تاریخ انتشار : ۲۹ بهمن ۱۳۸۸ - ۰۸:۱۳  ، 
کد خبر : ۱۳۸۸۰۹

افتتاح دفتر حزب اعتماد ملی در قم


هر از چندگاهی سفر به قم از عادات روحانیون است اما مهدی کروبی دبیر کل حزب اعتماد ملی روز پنجشنبه پس از بازدید از نمایشگاه کتاب به شهر قم رفت تا علاوه بر دیدارهایی که معمول روحانیون است با افتتاح دفتر حزب اعتماد ملی در قم و آغاز به کار رسمی شاخه روحانیون این حزب فضای جدیدی برای حرکت حزب ایجاد کند.
این سفر اما مهدی کروبی خاطرات نیم قرن گذشته را تداعی کرد چرا که در جلسه افتتاح دفتر حزب اعتماد ملی از هم درسان دوران طلبگی‌اش، هم سلولی‌هایش در زندان و پس از آن هم کرسی‌هایش در مجالس گذشته حضور پیدا کرده بودند.
آیت‌الله اسدالله بیات عضو مجمع روحانیون مبارز و آیت‌الله موسوی تبریزی عضو مجلس خبرگان رهبری در جلسه حاضر بودند و تعدادی از مراجع نیز نماینده‌ای فرستاده بودند. حجت‌الاسلام والمسلمین علی‌اکبر محتشمی‌پور هم که سالیان درازی همراه کروبی بوده است از تهران آمده بود. در ابتدای این جلسه میرهادی رییس شاخه روحانیون و مسئول دفتر حزب اعتماد ملی در استان قم به تشریح اقدامات انجام شده برای تشکیل این دفتر پرداخت. وی به برگزاری نخستین همایش شاخه روحانیون حزب اعتماد ملی در اردبیهشت ماه اشاره کرد و گفت که برای تشکیل شاخه روحانیون حزب اعتماد ملی جلسات متعددی با شخصیت‌های روحانی و برخی مراجع قم برگزار شده است. پس از میرهادی نوبت به زمانی قمی عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی رسید تا درباره ویژگی‌های این حزب سخن بگوید.
زمانی قمی عدم بهره‌گیری حزب اعتماد ملی از قدرت برای تشکیل شدن و به عبارتی تشکیل این حزب در زمان دوری از قدرت را از ویژگی‌های اولیه آن دانست. وی با بیان تاکید حزب اعتماد ملی بر جایگاه نخبگان گفت که اعتماد ملی صرفا نخبه‌گرا نیست و بر همراهی با همه اقشار تاکید دارد. خانوادگی نبودن ویژگی دیگری بود که زمانی برای حزب اعتماد ملی بر شمرد عضو حزب اعتماد ملی با بیان اینکه حزبش با تکیه بر آرمان های امام‌(ره) بر دفاع از جمهوری اسلامی تاکید می‌کند. گفت‌: اعتماد ملی با ساختارشکنان مرز دارد و از نزدیک شدن به متحجران هم دوری می‌گزیند.
دلایل ایجاد حزب اعتماد ملی از زبان کروبی
پس از زمانی قمی، دبیر کل حزب اعتماد ملی سخنان خود را آغاز کرد. او در ابتدا این سوال را بیان کرد که چرا دنبال حزب رفتم. وی سپس به هزینه‌هایی که مردم برای پیروزی و حفظ انقلاب پرداخته‌اند اشاره کرد و گفت: من احساس کردم خطراتی متوجه نظام است، از یک طرف تفکری است که می‌خواهد جمهوریت صوری و بی‌محتوا شود و از سوی دیگر اسلامیت در معرض خطر است.
کروبی با بیان اینکه اتفاقا اسلامیت بیشتر در خطر است. گفت: دو تفکر علیه اسلامیت عمل می‌کنند؛ یکی التقاط و دیگری تحجر، یکی می‌خواهد اسلام را از صحنه بیرون کند و دیگری اسلامی ارائه می‌دهد که برای مردم قابل هضم نیست. دبیر کل حزب اعتماد ملی مبنای حرکت حزب اعتماد ملی را قانون خواند البته قانون بر اساس قرائت حضرت امام(ره) و تفکری که قانونگذار بر اساس آن در مقام تبیین قانون بوده است نه آنچه که بر اساس منافع زودگذر بر دوش قانون سوار می‌شود. کروبی دفاع از حقوق مردم را از ویژگی‌های دیگر حزب اعتماد‌ ملی برشمرد و گفت: نظرمان این است که حزب متعلق به مردم باشد، اختلاف سلیقه را به رسمیت می‌شناسیم و دعوت نمی‌کنیم که همه عضو حزب باشند اما از همه انتظار یاری داریم. دبیر کل حزب اعتمادملی همچنین تاکید کرد که اجازه نخواهد داد هیچ‌کس از جایگاه حزب سوء استفاده کند.
دبیر کل حزب اعتماد ملی سپس در جمع خبرنگاران نشریات قم حاضر شد. کروبی از اظهارنظر پیرامون نامه احمدی‌نژاد به بوش خودداری کرد و دلیل آن را سیاست سکوت در قبال دولت اعلام کرد. خبرنگاری از او پرسید که آیا این سکوت او همیشگی خواهد بود که کروبی در تشریح دلایل سکوتش گفت: هر دولتی بعد از روی کار آمدن یکسری برنامه‌ها دارد که فکر می‌کنم به دو دلیل باید سکوت کنم؛ برای اینکه دولت میدان کار داشته باشد و اظهار نظرها مانع کار دولت نشود یا اینکه این حرف‌ها بهانه‌ای برای کار نکردن دولت نباشد. کروبی تاکید کرد که این سیاست سکوت محدود به شخص اوست و دیگر اعضای حزب و یا روزنامه حزب می‌تواند نقدها و یا تعریف‌های خود را از دولت داشته‌باشند. خبرنگاری دیگر از کروبی درباره برخی اظهارات مبنی بر حمایت اصلاح‌طلبان از لیست مجمع روحانیون و مجمع محققین و مدرسین و ائتلاف اصلاح‌طلبان پرسید و کروبی در پاسخ به او گفت که قبل از این سوال‌ها باید چند سوال دیگر مطرح شود که آیا شیوه قبلی درست بوده و یا نادرست و چرا آن جبهه به هم خورد و چرا آن حرکت از انتخابات شوراها شروع شد و حالا چه چیزی پیش آمده که این بحث‌ها دوباره شروع شده است.
افرادی که این حرف ها را می‌زنند باید بگویند آن موقع چرا آن گونه شد و در حال حاضر چه چیز جدیدی رخ داده که باید کار جدیدی انجام شود. تاکنون هم بحث خاصی پیش نیامده است که بخواهد اتفاق جدیدی بیفتد.
بازدید کروبی از نمایشگاه مطبوعات
مهدی کروبی دبیر کل حزب اعتماد ملی روز پنجشنبه با حضور در سیزدهمین نمایشگاه مطبوعات در تمام غرفه‌های مطبوعات حاضر شد و صمیمانه با مسوولان رسانه‌های مختلف به گفت‌وگو پرداخت . مهدی کروبی در دیداری 6 ساعته از نمایشگاه مطبوعات در حاشیه بازدید خود با برخی از بازدیدکنندگان نمایشگاه نیز از نزدیک دیدار و گفت‌وگو کرد. دبیر کل حزب اعتماد ملی همچنین به سوالات خبرنگاران رسانه‌های مختلف با سعه صدر و حوصله پاسخ داد و از دغدغه‌های خود برای جذب اعتماد عمومی سخن گفت و بر اعتقاد امام راحل بر جلب اعتماد مردم تاکید کرد. کروبی در جریان بازدید از نمایشگاه مطبوعات با رویی باز و گشاده با جوانان برخورد کرد و از نوشتن در دفتر یادبود رسانه‌ها نیز امتناع نمی‌کرد. دبیر کل حزب اعتماد ملی روز پنجشنبه با وجود اینکه سفر قم را پیش رو داشت به همه خبرگزاری‌ها نیز سر زد و درخواست مسوولان رسانه‌ها برای حضور در غرفه‌شان را می‌پذیرفت و دقایقی را با آنان به گفت‌وگو می‌پرداخت.
