تاریخ انتشار : ۰۶ آبان ۱۳۸۹ - ۰۸:۰۴  ، 
کد خبر : ۱۷۸۸۱۳

مرگبارترین سال برای آمریکایی‌ها در عراق


در انفجار یک بمب جاده‌ای در مسیر گشتی آمریکایی‌ها در نزدیکی شهر فلوجه عراق 10 تفنگدار آمریکایی کشته و 11 تن دیگر زخمی شدند. این مرگبارترین حمله علیه سربازان آمریکایی طی 4 ماه گذشته بود. به گزارش آسوشیتدپرس، با کشته شدن 793 سرباز آمریکایی از ژانویه سال جاری تاکنون به نظر می‌رسد سال 2005 مرگبارترین سال برای آمریکایی‌ها از زمان حمله به عراق در مارس 2003 بوده است. این تعداد در سال 2004 حدود 846 تن و در سال قبل از آن 485 تن بوده است. در کل تلفات آمریکایی‌ها از زمان آغاز جنگ تاکنون 2127 تن بوده است.
حمله فلوجه یک روز پس از اعلام استراتژی پیروزی در عراق توسط جورج بوش و در بحبوحه افزایش درخواست‌ها برای اعلام طرح خروج آمریکایی‌ها از عراق صورت گرفته است.
سناتور «جان وارنر» رئیس کمیته سرویس‌های مسلح سنا این حمله را یک حمله بسیار جدی خواند و گفت: به نظر می‌رسد که گروه تفنگداران برای این حمله انتخاب شده بودند. در اطلاعیه ارتش آمریکا آمده است که 7 تن از زخمی‌شدگان به کار خود بازگشته‌اند و بقیه تیم عملیات تهاجمی خود را در سراسر فلوجه و محاصره منطقه جهت بهبود اوضاع امنیتی برای انتخابات 15 دسامبر ادامه خواهند داد. در این اطلاعیه محل دقیق حمله ذکر نشده است. ارتش آمریکا و دولت عراق هر دو هشدار داده‌اند در آستانه انتخابات یک دسامبر خشونت‌ها تشدید خواهد شد.
همچنین سه سرباز آمریکایی در یک حادثه رانندگی در جنوب بغداد کشته شدند و یک تفنگدار آمریکایی نیز در اثر شدت جراحات وارده در نتیجه حمله مهاجمان در رمادی، واقع در 70 مایلی غرب بغداد جان باخت.
از سوی دیگر نظامیان آمریکایی در عملیات تازه‌ای در رمادی مرکز استان الانبار علیه مهاجمانی که شهر را برای مدتی در کنترل خود درآورده بودند، شرکت کردند. ارتش آمریکا اعلام کرد: نزدیک به 500 سرباز عراق و آمریکا روز جمعه یک عملیات نظامی مشترک در شهر الرمادی واقع در یکصد کیلومتری غرب عراق اجرا کردند. ارتش آمریکا در خلال این عملیات، با انتقال زنان و کودکان به مدارس و مساجد این شهرها، جوانان 15 سال به بالا را بازداشت کرد. این در حالی بود که نزدیک به 400 تن از افراد مسلح در خیابان‌های شهر ‌الرمادی پراکنده شده و اقدام به تیراندازی علیه مقر نیروهای آمریکا در این شهر کردند.
پس از آن این افراد بدون دخالت نیروهای امنیتی عراق شهر را ترک کردند. ارتش آمریکا در بیانیه‌ای اعلام کرد: 200 تن از سربازان عراقی و 300 تن از تفنگداران آمریکا صبح دیروز عملیاتی علیه افراد مسلح در شهر الرمادی انجام دادند. در این بیانیه آمده است: این عملیات با هدف حمله به افراد مسلح که شهر الرمادی را برای حمله به نیروهای محلی و ساکنان شهر همچنین نیروهای امنیتی عراقی و آمریکا به عنوان پایگاه قرار داده‌اند، انجام شده است. تلفات آمریکایی‌ها طی هفته‌های اخیر افزایش داشته است، با این حال فرماندهان آمریکایی می‌گویند در جنگ به پیروزی‌هایی دست یافته‌اند.
ژنرال «ریک لینچ» از افسران عملیات ائتلاف می‌گوید که عملیات‌های انتحاری از 23 نوامبر به بعد به دلیل موفقیت عملیات‌های نظامی در مسیر رود فرات کاهش چشمگیری داشته است. ارتش آمریکا با اشاره به موفقیت عملیات نظامی آمریکایی ـ عراقی علیه پناهگاه‌های شورشیان و جنگجویان خارجی در نزدیکی مرز سوریه، اعلام کرد که تعداد بمب‌گذاریهای انتحاری در ماه نوامبر در عراق به پائین‌ترین میزان خود در هفت ماه اخیر رسید. این روند به کاهش کشت و کشتار منجر نشده است زیرا در این ماه 85 نیروی آمریکایی کشته شدند که یکی از پر تلفات‌ترین ماه‌ها از زمان حمله نیروهای ائتلافی با رهبری آمریکا به عراق بود.
ریک لینچ به خبرنگاران گفت که «با حمله نیروهای عراقی و آمریکایی به پناهگاه‌های شورشیان در دره رود فرات در غرب پایتخت، تعداد بمب‌گذاری‌های انتحاری در عراق در ماه نوامبر 23 مورد کاهش یافت با این وجود حملات انتحاری به طور کل در طول سال کاهش نیافته است. پس از بیش از 70 حمله انتحاری در ماه مه‌، تعداد حملات انتحاری در ماه آگوست تقریباً به نیم کاهش یافت و دو ماه بعد دوباره به 50 مورد افزایش یافت.» با وجود کاهش حملات انتحاری در ماه گذشته تعداد کشته‌شدگان آمریکایی در این ماه کاهش نداشته است.
تعداد کشته‌شدگان آمریکایی در این ماه نسبت به ماه اکتبر که 96 نفر بوده کاهش داشته است، اما نسبت به ماه سپتامبر که تعداد آن 49 نفر بود افزایش چشم‌گیری داشته است. اضافه می‌شود که در 10 ماه از کل 33 ماه اشغال عراق، تعداد کشته‌شدگان آمریکایی به طور میانگین از 80 نفر بیشتر بوده است. طبق آمار آسوشیتدپرس، در شش ماه گذشته در تعداد کشته‌شدگان عراقی هیچ کاهشی مشاهده نشده است به طوری که در ماه نوامبر، دست‌کم 290 عراقی که نسبت به ماه قبل از آن بیش از دو برابر بوده است، جان خود را در اثر حملات انتحاری از دست دادند.
همچنین آمار از متغیر بودن تعداد کشته‌شدگان عراقی از دست‌کم 69 نفر در ماه آگوست تا 356 نفر در ماه سپتامبر حکایت می‌کند. با این حال مقام‌های عراقی و آمریکایی پیش‌بینی افزایش حملات مهاجمان را با نزدیک‌تر شدن به زمان انتخابات داشته‌اند. وزارت کشور عراق ورود تمامی اعراب غیر عراقی به کشور را ممنوع کرده است. به گفته مقام‌های این وزارتخانه این ممنوعیت دو روز پس از انتخابات لغو خواهد شد.

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات