تاریخ انتشار : ۱۸ آبان ۱۳۸۹ - ۰۸:۲۷  ، 
کد خبر : ۱۸۸۸۷۷

انتخابات نیکاراگوئه، یک «نه» دیگر به آمریکا


انتخابات روز گذشته در نیکاراگوئه یکبار دیگر نظر محافل سیاسی و خبری جهان را به خود جلب کرده است چرا که نتایج اولیه شمارش آرا بیانگر کسب اکثریت آرا توسط «دانیل اورتگا» چریک کهنه کار ساندیست و مخالف قدیمی آمریکا است. آمارهای اعلام شده حاکی است اورتگا بیش از 40 درصد آرا را کسب کرده و نزدیکترین رقیب وی یعنی «ادواردو مونته آلگره» شخصیت راستگرا و طرفدار آمریکا 30 درصد آرا را کسب نموده است.
اورتگای 60 ساله که فعالیت های سیاسی وی در دهه 1360 از او چهره یک چپ گرای مبارز و مخالف سرمایه داری در اذهان باقی گذاشته است بار دیگر در مبارزات انتخابات خود وعده داده است در صورت پیروزی در انتخابات به سلطه سرمایه داری در کشور پایان خواهد داد که این موضع مخالفت آشکار با سیاستهای واشنگتن در این کشور است و بی دلیل نیست که دولت آمریکا در نگرانی از پیروزی اورتگا به تهدید و تطمیع نیکاراگوئه ای ها روی آورده است؛ آمریکائیها ضمن تاکید بر اینکه در صورت رای به کاندیدای مورد نظر خود سیاست های فعلی و همکاری اقتصادی با نیکاراگوئه را ادامه خواهند داد در عین حال تهدید کرده اند در صورت به قدرت رسیدن اورتگا سرمایه های آمریکا را از نیکاراگوئه خارج خواهند کرد.
اورتگا که در فاصله سالهای 1358 تا 1370 ریاست جمهوری نیکاراگوئه را برعهده داشت در سال 1370 در برابر کاندیدای غربگرا شکست خورد و به مدت 15 سال از صحنه سیاسی دور بود. آمریکایی ها در سال 1370 با حمایت و سازماندهی جریان شبه نظامی «کنتراها» که از قاچاق موادمخدر تامین مالی می شدند توانست زمینه های سقوط دولت اورتگا را فراهم سازد.
اکنون بازگشت اورتگای کهنه کار پس از 15 سال می تواند موقعیت واشنگتن را در قاره آمریکای لاتین ضعیف تر و بغرنج تر کند. این درحالی است که تحولات چندسال اخیر و به روی کارآمدن جناح های مخالف سیاست آمریکا در چندین کشور منطقه چهره سیاسی آمریکای لاتین را به شکل کلی تغییر داده و این منطقه را که تا قبل از این واشنگتن به آن به عنوان حیات خلوت خود می نگریست به منطقه ای متضاد با سیاست های آمریکا تبدیل ساخته است.
اکنون در آمریکای لاتین جبهه قدرتمندی در حال شکل گیری است که نفوذ واشنگتن در این منطقه را به طور جدی به چالش کشیده است. این جبهه که متشکل از دولتهایی همچون کوبا ونزوئلا و بولیوی است به اندازه کافی برای سیاست گزاران کاخ سفید دردسرساز بوده است و پیوستن نیکاراگوئه به این جبهه قطعا مشکلات آمریکایی ها در این منطقه را تشدید خواهد کرد. باتوجه به روند تحولات در آمریکای لاتین چشم انداز سیاسی این منطقه به سوی استقلال از سیاستهای مداخله گرانه و تحمیلی آمریکا پیش می رود و این تحول را نیز باید شکستی دیگر برای نئومحافظه کاران کاخ سفید دانست.

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات