تاریخ انتشار : ۲۱ شهريور ۱۳۸۹ - ۰۷:۴۶  ، 
کد خبر : ۱۸۶۶۲۸

همه مهم هستند به جز خاتمی!


کیان راد
هفته گذشته مراسم نکوداشت فیلسماز و تهیه کننده مطرح سوری و کارگردان فیلم‌های به یاد ماندنی «محمدرسول‌الله» و «عمر خیام» در سینما فلسطین برگزار شد. خبرهای مربوط به این مراسم که با حضور سیدمحمد خاتمی رئیس‌جمهور سابق، محمدرضا جعفری جلوه معاون سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، احمد مسجد جامعی وزیر سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی و حامد حسن سفیر سوریه در ایران برگزار شده بود، روز شنبه در اغلب روزنامه‌های کشور منتشر شد. اما نکته جالت در انعکاس این خبر توسط روزنامه کیهان بود.
در شرایطی که اغلب روزنامه‌های کشور سخنرانی سیدمحمد خاتمی را در این مراسم برجسته کرده و به آن پرداخته بودند، روزنامه کیهان در خبر مربوط به این مراسم، تنها به ذکر حضور سیدمحمد خاتمی در آن بسنده کرده بود و از اظهارات او در این خبر استفاده نکرده بود. این در حالی بود که در این خبر، سخنان اغلب سخنرانان مراسم همچون نادر طالب‌زاده، محمدرضا شرف الدین، محمد رضا جعفری جلوه و حامد حسن سفیر سوریه منتشر شده بود. اما خبر تنظیم شده کیهان به گونه‌ای بود که گویی اصلا سیدمحمد خاتمی در این مراسم حضور نداشته است.
جالب اینجاست که در انتهای خبر کیهان از این مراسم، به اهدای یادمانی از سوی جشنواره فیلم دفاع مقدس و تندیس سینمای ایران از طرف خانه سینما توسط معاونت سینمایی ارشاد و «محمدرضا خاتمی!» به سفیر سوریه اشاره شده بود. در حالی که محمدرضا خاتمی، برادر سیدمحمد خاتمی است که در مراسم حضور نداشت!
پوشش دادن خبر این مراسم در صفحات اول و دوم روزنامه کیهان نشان می‌دهد که این خبر در زمره 5 خبر اصلی این روزنامه بوده، اما اینکه چرا در این خبر هیچ اشاره‌ای به سخنان سیدمحمد خاتمی یا حتی ذکر این نکته که در این مراسم سیدمحمد خاتمی هم سخنرانی کرده نشده است موضوعی است که کیهان‌نشینان خود باید به آن پاسخ دهند. گویا دست‌اندرکاران روزنامه کیهان، همه سخنرانان در مراسم نکوداشت خالق فیلم «محمدرسول‌الله» را مهم قلمداد کرده‌اند به جز سیدمحمد خاتمی که در سخنان خود خواستار احساس مسئولیت بیشتر برای برای کسانی شده بود که از خشونت مقدس شده، چه در درون مرزهای ملی و چه در عرصه بین‌المللی نگران و ناراحت و در جستجوی حل آن هستند.
شاید هم کیهان‌نشینان از مضمون سخنرانی خاتمی ناراحت بودند که سخنرانی او را پوشش ندادند، آن هم در شرایطی که به سخنرانی کلیه سخنرانان مراسم، اشارات کوتاهی شده بود. البته این برای نخستین بار نیست که نشریات مخالف دولت پیشین، سخنرانی چهره‌های نامدار اصلاح‌طلب را سانسور می‌کنند و این موضوع حتی زمانی که سید محمد خاتمی رئیس‌جمهور بود نیز در مورد او صدق می‌کرد. اما تاسف آور آنجاست که همین نشریات زمانی که چهره‌های سرشناس اصلاحات سخنانی بر زبان می‌آوردند که مطابق مشی و نظرات گردانندگان آن نشریات است، با اندکی تحریف و جوسازی با تیترهای برجسته در مقابل دیدگان مردم قرار می‌گیرد. هر چند که تجربه نشان داده این شیوه‌ها برای حتی خوانندگان همان نشریات نیز کاملا واضح و آشکار است.

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات