تاریخ انتشار : ۰۹ دی ۱۳۸۹ - ۱۰:۰۴  ، 
کد خبر : ۱۹۴۴۵۷
محمود مشهدانی:

دلیل اشغال عراق تشکیل اسرائیل بزرگ است

اشاره: «محمود مشهدانی»، رئیس مجلس عراق، که به تازگی از کشورمان دیدن کرده است، در گفت وگو با واحد مرکزی خبر، تحلیل جالبی از اوضاع جاری عراق و دلایل اشغال این کشور توسط آمریکا ارایه کرد. با هم آن را می خوانیم. سرویس خارجی کیهان

«ال گور» معاون رئیس جمهور پیشین آمریکا، چندی پیش فاش کرد طرح اشغال عراق پیش از حملات 11 سپتامبر طراحی شده بود و دولت کنونی آمریکا با هدف چنگ اندازی به منابع نفتی عراق، این کشور را اشغال کرده است؛ آیا آنچه که در عراق مردم آن و حتی دیگر ملت های جهان شاهد هستند با آنچه که آمریکایی ها به آن معتقدند همخوانی دارد یا خیر؟
 بهانه غرب و در راس آن ایالات متحده آمریکا برای اشغال عراق یک دروغ بود، چرا که آمریکا برای به دست آوردن نفت به این کشور حمله نکرد، بلکه برای تحقق نظریه صهیونیست ها که از ده ها سال پیش برای پروراندن این نظریه خود تلاش کرده اند، دست به اشغال عراق زد که امروز هم می بینند که روزهای مناسبی برای تحقق نظریه شان فرا رسیده، از هیچ تلاشی فروگذار نمی کنند آنها معتقدند خدایشان بر زمین فرود نخواهد آمد مگر بنای «هیکل سلیمان» بازسازی شود و بنای هیکل سلیمان نیز ساخته نخواهد شد مگر اینکه اسرائیل کشور بزرگ خود را تشکیل دهد و هرگز این کشور شکل نخواهد گرفت مگر آن که سرزمین بابل و آشور ویران شود و این سرزمین از حله تا نینواست.
این نظریه پردازی اشغال عراق است و این تصمیم استراتژیکی بود که برای آن به شیوه بسیار حساب شده ای تصمیم گیری شده و از اسلوب دیکتاتوری استفاده کردند و قتل و عام را بهانه کردند که البته اینها درست بود، اما خود آنها عاملان این جنایت و دیکتاتوری (صدام) بودند، آنها برای دموکراسی تلاش کرده بودند و تلاش شان اشتباه بود، خود شما قضاوت کنید تا چند روز پیش چه کارهایی کردند؟ آیا این همان دموکراسی بود که انتظارش را داشتیم؛ به همه تجاوز کردند، کشور را ویران کردند و امنیت ما را از ما گرفتند.
آمریکایی ها حتی امنیت منطقه را نیز به خطر انداختند. ما به عنوان عراقی های مسلمان به این شکل به قضیه نگاه می کنیم و می گوییم هرگونه حمله و اشغالی را خداوند متعال برای ما مقدر کرده بود اما ما خودمان باید در مقابل آن تصمیم بگیریم و جهاد کنیم.
ما در برابر طرح اشغالگران مقاومت کردیم، از نظر نظامی با اشغالگران مبارزه کردیم و تلاش می کنیم به قدرت برسیم و اسلام گرایان نیز به قدرت رسیدند چرا که وعده هایی که به ما می دهند وعده های پوچ و تو خالی است اما وعده هایی که ما می گوییم حق است و حق همیشه پیروز است؛ آنچه سیاستمداران، استراتژیست ها و مراکز مطالعات می گویند، حقایقی غیرقابل دسترس هستند و تنها آنچه ما می گوییم حقیقت قابل دسترس است.
 آمریکا دو بار در اجلاس شرم الشیخ متعهد شده بود که پس از تشکیل دولت عراق و مجلس آن و آغاز به کار نهادها، عراق را تخلیه کند. اکنون دولت و پارلمان رسمی عراق شکل گرفته و در حال فعالیت است. به نظر شما چرا آمریکایی ها کشور شما را ترک نمی کنند و دولت رسمی عراق چه اقداماتی انجام داده و یا خواهد داد؟
 برای اولین بار تمام گروه های ما در دولت دخالت کرده و سهیم شدند و برای اولین بار ما به تنهایی در تصویب قانون اساسی مشارکت کردیم، چرا که می خواستیم ارزش های اسلامی در قانون اساسی مدون شود، با برادرانمان در تدوین قانون اساسی مشارکت کردیم و اجازه ندادیم هیچ قانونی خلاف قانون اسلام وارد شود. برای اولین بار توانستیم پارلمان نیرومندی را ایجاد کنیم اما ما معتقدیم پارلمان نیرومندی که بخواهد اراده ملت را قبول کند باید دستانی نیرومند و قوی داشته باشد و تنها دست نیرومندی که می تواند اراده ای قوی داشته باشد، دولت منتخب مردم است.
ما اکنون در مرحله اجرای عملی آن هستیم و حضور من در اینجا و حضور آقای «نوری مالکی» (نخست وزیر) در کویت از همین طرح نشات گرفته است و ما حامل پیام واضحی هستیم. ما اکنون تلاش می کنیم اختلافات طایفه ای و مذهبی کاهش یابد و تلاش می کنیم که هویت عربی و اسلامی خود را نیز حفظ کنیم. ما در عراق به مثل یک پرنده هستیم و نمی توانیم پرواز کنیم، مگر با دو بال؛ یک بال، عربی بودن ما است که مالکی شیعه نماینده آن است و بال دیگر، من هستم که سنی هستم و هر دو با هم تلاش می کنیم تا از ایجاد فتنه های داخلی جلوگیری کنیم، چرا که بین شیعه و سنی هیچ اختلافی وجود ندارد زیرا هر دو مسلمان هستیم و هویت مذهبی را برای خودمان محفوظ می داریم و اقوام مسلمان نباید اختلافات فرقه ای داشته باشند، چرا که اختلافات به سود دشمن تمام می شود. در عراق عرب، کرد، شیعه، سنی، آشوری، ترکمان و کلدانی حضور دارند. تمام مذاهب و شخصیت های مذهبی در عراق حضور دارند، به همین علت ما می دانیم که راه حل مشکلات فعلی، نظامی نیست. بنابراین، آنها که می خواهند اهداف ما محقق نشود سعی می کنند به اختلافات مذهبی دامن بزنند. حقوق بشر باید رعایت شود و اجازه ندهیم عراق پایگاهی برای حمله دشمنان به کشورهای همسایه باشد. تفاوت نمی کند کشورها اسلامی باشند یا غیراسلامی، تا زمانی که شما در راهی مستقیم پیش می روید، با کشورهای دیگر کاری ندارید؛ این برنامه کاری دولت منتخب عراق است و ما اکنون پارلمان قوی داریم و تمام دوستان ما برای تحقق طرح مان ما را یاری می کنند و به مشارکت و حضور خارجی ها و دشمنان نباید آری بگویند.
ما تمامی حملات غرب علیه جمهوری اسلامی ایران را در مورد پرونده هسته ای محکوم می کنیم، و این بهانه است که ایران بمب دارد. کشورهای غربی الان نمی دانند بمب های خود را کجا بگذارند اما نمی خواهند پیشرفت جمهوری اسلامی ایران را شاهد باشند و ایران به خاطر مذهب اسلامی اش مورد حمله قرار گرفته و الا، چرا به هند حمله نمی کنند و بجای آن حتی با این کشور همکاری می کنند.
هند حتی برنامه های جنگی هم دارد. برنامه های هسته ای ایران صلح آمیز است، ولی مورد حمله قرار می گیرد. ایران فناوری دارد و این برای غرب غیرقابل قبول است و اگر ایران کشوری اسلامی نبود شاید این مشکلات را نداشت. ما نیز اکنون نفت، کارگر و تکنولوژی داریم. ما از تمام کشورها چه پاکستان، مصر و دیگر کشورهای اسلامی می توانیم فناوری بگیریم و به غرب نیازمند نباشیم، چون غرب قبلا به ما نیازمند بود؛ بنابراین، ما تنها راه حلی که در پیش داریم وحدت بیشتر، تلاش برای موفقیت، پیشبرد اهداف اسلامی، تأکید بر وحدت در خلیج فارس و کشورهای منطقه است و از ایران می خواهیم که جزیی از امنیت منطقه ما باشد آنها می خواهند ایران را کشوری هراس انگیز برای کشورهای منطقه تبدیل کنند. ما به وقت نیاز داریم تا برنامه های خود را موفقیت آمیز به انجام برسانیم.
* آمریکا مدعی است که اگر در عراق امنیت و ثبات وجود ندارد به دلیل دخالت کشورهای همسایه است. آیا این ادعا صحت دارد؟ آیا آمریکایی ها به دنبال اهداف دیگری در عراق هستند و به همین دلیل کشور شما را ترک نمی کنند؟
** ما به این شکل به مسئله می نگریم، حضور نیروهای خارجی در عراق حضوری فوری و فوق العاده است و امنیت این کشور بر امنیت خلیج فارس و ایران نیز تأثیر دارد. ما این نگرانی را درک می کنیم، اما حضور خارجی ها به امنیت عراق مربوط می شود، به همین علت، ما به جمهوری اسلامی ایران آمده ایم تا روابط را حتی در زمینه امنیتی گسترش دهیم و پس از آن به کشورهای عربی خواهیم رفت و خواهیم گفت حضور خارجی ها در عراق برای مسائل خاص و ویژه است و به جز امنیت بهانه دیگری برای ماندن آنها نیست و اگر غیر این باشد، آشکار خواهد شد.
 * در عرصه سیاست منطقه ما هر روزه شاهد دخالت آمریکا در کشورهای منطقه به ویژه سوریه و لبنان هستیم، دیدگاه شما در این زمینه چیست؟
** بخشی از استراتژی آمریکا و حضورش در منطقه، حمایت از اسرائیل است و بخش دیگر سیاست های واشنگتن مربوط به این است که در منطقه نظام هایی به وجود آیند که اسرائیل را قبول داشته باشند، تا آن آرزوی اسرائیل بزرگ تحقق پیدا کند. آنها دموکراسی را علم کردند، و در پی آن، جنبش حماس با دموکراسی به قدرت رسید؛ حضور حزب الله در جنوب لبنان حضوری بسیار مثبت است و حضور سوریه در لبنان نیز مورد مخالفت قرار گرفت، در عراق نیروهای اسلام گرا به قدرت رسیدند آنها باید برای دخالت های خود دنبال بهانه باشند و برای این حضور به هر شکل اقدام می کنند و حتی مخالف دموکراسی خودشان می شوند. به همین دلیل، سعی می کنند اسلام گراها را ضعیف نشان دهند تا لائیک ها را جایگزین کنند و این خود مقدمه ای است برای موفقیت پروژه بزرگ شان، چراکه عرب های لائیک می توانند با آمریکا معامله کنند و اسلام گراها در بعضی اوقات نمی توانند با آمریکایی ها کنار بیایند. چراکه ایمان دارند و مسائل مذهبی شان اجازه نمی دهد. اما لائیک های عرب کورکورانه تنها از غرب تقلید می کنند و می توانند مسخ شده فرهنگی باشند که آمریکا می خواهد.
به قدرت رسیدن اسلام گراها برای آمریکا و اسرائیل غیرقابل تحمل است، چون اجازه نمی دهند کشور به خارجی ها وابسته باشد، به همین علت، آمریکا دخالت می کند تا مانع سقوط اسرائیل شود. البته انشاءالله اسرائیل سرنگون خواهدشد، اکنون نیز اقدامی را که اسرائیل در غزه انجام داد، مایه رسوایی است و از نظر حقوق بشر و همه مسائل محکوم است و الان این کشور صهیونیستی در حال فرو ریختن است.
* نگاه کشورهای عرب منطقه را نسبت به دولت جدید عراق چگونه ارزیابی می کنید؟
** زمانی که وارد مرحله انتخابات شدیم، علائم مثبتی دیدیم و همه از ما برای حفظ امنیت، ثبات ارضی و حفظ هویت عربی، عراقی واحد، متحد، فدرالی، مستقل و آباد حمایت کردند.
 اخباری می رسد که رژیم صهیونیستی درمناطقی از عراق به ویژه شمال آن فعال شده است. شما این موضوع را چگونه می بینید؟
 درحقیقت من از پرونده های امنیتی به دور هستم و اطلاعات دقیقی ندارم، اما از دوستان و برادرانمان در کردستان عراق حقیقت را جویا شدیم. ما این مسئله را رد می کنیم زیرا به آنها اطمینان داریم. سوال کنید که در بغداد چه خبر است؟ الان تمام سرویس های امنیتی در بغداد فعال هستند واکنون یک شرکت اطلاع رسانی آمریکایی درعراق بیشتر صلاحیت دارد تا یک شعبه و پارلمان خود عراق و اکنون تمام شرکت های اطلاعاتی و امنیتی آمریکایی درعراق فعال هستند و سرویس های خارجی دیگر نیز فعالیت دارند.
گروه های تروریستی نیز از ما دور نیستند و ما می دانیم چه کشورهایی و کسانی از آنها حمایت می کنند و چه کسانی مجری هستند. به زودی تمام حقایق درآینده فاش خواهد شد.
* ایران و عراق صدها کیلومتر مرز مشترک با یکدیگر دارند، علاوه بر سابقه دینی وفرهنگی غنی که پشتوانه محکمی را برای همکاری میان دو کشور ایجاد می کند، به نظر شما ظرفیت همکاری های اقتصادی و تجاری دو کشور درچه حدی است و تا این لحظه چه میزان از این ظرفیت فعال و استفاده شده است؟
** متاسفانه باید بگویم اهدافی که تا به حال متحقق شده آن چیزی نیست که انتظار می رفت، مشترکات ما و جمهوری اسلامی ایران بی شک زیاد است. می توانیم از این مشترکات بهره مند شویم، راه رفت و آمد میان دو کشور وجود دارد و اگر امنیت برقرار شود، راحت تر خواهد بود. درعراق به آنچه که نیازداریم، در ایران و ترکیه وجود دارد.
می توانیم انرژی برق، خودروهای پیشرفته، مواد غذایی و بخش های زیادی را وارد کنیم. ملاحظه کنید که در منزل هر ایرانی یک خاک از عراق وجود دارد که در زمان نماز بر آن سجده می کنند. بین دو کشور یک جهانگردی مذهبی وجود دارد، این بهترین عامل برای تقویت روابط میان دو کشور است، ما کربلا را داریم و شما مشهد رضوی را دارید.
چه کسی می تواند یک شیعه عراقی را از زیارت مشهد رضوی منع کند و چه کسی می تواند ایرانیان را از زیارت عتبات منع کند. ایران جسمی است که روحش در کربلاست. کسی نمی تواند روح را از جسم جدا کند.
تنها این جهانگردی است که می تواند کشور را بسازد. ما نفت و کارگر داریم و تکنولوژی ها را می توانیم از ایران و ترکیه وارد کنیم. ما نیازمند امنیت وحاکمیت هستیم تا کشور خود را از نو بسازیم و گلی درگلستان جهان اسلامی و عربی باشیم.
* دولت و پارلمان عراق برای دسترسی ایرانیان به عتبات عالیات چه تمهیداتی را در نظر گرفته اند؟
** ما با اشغالگری مخالفیم چرا که حضور آنها تجزیه کننده است و آنها می خواهند روح را از جسم جدا کنند، آنها می خواهند مسلمان را از مسلمان دور کنند، ما می خواهیم حاکمیت در دست ما باشد و انتخاب کنیم با خانواده خود و با برادرانمان چگونه رفتار نمائیم برای تحقق این هدف، در پارلمان تلاش خواهیم کرد تا تمام موانع را برداریم. ما می خواهیم تجارت هوایی با ایران داشته باشیم و این شیرین ترین تجارت است ما به اشغالگری پایان خواهیم داد و امنیت را برای ملت عراق و کشورهای همسایه برقرار خواهیم کرد.

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات