تاریخ انتشار : ۲۰ اسفند ۱۳۸۸ - ۰۹:۳۴  ، 
کد خبر : ۱۳۹۸۶۷

صدای گرانی از کجا آمد؟


مسیح علی‌نژاد
«گرانفروشی یک جسد متعفن در یک تابوت کوچک است، تابوت همان مردم و جنازه همان گرانی است که هر چقدر مردم از قشر ضعیف و آسیب‌پذیر باشند عذاب سنگینی و بوی تعفن جسد را بیشتر احساس می‌کنند.»
از همان روزی که یک عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس هفتم تعبیر فوق را در تعبیر و توصیف مردمی که گرانی را تحمل می‌کنند، به کار گرفت تا امروز که رئیس‌ دولت نهم و سخنگوی آن گرانی را تنها یک جنگ روانی و جوسازی رسانه‌ای یافتند بر ما بود که هرآنچه گفتند و شنیدیم بی‌کم‌وکاست بر صفحه آریم.
اینچنین بود که به جای بستن کوله‌بار خبر و روانه شدن به میادین و خیابان‌های شهر و نوشتن از گلایه‌ها و واگویه‌های مردمی که به تعبیر مسئولان همواره می‌گویند «امان از گرانی» روانه حوزه‌ها و عرصه‌های خبری مختلف شدیم که محل تردد تصمیم‌گیران عرصه حاکمیتی بود. از این روی آنچه این روزها خبرنگاران در توصیف و تشریح روند افزایش قیمت اقلام مصرفی و معضل گرانی و تورم برای اربابان جراید آورده‌اند تا در رسانه‌ها منتشر شود، برآمده از میادین شهر و اعتراض عابرانش نبود که برخاسته از میادین تصمیم‌گیری و اعتراض مدیران کشور بود.
اما تنها با گذشت چند روز پس از انعکاس اخبار مربوط به روند بی‌رویه افزایش قیمت‌ها، محمود احمدی‌نژاد در قامت رئیس دولت نهم چنین موضع گرفت که: برخی رسانه‌ها با تحریک و تولید اخبار دروغ و ایجاد فضای رسانه‌ای کاذب به دنبال دامن زدن به یک موج غیرواقعی هستند و متاسفانه تلاش می‌کنند که نشان دهند گرانی وجود دارد.
پس از آن نیز غلامحسین الهام تریبون دیگری از دولت را در اختیار گرفت تا گرانی را جنگ روانی اعلام کند و بگوید: «مخالفین دولت از تمام قوا، نیرو و امکانات برای انتقاد، مچ‌گیری، تضعیف و تخریب دولت و جریان اصولگرا استفاده می‌کنند.»
بیراه نیست اگر پس از این نوع گفتمان از سوی رئیس دولت نهم و سخنگوی آن بر خود بلرزیم و مرور خبرهایی که این روزها در رسانه‌هایمان منتشر شده است را بر خود واجب بدانیم تا اگر مصداق حال آنچه رئیس‌جمهوری و سخنگوی دولت گفته‌اند ما بوده‌ایم، بی‌هیچ غروری عذر به درگاه دولت بریم و از آن پس در راستای ایفای رسالت حرفه‌ای خویش تنها به انعکاس بی‌منت واقعیت‌ها بیندیشم و یا اگر ما و رسانه‌ها در کنکاش و کاویدن‌ها میان اخبار همین چند ماه گذشته که از گرانی‌ها خبر می‌داد تبرئه شدیم حداقل دولت را در یافتن رد همه آنانی که متهم به جوسازی و ایجاد موج غیرواقعی گرانی در جامعه هستند، یاری رسانیم.
آنگاه که عشرت شایق در چهاردهم تیرماه به سایت خانه ملت می‌گوید تلاش دولت در مهار گرانی کافی نیست از کدام گرانی سخن گفته است؟
بخش دیگری از سخنان این نماینده عضو فراکسیون همسو با دولت احمدی‌نژاد خود پاسخگوی این پرسش است آنگاه که می‌گوید: امسال گرانی اقلام در یک دوره تجمع شده و قیمت میوه و مواد لبنی و آهن و سیمان همزمان بالا رفته است که این امر در ایجاد تورم، افزایش اجاره‌بهای مسکن و خرید آن تاثیر مستقیم گذاشته است.
نیره اخوان نماینده دیگری از فراکسیون اصولگرایان در نشست علنی روز 9 تیر از دولت می‌خواهد نسبت به ادامه گرانی‌ها اقدام کند و می‌گوید: از دولت خدمتگزار می‌خواهیم از این اوضاع آشفته جلوگیری کند و حداقل نگذارد قیمت نان و ارزاق مردم گران شود.
مصباحی‌مقدم نماینده اصولگرای تهران 5 تیرماه در مصاحبه‌ای که کیهان آن را نقل کرده است می‌گوید: هیچ یک از نمایندگان مجلس از توضیحات مسئولان دولتی در زمینه افزایش قیمت آهن و سیمان قانع نشده‌اند.
شاپور مرحبا عضو دیگر فراکسیون اصولگرایان مجلس 7 تیر از دولت چنین گلایه می‌کند که انکار گرانی هرگز جامعه را به ارزانی نمی‌رساند و این فشار گرانی بیشتر بر طبقات ضعیف جامعه سایه افکنده است. مرتضی فضلعلی نماینده تویسرکان گرانی‌های اخیر را 7 تیرماه در نطق پیش از دستورش، حیرت‌آور می‌خواند و می‌گوید: معلوم نیست چرا دولت عکس‌العمل جدی نشان نمی‌دهد.
پیمان فروزش نماینده دیگری از مجلس هفتم است که 3 تیر در مصاحبه‌ای با خبرگزاری همسو با دولت احمدی‌نژاد می‌گوید: افزایش بیش از حد تعرفه‌ها عامل اصلی افزایش بیش از حد قیمت‌ بعضی از محصولات است و این گرانی‌ها ناشی از آشفتگی‌های موجود در تیم اقتصادی دولت است.
سیدجلال حسینی نماینده دیگر فراکسیون همسو با دولت 12 تیر در گفت‌وگو با سایت خانه ملت عدم کنترل و نظارت بر افزایش قیمت‌ها را ناشی از بی‌تدبیری دولت می‌داند و شاهی عربلو رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس نیز در گفت‌وگویی با خبرگزاری دولت گرانی‌های اخیر را ناشی از عدم دقت در اعمال مدیریت‌ها در رده پایین می‌داند. عباس‌علی اختری نماینده آبادگر تهران، ولی‌الله دینی، علی معلمی، میرتاج‌الدینی، یحیی‌زاده، نجابت، گرانمایه‌پور، ابطحی، طباطبایی‌نژاد، عسگری و مولا هویزه از دیگر نمایندگان فراکسیون همسو با دولت بودند که در همین تیرماه گذشته طی نطق و تذکرهای مکرر به دولت یادآور شدند که به دور از فرافکنی نسبت به افسارگسیختگی قیمت‌ها و روند بی‌رویه گرانی اقدام کند.
این بار نیز برشمردن این نکات و ناگفته‌های دیگری که در حجم محدود دماسنج امروز نمی‌گنجد از این رو بود تا بگوییم این صداهای اعتراض به گرانی‌ها و یا به تعبیر دولت «جوسازی‌ها»، جنگ روانی و موج غیرواقعی از خانه ملت به گوش ما رسید و رسانه‌ها تنها آینه انعکاس‌دهنده این صداها بودند و نه عدسی‌هایی برای بزرگ‌نمایی و جنگ روانی.

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات