تاریخ انتشار : ۰۸ مهر ۱۳۸۹ - ۰۷:۴۴  ، 
کد خبر : ۱۶۴۸۱۵

شرمندگان تاریخی


ناصر بهرامی‌راد
چهارشنبه هفته گذشته بعد از آن که فاجعه قتل عام عمدی 44 زن و مرد و کودک غیرنظامی و بی دفاع در حدیثه عراق افشاء شد و کاخ سفید یک بار دیگر رسماً از مردم این کشور عذرخواهی کرد، نوری المالکی نخست وزیر عراق با عصبانیت مقابل دوربین خبرنگاران ظاهر شد و گفت: دیگر از عذرخواهی های مکرر آمریکایی ها در قبال جنایاتی که انجام می دهند، خسته شده ام.
او کشتار زنان، کودکان و کهنسالان بدست تفنگداران آمریکایی را فاجعه ای نابخشودنی و جنایتی وحشیانه در حق مردم عراق توصیف و اعلام کرد هیئت دولتش درباره ادامه حضور نیروهای خارجی در این کشور تجدیدنظر می کند.
همان روز مک کورمک سخنگوی کاخ سفید درباره ناآرامی های گسترده در کابل که به دنبال کشته شدن پنج افغانی در یک تصادف اوج گرفت و ده ها کشته و زخمی برجای گذاشت، به خبرنگاران گفت: ما به خاطر این اتفاق و کشته شدگان عذرخواهی کردیم و قطعاً خسارات وارده را هم جبران خواهیم کرد. اما رفتار خشن و جنایتکارانه نظامیان آمریکایی که بعد از تصادف به سوی جمعیت خشمگین افغان آتش گشودند باعث شد حامد کرزای رئیس جمهور افغانستان هم به تنگ بیاید و بگوید: آنها به سوی مردم آتش گشودند و ما به شدت این کار را محکوم می کنیم.
ارتش آمریکا مستقر در عراق روز دوشنبه در بیانیه ای که انتشار داد اعلام کرد: تفنگداران ما با گلوله باران «اشتباهی» منطقه ای در دیاله، سه غیرنظامی عراقی را کشتند و تعدادی را زخمی کردند.
دیروز خبری منتشر شد که براساس آن پنتاگون با ابلاغ یک دستورالعمل جدید برخلاف کنوانسیون ژنو، شکنجه زندانیان و برخورد توهین آمیز بازجویان نظامی با آنان را قانونی تلقی کرده است. این تصمیم جدید احتمالاً برای آن صادر شده که در صورت افشای این شکنجه های ضدبشری ژنرال های مغرور و احمق پنتاگون ناچار نشوند مثل ماجرای زندان ابوغریب از مردم عراق عذرخواهی کنند و تقصیر تمام ماجرا را به گردن آن گروهبان زن عقده ای بیندازند.
زنجیره اشتباهات جنایت بار حاکمان واشنگتن و عذرخواهی های سالوسانه و دروغ آمیز آنها اگرچه عمری به درازای چند قرن و گستره ای به وسعت تمام کره زمین، از آمریکای لاتین و آفریقا و جنوب شرق آسیا تا خاورمیانه و جهان اسلام، دارد اما در دوره تسلط تیم نومحافظه کار جرج بوش دوم به نقطه اوج منحنی خود رسیده است. اکنون نظرسنجی ها به صراحت می گویند که سران کاخ سفید و حتی کشور آمریکا، نه فقط در جهان اسلام و بقیه نقاط دنیا منفورترین هستند، بلکه 34 درصد شهروندان آمریکایی هم معتقدند بوش کوچک بدترین رئیس جمهوری است که از پایان جنگ جهانی تاکنون نصیبشان شده است. 58 درصد آنها از عملکرد عمومی دولت بوش ناراضی هستند و 67 درصدشان معتقدند رئیس جمهوری کشورشان در جنگ عراق شکست خورده است.
کار به جایی رسیده که ال گور رقیب انتخاباتی بوش به گاردین می گوید وقتی یک گروه خیانتکار متشکل از افراطیون جناح راست نبض قدرت را در دست داشته باشند، نتیجه همین می شود که می بینیم.
بیرون از خاک ایالات متحده وضع از این خیلی بدتر است. دبیر کل جنبش بومیان سرخپوست اکوادور مشکل اصلی منطقه آمریکای لاتین را سیاست های واشنگتن دانست و از مقاومت مردم منطقه در برابر این سیاست ها خبر داد. رابرت نیومن سفیر آمریکا در کابل روزها و ماه های سختی را برای نظامیان کشورش در افغانستان پیش بینی کرد. نماینده رسمی ایتالیا در پارلمان اروپا هم به کوریره دلاسرا گفت که آمریکایی ها ماجرای دروغگویی شان در قضیه قتل جان اف کندی را درباره حادثه 11 سپتامبر تکرار می کنند.
شهروندان آمریکایی امروز گرفتار دولتی شده اند که «بی عقلی» قاعده کلی ساختار و کارکرد آن را تشکیل می دهد و از قضا بی عقلی های دولتمردانشان همپای رکود اقتصادی و تضعیف نقش بین المللی روز به روز افزون می شود. درست در بحبوحه ای که کسر بودجه ایالات متحده به اوج خود رسیده، تیم سفیهان کاخ سفید صدها میلیارد دلار هزینه اشغال عراق و میلیاردها دلار هزینه تداوم اشغالگری و مداخله جویی در نقاط دیگر می کنند بدون آن که کمترین منافع مادی، سیاسی و حتی امنیتی برای آمریکا بدست آورده باشند. همزمان با ابراز نیاز روزافزون به همکاری ایران برای خروج اندکی آبرومندانه تر از باتلاق عراق، چالشی را بر سر تداوم انحصار فناوری هسته ای با این کشور رقم می زنند که عاقبت آن حداقل در بخش انرژی فسیلی، برای شهروندان آمریکایی تیره و تار است و آنها را میان انتخاب گرم کردن خانه ها یا سوار شدن به اتومبیل هایشان به حیرت مبتلا خواهد کرد. نظامیان جنگ طلب آمریکایی زمانی دست به ماجراجویی و کشتار غیرنظامیان عراقی و افغانی می زنند که نه تنها از وحشت آغاز مبارزات مسلحانه به خود می لرزند و دچار بیماری های روحی و روانی می شوند، بلکه حتی از عهده کنترل تروریست ها و دهشت افکنان دست نشانده خودشان هم برنمی آیند.
بی عقلی دولت بوش، جان شهروندان آمریکایی را به لب رسانده و زمینه اعتراضات فزاینده آنان را فراهم کرده است. تکلیف بقیه ملت ها و دولت های جهان هم با این نادان بی خاصیت روشن شده است.
همان طور که شبکه سی بی اس اعلام کرده جرج بوش بدترین رئیس جمهور آمریکا از زمان پایان جنگ جهانی تاکنون است اما او تنها دولتمرد بد این کشور نیست. در همین نظرسنجی، نیکسون و کلینتون رتبه های بعدی را به خود اختصاص داده اند. رؤسای جمهور و دولت های بی عقلی بر شهروندان آمریکا حکم می رانند که نه فقط با اشتباهات بی حد و حساب، کشورشان را از ابرقدرتی به آستانه سقوط و متلاشی شدن رسانده اند، بلکه با عذرخواهی های مکرر و خسته کننده، ملت آمریکا را به شرمندگان همیشه تاریخ تبدیل کرده اند.

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات