تاریخ انتشار : ۰۵ تير ۱۳۹۰ - ۰۸:۳۹  ، 
کد خبر : ۲۲۱۱۲۶
«امین حطیط» در گفت‌وگو با فارس تشریح کرد؛

اهداف پشت‌پرده کمک‌های مالی آمریکا به مصر


سرتیپ بازنشسته ارتش لبنان کمک‌های مالی آمریکا به مصر را دروازه دخالت‌های واشنگتن به قاهره خواند و گفت: دولت آمریکا برای روی کار آوردن نیروهای وابسته به خود در مصر و همچنین با هدف جلوگیری از تهدید امنیت رژیم صهیونیستی، سعی می‌کند طرف مصری را با مبالغ مالی فریب دهد.
"امین حطیط " سرتیپ بازنشسته ارتش لبنان در گفت‌وگو با خبرنگار بین‌الملل فارس با اشاره به مواضع اخیر دولت آمریکا در ادامه دادن کمک‌های مالی خود به مصر و نیت عربستان سعودی برای اعطای کمک‌های مالی به قاهره گفت: آمریکا نگران مراحل آینده در مصر است بویژه آنکه از افتادن قدرت اتخاذ تصمیمات سرنوشت ساز به دست مردم و لغو معاهده کمپ دیوید نگران است. بنابراین در اقداماتی پیش دستانه سعی در جلوگیری از تبلور چنین قدرت مردمی دارد.
این سرتیپ بازنشسته ارتش لبنان کمک‌های مالی آمریکا به مصر را دروازه دخالت‌های واشنگتن به قاهره خواند و افزود: دولت آمریکا در راستای سرکار آوردن نیروهای خود در مصر و همچنین به منظور جلوگیری از تهدید امنیت رژیم صهیونیستی، سعی می‌کند طرف مصری را با مبالغ مالی گول بزند و به آنها بگوید که عدم لغو معاهده کمپ دیوید برای اوضاع معیشتی مردم و اقتصاد کشور مفید است و هر گونه رویارویی با دشمن صهیونیستی این فرصت‌های مالی را از کف آنها خارج می کند ولی مصری‌ها تجربه‌ای 30 ساله درباره این موضوع دارند.
وی با اشاره به مواضع متناقض "باراک اوباما " رئیس جمهوری آمریکا در حمایت از تشکیل کشور مستقل فلسطین در مرزهای 1967 گفت: مواضع واشنگتن در قبال امور مربوط به آرمان فلسطین تحت تاثیر دو عامل "مصلحت مطلق رژیم صهیونیستی " و "سرگرم کردن فلسطینیان برای گذر زمان است ".
آمریکا و تامین امنیت رژیم صهیونیستی
وی با بیان اینکه آمریکا به دنبال راضی نگه داشتن رژیم صهیونیستی در دستیابی به هر آنچه دوست دارد و محافظت از زمین‌های اشغالی توسط آن رژیم است، افزود: این سیاست همواره از سوی آمریکا پیگیری شده و تغییر رؤسای جمهوری و احزابی که قدرت را در واشنگتن به دست بگیرند؛ هیچ تاثیری در اجرای این سیاست ندارد.
کارشناس امور راهبردی با بیان اینکه غربیها بویژه آمریکا همواره در راستای سرگرم کردن گروه‌های فلسطینی و سرکار گذاشتن آنها فعالیت می‌کنند؛ افزود: این اقدام آمریکا برای جلوگیری از هر اقدامی که ممکن است از سوی فلسطینیان صورت بگیرد و مشکلی برای طرح‌های آنها در خاورمیانه به وجود آورد.
وی دخالت آمریکا در روند آرمان فلسطین را هدر دادن وقت به سود رژیم صهیونیستی خواند و افزود: مواضع اخیر اوباما که ابتدا از تشکیل دولت فلسطینی در مرزهای 1967 تایید کرده و سپس آنرا نقض کرد؛ نیز در همین راستا قابل تفسیر و ارزیابی است تا بدینوسیله فلسطینیان را اصطلاحا بی حس کرده و این روند را به سود رژیم صهیونیستی به پیش ببرد.
حطیط با بیان اینکه هیچ چیزی جز امنیت رژیم صهیونیستی برای آمریکا مهم نیست، افزود: در حقیقت رژیم صهیونیستی برای آمریکا یکی از ارکان اصلی مسائل برنامه استراتژیک بین‌المللی واشنگتن به شمار می‌رود. زیرا تل‌آویو به مثابه پایگاه پیش‌ آهنگی برای آمریکاست که توسط آن طرح‌های آمریکا بر خاورمیانه تحمیل می‌شوند.
وی با اشاره به طرح تشکیل "خاورمیانه جدید " در زمان ریاست جمهوری جورج بوش، گفت: هدف اصلی از پیگیری چنین طرحی چیزی جز تشکیل خاورمیانه‌ای به رهبری صهیونیست‌ها نبود تا طرح‌های غربی توسط رژیم صهیونیستی در منطقه ما اجرایی و پیگیری شوند.
نبود اراده حقیقی برای تشکیل کشور مستقل فلسطینی
حطیط با بیان اینکه فرصتی حقیقی برای تشکیل کشور مستقل فلسطینی در مرزهای 1967 نمی‌بینم، افزود: آمریکا و رژیم صهیونیستی خواستار عقب نشینی‌هایی از سوی فلسطینیان هستند که در شرایط فعلی هیچ کدام از گروه‌‌های فلسطینی نمی‌توانند از حقوق ملت خود عقب نشینی کنند و از طرف دیگر رژیم صهیونیستی نیز تشکیل کشور فلسطینی در مرزهای 1967 را نمی‌پذیرد و مواضع ددمنشانه دشمن صهیونیستی درباره این موضوع به روشنی بیان شده‌اند.
این کارشناس مسائل راهبردی با بیان اینکه هیچ روزنه امیدی برای تشکیل کشور مستقل فلسطینی در افق نمی‌بینم، ‌افزود: با توجه به توطئه‌های آمریکا و رژیم صهیونیستی در جلوگیری از تشکیل کشور فلسطینی، به نظر می‌رسد که گروه‌های فلسطینی قدرت مانور بسیاری دارند و بر آنهاست که در اولین گام برنامه‌ها و توطئه‌های واشنگتن و تل‌آویو را درک کنند.
گزینه‌های قدرت فلسطینیان در رویارویی با دشمن صهیونیستی
وی قدرت فلسطینیان را در وحدت و دوری از اختلاف و چند دستگی خواند و افزود: گروه‌های فلسطینی برای به دست آوردن حقوق خود باید یاد بگیرند که با طرف آمریکایی به دور از خواهش و آرزو رفتار کرده و بر خواسته‌های ملت خود پافشاری کنند.
حطیط با تاکید بر لزوم اتخاذ گزینه مقاومت از سوی همه گروه‌های فلسطینی برای رویارویی با دشمن صهیونیستی گفت: وحدت و همگرایی همه آحاد فلسطین و چنگ زدن آنها به گزینه مقاومت و همپیمانی با کشورهای محور مقاومت می‌تواند توطئه‌های آمریکا و رژیم صهیونیستی در هدر دادن وقت به زیان فلسطینیان را ناکام بگذارد.
وی اضافه کرد که در صورت تداوم سیاست‌های فعلی فلسطینان و همگامی با سیاست‌های واشنگتن نه تنها کشور مستقل‌شان را تشکیل نخواهند داد بلکه فرصت‌های فراروی خود را نیز از دست خواهند داد.
بیداری اسلامی در کشورهای عربی
وی با بیداری اسلامی خواندن تحولات اخیر کشورهای عربی گفت: در تظاهرات انقلاب‌های اخیر روح اسلامی حضوری چشمگیر داشت ولی چون جریان‌های اسلامی همواره در معرض تهدیداتی از سوی کشورهای غربی و دشمنان اسلام قرار دارند سعی کردند که سر دادن شعارهای اسلامی محض بپرهیزند.
کارشناس مسائل راهبردی با بیان اینکه جریان سیاسی اسلامی در تجمعات اخیر انقلاب‌های اسلامی در کشورهای عربی، صلاح را آن دیدند که میزان قدرت خود را آشکار ننمایند، افزود: عدم سر دادن شعارهای اسلامی در تظاهرات انقلابیون تاکتیکی بود تا اختلالی در روند انقلاب آنها ایجاد نشود ولی روح اسلامی در عمق وجود آحاد مردم حاضر بود.
وی با بیان اینکه بدخواهان انقلاب‌های اسلامی به دنبال فرصتی برای ایجاد فتنه و تفرقه در میان انقلابیون بودند، گفت: در صورت سر دادن شعارهای اسلامی از سوی برخی جریان‌های سیاسی، بهانه‌ و فرصت لازم برای کاشتن روح تفرقه و فتنه به دست دشمن داده می‌شد.
آینده انقلاب‌های اسلامی و رقابت لیبرال‌ها با اسلامگرایان
حطیط شانس ترقی و صعود لیبرال‌ها از پلکان انقلاب‌های اسلامی را بسیار ضعیف خواند و افزود: محبوبیت شخصیت‌های لیبرال به میزان زیادی کاهش یافته و در نتیجه رهبران لیبرال نمی توانند سهم قابل ذکری در آینده انقلاب‌های اسلامی داشته باشند.
وی با بیان اینکه انقلاب‌های اسلامی تا این لحظه به پیروزی کامل و آرامش کامل نرسیده‌اند؛ افزود: این انقلاب‌ها در یک مرحله انتقالی تقریبا شش تا 24 ماهه قرار گرفته و با چالش‌های نیز روبرو هستند.
سرتیپ بازنشسته ارتش لبنان با بیان اینکه دو جریان اسلامگرایان عربی و استعمارگران همپیمان با آمریکا و غرب بر سر به دست گرفتن زمام امور انقلاب با یگدیگر رقابت می‌کنند، افزود: جریان نخست به سرعت به دنبال ایجاد تغییرات حقیقی است درحالی که گروه همپیمان آمریکا به دنبال سنگ اندازی در روند سیاسی انقلاب و به تعویق انداختن انتخابات است.
وی تاکید کرد که در صورت شتاب در روند سیاسی و بستن راه بر روی دخالت‌های بیگانه جریان اسلامگرا در انقلاب‌های اسلامی پیروز می‌شود ولی در صورت بروز تاخیر مانند تاخیری که در تونس شاهد آن هستیم باید نگران قدرت گرفتن استعمارگرایان باشیم.

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات