تاریخ انتشار : ۲۰ اسفند ۱۳۸۸ - ۰۹:۳۶  ، 
کد خبر : ۱۳۹۴۳۴

نگاهی به عملیات مرصاد در جنگ تحمیلی


حسن صدوق
بعد از پذیرش قطعنامه 598 از سوی ایران حدود 15 هزار نفر از نیروهای منافقین و ضدانقلاب با فرماندهی مسعود رجوی از کشورهای مختلف اروپایی و با حمایت جنگ‌افزاری رژیم بعث عراق و دیگر دشمنان میهن اسلامی از طریق تنگه پاتاق و به خیال خام و بیهوده فرصت‌طلبی به کشور عزیز ما ایران حمله کردند.
این حمله که با حمایت نیروی هوایی عراق برای ورود به خاک ایران صورت گرفت در پیشروی اولیه منجر به تصرف شهر کرند و پس از آن شهر اسلام‌آباد غرب گردید.
نیروهای منافقین به کشتار مردم بی‌دفاع منطقه و آتش زدن مزارع و همچنین حمله ناجوانمردانه به بیمارستان امام خمینی و به شهادت رساندن مردم و جمعی از پرسنل این بیمارستان و ضرب و شتم آن‌ها و همچنین اجبار آن‌ها به سر دادن شعارهای ضداسلام اقدام کردند.
شور مردم
مردم با ایمان و انقلابی کشور از این تجاوز منافقین با اطلاع شدند و خود را برای اعزام به این منطقه جنگی معرفی کردند.
شروع عملیات مرصاد
بالاخره عملیات مرصاد در تاریخ 5/5/67 با رمز مبارک یا علی(ع) برای دفع و مقابله با منافقین در منطقه کرند غرب و اسلام‌آباد آغاز شد.
منافقین در یک اقدام نابخردانه و به خیال باطل از این که مردم در مسیر حرکت به تهران از نیروهای آن‌ها حمایت می‌کنند و به آن‌ها می‌پیوندند و گردان‌ها را از مردم تشکیل می‌دهند به سمت باختران (کرمانشاه) به حرکت در می‌آمدند.
رزمندگان غیور اسلام در 34 کیلومتری شهر باختران (کرمانشاه) راه را بر منافقین بستند و به این صورت نبرد سنگین در این محور روی داد که تعداد زیادی از ادوات سنگین زرهی منافقین توسط واحد زرهی رزمندگان اسلام منهدم و به آتش کشیده شد به طوری که در همان ابتدای عملیات جاده اسلام‌آباد ـ کرمانشاه پر از ادوات سنگین سوخته شده بود.
منافقین مأیوس با فضاحت مجبور به عقب‌نشینی به اسلام‌آباد شدند و رزمندگان اسلام آن‌ها را تعقیب کردند و در این تعقیب منافقین که می‌خواستند از دست رزمندگان در امان بمانند مجبور به ترک شهر شدند و بسیاری از مواضع خود را از دست دادند.
منافقین مجدداً با امید تداوم عملیات موسوم به «فروغ جاویدان» پیشروی به این شهر را تکرار کردند و با مشاهده اوضاع مناسب و عدم حضور رزمندگان اسلام دوباره شهر را اشغال کردند، ولی در یک اقدام هلی‌برد توسط بالگردهای هوانیروز در جاده کرند و تنگه پاتاق، عقبه منافقین را مسدود و ارتباط آن‌ها را قطع کردند.
روز ششم مرداد‌ماه 67
حمایت خلبانان غیور هوانیروز با بمباران شدید مجال را از حضور جنگنده‌های عراقی گرفت و با ضربات سهمگین ارتش اسلام منافقین یک بار دیگر طعم سنگین شکست را چشیدند و تلقات و خسارات زیادی را متحمل شدند و با خفت و خواری پا به فرار گذاشتند و به سوی مرزهای عراق عقب‌نشینی کردند.
بعدازظهر روز ششم مرداد 67
شهر اسلام‌آباد به کلی از یوغ منافقین پاک شد و منافقین شکست خورده که با ضربات کوبنده نیروهای زمینی و هوانیروز کشورمان از هم متلاشی و متفرق شده بودند، تلاش می‌کردند تا شاید جان خود را از مهلکه نجات دهند و به روستاهای اطراف پناهنده شده و با تهدید مردم بی‌دفاع از آن‌ها جان پناه می‌خواستند و عده‌ای از آن‌ها هنگامی که خود را در محاصره می‌دیدند دست به خودکشی با قرص‌های سیانور می‌زدند و عده‌ای هم به خاطر مصلحت سازمان توسط مسئولان گروه به رگبار بسته شدند تا به خیال خود اسرار سازمان فاش نشود و بدین ترتیب منافقین شکست خورده، در این تجاوز نابخردانه، متحمل تلفات و خسارات عظیمی می‌گردیدند.
نتایج عملیات
در نتیجه این عملیات بیش از 120 دستگاه تانک، 400 دستگاه نفربر، 90 قبضه خمپاره اندازه 80 میلیمتری، 30 قبضه توپ 106 میلیمتری، 150 قبضه خمپاره‌انداز 60 میلیمتری و همچنین بیش از 20 تیپ مشترک منافقین و نیروهای عراقی منهدم می‌گردید و تعداد 1000 قبضه آرپی‌جی‌ 7، هزاران قبضه تیربار کلاشینکف، ده‌ها دستگاه تانک و نفربر، ده‌ها دستگاه خودرو و مقادیری تجهیزات پیشرفته الکترونیکی و مخابراتی و اسناد درون گروهی به غنیمت نیروهای غیور ایران اسلامی در می‌آمد. همچنین 4800 نفر از این متجاوزین کشته و هزاران نفر از آن‌ها زخمی شدند و نیروی اسلام با سربلندی به پیروزی رسید.‌

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات