تاریخ انتشار : ۱۱ شهريور ۱۳۸۹ - ۰۸:۴۴  ، 
کد خبر : ۱۶۲۷۷۱
ادامه واکنش‌ها به سخنان احمدی‌نژاد در مورد نظام تک‌حزبی:

امام(ره) بر تکثر سلایق و احزاب تأکید داشتند


گروه سیاسی: محمود احمدی نژاد در جمع نمایندگان مقام معظم رهبری در دانشگاه ها با بیان اینکه با تشکیل جناح بندی های سیاسی، فاتحه بعضی از ارزش های انقلاب خوانده شد، گفت: نظام ما تنها یک حزب دارد و آن ولایت است. تنها یک روز از این سخنان نگذشته است که برخی شخصیتها و فعالان سیاسی نسبت به گفته های وی موضع گیری کردند. البته در این مدت اخیر همواره مسائلی از این حیث از سوی وی و دیگر دولتمردان مطرح شده است که بعدها با برخی توضیحات اصل موضوع به فراموشی سپرده شده است. موضع ازدیاد جمعیت، طرح عفاف و حجاب، عدم دخالت احزاب در امور کشور نمونه هایی است که وی در مورد آن اظهار نظر کرده است که البته با واکنش های مختلفی همراه بود. با این حال وی در جدیدترین اظهار نظر خود به نوعی نشان داد که تک صدایی را بر چند صدایی ترجیح می دهد. با اینکه جامعه در سی سال گذشته نشان داده است که تضارب آرا را پذیرفته است و شور و حضور مردم در انتخابات مختلف خود گواه این مطلب است. وانگهی در جامعه مردم سالار همگان و از همه مهمتر معمار انقلاب بر حاکمیت مردم بر سرنوشت خود و نقش مردم در اداره جامعه تاکید و صحه گذاشته است. جمهوری اسلامی بر مبنای خواست و اراده مردم بنا نهاده شد و در سی سال گذشته چنین بوده است که مردم در انتخابات مختلف بر پویایی جامعه و بلوغ فکری خود مهر تایید زده اند. همواره این چندصدایی با نقد و انتقاد موجب شده است که جلوی کج روی ها گرفته شود. فلسفه وجودی احزاب و تشکلها بر این است که علاوه بر جابه جایی و دست به دست شدن قدرت بین گروه ها پل ارتباطی بین مردم و حاکمیت محسوب می شوند که باید در قبال عملکردشان برابر اذهان عمومی پاسخگو باشند. این لزوم پاسخگویی سبب نظارت بیشتر می شود و همین امر سبب می شود که کیفیت عملکردی افراد، گروه ها و تشکلها به منظور باقی ماندن در عرصه ارتقا یابد. با این سخنان جدید رئیس جمهور که خود از اعضای موسس جمعیت ایثارگران که از گروه های اصولگرای حامی دولت محسوب می شود حاکی از آن دارد که علی رغم انکار موضوع دولت برآمده از جریان غیرحزبی خود هدایتگر حرکتی در دل اصولگرایان است.
در همین راستا، دبیر کل جامعه زینب با تاکید بر اصول مصرح قانون اساسی در خصوص فعالیت احزاب تاکبد کرد: طبق قانون نمی توان احزاب را در کشورنفی کرد.
مریم بهروزی در گفت وگو با ایلنا، درخصوص تصویب طرح تجمیع انتخابات ریاست جمهوری و شوراها ،گفت: این بحث پیش از این نیز در مجلس، دولت و در میان شخصیت ها مطرح بوده است و می تواند یک عمل مثبتی باشد، چرا که هم صرفه جویی در وقت مردم وهزینه های دولت را به همراه خواهد داشت.
وی افزود: یکی دیگر از ابعاد و فواید تجمیع انتخابات افزایش حضور مردم در انتخابات ها خواهد بود.
بهروزی تاکید کرد: لذا تجمیع انتخابات هم حضور مردم را افزایش می دهد هم صرفه جویی در هزینه های دولت و نظام را در بر خواهد داشت، در مجموع این اقدام به نفع نظام است. دبیرکل جامعه زینب در خصوص اظهارات اخیر احمدی نژاد که معتقد بود که نظام ما فقط یک حزب دارد ، اظهار داشت : اگر منظور ایشان این بوده که همه احزاب موجود در نظام جمهوری اسلامی ایران حزب الله هستند که حرف خوبی است. بهروزی اضافه کرد: اگر مقصود ایشان حزب الله مستقر در لبنان فقط بوده که باید از خودشان پرسید که چرا چنین حرفی زده است. وی گفت: طبق قانون اساسی احزاب برای فعالیت آزادند و در حال حاضر طبق کمیسیون ماده 10 قانون احزاب در وزارت کشور حدود 200 حزب داریم که از این میان 4 تا 5 حزب فعال و موثر و مشهور در کشور هستند که طبق قانون نمی توان این احزاب را نفی کرد.
این فعال سیاسی اصولگرا افزود: احتمالا منظور ایشان این بوده است که تمام احزاب ما حزب الله هستند.
بهروزی درمورد نظر امام راحل در این خصوص بیان داشت: امام بر حدود احزاب تاکید داشتند و نمونه بارز آن در دیدار امام راحل با اعضای حزب جمهوری بعد از بوجود آمدن این حزب کاملا مشهود بود. لذا امام بر وجود احزاب و فعالیت های احزاب تاکید داشتند. وی در پایان با نقل سخنی از مقام معظم رهبری خاطر نشان کرد: رهبر انقلاب فرمودند که کشورداری بدون حزب و احزاب نمی شود.
نیازمند احزاب گوناگون هستیم
مشاور امور روحانیت رئیس دولت اصلاحات گفت: امام همواره همه را بر تکثر احزاب و سلیقه ها گوناگون تشویق می کردند.
مصطفی درایتی در گفت و گو با ایلنا، درمورد تصویب طرح تجمیع انتخابات ریاست جمهوری و شوراها گفت: بیشتر منظور از این طرح این بوده که تعداد انتخابات ها کم شود تا هزینه های انتخابات ها نیز کاهش یابد و اگر ما بتوانیم انتخابات هایی که جنبه سیاسی مشترکی را دارند تجمیع کنیم هزینه ها را کاهش داده ایم. وی افزود: البته فکر می کنم که این طرح خیلی نمی تواند مفید باشد، ولی اگر بتواند به کار سیاسی کشور سود برساند کار مطلوبی خواهد بود.
این فعال سیاسی اصلاح طلب درمورد اظهارات اخیررئیس جمهور درمورد اینکه نظام ما تک حزبی است، تصریح کرد: البته این اظهارات خیلی با مشی امام راحل ما سازگاری ندارد. ایشان اگر خود را معتقد به قانون اساسی ، دموکراسی و مردم سالاری می داند نباید چنین اظهاراتی را بیان کند. درایتی معتقد است : البته این شکل و نوع نگرش ایشان که سابقه هم دارد به جهت این است که ایشان توجهی به مردم سالاری ندارند.
مشاور امور روحانیت رئیس دولت اصلاحات اضافه کرد: امام همواره همه را بر تکثر احزاب و سلیقه ها گوناگون تشویق می کردند. درایتی تصریح کرد: ما اگر انتخابات های خوب و سالم را می خواهیم طبیعتا نیازمند احزاب گوناگون در نظامی منضبط هستیم. وی گفت: انتخابات اصولا بازی احزاب است نه اینکه مردم را به جان هم بیندازند، بلکه بیشتر نقش رونق درانتخابات را بازی می کنند.
مشاور امور روحانیت رئیس دولت اصلاحات تاکید کرد: اگر اجرای تمام و کمال قانون اساسی به عنوان یک اصل مدنظر باشد، ما انتخابات های خوب و تحول های سیاسی و اقتصادی مطلوبی را شاهد خواهیم بود.
درایتی ادامه داد: لذا امام راحل همواره در این خصوص تشویق می کردند لااقل بنده در ذهن خود مخالفتی از ایشان را به یاد ندارم چطور که در خصوص شاخه روحانیون و روحانیت و غیره شاهد آن بودیم.
وی در پایان خاطر نشان کرد: این اظهارات اخیر آقای احمدی نژاد با مشی چندین ساله نظام و انقلاب در تضاد است و اظهاراتی اینگونه در جایگاه ریاست جمهوری اظهار نظرهای فکورانه ای نیست.
قانون اساسی تکثر احزاب را به رسمیت شناخته است
دبیرکل حزب موتلفه اسلامی،با انتقاد از سخنان اخیر احمدی نژاد، خاطر نشان کرد: امام خمینی (ره) و رهبر معظم انقلاب طی سه دهه گذشته وجود جناح بندی و قطب بندی سیاسی را مورد تایید و حتی حمایت قرار داده اند، لذا طرح موضوعی که خارج از اراده امام (ره) و رهبری است نوعی خروج از ممشای رهبری است که باید در آن دقت نظر داشت.
محمدنبی حبیبی در پایان نشست دبیران این حزب. با انتقاد از رییس جمهور که گفته بود "نظام ما یک حزب دارد آن هم حزب ولایت است"، اظهار داشت: در قانون اساسی به تعدد و تکثر احزاب به دیده یک فرصت نگریسته شده و آن را نیز به رسمیت می شناسد. نفی ارزش های انقلاب در وجود احزاب و جناح بندی ها نیست، در عدم التزام به ولایت، اسلام، انقلاب و نظام است.
حبیبی با بیان این که نظام جمهوری اسلامی یک نظام تک حزبی نیست، خاطر نشان کرد: امام خمینی(ره) و رهبر معظم انقلاب طی سه دهه گذشته وجود جناح بندی و قطب بندی سیاسی را مورد تایید و حتی حمایت قرار داده اند. لذا طرح موضوعی که خارج از اراده امام(ره) و رهبری است نوعی خروج از ممشای رهبری است که باید در آن دقت نظر داشت.
وی گفت: در فعالیت سیاسی اهل ایمان نباید به آن ها آدرسی داد که وجود ندارد. "حزب ولایت" وجود خارجی ندارد و امام (ره) و رهبری معظم انقلاب حتی یک بار هم به آن تفوه نکرده اند. البته این که هر حزبی سعی کند خود را به معیارهای حزب الهی نزدیک کند امری پسندیده است اما هرگز نمی تواند خود را تنها مصداق واقعی حزب الله بداند.
حبیبی تصریح کرد: باید به همه علائق و سلایق اصولگرایی در خیمه ولایت احترام گذاشت هر ضلع از اضلاع اصولگرایی به اندازه فهم خود از امام (ره) و رهبری اطاعت می کنند. هنر ما باید در فرآیند اجماع سازی و تحقق فرامین رهبری خود را نشان دهد، نه در منها کردن اضلاع اصولگرایی از هم.
دبیرکل حزب موتلفه اسلامی خطاب به رییس جمهور گفت: شما بر اساس نقلی که روزنامه ایران آورده است اظهار داشته اید جناح بندی های سیاسی به ارزش ها لطمه زده است. آقای رییس جمهور، در این که برخی از جناح بندی ها و احزاب به اسلام و کشور خیانت کرده اند تردیدی نیست، ولی تعمیم دادن این قضاوت به هر نوع جناح بندی سیاسی و هر حزبی حرف ناصوابی است که ان شا»الله به آن توجه خواهید داشت.

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات