تاریخ انتشار : ۰۸ تير ۱۳۹۰ - ۰۸:۰۱  ، 
کد خبر : ۲۲۰۵۹۵

حضور شماری مدیردولتی در شبکه جاسوسی


گروه سیاسی: انهدام شبکه جاسوسی سیا از سوی وزارت اطلاعات بازتاب‌های بسیاری را در داخل و خارج ایران به دنبال داشته است. اما آنچه که در این میان بیش از هر امر دیگری چشم نوازی می‌کند ماجرای استعفا و ابقای مصلحی در وزارت اطلاعات بود. تعدادی از نماینده‌های مجلس دستگیری 30 نفر از اعضای شبکه جاسوسی سیا را برکت ابقای مصلحی در مقام وزارت اطلاعات از سوی رهبر فرزانه انقلاب می‌دانند.
در همین رابطه غلامرضا کرمی عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس انهدام تیم جاسوسان امریکایی را حاصل درایت رهبری در تثبیت وزیر اطلاعات دانست. وی با بیان اینکه اقدام وزارت اطلاعات در دستگیری و شناسایی جاسوسان نشانه اقتدار جمهوری اسلامی ایران در منطقه است، اظهار داشت: این اقدام یکی از ارزشمندترین اقدامات وزارتخانه طی سال‌های گذشته است.
همچنین محمد کرمی راد عضو دیگر کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس معتقد است که: «متلاشی کردن شبکه پیچیده جاسوسی و خرابکاری وابسته به سازمان جاسوسی امریکا نشان داد که فعالیت ضدجاسوسی ایران وارد مرحله جدیدی شده است. »
وی با اشاره به اینکه هم‌اکنون ایران در زمینه اطلاعاتی به یکی از کشورهای مهم تبدیل شده است، افزود: اشراف اطلاعاتی وزارت اطلاعات در کشور، از هرگونه اقدام خرابکارانه کشورهای پلید در ایران جلوگیری می‌کند.
علاءالدین بروجردی رییس کمیسیون امنیت ملی مجلس نیز با تاکید بر اینکه سربازان گمنام امام زمان به تمامی تحرکات امریکا در منطقه واقف هستند، گفت: عملیات روزهای اخیر وزارت اطلاعات و انهدام یک شبکه جاسوسی امریکا تنها بخشی از قدرت عملیاتی و اطلاعاتی ایران بود.
اما روز گذشته خبرگزاری فارس در گفت‌وگویی با فردی که از وی با عنوان یک منبع آگاه نام می‌برد مدعی شد که در میان دستگیرشدگان شبکه جاسوسی سیا در ایران نام چند مدیر دولتی به چشم می‌آید.
این منبع آگاه در گفت‌وگو با فارس از بازداشت یک مدیر دولتی در یک وزارتخانه و چند مدیر نهادهای خدماتی در جریان فروپاشی شبکه خرابکاری وابسته به سیا خبر داد و گفت: «یکی از بازداشت‌شدگان در یکی از وزارت‌خانه‌های کشور 25 سال سابقه فعالیت دارد که جذب این شبکه شده بود؛ وی مهم‌ترین انگیزه تلاش برای جمع‌آوری اطلاعات و انتقال آن را به شبکه جاسوسی خارج از کشور، دریافت اقامت از امریکا یا یک کشور اروپایی و سپری کردن ایام بازنشستگی خود در خارج کشور عنوان کرده است.
این مدیر دولتی همچنین دیگر‌ انگیزه‌ اقدام خیانت‌کارانه خود را تلاش برای ممانعت از اعزام فرزندش به‌ خدمت سربازی عنوان کرده است. همچنین به گفته این منبع آگاه، یکی از مدیران یک نهاد خدمات‌رسانی نیز بسته بسیار مهمی از ریز فعالیت‌های این نهاد خدماتی و شیوه‌های خرابکاری در این نهاد را آماده ارسال کرده بود که دقایقی قبل از ارسال این بسته مهم به سرپل‌های اطلاعاتی، بازداشت شده است. این متهم نیز مهم‌ترین انگیزه‌اش برای همکاری با شبکه جاسوسی وابسته به سیا را دریافت ویزا عنوان کرده است.»
این منبع آگاه در بخش دیگری از گفت‌وگوی خود با فارس از بازداشت یکی دیگر از مدیران یک نهاد خدماتی خبر داد و گفت که وی اطلاعات جامعی را درباره چگونگی انفجار و خرابکاری آماده ارسال کرده بود اما پیش از هرگونه اقدامی بازداشت شد. این متهم همچنین اطلاعات جامعی را درباره میزان نفوذ دستگاه‌های ایکس ری و چگونگی دریافت این تجهیزات از سوی ایران تهیه کرده بود. بر پایه این گزارش یکی دیگر از مدیران بازداشت شده، در حوزه مالی و پولی فعالیت داشته که اطلاعات جامعی را درباره چگونگی دور زدن تحریم‌های ایران و نیز شیوه مبادلات اخیر کشورمان آماده ارسال کرده بود.
اما انهدام شبکه جاسوسی سیا از سوی سربازان گمنام وزارت اطلاعات بازتاب‌های بین‌المللی بسیاری داشت.
با وجود آ‌نکه مقامات امریکایی هنوز درباره این خبر واکنشی نشان نداده‌اند اما رسانه‌های امریکایی و در رأس آنها شبکه خبری سی‌ان‌ان به بازتاب خبر فوق پرداخت و نوشت: ایران یک شبکه جاسوسی امریکایی را متلاشی کرده است. روزنامه امریکایی لس‌آنجلس تایمز نیز در گزارشی با اشاره به دستگیری عوامل جاسوسی وابسته به سیا در ایران تاکید کرد: واشنگتن و هم‎پیمانان آن سال‌هاست به دنبال جمع‌آوری اطلاعات بیشتر درباره برنامه انرژی هسته‌یی و تحقیقاتی ایران بوده‌اند. خبرگزاری فرانسه نیز در گزارشی تاکید کرد ایران 30 جاسوس امریکایی را دستگیر کرده است. شبکه خبری الجزیره نیز در پایگاه اینترنتی خود تاکید کرد ایران شبکه جاسوسی سازمان جاسوسی امریکا را متلاشی کرد.
این شبکه خبری در ادامه به نقل از حیدر مصلحی وزیر اطلاعات ایران افزود: شبکه‌یی از جاسوسان از طریق سفارتخانه‌های امریکا در امارات عربی متحده، ترکیه و مالزی هدایت و کنترل می‌شدند. روزنامه امریکایی بوستون گلوب نیز در گزارشی به پوشش خبری دستگیری شبکه جاسوسی سیا در ایران پرداخت و نوشت ایران از فعالیت‌های شبکه جاسوسی امریکا پرده برداشت. یو اس‌ای تودی دیگر روزنامه امریکایی بود که به بازتاب خبر انهدام شبکه جاسوسی وابسته به سیا در ایران پرداخت. بی‌بی سی رسانه دولتی انگلیس نیز در پایگاه اینترنتی خود به دستگیری عوامل جاسوسی وابسته به سازمان سیا توسط وزارت اطلاعات ایران اشاره کرد و نوشت: تهران شبکه جاسوسی امریکا را منهدم کرد. شبکه خبری الجزیره انگلیسی نیز در پایگاه اینترنتی خود ضمن اشاره به خبر متلاشی شدن شبکه جاسوسی امریکا می‌نویسد: واشنگتن از سال 79 میلادی به این سو حضور دیپلماتیک در ایران نداشته است و خلأ آن در این کشور بشدت مشاهده می‌شود.
بر اساس این گزارش، اسناد به دست آمده از سایت افشاگر ویکی لیکس نیز حاکی است سفارتخانه‌های امریکا در کشورهای همسایه با ایران با اختصاص «میز ویژه ایران» به جمع‌آوری اطلاعات از این کشور مبادرت داشته‌اند ودر واقع جا سوسی آنها بر علیه جمهوری اسلامی محرز و آشکار است. الجزیره در دنباله می‌نویسد: امریکایی‌ها با کمک دیپلمات‌های خود از مسافران ایرانی اطلاعات ویژه‌یی را دریافت می‌نموده‌اند. این شبکه خبری در خاتمه عنوان داشت: اعلام این خبر به مجرد دو روز بعد از سخنان خاورمیانه‌یی اوباما رویدادی تازه در روابط بین دو کشور است. اوبامایی که همواره سعی می‌نماید ایران را متهم جلوه دهد و ایران نیز همیشه اتهامات وارده را بشدت تکذیب می‌نماید.

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات