تاریخ انتشار : ۱۶ اسفند ۱۳۸۹ - ۱۳:۰۱  ، 
کد خبر : ۱۹۹۹۸۵

نقشه راه چیست؟

اشاره: بالاخره آمریکایی‌ها برای سرکوب ملت فلسطین نخست وزیر جدیدی برای حکومت خودگردان فلسطین تعیین کردند و به طور رسمی متن «نقشه راه» را به او تحویل دادند تا به اجرا در آورد جزئیات این طرح در نشریه‌ الحیات چاپ انگلیس درج گردیده که خلاصه‌ای از آن برای اطلاع خواندگان محترم درج می‌گردد.

[پرده نخست]
رهبری فلسطین در بیانیه‌ای به شیوه‌ای غیر قابل تفسیر بر حق اسراییل به زندگی همراه با صلح و آرامش تأکید کند و خواستار آتش‌بس فوری و غیر مشروط و متوقف شدن تلاش‌های نظامی و همه اشکال خشونت علیه اسرائیلیان در هر جا بشود همه نهادهای فلسطینی رسمی از تحریک علیه اسراییل خودداری کنند.
رهبری اسراییل در بیانیه‌ای غیر قابل تفسیر پایبندی خود به راه حل دو کشور، یعنی یک کشور فلسطین مستقل و قادر به ادامه زندگی و دارای حاکمیت که در کنار اسراییل به سطح و آرامش زندگی کند(همچنان که رییس جمهور به او پیشنهاد کرد) را مورد تأکید قرار دهد. و خواستار متوقف شدن فوری خشونت علیه فلسطینیان در هر کجا شود و همه نهادهای رسمی اسراییل از تحریک علیه فلسطینیان خودداری خواهند ورزید.
[پرده دوم]
فلسطینیان متوقف شدن خشونت و تروریسم را به طور غیر قابل تفسیری اعلام کنند و افراد و گروههایی که برای انجام حملات خشونت‌آمیز علیه اسرائیلیان در هر جا برنامه‌ریزی و عمل می‌کنند را بازداشت کنند و به تلاشهای عملی در این زمینه دست بزنند.
دستگاه‌های امنیتی وابسته به حکومت فلسطین، پس از بازسازی و متمرکز شدن به انجام عملیات پیوسته، هدفمند، و کارا، به منظور رویارویی با همه کسانی که در تروریسم دست دارند اقدام نمایند و زیر ساخت‌های تروریست‌ها و امکانات آنها فرو بپاشند این کار در برگیرند و آغاز مصادره اسلحه غیر مشروع و تثبیت امنیتی غیر مرتبط با تروریسم و فساد است.
حکومت اسراییل از اقداماتی که ممکن است موجب تضعیف اعتماد شوند، و از آن میان عملیات تبعید و هجوم بر شهروندان مصادره خانه‌ها و املاک فلسطینیان و یا ویران کردن آنها چونان یک اقدام کیفری یا برای تسهیل کار ساختمانی اسراییلی و همچنین ویران ساختن نهادهای زیر ساختی فلسطینی و دیگر اقدامات مشخص شده در دستور کار «تست» خودداری کند!
[آموزش فلسطینی‌ها ساواکی!]
همچنان که پیش از این موافتقت شد، اجرای طرح آمریکا برای بازسازی و آموزش نیروهای امنیتی او از سرگیری هماهنگی امنیتی با همکاری یک شورای خارجی برای نظارت(در برگیرنده ایالات متحده و مصر و اردن) آغاز خواهد شد. کمیته چهار جانبه تلاش‌های روا برای تحقق بخشیدن به آتش‌بس نهایی و فراگیر را پشتیبانی خواهد کرد.
همه دستگاه‌های امنیتی فلسطینی در سه دستگاه ادغام خواهند شد، که در برابر وزیر کشوری که از اختیارات [ویژه خود] برخوردار است، مسئول خواهند بود.
دستگاه‌های امنیتی فلسطینی که بازسازی شده و با همتایان خود در ارتش اسراییل بازآموزی خواهند شد همکاری امنیتی خود و [عمل به] تعهدات دیگر خود، سازگار با طرح «تت» و از آن میان گردهمایی‌های منظم در سطوح بالا مشارکت مقامات امنیتی آمریکایی را از سر خواهند گرفت.
کشورهای عربی همه گونه تأمین مالی عام و خاص و همه گونه پشتیبانی‌های دیگر از گروه‌های پشتیبان خشونت و تروریسم یا شریک در خشونت و تروریسم را قطع خواهند کرد.
همه کمک‌کنندگان که به تأمین بودجه فلسطین کمک می‌کنند، این اموال را از طریق حساب وزارت دارایی فلسطینی تحویل می‌دهند.
[امنیتی اسراییلی ـ آمریکایی برای فلسطینیان]
در شرایطی که اقدامات امنیتی فراگیر در حال پیشرفت هستند، ارتش اسراییل به صورت پیوسته از مناطق اشغالی پس از هجدهم سپتامبر سال 2000 وا پس خواهد شست و دو طرف به وضعی باز خواهند گشت که پیش از بیست و هشتم سپتامبر 2000 روا بود. نیروهای امنیتی فلسطینی کار آرایش خود را در مناطقی که ارتش اسراییل آنها را ترک خواهد کرد آغاز خواهند کرد.
بنیاد‌گذاری نهادهای فلسطینی
آغاز فوری اقدامات راستین برای تهیه پیش‌نویس قانون اساسی کشور فلسطین گفته قانون اساسی هر چه زودتر پیش‌نویس قانون اساسی فلسطین، استوار بر بنیادهای دموکراسی پارلمانی نیرومند و حکومتی با نخست‌وزیری دارای اختیارات را منتشر خواهد کرد تا علناً آماج بررسی و گفتگو قرار گیرد. کمیته قانون‌اساسی پیش‌نویس این سند را پس از انتخابات پیشنهاد خواهد کرد تا در نهادهای فلسطینی مربوطه تصویب شود.
تعیین یک نخست وزیر انتقالی یا حکومتی با اختیارات یک قوه مجریه هیأت تصمیم‌گیری.
اصلاحات آمریکایی!
حکومت اسراییل به طور کامل انتقال شخصیت‌های فلسطینی برای شرکت در مجلس مقننه و حکومت، آموزش‌های امنیتی، که به سرپرستی بین‌المللی انجام خواهند گرفت انتخابات، و دیگر تلاش‌های اصلاحی و اقدامات پشتیبانی دیگری در رابطه با تلاش‌های اصلاحی را کاملاً تسهیل خواهد کرد.
ادامه انتصاب وزرای فلسطینی دارای اختیارات برای انجام اصلاحات ریشه‌ای تکمیل اقدامات اضافی برای تحقق بخشیدن به جدایی راستین میان قوا، و از آن میان اقدامی برای اصلاحات قانونی ضروری برای این منظور.
بنیادگذاری یک کمیته انتخاباتی فلسطینی مستقل مجلس قانون انتخابات را بررسی و تعدیل خواهد کرد.
عملکرد قضایی و اقتصادی و اداری بر اساس اصولی که کمیته بین‌المللی برای اصلاحات در فلسطین تنظیم کرده است.
فلسطینیان هر چه زودتر انتخاباتی آزاد و بی‌غش، بر پایه اقداماتی که در بالا ذکر شده‌اند و در چارچوب یک گفتگوی باز و گزینش، نامزدها به طور شفاف و یک تلاش انتخاباتی مبنی بر یک عملیات آزاد و چند طرفه اجرا خواهند کرد.
حکومت اسراییل کار کمک به کمیته بین‌المللی برای انتخابات و ثبت نام رأی دهندگان و عبور و مرور نامزدها و مسئولین رأی‌گیری و پشتیبانی از نهادهای غیر حکومتی درگیر در روند انتخابات را تسهیل خواهد کرد.
حکومت اسراییل اتاق بازرگانی فلسطینی و دیگر نهادهای فلسطینی تعطیل شده در قدس شرقی را بر پایه تعهد این نهادها به عمل به طور دور‌اندیشانه و بر پایه توافقنامه‌هایی سابق میان دو طرف باز خواهد گشود.
واکنش‌های انسانی
حکومت اسراییل به اقداماتی برای بهکرد اوضاع انسانی دست خواهد زد، و اسراییل و فلسطینیان توصیه‌های گزارش برتینی برای بهکرد اوضاع انسانی و لغو منع عبور و مرور و سبک کردن قید و بندهای حرکت مردم و کالاها را عملی خواهند کرد و اجازه خواهند داد تا کارمندان موسسات انسانی و بین‌المللی یا امنیت کامل رفت و آمد کنند.
«کمیته ارتباط موقت برای پشتیبان از ملت فلسطین» اوضاع انسانی و امکانات توسعه اقتصادی در کرانه باختری و غزه را بررسی خواهد کرد و تلاشی اساسی برای جلب پشتیبانی کمک کنندگان را آغاز خواهد کرد.
حکومت اسراییل و حکومت خودگردان فلسطین به عملیات انتقال اموال بر اساس مکانیزم نظارت شفاف ادامه خواهند داد.
[جامعه مدنی!]
پشتیبانی کمک‌کنندگان از راه سازمان‌های مردمی و از آن میان افزایش تأمین مالی و توسعه‌بخش خاص برنامه ملت و برای ملت [نامفهوم است ـ م] و از اقدامات جامعه مدنی ادامه خواهند یافت.
[شهرک‌ها، بزک نمیر بهار میاد!]
حکومت اسراییل بی‌درنگ همه شهرک‌هایی را که از مارس 2001 بنیاد نهاده شده‌اند، از میان خواهد برد.
حکومت اسراییل در اجرای گزارش میل همه فعالیت‌های مربوط به شهرک‌سازی و از آن میان رشد طبیعی شهرک‌ها را متوقف خواهد کرد.
[حکومت مبتنی بر تساهل و تسامح]
در مرحله دوم تلاش‌ها به گرد گزینه بنیادگذاری کشور فلسطینی مستقل با مرزهای موقت و یا حاکمیت مبنی بر قانون اساسی جدید چونان مرحله‌ای در راه تسویه دائم اوضاع متمرکز خواهند شد! همچنان که گفته شد، شرط ملت فلسطین از رهبری‌ای برخوردار شود که دوراندیشانه علیه تروریسم دست به تلاش بزند و بخواهد و بتواند دموکراسی را بر اساس تساهل و تسامح بنا کند. با وجود چنین رهبری‌ای و با وجود نهادهای مدنی و تشکیلاتی امنیتی و اصلاح آنها، فلسطینی‌ها در بنیادگذاری یک کشور مستقل و توانا به ادامه زندگی از پشتیبانی گسترده‌تر و فعالانه کمیته چهار جانبه بین‌المللی جامعه بین‌المللی برخوردار خواهند شد.
پیشرفت به سوی مرحله دوم بر اساس داوری گروهی کمیته چهار جانبه در مورد مناسب بودن شرایط برای پیشرفت انجام خواهد گرفت و در این زمینه کار شیوه دو طرف در نظر گرفته خواهد شد.
مرحله‌ی دوم، که ادامه تلاش به سوی عادی سازی زندگی فلسطینیان و بنیادگذاری نهادهای فلسطینی است، پس از انتخابات فلسطین آغاز می‌شود و با امکان بنیادگذاری یک کشور فلسطین با مرزهای موقت در سال 2003 به پایان می‌رسد. هدف‌های اصلی این مرحله تحقق بخشیدن به عملکرد امنیتی فراگیر و همکاری امنیتی کار او پی‌گیرانه، تلاشی پیگیر برای عادی‌سازی زندگی فلسطینی‌ها و بنیادگذاری نهادها، تلاش‌های اضافی بر بنیاد هدف‌هایی که در مرحله اول مشخص شدند، تهیه یک قانون اساسی دموکراتیک، پدید آوردن پست نخست‌وزیری، تعمیق اصلاحات سیاسی و بنیادگذاری کشور فلسطین با مرزهای موقت.
[نشست بین‌المللی]
این نشست را کمیته چهار جانبه، با رایزنی با طرف‌ها مستقیماً پس از پایان یافتن موفقیت‌آمیز انتخابات فلسطین، برای پشتیبان از روند بازسازی اقتصاد فلسطین و آغاز روندی که به پیدایش کشور فلسطین با مرزهای موقت می‌انجامد، برگزار خواهد کرد. این نشست باز خواهد بود و هدف آن تحقق بخشیدن به صلح فراگیر در منطقه خاورمیانه، در برگیرنده صلح میان اسراییل و سوریه و اسراییل و لبنان استوار بر اصولی که در مقدمه این سند آمده‌اند می‌باشد.
ـ کشورهای عرب روابطی را که پیش از آغاز انتفاضه با اسراییل داشتند (دفترهای تجاری...) از سر خواهند گرفت.
ـ از سرگیری تماس‌های چند جانبه درباره مسایل (موجود) و از آن میان منابع آبهای منطقه‌ای، محیط‌زیست، پیشرفت اقتصادی، پناهندگان و مسایل مربوط به محدود‌سازی تسلیحات.
ـ قانون اساسی جدیدی برای کشور مستقل و دموکراتیک فلسطین با نهادهای فلسطینی مناسب تنظیم و تصویب می‌شود انتخابات اضافی، در صورت لزوم، باید پس از تصویب قانون اساسی انجام گیرند.
ـ بنایدگذاری حکومت اصلاح‌گرا و دارای اختیارات با یک نخست‌وزیر، سازگار با پیش‌نویس قانون‌اساسی.
ـ ادامه عملکرد امنیتی فراگیر همراه با همکاری امنیتی فعال بر بنیادهایی که در مرحله نخست مشخص شدند.
ـ بنیادگذاری یک کشور فلسطین دارای مرزهای موقت، چونان بخشی از این روند، از خلال گفتگو میان فلسطینیان و اسراییل، که نشست بین‌المللی آغازگر آن خواهد بود؛ اجرای توافقنامه‌های سابق، و تحقق بخشیدن به حداکثر پیوستگی جغرافیای و از آن میان اقدامات اضافی در رابطه با شهرک‌سازی همزمان با بنیادگذاری کشور فلسطین دارای مرزهای موقت.
ـ فعال کردن نظارت بین‌المللی بر تحولات همراه با پشتیبانی فعال و پیگیر و عملی کمیته چهار جانبه.
ـ اعضای کمیته چهار جانبه در جهت شناسایی شدن کشور فلسطین از سوی کشورهای جهان و همچنین امکان عضویت آن در سازمان ملل متحد تلاش می‌کنند.
[پرده سوم]
توافق بر سر وضعیت نهایی و پایان دادن به نزاع اسراییل و فلسطین(2005ـ2004) پیشرفت به سوی مرحله سوم بر اساس داوری گروهی کمیته چهار جانبه و با توجه به اقدامات دو طرف و نظارت کمیته چهار جانبه انجام می‌گیرد.
هدف‌های مرحله سوم تثبیت اصلاحات انجام شده و استقرار نهادهای فلسطینی و عملکرد امنیتی فلسطینی فعال و مذاکرات میان فلسطین و اسراییل به منظور دستیابی به توافقنامه وضع نهایی در سال 2005 است.
یک نشست بین‌المللی دیگر که آن را کمیته چهار جانبه با رایزنی با طرف‌ها در سال 2004 برگزار می‌کند. هدف این نشست تصویب توافقنامه منعقد درباره کشور مستقل فلسطین و آغاز روندی، با پشتیبانی فعال و عملی کمیته چهار جانبه در راه حل نهایی و وضعیت دائمی در سال 2005 در برگیرنده حل مساله مرزها و مساله قدس و پناهندگان و شهرک‌ها و پشتیبانی روند پیشرفت به سوی یک تسویه فراگیر در خاورمیانه میان اسراییل و لبنان و اسراییل و سوریه در نزدیکترین وقت ممکن است.
ـ ادامه پیشرفت فعال و فراگیر در برنامه کار اصلاحاتی که گروه کار بین‌المللی برای تدارک توافقنامه وضع دائم بر بنیادهایی که در مرحله نخست مشخص شده‌اند.
ـ تلاش‌های بین‌المللی برای آسان کردن روند اصلاحات و تثبیت نهادهای فلسطینی و اقتصاد فلسطینی، برای تدارک برای توافقنامه وضعیت نهایی.
ـ طرف‌ها در سال 2005 به توافق نهایی و فراگیر خواهند رسید که کشاکش درباره وضعیت دائم میان اسراییل و فلسطین را به پایان خواهد رساند. این توافق از خلال یک تسویه مورد توافق، از راه مذاکره میان طرف‌ها، بر اساس قطعنامه‌های 242،338،1397 شورای‌ امنیت، (که حالت اشغالی را که در سال 1967 آغاز شد به پایان می‌رسانند، و راه حلی واقعی و عادلانه و مورد توافق برای موضوع پناهندگان و راه‌حلی مورد توافق برای وضع قدس، با در نظر گرفتن توجهات و امور دینی و سیاسی هر دو طرف، و منافع دینی و یهود و مسیحیان و مسلمانان در جهان، به دست می‌دهند، و دیدگاه دو کشور، اسراییل و فلسطین مستقل و دموکراتیک و دارای حاکمیت و توانا بر ادامه زندگی و برخوردار از امنیت و صلح را تحقق می‌بخشند تحقق می‌یابد.
موافقت کشورهای عرب با برقراری روابط کامل و عادی با اسراییل و امنیت برای همه کشورهای منطقه در چارچوب یک صلح فراگیر عربی اسراییلی.

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات