تاریخ انتشار : ۲۳ آذر ۱۳۸۹ - ۰۹:۳۲  ، 
کد خبر : ۱۹۳۵۴۱

شراره شعله‌های شرافت


رضا حمیدی
نوزدهم دی‌ ماه 1356، یادآور پایمردی و قهرمانی‌های مردم ایثارگر قم، شهر قیام و شهادت و علم و اجتهاد و روز شروع مبارزه مستمر و شجاعانه امت اسلامی با رژیم شاهنشاهی است.
نوزدهم دی‌ماه سالروز قیام غرورانگیز و شورگستر مردم مسلمان قم و در راس آن روحانیون مبارز حوزه علمیه قم می‌باشد.
قیام خونین 19 دی‌ماه مردم سلحشور در سال 56 در واقع نقطه عطفی در تاریخ مبارزات اسلامی ملت ایران است. جرقه‌ای است که انبار خشم ملت را شعله‌ور ساخت و تا محو و نابودی رژیم منحوس پادشاهی هرگز به طاق نسیان سپرده نشد و روز به روز پر فروغتر جلوه نمایی کرد و در 22 بهمن 57 به ثمر نشست.
قیام 19 دی‌ماه یکی از هزاران مظاهر بیداری روحانیت و آگاهی سیاسی و حضور در صحنه این قشر قویم است که هماره با نگاهی تیزبینانه و تحلیلی صحیح به صحنه آمد و همچون گذشته طلایه‌دار حرکتهای مردمی شد و انقلاب با این حضور و رهنمودهای داهیانه امام راحل به پیروزی رسید.
در یکصد سال اخیر روحانیت اثبات نمود مرجعیت با اتکال به قدرت لایزال الهی و پشتیبانی توده مردم پیروز میدان است [و نمونه بارز امروزین آن نقش آیت‌الله سیستانی در عراق می‌باشد و امروزه دستهایی درصدد مخدوش‌سازی این جایگاه است که باید با هوشیاری مراقب بود و اجازه هرگونه خدشه‌ای به این جایگاه را از دشمنان سلب نمود.]
سرعت بخشیدن به روند انقلاب، جهت‌دادن به هویت اصلی انقلاب اسلامی، ‌وحشت رژیم از انقلاب روبه گسترش اسلامی، آشکار شدن، دروغین بودن شعارهای حقوق‌بشر آمریکا، بسط و گسترش نفوذ محبوبیت امام خمینی(ره)، شکست متحجرین و مروجان نظریه جدایی دین از سیاست، مردمی و فراگیر شدن نهضت امام(ره)، مبرهن شدن ماهیت ضدمردمی رژیم پهلوی، ناامید توده مردم از احزاب و گروههای سیاسی، سامان بخشی و تدوین برنامه‌های جامع نیروهای مذهبی و انقلابی، فراگیرشدن اعتراضات مردمی علیه رژیم شاه، مصمم شدن آحاد مردم برای سرنگونی کامل رژیم شاه، پیوند عمیق‌تر میان آحاد مردم و روحانیت از جمله نتایج و پیامدهای ارزشمند قیام 19 دی‌ماه 1356 می‌باشد.
قیام 19 دی آغازگر یک حرکت جهانی علیه سلطه بود و پرچمی که در این روز برافراشته شد هرگز برزمین نیفتاد و ان‌شاءالله با تبیین و پاسداشت آن بیش‌از پیش تلاش کنیم و نسل‌به‌نسل ارزشهای این قیام بازگو شود و اجازه ندهیم تا دشمنان با توطئه‌های خود در کمرنگ نمودن این قیام و مجاهدتهای دیگر مردم قهرمان ایران اسلامی موفق شوند و جوانان را انحاء مختلف سرگرم تولیدات فرهنگی مبتذل خویش نمایند و خدای ناکرده در درازمدت هسته مرکزی انقلاب تهی گردد و مستکبران به خواسته‌های نا مشروع خود دست یابند.
امروزه چالشهای فکری فراوانی از سوی دشمنان داخلی و خارجی در اکثر مسایل اعتقادی طرح می‌شود.
دشمنان سعی دارند قیام 19 دی و نیز انقلاب اسلامی که ارمغان همیشه جاوید بنیانگذار انقلاب اسلامی است را با علامت سوال مواجه ساخته و مهمترین ارزش انقلاب اسلامی را در بین مردم، به ویژه نسل سوم انقلاب بی‌اعتنا و سست جلوه دهند.
قیامهای مردم و ارزشهای انقلاب‌اسلامی، ارزشهای جهانی و تاریخی است. آنچه می‌تواند تداوم محصول این قیامها که انقلاب اسلامی است را در یادمانهای همه ابنا، بشر، در همه زمانها حفظ کند و آن را بسط و گسترش دهد، تکیه بر همین ارزشهاست و در واقع شناخت و تعمیق فرهنگ قیام 19 دی‌ها و انقلاب است. فرهنگی که آزادی عقلانیت، اخلاق، عدالت و شرافت را در پرتو رشد و توسعه همه‌جانبه ارزانی نسلهای تازه خواهد کرد و دین و دنیا را در وحدتی ابدی، به بستر خوشبختی انسان تبدیل خواهد کرد.
قیام 19 دی، اینک بیست‌وهشتمین سالگرد قیام خود را که منتهی به انقلاب اسلامی 22 بهمن 57 شد پشت سر می‌گذارد و مردم در سراسر کشور به ویژه در قم این روز را گرامی داشته و مردم قم همچون سنوات گذشته با حضور در حسینیه امام خمینی(ره) و دیدار با مقام معظم رهبری، با امام میثاق دوباره بسته و تجدید بیعتی مجدد با مقام معظم رهبری می‌نمایند و بدیهی است که همه نیروهای وفادار به نظام و انقلاب و در راس همه، قوای سه‌گانه، تحت نظارت رهبر فرزانه انقلاب حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، می‌باید با درک شرایط بسیار پیچیده کنونی، به معاضدت یکدیگر برخاسته و با حرکت در راستای منافع ملی و گسترش ارزشهای دینی، ایران اسلامی را به رفیع‌ترین قلل اعتبار و شکوه و تمدن سوق دهند. این مهم با قابلیتها و ظرفیتهای بکر و عظیمی که در ملت و کشور ما وجود دارد و با نگاهی به اهداف چشم‌انداز بیست‌ساله انقلاب، به هیچ‌وجه دور از دسترس و انتظار نیست.

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات