تاریخ انتشار : ۲۷ اسفند ۱۳۸۸ - ۰۸:۰۲  ، 
کد خبر : ۱۳۹۸۵۱
صاحبنظران در گفت‌وگو با «جوان»:

حزب‌الله رؤیای شکست‌ناپذیری اسراییل را شکست


گروه سیاسی 
با گذشت نزدیک به دو هفته از ماجراجویی وحشیانه نظامیان صهیونیست در خاورمیانه و همزمان با مقاومت حزب‌الله لبنان در برابر تجاوزات رژیم صهیونیستی، آمریکا و غرب نیز آرام آرام در حال رسیدن به این باور تلخ هستند که دیگر کاری از اسراییل ساخته نیست و لحظه به لحظه راهکارهای خروج از این بحران با زمینگیر شدن بیشتر رژیم صهیونیستی با یک افتضاح بی‌شرمانه به بن‌بست نزدیک‌تر می‌شود.
صاحبنظران و تحلیلگران سیاسی معتقدند که اسراییل با گسترده کردن ابعاد این بحران در واقع بطلان رویای شکست‌ناپذیزی خود را به نمایش گذاشت.
کارشناسان در گفت‌و گو با «جوان» به تشریح ابعاد و پیامدهای تجاوزات رژیم صهیونیستی پرداختند.
نمایندۀ طالقان در مجلس شورای اسلامی در بیان دلایل انفعال و سکوت مجامع بین‌المللی در قبال فجایع به بار آمده توسط رژیم صهیونیستی در لبنان و فلسطین گفت: به نظر می‌رسد که سازمان‌های بین‌المللی بیشتر از آن که از موضع حقانیت به اصل ماجرا نگاه کنند، درگیر تلاش‌هایی به منظور حل و فصل غایله با محوریت جانبداری نیم‌بند از رژیم صهیونیستی هستند.
حسین نژادفلاح به تشابه این رفتار با ایران در زمان جنگ هشت ساله اشاره کرد و یادآور شد که غرب و مجامع بین‌المللی در آن زمان به رغم آن که ایمان داشتند که صدام متجاوز و آغازگر جنگ است بنا به برخی دلایل ترجیح دادند که سکوت کنند و بیان این حقانیت را مشروط به تغییر اوضاع و احوال نمایند.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با بیان این که در ماجراجویی جدید رژیم صهیونیستی در خاورمیانه، غرب در یک رودربایستی ناخواسته با این رژیم گرفتار شده، تصریح کرد:
مقاومت حزب‌الله رویای شکست‌ناپذیری اسراییل را شکست اما مشکل اینجاست که اگر سازمان‌ها و دولت‌های غربی متفقاً به محکوم کردن اسراییل بپردازند، آن وقت این تلقی در اذهان جهانیان ایجاد خواهد شد که غرب به سمت مصالحه با حزب‌الله و سازمان‌های جهادی و به رسمیت شناختن آنها رفته است و این امر چیزی است که با ماهیت آنارشیک طلب نظام‌های سلطه در تضاد است، به همین دلیل وسعت اقدام اسراییل با عدم قاطعیت و محکومیت مجامع جهانی روبه‌رو می‌شود.
نژادفلاح به سردرگمی عجیب رژیم صهیونیستی در این مقطع حساس اشاره کرد و یادآور شد که صهیونیست‌ها اکنون سر یک دو راهی بزرگ گرفتار شده‌اند. راه نخست یکسره کردن کار حزب‌الله است که تقریباً غیرممکن به نظر می‌رسد چرا که فکر می‌کنند از این طریق می‌توانند در کوتاه مدت برای خود حاشیه امن درست کنند و راه دیگر قبول آتش‌بس است که در این صورت بدون هر گونه دستیابی به دستاوردی مشخص جهانیان پی خواهند برد که این رژیم بیهوده و در جنگی بی‌سرانجام صرفاً خساراتی به خود وارد کرده و از دیگر سو جهان به این تلقی خواهد رسید که اسراییل توان مقاومت در برابر یک گروه تشکیلاتی مثل حزب‌الله را ندارند چه رسد به مقاومت در برابر حمله یک دولت.
وی با مخاطب قرار دادن دستگاه سیاست خارجی کشور گفت: پس از پایان این غایله به هر شکل ممکن اسراییل و حامیان آن تلاش خواهند کرد پای دیگران را با شگردهای توطئه‌آمیز به برخی شرارت‌ها باز کنند که این امر هوشیاری و درایت ما را می‌طلبد.
تلاش برای تخریب چهره حزب‌الله
نماینده اسلام‌آباد غرب در مجلس شورای اسلامی نیز در بیان دلایل سکوت و انفعال سازمان‌ها و مجامع بین‌المللی در قبال جنایات اسراییل گفت: سازمان‌های بین‌المللی براساس حقیقت شکل گرفته‌اند ولی براساس واقعیت عمل می‌کنند.
حشمت‌الله فلاحت پیشه افزود: حقیقت مورد احترام ملل جهان است اما واقعیت شامل آنچه که هست می‌باشد، بنابراین باید گفت که سازمان‌های بین‌المللی تابع قدرت هستند زیرا بیش از هفتاد قطعنامه شورای امنیت بر ضد این رژیم توسط همین نهادهای تابع قدرت وتو شده است.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با اشاره به مهم‌ترین اهداف آشکار آمریکا و اسراییل در این غایله گفت: قطعنامه 1559 دو بخش عمده داشت؛ بخش نخست آن کنترل سوریه بود اما آمریکا و رژیم صهیونیستی اکنون به دنبال محقق کردن بخش دوم این قطعنامه یعنی خلع سلاح حزب‌الله هستند و در این راستا تلاش می‌کنند تا حزب‌الله را عامل ناامنی و خرابی لبنان اعلام کنند.
فلاحت پیشه درباره استراتژی آینده حزب‌الله در این نبرد تصریح کرد: حزب‌الله باید با در نظر گرفتن مصالح و منافع مردم لبنان و فلسطین وارد بحث آتش‌بس شود و حتی در صورت جدی شدن این مقوله شرط پذیرش آتش‌بس را جبران خسارت وارده به لبنان اعلام کند.
گسترده جهانی تجاوز رژیم صهیونیستی
نماینده زاهدان در مجلس شورای اسلامی گفت: برخی کشورهای اسلامی و سازمان‌های بین‌المللی به گونه‌ای رفتار می‌کنند که انگار هیچ اتفاقی رخ نداده است در حالی که ما در حدی وسیع شاهد نقص حقوق انسانی و بشری در خاورمیانه هستم.
پیمان فروزش به غربی‌ها یادآور شد که در هر نقطه از دنیا که نقض حقوق انسانی و بشری روی دهد غرب باید بداند که این نقض گسترده جهانی دارد که آثار و تبعیات آن دامن این کشورها را نیز خواهد گرفت.
وی، استیلای تفکر سلطه در برخی کشورهای عربی و اسلامی را علت اصلی موضعگیری ضعیف این کشورها دانست و خاطر نشان کرد: عمق و نفوذ تفکرات نظام سلطه در این کشورها مانع از آن است که موضعگیری هوشمندانه‌ای نسبت به این مساله ابراز شود.
نماینده زاهدان، انتفاضه و عملیات انتحاری را مهم‌ترین عامل تقویت مقاومت و روحیه جهادی در لبنان و فلسطین دانست و گفت: این دو عامل مانع از آن است که اسراییل به سادگی بتواند حق و حقوق فلسطینیان و مردم لبنان را پایمال کند.
وی با انتقاد شدید از حامیان رژیم اسراییل افزود: حامیان رژیم صهیونیستی هیچگاه نخواستند مناقشه فلسطین و رژیم صهیونیستی را در چارچوب قواعد حقوقی حل و فصل کنند و این امر بیش از پیش اقتضا می‌کند که جهانیان به مساله عدالت و رعایت موازین حقوقی در حل مسایل جهانی توجه داشته باشند.
فروزش یادآور شد که دخالت‌های ناعادلانه آمریکا در عراق و افغانستان نباید موجب شود که جهان خود را از حل عادلانه معضلات ناتوان ببیند.
خاورمیانه در آستانه بحران امنیتی
محمود محمدی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی به توطئه‌های مشترک آمریکا و رژیم صهیونیستی در خاورمیانه اشاره کرد و گفت که برای مقابله با این توطئه‌ها به ویژه جنایات این رژیم و تهدید امنیت منطقه امروز هماهنگی میان کشورهای اسلامی بیش از هر زمان دیگری ضروری است.
رییس کمیته روابط خارجی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس اظهار داشت: اگر از گسترش تهدیدات رژیم صهیونیستی و بحران ناشی از جنایات این رژیم در لبنان و فلسطین جلوگیری نشود، خاورمیانه می‌تواند در آغاز یک بحران امنیتی طولانی قرار گیرد.
استراتژی کنترل ایران و حزب‌الله
رضا طلایی‌نیک، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی پیش‌ نیاز استراتژی آمریکا را «ناامنی در خاورمیانه» خواند و گفت که تلاش مشترک مثلث آمریکا، انگلیس و رژیم صهیونیستی در مقابله با حماس، ایجاد جنگ در لبنان برای کنترل قدرت مقاومت حزب‌الله و تضعیف جایگاه ایران و سوریه در منطقه در چارچوب همین استراتژی قرار دارد.
وی تاکید کرد که مقاومت حزب‌الله لبنان و حماس در فلسطین و نقش مهم ایران و سوریه در منطقه به ناکامی رژیم صهیونیستی در دستیابی به اهداف خاص نظامی و سیاسی آن و کاهش موقعیت داخلی و بین‌المللی آمریکا و انگلیس منجر شده است.

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات