تاریخ انتشار : ۱۶ آبان ۱۳۸۹ - ۱۰:۳۰  ، 
کد خبر : ۱۸۸۸۳۲
خبرگزاری فرانسه:

آمریکا خود را در میان گروه «1+5» بسیار تنها می‌بیند


خبرگزاری فرانسه در واکنش به سخنان شیراک که خواستار جلوگیری از ارجاع موضوع هسته ای ایران به شورای امنیت شده است خاطر نشان کرد که روسیه چین و برخی کشورهای اروپایی میلی به همراهی با آمریکا در اعمال تحریم علیه ایران به سبب برنامه هسته ای این کشور ندارند و آمریکایی ها خود را در گروه 1 +5 تنها یافته اند.
خبرگزاری فرانسه در مطلبی نوشت : مقامات آمریکایی از پیشنهاد رئیس جمهوری فرانسه مبنی بر خودداری از ارجاع موضوع هسته ای ایران به شورای امنیت و تعلیق غنی سازی طی مذاکرات به طور ضمنی حمایت کردند.
درحالی که واشنگتن خواستار اعمال تحریم علیه ایران است اما کشورهای روسیه چین و برخی از کشورهای اروپایی میلی به این روند ندارد. این امر در اظهارات اخیر ژاک شیراک رئیس جمهوری فرانسه محرز شد.
شیراک از غرب خواست که موضوع هسته ای ایران به شورای امنیت ارجاع داده نشود و اعلام کرد که در صورت کوتاهی ایران در توقف غنی سازی اورانیوم مذاکرات ممکن است پیش رود.
شیراک: پاریس از موضع روسیه و چین برای ادامه مذاکره با ایران حمایت می‌کند
ژاک شیراک رئیس جمهور فرانسه بار دیگر با درخواست بوش برای اعمال تحریمهای تجاری بر ضد ایران مخالفت کرد و مذاکره و گفت و گو را تنها راه حل پرونده هسته ای ایران اعلام کرد.
خبرگزاری رویترز به نقل از شیراک افزود : فرانسه مخالف اعمال هر گونه تحریم تجاری و سیاسی بر ضد ایران است و پاریس از موضع روسیه و چین برای ادامه مذاکرات حمایت خواهد کرد.
وی تصریح کرد : ابزار تحریم به هیچ وجه کارآیی لازم را برای برخورد با پرونده هسته ای ایران نخواهد داشت . شورای امنیت نیز باید از تهدیدهای خود مبنی بر اعمال تحریمهای تجاری بر ضد ایران دست بردارد.
سولانا: در نیویورک با لاریجانی دیدار می‌کنم
خاویر سولانا تاکید کرد که در چند روز آینده با علی لاریجانی در نیویورک دیدار خواهد کرد و گفت که پیشرفت مهمی در گفت وگوها حاصل شده است.
خبرگزاری فرانسه گزارش داد خاویر سولانا رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا که نماینده گروه شش در مذاکرات با ایران درباره برنامه هسته ای این کشور است به تاریخ دقیق دیدارش با علی لاریجانی دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران اشاره ای نکرد اما گفت که قرار است این دیدار در نیویورک انجام شود.
سولانا پیش از دیدار با ایوو مورالس رییس جمهور بولیوی در حاشیه نشست سالانه مجمع عمومی سازمان ملل درباره دیدار با لاریجانی به خبرنگاران گفت : این دیدار بدون تردید دیدار مهمی خواهد بود.
سولانا که در نیویورک صحبت می کرد اظهار داشت : ما در اینجا با هم دیدار خواهیم کرد اما محل و زمان آن را نمی دانم ; زیرا برنامه مجمع عمومی برای همه بسیار پیچیده و مشکل است .
سولانا درباره قطعنامه 1696 شورای امنیت سازمان ملل که 9 شهریور را ضرب الاجل پایان غنی سازی در ایران معرفی کرده بود گفت: منطقی خواهد بود که مادامی که در برای مذاکره باز است قطعنامه جدیدی نداشته باشیم .
کاخ سفید : تعلیقی قابل راستی آزمایی را در برنامه هسته‌ای ایران خواستاریم
مشاور امنیت ملی کاخ سفید گفت که آمریکا می خواهد تعلیق قابل راستی آزمایی برنامه غنی سازی اورانیوم ایران را شاهد باشد تا اینکه مذاکراتی بتواند انجام گیرد و به توافقی گسترده تر منجر شود.
خبرگزاری رویتر گزارش داد استفان هادلی مشاور امنیت ملی کاخ سفید با اشاره به پیشنهاد آمریکا و سه کشور اروپایی گفت : آمریکا امیدوار است ایران با یک تعلیق قابل راستی آزمایی موافقت کند و ما بتوانیم مذاکرات درباره جزئیات آن مجموعه را آغاز کنیم .
وی در پاسخ به این سئوال که آیا تعلیق می تواند موقت باشد پاسخ داد : مطمئنا همین طور است ; این تعلیقی قابل راستی آزمایی است تا اینکه بتوان مذاکراتی را انجام داد.
هادلی که به همراه جورج بوش رئیس جمهور آمریکا برای حضور در مجمع عمومی سازمان ملل به نیویورک سفر کرده است ادامه داد : یکی از مسایلی که در این مذاکرات مطرح خواهد شد این است که در بلندمدت برای این برنامه غنی سازی چه اتفاقی رخ خواهد داد.

جان بولتون : با نیامدن لاریجانی به نیویورک مذاکرات متوقف می شود
جان بولتون در تلاش برای صدمه زدن به فضای مثبتی که در مذاکرات درباره برنامه هسته ای ایران حاصل شده است با بیان این که لاریجانی هنوز به نیویورک وارد نشده ادعا کرد : به نظر می رسد مذاکرات با ایران در حال متوقف شدن است .
خبرگزاری رویتر گزارش داد جان بولتون سفیر دایم آمریکا نزد سازمان ملل به خبرنگاران مستقر در مقر این سازمان گفت : به نظر می رسد مذاکرات با ایران در حال رسیدن به نقطه توقف است ; چرا که لاریجانی که انتظار داشتیم به نیویورک سفر کند به اینجا نیامده است .
این گزارش حاکی است آمریکا که ویزای سفر لاریجانی را صادر کرده است در طول مذاکرات لاریجانی با سولانا تلاش برای اعمال تحریم علیه تهران را به تعویق انداخته است ; با این حال بولتون گفت که این زمان رو به پایان است .
شان مک کورمک سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا نیز گفت که واشنگتن با اعطای ویزا به لاریجانی حسن نیت خود را نشان داده است .
وی در عین حال مدعی شد که ایران با به تعویق انداختن مکرر دیدارها با سولانا با زمان بازی می کند و این تاکتیک شناخته شده آنهاست .
مک کورمک افزود که آمریکا به فشار فعالانه برای اعمال تحریم علیه ایران در ضیافت شام شب چهارشنبه ادامه می دهد.
رئیس آژانس فدرال هسته‌ای روسیه: نیروگاه هسته‌ای بوشهر پاییز 2007 راه‌اندازی می‌شود
رئیس آژانس هسته ای فدرال روسیه گفت : نیروگاه هسته ای بوشهر در ایران در پائیز 2007 راه اندازی می شود .
به گزارش خبرگزاری اینترفکس « سرگی کرینکو » در جمع خبرنگاران در وین تصریح کرد : « نصب فیزیکی رآکتور هسته ای در نیروگاه هسته ای بوشهر در سپتامبر 2007 انجام می شود و این نیروگاه در نوامبر 2007 راه اندازی خواهد شد. »
آمریکا مدتها با توافق 800 میلیون دلاری روسیه برای ساخت نیروگاه بوشهر مخالف بود.
در عین حال ایران نیز در برابر پیشنهاد روسیه برای انجام همه کار غنی سازی اورانیوم در خاک روسیه مقاومت کرد.
بنابر این گزارش کرینکو گفت درباره طرح های تکمیلی نیروگاه بوشهر با غلامرضا آقازاده رئیس سازمان انرژی اتمی ایران که قرار است هفته آینده به مسکو برود صحبت خواهد کرد.

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات