تاریخ انتشار : ۱۵ مهر ۱۳۸۹ - ۰۷:۳۷  ، 
کد خبر : ۱۷۵۵۶۶
صاحب‌نظران و کارشناسان:

مقابل قطعنامه شورای حکام می‌ایستیم


عماد افروغ رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس خواستار ایستادگی ایران در مقابل قطعنامه اخیر شورای حکام شد.
وی دیروز در جمع خبرنگاران پارلمانی گفت: باید بایستیم و زیر بار این قطعنامه ذلت‌بار نرویم، عزت ما در گرو مقاومت ماست.
افروغ افزود: فرض کنیم جمهوری اسلامی ایران امروز بگوید که ما همه شرایط آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را می‌پذیریم آنگاه مردم چگونه به مسئولان نگاه خواهند کرد.
نماینده تهران اضافه کرد: ما باید تا جایی که امکان دارد فعالیت دیپلماتیک خود را پیش ببریم، اما این کار هم باید در چارچوب «عزت، حکمت و مصلحت» با تفوق اصل عزت باشد.
وی در پاسخ به این سوال که اگر ایران تحریم اقتصادی شود، چه باید کرد، گفت: ما باید خودمان از هم اکنون تحریم اقتصادی را شروع کنیم. قرار نیست هر کشوری که به ما بی‌مهری کرد ما به او مهر بورزیم.
الیاس نادران عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس هم گفت: کشورهایی که بیشترین تاثیر را در صدور قطعنامه شورای حکام علیه ایران داشتند، بیشترین آسیب را متحمل خواهند شد.
به گزارش ایرنا وی در جمع خبرنگاران پارلمانی افزود: منافع دراز مدت اروپا ایجاب نمی‌کند با ما برخورد خشونت‌آمیز داشته باشد.
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نیز در واکنش به اقدامات خصمانه سه کشور اروپایی علیه ایران در شورای حکام گفت: در روابط اقتصادی ایران و سه کشور اروپایی تجدیدنظر می‌شود.
علاءالدین بروجردی دیروز در جمع خبرنگاران پارلمانی اظهار داشت: از دولت خواسته‌ایم میزان روابط اقتصادی ایران و سه کشور انگلیس، فرانسه و آلمان را سریع‌تر به این کمیسیون ارجاع دهد تا براساس موضع‌گیری آنها درباره فعالیت‌های هسته‌ای کشورمان تصمیم‌گیری شود.
خوش‌چهره عضو کمیسیون اقتصادی مجلس هم تصریح کرد: نتیجه اجلاس شورای حکام نشان داد به شعار و ادعای کشورها نمی‌توان استناد کرد و واقعیت مسائل سیاسی، پیچیده‌تر از آن است که در ظاهر عنوان می‌شود.
وی در جمع خبرنگاران افزود:
قطعا نمایندگان مجلس برای واکنش مناسب به این قطعنامه به تحلیل مناسبی از مدیریت گذشته و کنونی پرونده هسته‌ای نیازمند هستند تا مشخص شود که کجا اشتباه صورت گرفته یا زیاده خواهی اروپا و آژانس در چه زمینه‌هایی است و نتیجه هر چه باشد به مدیریت پرونده بر‌می‌گردد.
نماینده تهران افزود: حتماً باید یک تحلیل جامع عقلایی داشته باشیم نه اینکه بخواهیم در یک فضای شعارگونه پیش برویم، مصالح و منافع ملی به گونه‌ای است که درایت، تامل و منطق را می‌پسندد.
علی زادسر نماینده جیرفت هم در گفتگو با خبرگزاری فارس با اشاره به تحرکات دولت انگلیس علیه ایران اظهار داشت: مسئولین جمهوری اسلامی ایران باید با توجه به سه اصل عزت، حکمت و مصلحت در برابر این شیطنت‌های دولت انگلستان قاطعانه عمل کرده و تکلیف ما را با دولت چند چهره انگلیس روشن کنند.
عملکرد انگلیسی‌ها نتیجه اهمال اتاق بازرگانی است
سلیمی‌نمین گفت: اتاق بازرگانی به علت راحت‌طلبی مناسبات بسیار خوب اقتصادی با انگلیسی‌ها دارد که همین مناسبات باعث گردید چندین میلیارد پوند از قبال ایران منفعت ببرند.
رئیس مرکز مطالعات و تدوین تاریخ معاصر ایران در گفت‌وگو با ایسکانیوز، گفت: ما باید واقعیت‌های جهانی را در نظر بگیریم کشورهایی مثل هند چه از لحاظ فرهنگی و چه از دیدگاه اقتصادی هنوز هم استقلال کامل بدست نیاورده‌اند.
وی افزود: ما قبل از اینکه نگران عقب‌نشینی هند از مواضع خود باشیم باید به مسئله انگلیس بپردازیم. ما سال‌ها اقتصاد این کشور را تقویت نموده‌ایم به خاطر داریم که دست و دلبازانه بازار نفت خود را در اختیار این کشور قرار دادیم درحالی‌که در همان ایام شاهد آن بودیم که این کشور به انحای مختلف به ارزش‌ها و مقدسات ما توهین کرد و مواضع خصمانه این کشور تا جایی پیش رفت که جرات جسارت به پیامبر را نیز به خود دادند، به برخی از اصول اسلامی در قالب حقوق بشر توهین نمودند آنها پرچمدار نفی استقلال ایران بوده‌اند.
وی افزود: مراکزی مثل اتاق بازرگانی بسیار زبونانه با انگلستان تجارت داشته است بعضی عناصر برای راحت‌طلبی خودشان همچنان حاضر نیستند که ارتباط خود را با انگلستان قطع نمایند ما تمام این تجهیزاتی که از انگلیس می‌خریم می‌توانیم با قیمت‌های کمتر از کشورهای آسیای شرقی و برخی از اروپائیان تهیه نماییم.
سلیمی‌نمین در پایان تاکید کرد: ما با ابزار اقتصاد می‌توانیم به جد با انگلیس مقابله نموده و این کشور را به خواری بکشانیم.

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات