تاریخ انتشار : ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۰ - ۰۹:۵۴  ، 
کد خبر : ۲۱۹۲۹۲
گفتگوی الحوادث با عضو برجسته حزب‌الله لبنان

حزب‌الله، پس از طرح بیروت بزرگ

اشاره: گفتگوی زیر از سوی مجله‌ الحوادث با شیخ ‌صبحی طفیلی از اعضای برجسته حزب‌الله لبنان به عمل آمده است. درج ترجمه مصاحبه برای آشنایی با تازه‌ترین مواضع حزب‌الله در قبال موقعیت سیاسی کنونی لبنان صورت گرفته است. سرویس خارجی کیهان

* با توجه به اینکه برپایی جمهوری اسلامی در لبنان از هدفهای مهم و اصلی حزب‌الله بشمار می‌آید، موضع حزب‌الله در برابر تحولات اخیر لبنان یعنی «پیمان طائف» و سیطرۀ نیروهای دولتی و قانونی بر «بیروت بزرگ» و خروج غیرنظامیان از صحنۀ نبردهای داخلی و خلع سلاح آنان چگونه است؟
** شیخ طفیلی: موضع ما در برابر پیمان طائف معلوم است و تغییری نکرده است و از این جهت که امنیت در لبنان حاکم شود و مردم در سایۀ یک حکومت مرکزی آرامش یابند و از هرج‌ومرج آسوده شوند هیچ مخالفتی نداریم اما نمی‌توانیم بپذیریم که یک سیستم امنیتی بر همه لبنان حاکم شود یعنی گروه و جناح خاصی بر حکومت دست یابد.
* در مورد برپائی جمهوری اسلامی چه می‌گوئید؟
** مسئله اینگونه نیست، حزب‌الله هیچگاه برپائی جمهوری اسلامی در لبنان را طرح نکرده است. شاید بعضی‌ها این موضوع را بعنوان یکی از اهداف حزب‌الله مطرح کرده باشند.
مانند هر کشوری که به خود و ملتش احترام می‌گذارد بایستی به مردم آزادی کامل داد تا رژیم حکومتی را تعیین کنند. ما با تحمیل هر حکومتی بر مردم مخالفیم، اگرچه نظرات ما در آن تامین شده باشد. با توجه به تعدد جریانها و گرایشهای حاکم بر لبنان، دادن آزادی کامل به ملت لبنان برای انتخاب رژیمی که خواسته‌های او را تأمین کند را تائید می‌کنیم.
اگر ملت لبنان اسلام را انتخاب کرد، حکومت اسلامی بهترین نظام برای حل مشکلات انسان بر روی زمین است.
شایعات پخش شده در محافل سیاسی مبنی‌ بر اینکه حزب‌الله قصد دارد مردم را مجبور کند تا منطق او را بپذیرند، همگی برای خراب کردن چهرۀ حزب‌الله است چنانکه از راههای دیگر نیز چنین هدفی را تعقیب می‌کنند.
* پس از اجرای طرح بیروت بزرگ، آیا حزب‌الله اسلحۀ خود را به نیروهای دولتی تسلیم خواهد کرد و می‌پذیرد که نیروهای مسلح خود را در نیروهای نظامی دولت ادغام کند؟
** بخاطر نبردهای داخلی، حزب‌الله مجبور شد در شهرها و روستاها سلاح بدست گیرد تا دوباره چنین درگیری‌هائی پیش نیاید. به محض پایان یافتن این حالت اضطراری و استثنایی، حزب‌الله افراد خود را از حمل سلاح منع خواهد کرد و اجازه نخواهد داد حتی یک نیروی مسلح حزب‌اللهی در لبنان باشد مگر در مناطقی که رویاروئی با دشمن صهیونیستی و مزدوران آنها چنین چیزی را ایجاب می‌کند.
اما در مورد اینکه آیا نیروهای حزب‌الله در ارتش لبنان ادغام خواهند شد یا نه، باید بگوئیم که تشکیل چنین ارتشی هنوز در مراحل ابتدائی خود بسر می‌برد لذا اکنون نمی‌توان قاطعانه تصمیمی گرفت.
* اگر یک دولت آشتی ملی، در لبنان تحقق پذیرد شما چه نقشی را خواهید پذیرفت آیا به مقام وزارت کشور اکتفا خواهید کرد یا آنکه وزارت‌های دیگری را پیشنهاد می‌کنید؟
** بدست‌ آوردن مقام و منصب در دولت هدف اساسی ما نیست. ما جانفشانی نکرده‌ایم و قربانی نداده‌ایم تا وزیر یا نمایندۀ مجلس شویم اما اگر پذیرفتن یک منصب دولتی به تحقق اهداف و آرمانهای ما کمک کند با جان و دل آنرا می‌پذیریم وگرنه تسلیم جریانی که به آرمانهای کلی ما نپردازد نخواهیم شد.
* اخیراً بین حزب‌الله و مجلس اعلای اسلامی شیعی کدورتی بوجود آمده است آیا در شرایط جدید روابط شما با این مجلس بهبود خواهد یافت؟
** شیخ ‌طفیلی: این مسئله به مجلس اعلای اسلامی شیعی برمی‌گردد که مواضع خاصی را اتخاذ کرده است ما برای همکاری براساس احترام به اصول کار مشترک آماده‌ایم.
* در ماه نوامبر گذشته موفقیت مهمی در زمینه توافق حزب‌الله و امل به سرپرستی ایران و سوریه حاصل شد. این پیمان صلح را که در دمشق امضاء شد چگونه ارزیابی می‌کنید؟ با توجه به اینکه توافقهای گذشته همه به شکست انجامیده، آیا این پیمان می‌تواند آتش جنگ بین این دو گروه را خاموش نماید؟
** این پیمان از آنجا که همزمان با برخی تحولات مثبت داخلی امضاء شده قابل‌ملاحظه است در توافقهای قبلی هر گروهی به مشکل خودش فکر می‌کرد، اما در این مرحله، رهبران سوری بر موفقیت این پیمان صلح تاکید و اصرار ورزیده‌اند وانگهی احساس کرده‌ایم که طرف مقابل هم تصمیم جدی به حل این بحران دارد.
ما نیز برای موفقیت این پیمان تلاش می‌کنیم و مطمئنیم که این پیمان به یک نتیجه قابل قبول و پسندیده‌ای خواهد رسید. و انتظار داریم انشاء‌الله این پیمان یک توافق نهائی باشد.
* از نیروهای فلسطینی مستقر در «اقلیم‌التفاح» نقل شده است که آنان در عین حال که از نظر تبلیغی برخورد مثبتی با پیمان دمشق دارند در مواضع و جایگاههای خود، مسلح باقی خواهند ماند. نظر شما در این مورد چیست؟
** این مسئله به حزب‌الله مربوط نمی‌شود، پیمانی مبنی بر عقب‌نشینی نیروهای مسلح، اعم از فلسطینی و غیرفلسطینی از این مناطق امضاء شده است لذا همه افراد مسلح بایستی عقب‌نشینی کنند من مسئولیت عقب‌نشینی نیروهای حزب‌الله از این مناطق را بر عهده دارم. گروههای غیرفلسطینی نیز در این مناطق هستند که باید عقب‌نشینی کنند. باضافۀ اینکه «امل» براساس این پیمان به اجرای عملی مفاد آن متعهد شده است.
* همزمان با دیدار «موشه‌ آرنز» از منطقه «جزین» و مناطق اشغال شدۀ جنوبی، برخی از روستاهای «اقلیم‌‌التفاح» یعنی محل استقرار نیروهای حزب‌الله مورد حمله قرار گرفت. نظر شما در این مورد چیست؟
** طبیعی است که اسرائیلی‌ها با آرام شدن فتنه و فعال شدن نیروهای مقاومت موافق نباشند لذا سعی می‌کنند تا به هر طریق ممکن این پیمانها و توافقها را بر هم زده و آتش جنگ‌های داخلی مسلمانان را شعله‌ور سازند.
هدف قرار دادن روستاهای «اقلیم‌‌التفاح» نیز در راستای اجرای همین سیاست صورت می‌گیرد.
* آینده گروگانهای زندانی در لبنان را چگونه می‌بینید؟ آیا ممکن است در آیندۀ نزدیک آزاد شوند؟
** من نمی‌توانم در این مورد پیش‌بینی صحیحی بکنم چون اطلاعات زیادی در این باره ندارم و اصلاً گروگانگیری با اهداف و آرمانهای ما سازگار نیست هرچند نام حزب‌الله در جریان گروگانگیریها سر زبانها افتاده است. در حقیقت این هیاهو نیز از شایعاتی است که بر ضد حزب‌الله ساخته می‌شود.
* روابط با جمهوری اسلامی ایران را چگونه ارزیابی می‌کنید؟
** روابط ما با جمهوری اسلامی ایران خوب است و موفقیت‌های ایران در حوادث اخیر را به برادران ایرانی تبریک می‌گوئیم و از هر گامی که در جهت تحقق اهدافشان برمی‌دارند شاد و مسرور می‌شویم و از خداوند متعال مسئلت داریم که روابط ما به بهترین صورت باقی بماند.
* روابط شما با کشور سوریه چگونه است؟
** روابط ما با سوریه روابط دوطرفی است که می‌دانند سرنوشت واحدی دارند و هر کس از این روابط دفاع کند از آینده و امنیت خود دفاع کرده است و مجالی برای فکر کردن به امور دیگری غیر از استحکام روابط وجود ندارد.
* نظر شما در مورد اجرای طرح «بیروت بزرگ» بعنوان اولین گام در مسیر پایان دادن به مشقت لبنانی‌ها چیست؟
** وظیفه هر حکومتی، کار برای مردم و برآورده ساختن نیازهای آنان است ما موفقیت این طرح را تا آنجا که مصالح بندگان خدا را تامین کند تائید می‌کنیم اما از نفاق سیاسی و اداری بر حذر می‌داریم چون هدف تامین وسایل آرامش و راحتی مجاهدین و ساکنان لبنان است.
* آیا شما نسبت به این طرح خوشبین هستید؟
** فکر نمی‌کنم به این زودی مشکلی بوجود آید، هرچند در منطقۀ شرقی چیزهائی به گوش می‌رسد ولی گمان می‌کنم جریان امور یک گام جلو رفته است.

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات