تاریخ انتشار : ۲۰ ارديبهشت ۱۳۸۹ - ۱۳:۰۱  ، 
کد خبر : ۲۰۱۹۸۲

تکذیب خلا قدرت در کوبا و فشارهای‌ آمریکا


کوبا که‌ تحت فشار فزاینده‌ امریکا قرار گرفته‌ است پیامهای‌ خوشبینانه‌را درباره‌ وضع‌ سلامتی‌ فیدل‌ کاسترو رئیس‌ جمهور خود افزایش‌ داده‌ استو روز شنبه‌ هر گونه‌ خلا قدرت را در این کشور با وجود مطرح‌ شدن برادرش‌رائول‌ به‌ طور موقت در راس‌ امور تکذیب کرد.
به‌ گزارش‌ خبرگزاری‌ فرانسه‌ از هاوانا ، ریکاردو الارکون رئیس‌ پارلمانکوبا و مرد شماره‌ سه‌ این کشور در مصاحبه‌ای‌ گفت فیدل‌ کاسترو که‌ پس‌ ازعمل‌ جراحی‌ دو باره‌ احیا شد روحیه‌ بسیار خوب و شادابی‌ دارد . وی‌ که‌ شامگاه‌ دوشنبه‌ پس‌ از عمل‌ جراحی‌ کاسترو با او ملاقات کرد گفتوضع‌ جسمانی‌ کاسترو ثابت است و روحیه‌ خوبی‌ دارد . البته‌ هر گونه‌ عمل‌جراحی‌ حساسیت لازم‌ را دارد که‌ باید به‌ دقت ان را درمان کرد اما کاستروحواس‌ خود را از دست نداده‌ و کاملا هوشیار است و مسکن هم‌ به‌ او تزریق‌نشده‌ است.
رئیس‌ جمهور کوبا سی‌ و یکم‌ ماه‌ اوت 80 ساله‌ می‌شود. او دوشنبه‌ عمل‌ جراحی‌را بر روی‌ روده‌هایش‌ انجام‌ داد و اعلام‌ کرد به‌ طور موقت اداره‌ اموررا به‌ بردارش‌ می‌سپارد . الارکون 69 ساله‌ گفت نمی‌دانم‌ چند نفر پس‌ از عمل‌ جراحی‌ با این اهمیت، توانسته‌اند چند ساعت بعد ، صحبت کنند و بنویسند. وی‌ که‌ با خبرگزاری‌ ایتالیایی‌ انسا گفت و گو می‌کرد افزود حال‌ او فیدل‌ کاسترو از من بهتر است.
وی‌ در باره‌ شایعات مربوط به‌ اولین انتقال‌ قدرت در کوبا از سال‌ 1959 گفت او خودش‌ خوب می‌داند که‌ رسانه‌ها چگونه‌ تبلیغ‌ می‌کنند . من تصور می‌کنم‌باید او خودش‌ را با هر چیزی‌ که‌ می‌خواند سرگرم‌ کند . در برزیل‌ روزنامه‌ فولهادو سائو پائولو نوشت فیدل‌ کاسترو توموری‌ بدخیم‌در شکمش‌ دارد اما ریاست جمهوری‌ برزیل‌ دریافت کوچکترین خبری‌ را در خصوص‌وضع‌ جسمانی‌ کاسترو و ابتلای‌ احتمالی‌ او به‌ سرطان تکذیب کرد.
در حالی‌ که‌ نگرانی‌ها در باره‌ فیدل‌ کاسترو و برادر وی‌ که‌ از دوشنبه ‌دیده‌ نمی‌شوند وجود دارد الارکون هر گونه‌ خلا قدرت رادر کوبا رد کرد . رئیس‌ پارلمان کوبا این سوال‌ را مطرح‌ کرد که‌ کسی‌ که‌ بیمار است نبایدجلو رسانه‌ها بیاید . کسی‌ که‌ جایگزین او می‌شود نیز موقتا ریاست را برعهده‌ دارد چرا او باید برابر رسانه‌ها حاضر شود . الارکون افزود رائول‌ کاسترو که‌ وزارت دفاع‌ کوبا را بر عهده‌ دارد فردی‌ است که‌ براساس‌ قانون باید در صورت نبود موقت رئیس‌ جمهور جانشین وی‌ شودو او چنین کاری‌ کرد.
این مقام‌ کوبایی‌ که‌ پیشتر نماینده‌ این کشور در سازمان ملل‌ متحد بوده‌است افزود چرا باید رائول‌ کاسترو در رسانه‌ها حاضر شود مگر او یک ستاره‌است . در کوبا اوضاع‌ ارام‌ است و مطبوعات دولتی‌ به‌ تبلیغات برای‌ بالا بردنجایگاه‌ رائول‌ کاسترو ادامه‌ می‌دهند و یکی‌ از سخنرانی‌های‌ او را درچهاردهم‌ ژوئن در جمع‌ نیروهای‌ ارتش‌ منتشر می‌کنند . این رسانه‌ها همچنین پیامهای‌ حمایت هنرمندان کوبایی‌ را از برادر کاسترو چاپ می‌کنند.
امریکا روز جمعه‌ در پیام‌ حمایت به‌ شهروندان کوبا از جهان خواسته‌ بودبرگزاری‌ انتخابات چند جانبه‌ ازاد را در کوبا خواستار شوند . کاندولیزا رایس‌ وزیر امور خارجه‌ امریکا در رادیو و تلویزیون مارتی‌ که‌رسانه‌های‌ تحت حمایت امریکا در منطقه‌ کوبا هستند این بیانیه‌ را مطرح‌کرد . این درحالیست که‌ دریافت برنامه‌های‌ این رسانه‌ها در کوبا بسیار دشوار است . کاخ‌ سفید از سوی‌ دیگر نگرانی‌ کوبایی‌ها را از اشغالگری‌ امریکا در اینجزیره‌ بی‌معنی‌ توصیف کرد. امریکا از سال‌ 1962 کوبا را محاصره‌ کرده‌ است.
الارکون در واکنش‌ شدید به‌ پیام‌ رایس‌ گفت موضوع‌ مهم‌ و نگران کننده‌ این است که‌ خیلی‌ سخت است که‌ یک دولت خارجی‌ به‌ خود این قدرت و جراترا می‌دهد که‌ بگوید چه‌ کسی‌ باید اداره‌ یک کشور را بر عهده‌ گیرد از نظر عقلی‌ و منطقی‌ این موضوع‌ ربطی‌ به‌ کشور دیگر ندارد . این کاملا پوچ و بی‌معنا و غیرعاقلانه‌ است . این رفتار مداخله‌ در امور کشور دیگر است و نشان دهنده‌ نپختگی‌ و جدی‌ نبودن ان است.

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات