تاریخ انتشار : ۰۱ مرداد ۱۳۹۰ - ۱۰:۰۳  ، 
کد خبر : ۲۲۲۰۶۲
علی عبدالله صالح راهی ریاض شد

دیکتاتور صنعا در پناه سعودیها


حامد رشیدی
انتشار اخبار مربوط به زخمی شدن علی عبدالله صالح بر عزم مردم یمن در ادامه تظاهرات علیه دیکتاتور صنعا افزوده است.در عین حال هنوز کسی به طور قطعی خبری در خصوص وضعیت علی عبدالله صالح نداده است.با این وجود برخی منابع در عربستان سعودی تاکید کرده اند که دیکتاتور صنعا در این کشور بستری است.با توجه به سابقه عربستان سعودی در حمایت همه جانبه از دیکتاتورها این احتمال بعید به نظر نمی رسد.
دفتر پادشاهی عربستان با صدور بیانیه‌ای اخبار منتشر شده در خصوص انتقال علی عبدالله صالح و چند تن از مسئولان ارشد کشور یمن به عربستان با هدف درمان جراحت‌های وارده را تأیید کرده و عنوان نموده است که علی عبدالله صالح، رئیس جمهوری یمن به همراه چند تن دیگر برای اینکه در بیمارستان‌ها و مراکز پزشکی این کشور تحت درمان قرار بگیرند، وارد عربستان شدند. پیشتر شبکه الجزیره گزارش داده بود که علی عبدالله صالح برای انتقال به یک بیمارستان نظامی واقع در ریاض، به پایگاه هوایی الملک خالد رفته بود. منابع نزدیک به رئیس جمهوری تایید کرده اند که ترکشی به بزرگی هفت سانتی‌متر به زیر قلب علی عبدالله صالح اصابت کرده است. برخی نیز اعلام کردند که سر و سینه علی عبدالله صالح به دنبال حمله به کاخ ریاست جمهوری دچار سوختگی درجه دو شده است. همچنین یحیی الراعی رئیس پارلمان‌، عبدالعزیز الغنی رئیس مجلس شورا و معاون نخست وزیر یمن در امور داخلی نیز در پی حمله به کاخ ریاست جمهوری زخمی شده و به عربستان منتقل شدند. در هر صورت مردم یمن به مبارزات خود علیه رژیم صالح ادامه می دهند.آنها خواستار محو کامل این رژیم سلطه گر از معادلات سیاسی صنعا هستند.
نکته جالب توجه اینکه صالح همچنان قصد دارد مسئله زخمی شدن خود در یک عملیات نظامی را کتمان کند.در پی مجروح شدن `علی عبدالله صالح` رئیس جمهوری یمن در اثر اصابت خمپاره به مقر وی در صنعا، تلویزیون دولتی این کشور یک پیام صوتی کوتاه را از او پخش کرده است.
صالح در این پیام از خوب بودن حال خود خبر داده و از ارتش خواسته است با تمام توان با شبه نظامیان مسلح قبیله `حاشد` مقابله کند. بر این اساس صالح افراد مسلح را مسئول حمله خمپاره ای به محل ریاست جمهوری دانست . در همین حال، دفتر `شیخ صادق الاحمر` رئیس قبیله حاشد دست داشتن در این حمله را رد کرده است. از ماه ژانویه و با آغاز اعتراضات در یمن تاکنون بیش از
350 نفر کشته شده ‌اند که از این تعداد دستکم 135 نفر طی 10 روز گذشته جان داده‌ اند. در این میان مقامات نظامی وسیاسی یمنی که‌به شدت از زخمی شدن علی عبدالله صالح دستپاچه شده اند سعی در ارائه اخباری نادرست از وضعیت وی دارند.
به عنوان مثال یکی از اعضای حزب حاکم یمن از بستری شدن دیکتاتور این کشور در بیمارستان وزارت دفاع خبر داد. معاون وزیر اطلاع‌رسانی یمن و عضو حزب حاکم این کشور اعلام کرد که "علی عبدالله صالح " که در حمله خمپاره‌ای به کاخ ریاست‌جمهوری مجروح شده بود، در بیمارستان وزارت دفاع در "صنعا " پایتخت یمن در حال مداوا شدن است. خبرگزاری رسمی یمن نیز طی خبری اعلام کرد که علی عبدالله صالح در سلامت کامل به سر می‌برد و اوضاع جسمانی وی بسیار خوب است!
ملت یمن به صورتی قاطعانه و صریح خواستار محاکمه دیکتاتور صنعا هستند و با نجات دیکتاتور کشور خود توسط کشورهای غربی و عربی به شدت مخالف هستند.علی عبدالله صالح باید به سبب کشتار ملت یمن و جنایات خود در این کشور محاکمه شود.
دیکتاتور یمن به نقطه پایان خود رسیده و باید هر چه سریع تر قدرت را ترک کند.ملت یمن بر مخالفت خود با مصونیت قضائی سران جنایتکار رژیم حاکم، که در طرح شورای همکاری خلیج فارس مطرح شده، تاکید کرده اند .ملت یمن بند مربوط به مصونیت قضائی عوامل سرکوب اعتراضات مسالمت آمیز مردمی ، موجود در توافقنامه میان علی عبدالله صالح رئیس جمهور دیکتاتور یمن و احزاب دیدار مشترک ـ در قالب طرح شورای همکاری خلیج فارس ـ را رد می کنند. انقلابیون یمنی اظهار کرده اند که آنچه درکشورشان رخ داده انقلابی مردمی است نه بحران سیاسی از این رو نظرات مردم و انقلابیون تعیین کننده خواهد بود. با وجود ادامه تظاهرات گسترده مردم یمن برای کناره گیری عبدالله صالح، وقت کشی رژیم و طرحهای ناکارآمد ارائه شده از سوی شورای همکاری خلیج فارس که با مخالفت قاطع انقلابیون روبه رو شده، سبب شد تا تحلیلگران دورنمای روشنی برای یمن قائل نشوند.
علی عبدالله صالح دیکتاتور صنعا و شیخ الاحمر رئیس قبیله حاشد همچنان در برابر یکدیگر صف آرایی کرده اند.نقض آتش بس میان نیروهای قبایلی مسلح و ارتش یمن بار دیگر این دو را در مقابل یکدیگر قرار داده است.این در حالی است که در روز «جمعه انقلاب مسالمت آمیز»میلیونها یمنی در 17 استان این کشور تجمع کرده و خواستار برکناری علی عبدالله صالح از قدرت شدند.
از سوی دیگر،ایالات متحده آمریکا و عربستان سعودی که تا چند روز قبل نهایت تلاش خود را جهت بقای علی عبدالله صالح به کار گرفته بودند،به این نتیجه رسیده اند که سرمایه گذاری بیشتر بر روی دیکتاتور صنعا فایده ای به حال آنها ندارد.در هر صورت زخمی شدن علی عبدالله صالح جز اینکه عزم ملت یمن جهت سرنگونی وی را تشدید کرده است،نتیجه ای در بر نداشته است.مردم یمن اساسا در انقلاب خود حسابی بر سازمان ملل متحد ،غرب و شورای همکاری خلیج فارس باز نکرده اند که هم اکنون بخواهند تابع این مجامع باشند.برگزاری نشست های فوق العاده در شورای امنیت سازمان ملل متحد در خصوص اوضاع خاورمیانه همواره با کارشکنی های ایالات متحده و کشورهای غربی عضو دائم شورای امنیت مواجه می شود.اخیرا شورای امنیت سازمان ملل در نشست فوق العاده خود درباره بحران یمن حتی در صدور بیانیه مشترک درباره این کشور ناکام ماند.
خاطرنشان می شود در جریان تحولات اخیر یمن، نیروهای وابسته به علی عبدالله صالح محل نشست سرلشکر «غالب القمش» رئیس دستگاه اطلاعات و فرستاده ویژه وی را با برخی از سران قبایل مورد حمله موشکی قرار دادند که این بمباران سبب کشته شدن سه نفر از سران قبایل و زخمی شدن القمش (فرستاده صالح) شد. رئیس دستگاه اطلاعات یمن پس از این بمباران علی عبدالله صالح را مسئول آغاز احتمالی جنگ داخلی در یمن دانست و اقدامات اخیر وی را در راستای خونریزی بیشتر مردم یمن دانست.شیخ الاحمر که در جریان تحولات اخیر به اصلی ترین مخالف رژیم صالح تبدیل شده است، از اعراب و کشورهای حاشیه خلیج فارس خواست صالح را برای کناره گیری تحت فشار قرار دهند.

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات