تاریخ انتشار : ۰۷ تير ۱۳۹۰ - ۱۱:۱۷  ، 
کد خبر : ۲۲۲۲۰۲

وحدت دو کره و مواضع کرۀ شمالی

مقدمه: بدنبال درج نقطه‌نظرات سفیر کره جنوبی در تهران در مورد وحدت دو کره سفیر کره شمالی نیز در گفتگویی با خبرنگار ما نظرات کشور متبوع خود را بیان داشت آنچه در زیر می‌خوانید متن مصاحبه‌ایست که با آقای هوانگ سون موک سفیر جمهوری دمکراتیک خلق کره صورت گرفته است.

* رسالت: موانع موجود بر سر راه اتحاد دو کره چیست؟
** سفیر کره شمالی: ما در ماه نوامبر 1988 مذاکرات بین مقامات عالی‌رتبه کره شمالی و کره جنوبی را ارائه کردیم که پس از این پیشنهاد 8 دور مذاکره که دو مورد آن در سطح نخست‌وزیران بود، به انجام رسیده است. این مذاکرات تاکنون به دلیل موضعگیری کره جنوبی به نتایج خاصی منتج نگردیده است.
تاکنون پیشنهاداتی از سوی ما برای آغاز وحدت ارائه شده است که از آن جمله برطرف ساختن حالت تقابل نظامی، سیاسی، لغو مانورهای تشنج‌زا و عضویت کره متحد در سازمان ملل بوده است. در مورد رفع تقابلات نظامی نیز پیشنهاد کرده‌ایم که ارتش آمریکا از کره جنوبی خارج و این کشور از سلاحهای اتمی عاری گردد.
همچنین پیشنهاداتی هم برای کره متحد پس از اتحاد ارائه کرده‌ایم که عبارتند از استقلال، وحدت مجدد مسالمت‌آمیز و اتحاد بزرگ ملی. این سه اصل به معنی عدم دخالت بیگانگان در امور کره، دستیابی به صلح از راه مسالمت‌آمیز و وجود قدرت در دست مردم است.
در رابطه با سیستم حکومتی، سیستم «جمهوری دمکراتیک کنفدرال کوریو» را پیشنهاد نموده‌ایم با تشکیل این سیستم ایده‌ها و عقاید در دو قسمت کره بصورت اصلی باقی خواهد ماند و کشور بصورت کنفدرال اداره می‌گردد. با اینحال اگر کره جنوبی این سه اصل را بپذیرد، دو کره با تشکیل سیستم کنفدرال به وحدت خواهند رسید.
کره جنوبی هم‌اکنون از پذیرفتن این سه شرط و امضاء قرارداد عدم تجاوز خودداری می‌کند که این همان عامل اصلی و مانع عمده بر سر راه وحدت دو کره می‌باشد. جنوبی‌ها به بهانه اینکه امضاء قرارداد و عدم تجاوز از اختیارات نخست‌وزیران نیست از امضاء این قرارداد خودداری ورزیده‌اند.
* شما خواستار تخلیه کره جنوبی از سلاحهای هسته‌ای شده‌اید. آیا خودتان در پیونگ یانگ سلاح اتمی ندارید؟
** خیر. ما در نزدیکی پیونگ یانگ یک آزمایشگاه تحقیقات اتمی داریم که توسط شورویها ساخته شده است. اما در منطقه جنوبی آمریکا صدها پایگاه و سلاح اتمی دارد.
* آیا مستشاران نظامی شوروی در کره شمالی حضور دارند؟
** خیر
* طرح رفت و آمد اتباع دو کشور چرا تاکنون عملی نشده است؟
** رهبری کره شمالی با توجه به آرمان و گرایش مردم کره پیشنهاد رفت و آمد اتباع دو کره را ارائه کرده و برای اینکار ضروری بود دیواری که در منطقه کره جنوبی کشیده شده است برچیده شود. هم‌اکنون در قسمت مرزهای کره جنوبی دیواری بتونی به طول 240 کیلومتر بین دو کره کشیده شده است که این دیوار دارای عرض پائین 10 الی 19 متر، ارتفاع 5 الی 8 متر و عرض بالای 3 الی 7 متر می‌باشد.
بین دو کره تنها یک گذرگاه وجود دارد بنام پان مون جوم. با توجه به این مسایل اگر جنوبی‌ها خواهان رفت و آمد اتباع دو کشور هستند، چنین دیواری باید منهدم گردد.
* با توجه به تحولات سیاسی - اقتصادی در اروپا چه الگوی اقتصادی را برای کره متحد پیشنهاد می‌کنید؟
** ما همواره پیرو اصول خوددفاعی و خودکفایی بوده‌ایم و این اصول هم‌اکنون در کره شمالی اعمال می‌گردد. ما بعد از اتحاد دو کره نیز باید با تکیه به مواد اولیه خودمان دست به فعالیتهای اقتصادی بزنیم. البته ما همکاری و هماهنگی با کشورهای دیگر در زمینه اقتصادی را رد نمی‌کنیم اما بعد از اتحاد همواره پیرو سیاستهای اقتصادی خودکفایی خواهیم بود.
* آیا سیستم اقتصادی کره جنوبی را می‌پسندید؟
** ما غیر از سیستم استعماری هر سیستم دیگر را می‌پذیریم. آن اقتصادی که به آمریکا وابستگی دارد مورد قبول ما نیست. ما به جنوبی‌ها پیشنهاد کردیم تا براساس و با تکیه به مواد اولیه و منابع زیرزمینی یک سیستم اقتصادی را بنا کنند.
* کشورهای همسایه کره مانند چین، شوروی، ژاپن و از سوی دیگر آمریکا چه نقشی در وحدت دو کره دارند؟
** مسئله دو کره از نظر تاریخی رابطه عمیقی با مسایل بین‌المللی دارد. جدائی دو کره ناشی از روابط بین‌الملل و به تاخیر افتادن وحدت دو کره نیز نتیجه دخالت بیگانگان در امور مربوط به وحدت دو کره می‌باشد. از این نظر امید ما اینستکه آنهائیکه مسئول جدائی کشور ما بودند این مسئولیت خودشان را احساس کنند و برای پیشبرد وحدت به مسئولیت خود عمل کنند.
آمریکا در مسئله وحدت دو کره مسئولیت مستقیم دارد. آنها باید در حل و فصل این مسئله تلاش کنند. آمریکا نباید از این به بعد کره جنوبی را تشویق به جدا ماندن بکند. آمریکائیها باید برای همیشه بین دو کره یک معاهده صلح برقرار کنند و همه نیرو سلاح خود را از کره جنوبی خارج کنند.
کشورهای دیگر هم نباید سیاست جدایی‌طلبانه آمریکا را کورکورانه دنبال کنند. ما فکر می‌کنیم تمام کشورهای همسایه کره در وحدت دو کره نقش دارند.
* آیا شوروی و چین از حمایتهای قبلی خود از مواضع کره شمالی دست کشیده‌اند؟
** چین همسایه ماست و ما قبلا با هم علیه امپریالیزم ژاپن و آمریکا مبارزه کرده‌ایم. چین مانند گذشته در آینده هم برای وحدت کشور ما از هیچ کوششی دریغ نخواهد کرد امید ما اینست که شوروی هم کاری که برخلاف روند وحدت دو کره باشد، انجام ندهد.
* اخیراً شوروی درصدد برقراری روابط سیاسی اقتصادی با کره جنوبی برآمده است، آیا شوروی می‌خواهد بصورت یک اهرم علیه کره شمالی عمل کند؟
** ما مطمئن هستیم مردم شوروی از وحدت دو کره حمایت می‌کنند. البته این معلوم است که شوروی به علل مختلف اقتصادی با کره جنوبی روابط برقرار کرده است. با اینحال بر این باوریم که شوروی به عنوان هم‌پیمان ما به پیمان خود وفادار خواهد ماند.
* اگر وحدت دو کره محقق نگردد آیا ممکن است کره شمالی به سرنوشت کشورهای اروپای شرقی دچار شود؟
** ما تصمیم قاطع داریم تا در دهه نود وحدت دو کره را حتمی کنیم و این با نیروی خودمان انجام می‌گیرد. اکنون با بالا گرفتن گرایش مردم کره شمالی برای وحدت، در کره جنوبی نیز جنبش نوینی جهت کسب وحدت پا گرفته است.
در سرتاسر کره جنوبی همه مردم و طبقات مردم برای وحدت دو کره مبارزه می‌کنند و این مبارزه بصورت دسته‌جمعی و با سازماندهی انجام می‌گیرد. این نشانگر آن می‌باشد که وحدت‌خواهی در دو کره وجود دارد. بنابراین آینده وحدت در کشور ما روشن است.
* در صورت عدم رضایت کره جنوبی به شرایط کره شمالی آیا مسئله نظامی پیش خواهد آمد؟
** ما مایلیم تا جای ممکن وحدت بصورت مسالمت‌آمیز انجام پذیرد نه به شیوه نظامی. و ما مطمئن هستیم که بصورت مسالمت‌آمیز به وحدت دست خواهیم یافت.
* در دیدار آینده نخست‌وزیران دو کره طرح جدیدی از سوی کره شمالی ارائه خواهد شد، این طرح چیست؟
** اخیراً نمایندگان نخست‌وزیران دو کشور ملاقاتهایی را با هم داشتند و ما به طرف جنوبی پیشنهاد کردیم که مقامات عالی‌رتبه در سومین دور مذاکرات خود بیانیه مشترک مبنی بر عدم تجاوز و هماهنگی دو طرف را منتشر کنند.
* جایگاه مذهب در کره متحد چیست؟
** ما اکنون دارای عقیده و مرامی در کره شمالی هستیم بنام «جوچه» که از طرف رهبری کره ارائه گردیده است. مفهوم این واژه اینست که صاحب و سازنده انقلاب، مردم هستند و مردم قدرت و توانایی انقلاب و سازندگی را دارند. ایدئولوژی در کره جنوبی را شما خود بهتر می‌دانید.
* سؤال این بود که جایگاه مذهب در کره متحد چیست. آیا آزادی مذهب وجود خواهد داشت؟
** اکنون که همه آزادند.
* همکاریهای ایران و کره شمالی در چه سطحی است؟
** باید بگویم که روابط ایران و کره شمالی در سطح عالی گسترش و توسعه پیدا خواهد کرد. در ماه می سال گذشته جناب آقای خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی با عنوان ریاست جمهوری و قبل از آن آقای هاشمی‌رفسنجانی از کشور ما بازدید کردند و پایه‌های مناسبات را محکمتر کردند.
اصول اساسی روابط دو کشور مبارزه با امپریالیسم آمریکاست و این روابط در آینده همچنان ادامه پیدا خواهد کرد. ما تصمیم داریم در بازسازی ایران و در اولین برنامه پنج ساله مشارکت کنیم. ما هم‌اکنون به ایران فولاد و ورق آهن صادر کرده و نفت دریافت می‌کنیم.
* نظرتان راجع به حضور آمریکا در خلیج‌فارس چیست؟
** ما فکر می‌کنیم بین کشورهای عضو جنبش غیرمتعهدها نباید تجاوزی صورت بگیرد لذا ما اصرار داریم که عراق از کویت خارج شود. از طرفی بنظر می‌رسد آمریکا می‌خواهد از آب گل آلود خلیج‌فارس ماهی بگیرد معهذا ما فکر می‌کنیم که آمریکا نیز باید از منطقه خارج شود و مشکل منطقه بدست کشورهای همین منطقه حل گردد.
* با وجود دو طرز تفکر در شمال و جنوب شبه جزیره کره آیا وحدت دو کره عملی خواهد شد؟
** البته عملی خواهد شد.

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات