هم اصولگرایان، اما متاسفانه عده ای، نیروهای باسابقه انقلابی منتقد را با سلطنت طلبان و منافقین یکی می کنند و در روزنامه های شان آنها را لشکر ابن سعد معرفی می کنند که بسیار اشتباه است.
مرزبندی جریانهای داخلی با مخالفان نظام باید براساس قانون باشد
یک نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: مرزبندی جریان های داخلی با مخالفان نظام و انقلاب باید بر مبنای ارزش ها و قانون اساسی و معیارهای تبیین شده رهبر انقلاب باشد. رضا طلایی نیک در گفتگو با ایسنا، تصریح کرد: بدون مرزبندی شفاف گفتاری و رفتاری، رویکردهای انتقادی ممکن است موجب سوءاستفاده مخالفان نظام و کشور قرار بگیرد. وی با بیان اینکه یکی از مولفه های مهم بصیرت سیاسی در شرایط کنونی، مرزبندی گفتاری و رفتاری با رویکردهای دشمنان ایران و انقلاب اسلامی است، اظهار کرد: جریان های تحت هدایت دشمنان نظام و ایران از هر گفتار و رفتار غیر شفاف برای اهداف خود استفاده می کنند؛ از این رو با بالارفتن حساسیت های داخلی و خارجی نسبت به رویدادهای پس از انتخابات مرزبندی شفاف تر در مواضع و اقدامات، از ضرورت های انقلابی و سیاسی است. طلایی نیک با تاکید بر اینکه مرزبندی با دشمنان علاوه بر گفتمان اصولی و مبنایی باید در رویدادهای جاری و سوژه های مطرح نیز عینیت پیدا کند، خاطرنشان کرد: به عبارت دیگر متناسب با رویدادها و در جهت استحکام خط نظام و انقلاب، باید در مصادیق گوناگون مرزبندی شفاف گفتاری و رفتاری با دشمنان وجود داشته باشد؛ چرا که فقط مرزبندی گفتاری بدون مرزبندی رفتاری در ناکام کردن دشمنان کافی نیست و باید هم در گفتار وهم در رفتار با رویکردهای ضد نظام و ضد انقلاب مرزبندی شفاف و مشخصی داشت.
معترضین در چارچوب قانون باشند مشکلی پیش نخواهد آمد
دبیرکل جامعه اسلامی کارمندان گفت: مرزبندی گروه های داخل نظام با گروه های معاند خارج از نظام باید تفاوت داشته باشد. سیدکمال الدین سجادی در گفتگو با ایسنا، با بیان اینکه مهمترین ملاک مرزبندی بین گروه های سیاسی داخل در چارچوب قانون اسلام، قانون اساسی، محکمات نظام، بیت الغزل انقلاب یعنی ولایت فقیه، آرمان های حضرت امام و منویات رهبری نظام است> اظهار کرد: این ملاک ها از جمله ملاک هایی است که در مرزبندی گروه ها و جریانات داخلی باید با اهمیت قلمداد شود. وی افزود: همچنین مرزبندی احزاب و گروه های داخلی بر اساس نوع فعالیت تعهدات و کارکردی که در مسیر اهداف کلان کشور دارند مشخص شود. وی با بیان اینکه " قانون اساسی حقی برای اظهارنظر و انتقاد برای افراد قائل شده است" تصریح کرد: اگرچه معترضان و منتقدان داخل نظام که محکمات نظام را قبول دارند با رعایت قانون و به نحو مقتضی می توانند اعتراضات خود را بیان کنند ولی به هر حال اعتراض شرایطی دارد و اگر معترضان در چارچوب قانون حرکت کنند، مشکلی ایجاد نخواهد شد. سجادی همچنین خاطرنشان کرد: معترضان قائل به چارچوب قانون اساسی، می توانند از منابع رسمی اعتراضات خود را بیان کنند و در این راستا باید امکان انتقاد به آن ها داده شود.