وی در گفت‌وگو با خبرنگاران گفت که در انتخابات خبرگان رهبری کاندیدا نخواهد شد. او از دغدغه‌‌اش برای ایجاد اشتراک میان گروه‌های مختلف جبهه اصلاحات در انتخابات نهم ریاست جمهوری گفت که متاسفانه به نتیجه مطلوب نرسید.
مهدی کروبی در مصاحبه‌های مطبوعاتی مختلفی که برگزار کرد در پاسخ به سوالی مبنی بر احتمال حضورش در انتخابات خبرگان گفت: ما با شرکت در این انتخابات حضور فعال خواهیم داشت اما من شخصا برای کاندیداتوری ثبت نام نمی‌کنم. دبیر کل حزب اعتماد ملی درباره شایعاتی مبنی بر عدم همخوانی تفکرات تحریریه روزنامه اعتماد ملی با وی گفت: مگر بنده میزان العلمم که همه باید به بنده اعتقاد داشته باشند؟ اعضای روزنامه باید در چارچوب قوانین کشور و قانون اساسی فعالیت کنند و البته مسلما این قضیه را رعایت می‌کنند. بنده هیچگاه تفتیش عقیده نمی‌کنم، فقط تمایل دارم که قانون و مقررات اجرا شود و همه چارچوب‌ها را رعایت کنند.
کروبی همچنین در جریان این بازدید استقبال مردم را پر شور ارزیابی کرد و گفت : استقبال و شور و نشاط مردم بسیار خوب است. کروبی البته به کاستی‌های برخی مطبوعات نیز اشاره کرد و گفت: این نقص‌ها و کاستی‌ها به ما بر می‌گردد نه به مردم، امیدوارم شرایط مطبوعات روز‌به‌روز بهتر شود. وی در خصوص جذب اعتماد عمومی برای حزب متبوعش نیز سخن گفت، او تصریح کرد: مهم‌ترین مساله اعتماد است و اعتماد هم در عمل ایجاد می‌شود. اعتماد، دستوری، بخشنامه‌ای و مداوایی نیست که با آمپول تزریق شود. وی یکی از دلایل موفقیت امام راحل را از آغاز نهضت تا ارتحال، جلب اعتماد عمومی دانست و گفت: در عمل باید اعتماد مردم را جلب کرد.
کروبی از انتقاد سازنده استقبال کرد و گفت: اگر کسی بخواهد عملکرد مرا نقد کند باید 27 سال گذشته را بررسی کند ضمن اینکه تفکر من همیشه روشن بوده. من همواره از رقابت و انتخابات پر رونق طرفداری کرده‌ام و البته از فعالیت تشکل‌ها و احزاب نیز حمایت کرده‌ام.
خبرنگاری از دبیر کل حزب اعتماد ملی در مورد انشعاب مجمع روحانیون مبارز از جامعه روحانیت مبارز پرسید که وی پاسخ داد: پیشقدم این انشعاب شخص بنده بوده‌ام که ضمن احترام به دوستان، در آن زمان خواستار انشعاب این دو تشکل روحانی شده‌ام.
بر این اساس همواره اهل رقابت،‌ انتخابات و فعالیت سیاسی در چارچوب بوده‌ام. وی گفت:‌ اگر در انتخابات نهم، رییس جمهور می‌شدم، قصد داشتم فضایی را برای احزاب به وجود آورم که همواره پایداری و ثبات داشته باشد زیرا معتقدم حضور حزب‌های فعال و رقیب در عرصه سیاسی کشور ضروری است و حزب‌های نیرومند همواره باید در عرصه باشند. وی در بخش دیگری از مصاحبه‌اش در خصوص مسایل پیرامون انتخابات خبرگان رهبری گفت: حزب اعتماد ملی در این اتخابات و همچنین شوراهای اسلامی شهر و روستا حضوری فعال و پرشور خواهد داشت، ضمن اینکه با کسانی که انتخابات مجلس هفتم و ریاست جمهوری را تحریم کردند به دلیل اختلاف‌نظر همکاری نمی‌کنیم کروبی هر گونه آرایش و ائتلاف حزب اعتماد ملی در انتخابات پیش‌رو را به شرایط حاکم بر جو جامعه وابسته دانست.

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات