تاریخ انتشار : ۲۱ اسفند ۱۳۸۹ - ۰۷:۴۰  ، 
کد خبر : ۲۱۱۶۰۱
آیت‌الله حائری‌شیرازی در سمینار سراسری مسئولین نمایندگی ولی فقیه در سپاه

در حکومت اسلامی لحظه‌ای استبداد وجود ندارد


بخش خبری
رعایت نظم و قانون موجب رشد و بالندگی جامعه می‌شود و قانونمندی مهمترین ویژگی حکومت اسلامی است.
آیت‌الله محی‌الدین حائری‌شیرازی نماینده ولی فقیه در استان فارس و امام جمعه شیراز عصر دیروز در هفتمین سمینار سراسری مسئولین و شورای نمایندگی ولی فقیه در رده‌های نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ضمن بیان مطلب فوق ویژگیهای حکومت اسلامی و حکومتهای استبدادی را برشمرد.
وی با بیان اینکه در حکومت اسلامی لحظه‌ای استبداد وجود ندارد اظهار داشت: حضرت امام خمینی رضوان‌الله تعالی علیه می‌فرمایند: اگر ولی فقیه لحظه‌ای استبداد کند ولایت از او سلب می‌گردد که معنای این فرمایشات امام راحل این است که در حکومت اسلامی لحظه‌ای استبداد وجود ندارد.
وی افزود: اکنون عزت، قدرت و کمال رهبر معظم انقلاب اسلامی حضرت آیةالله خامنه‌ای در این است که لحظه‌ای استبداد ندارند و راه امام راحل را ادامه می‌دهند.
آیت‌الله حائری‌شیرازی همچنین به ویژگیهای حکومتهای استبدادی اشاره کرد و گفت: دیکتاتوری، بی‌قانونی، عدم وجدان‌ کاری و عدم انضباط اجتماعی از خصوصیات حکومتهای استبدادی است که 2500 سال چنین حکومتی در کشور ما مستقر بود.
وی افزود: حکومتهای دیکتاتوری و استبدادی نه تنها خودشان قانون را رعایت نمی‌کنند بلکه مردم را نیز به بی‌قانونی عادت داده‌اند، در چنین حکومتی زمینه رشد مردم فراهم نمی‌شود.
امام جمعه شیراز خاطرنشان ساخت. در محیط استبداد نه انضباط اجتماعی زنده می‌شود و نه وجدان‌ کاری و جامعه به دلیل عدم رعایت قانون دچار هرج و مرج می‌گردد.
وی افزود: اگر در جامعه‌ای قانون زنده شد شخصیتها رشد می‌یابند.
آیت‌الله حائری‌شیرازی با تاکید بر رعایت قانون در جامعه گفت: اگر ذره‌ای از قانون عدول شود حرمت قوانین شکسته می‌شود و این برای یک جامعه فاجعه‌آمیز خواهد بود. چرا که رها کردن قانون مساوی است با بازگشت به دوران استبداد.
وی همچنین با بیان اینکه در جامعه اسلامی نباید از حکومت و مردم توقع بیش از حد داشته باشیم اظهار داشت اینکه با پیروزی انقلاب اسلامی و تشکیل حکومت اسلامی توقع داشته باشیم همه‌ چیز درست شود و تمام مشکلات حل گردد توقع صحیحی نیست.
براساس گزارش خبرنگار ما در ادامه این سمینار آقای ظریف معاون حقوقی و امور بین‌الملل وزارت امور خارجه به تحلیل تحولات اخیر در صحنه‌های بین‌المللی پرداخت.
وی با اشاره به سیاست آشکارسازی سازمان ملل در مورد وضعیت تسلیحاتی کشورها گفت: جمهوری اسلامی ایران، کمترین خرید تسلیحات در منطقه را دارد و این از نقاط قوت ما در سطح بین‌المللی است.
آقای ظریف با بیان اینکه نظام جمهوری اسلامی ایران حقوق بشر غربی را زیر سئوال برده است، گفت: قبل از پیروزی انقلاب اسلامی، کشورهای اسلامی جرأت نمی‌کردند مبانی حقوق بشر غربی را زیر سئوال ببرند و کشورهای غربی وانمود کرده بودند که انسان غربی متمدن‌تر از انسان شرقی است ولی نظام جمهوری اسلامی ایران با حضور موثر در مجامع بین‌المللی و مطرح کردن مبانی حقوق بشر اسلامی به جهانیان اعلام کرد که مبانی حقوق بشر غربی جهان‌شمول نیست و نمی‌تواند تأمین‌کننده حقوق انسانها باشد.
وی افزود: یکی از مهمترین نواقص حقوق بشر غربی عدم توجه به مبانی ارزشی و اخلاقی است.
معاون امور بین‌الملل وزارت امور خارجه دستیابی به استقلال سیاسی و آزادی عمل جمهوری اسلامی ایران در صحنه جهانی را بزرگترین دستاورد انقلاب اسلامی یاد کرد و گفت: امروز جمهوری اسلامی بدون توجه به خواسته‌های آمریکا در مجامع بین‌المللی تصمیم‌گیری می‌کند و توجه ندارد که آمریکا خوشش می‌آید یا نه.
وی افزود: جمهوری اسلامی ایران در مقابل تحرکات آمریکا بلوک جدیدی در صحنه جهانی ایجاد کرده است که کشورهای جهان سوم آمادگی پیوستن به این بلوک را دارند و این امر امکان تحرک ما را در صحنه‌های بین‌المللی بیشتر می‌کند.
وی گفت: تصمیم اخیر کشورهای اسلامی در قالب کنفرانس اسلامی در مورد بوسنی تحرک جدی بود که در دنیا مورد توجه قرار گرفت.
آقای ظریف همچنین در پاسخ به سئوالی در مورد وضعیت اسرای ایران در عراق گفت: عراقیها ادعا می‌کردند تمامی اسرای ایرانی را آزاده کرده‌اند و اسناد و اطلاعات ما را راجع به باقیمانده اسرای ایرانی در عراق رد می‌کردند ولی در مذاکرات اخیر نشانه‌هایی از انعطاف‌پذیری طرف عراقی در این زمینه مشاهده شد و وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران نیز مسئله را بطور جدی پیگیری می‌کند.
وی همچنین در خصوص اختلاف ایران و امارات برای جزیره ابوموسی گفت: اماراتیها این موضوع را چندین‌بار به مجامع بین‌المللی کشیده‌اند و بحمایت جلب برخی از کشورهای عربی ارجاع آن به دادگاه بین‌المللی لاهه تلاش می‌کنند ولی ارجاع اینگونه مسائل به دادگاه لاهه باید با درخواست شورای امنیت و پذیرش هر دو طرف باشد.
آقای ظریف یادآور شد: اگر جمهوری اسلامی ایران ارجاع مسئله ابوموسی به دادگاه لاهه را نپذیرد امارات از نظر حقوقی نمی‌تواند در این زمینه اقدام کند.
وی گفت: جمهوری اسلامی مدارک مستند لازم در زمینه جزیرۀ ابوموسی را در اختیار دارد و نیازی نمی‌بیند در مورد قطعه‌ای از خاک خود به دادگاه بین‌المللی لاهه رجوع کند در عین حال مسئولان نظام بارها آمادگی کشورمان را برای رفع سوء‌تفاهمات با امارات از طریق مذاکره اعلام کرده‌اند.
در ادامه سمینار سردار سرتیپ پاسدار محمدعلی جعفری فرمانده نیروی زمینی سپاه پاسداران، ضمن تبریک هفته وحدت و میلاد با سعادت حضرت رسول اکرم(ص) در مورد وظایف و ماموریتهای نیروی زمینی سپاه، سخنانی بیان داشت.
فرمانده نیروی زمینی سپاه گفت: نیروی زمینی سپاه پاسداران در ماموریت اصلی خود بعد از جنگ تحمیلی یعنی مقابله با تهدیدات داخلی از سوی گروههای وابسته در مناطق غرب، شمال‌غربی و جنوب‌شرقی، موفقیتهای خوبی داشته است و همیشه آمادگی لازم را برای مقابله با تحرکات و تهدیدات خارجی در کنار دیگر نیروهای مسلح کشور دارد.
وی سپس نقش فرماندهان و مسئولان نمایندگی ولی فقیه در نیروی زمینی سپاه در حل مشکلات نیروی انسانی و برنامه‌ریزی مورد تاکید قرار داد و گفت: در تشکیلات سپاه، متکی بر نیروی انسانی مومن و با انگیزه هستیم و این تنها ویژگی سپاه با دیگر نیروهای نظامی و انتظامی سایر کشورهاست.
فرمانده نیروی زمینی سپاه، سپس با اشاره به رهنمودهای مقام معظم رهبری در خصوص وجدان کاری و انضباط اجتماعی ـ اقتصادی نحوه استفاده صحیح از بیت‌المال توسط نیروها را مورد تاکید قرار داد و تداوم آموزش مسایل عقیدتی و اخلاقی برای نیروهای رسمی و وظیفه را ضروری دانست.

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات