تاریخ انتشار : ۱۶ شهريور ۱۳۸۹ - ۱۳:۲۶  ، 
کد خبر : ۱۸۷۷۹۲

تاکید کارتر و گورباچف بر گفت‌و‌گو با ایران


جیمی کارتر، رییس جمهور اسبق آمریکا بار دیگر از دولت آمریکا درخواست کرد تا با ایران و سوریه در مورد عراق و سایر مسایل منطقه گفت‌وگو کند. کارتر با تاکید بر اینکه چنین گفت‌وگویی می‌تواند منجر به رسیدن همه طرف‌ها به یک دیدگاه مشترک شود گفت: گفت‌وگو باعث می‌شود که طرفین همدیگر را بهتر درک کنند. کارتر که از طرفداران مذاکره واشنگتن با تهران و دمشق است ماه اخیر نیز خطاب به بوش گفت: من فکر می‌کنم یکی از مخرب‌ترین سیاست‌ها این است که با کسانی که مخالف شما هستند تا زمانی که خواسته‌های شما را برآورده نکرده‌اند مذاکره نکنید.
به گزارش خبرگزاری رسمی سوریه (سانا) رییس جمهور اسبق آمریکا در مصاحبه با کانال ماهواره‌ای الجزیره ابراز امیدواری کرد تا کنفرانس بین المللی صلح در مورد عراق به زودی با شرکت همه همسایگان این کشور و تعدادی از سازمان‌های بین‌المللی و همچنین تعدادی از پایتخت‌های تصمیم گیرنده در این خصوص برگزار شود. بنابر عقیده کارتر ایران و آمریکا نباید شکایت‌های خود را از همدیگر تکرار کرده یا پیش‌شرط‌هایی برای شرکت در این کنفرانس بگذارند بلکه باید گفت‌وگوهای خود را بر حل مشکلات عراق متمرکز کنند. وی همچنین بر این باور است که مذاکره با ایران و سوریه نه تنها در مورد عراق بلکه در مورد لبنان نیز بسیار مهم است. کارتر در ادامه اظهارات خود با تاکید بر ضرورت حفظ یکپارچگی عراق از دولت بوش درخواست کرد تا به پیشنهادات گروه مطالعات عراق بعنوان زمینه مناسبی برای رسیدن به راه حلی مناسب در عراق استفاده کند. وی تاکید کرد: توصیه‌های موجود در این گزارش با نهایت دقت و توسط کارشناسان باهوش ارایه شده‌اند. ‌درخواست کارتر از دولت آمریکا برای تصمیم‌گیری بر اساس گزارش بیکر - همیلتون در شرایطی صورت می‌گیرد که بوش در استراتژی جدید خود درباره عراق اعلام کرده که قصد دارد 20 هزار نیروی نظامی دیگر را به عراق اعزام کند. کارتر پیشتر با مخالفت با اعزام هرگونه نیروی نظامی بیشتر به عراق گفت: من فکر می‌کنم یک عقب‌نشینی محتاطانه از عراق ضروری است زیرا دولت عراق باید بداند که خود باید مسوولیت‌ها را بپذیرد و من حدس می‌زنم تا زمانی که ارتش آمریکا در عراق باقی بماند آنها تمایلی برای پذیرش مسوولیت‌ها برای از بین بردن خشونت‌ها از خود نشان نخواهند داد. ‌کارتر در گفت‌وگوی خود با الجزیره همچنین با مقایسه تهاجمات اسرائیل علیه مردم فلسطین با رژیم سابق آپارتاید آفریقای جنوبی خواستار عقب‌نشینی کامل از سرزمین‌های اشغالی شد و گفت: اسرائیل با مخالفت با طرح صلح در برابر زمین و پافشاری بر کنترل نوار غزه و اورشلیم زمینه صلح را از بین برده است.
آمریکا با ایران مذاکره کند
میخائیل گورباچف، رییس جمهور سابق اتحاد جماهیر شوروی گفت که آمریکا باید با ایران و سوره مستقیما مذاکره کند. گورباچف با اشاره به اینکه آمریکا باید سیاستی سازنده را در خاورمیانه در پیش بگیرد گفت: آمریکا باید از عراق عقب‌نشینی کند. گورباچف همچنین از آمریکا درخواست کرده تا از طمع خود برای رهبری جهان دست بردارد. به گزارش خبرگزاری رسمی سوریه‌ (سانا) رییس جمهور سابق اتحاد جماهیر شوروی در مصاحبه‌ای که روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز امروز آن را منتشر کند گفت: اگر واشنگتن به سیاست یکجانبه خود متعهد باقی بماند این غیر ممکن است که بتواند مشکلات امنیتی در منطقه و در سطح بین‌المللی را حل کند. ‌گورباچف در این مصاحبه که متن آن فردا منتشر خواهد شد همچنین درباره استراتژی جدید آمریکا در خاورمیانه نیز صحبت کرده و در خصوص موثر واقع شدن آن ابراز تردید کرده است. یوگنی پریماکف، نخست وزیر سابق روسیه و رییس اتاق بازرگانی و صنایع روسیه نیز، با انتقاد از استراتژی جدید آمریکا در عراق گفت تصمیم جرج بوش، رییس جمهور آمریکا برای افزایش نظامیان آمریکایی در عراق را غیر عقلانی و احمقانه نامید.

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات