تاریخ انتشار : ۲۸ تير ۱۳۹۰ - ۱۰:۰۸  ، 
کد خبر : ۲۲۲۸۷۳

سیاست‌های تبلیغاتی در جهت حفظ رژیم صهیونیستی


ناگهان در بین گزارش خبری تلویزیون درباره زد و خوردهای رژیم صهیونیستی اسرائیل در لبنان صفحه تلویزیون سفید شد و کلمات سفید بر روی ضمیمه سیاه ظاهر شد. «22 ثانیه از برنامه توسط سانسورچی‌های اسرائیلی پاک شد.» و در شبکه دیگر خبر سالم باقی مانده است اما تصویری با جمله «بوسیله سانسورچی‌های اسرائیلی‌ها پاک شد» به نمایش درآمد، شب‌های متوالی در دو هفته گذشته، سانسورهای متعددی در اخبار «ای- بی- سی» «ان- بی- سی» و «سی، بی، اس»‌ در مورد شهرنشینان لبنانی بمباران شده در بیروت وجود داشت.
در حقیقت از زمان 1948 در اسرائیل سانسور، چه برای داخل کشور و خارج اعمال می‌شود. اما ناگهان نمایان شدن سانسور رژیم صهیونیستی اسرائیل این نگرانی را برانگیخته است که ازدیاد فاجعه‌ها و کشتارها و شکنجه‌ها تا چه اندازه می‌تواند باشد؟
تغییری در سیاست بنظر می‌رسد که داده شده باشد. در گذشته سانسور در مورد نمایش نظامی و استراتژیک بود و موضوعات سیاسی شامل آن نمی‌شد. در حال حاضر بعضی از روزنامه‌نگاران شروع به شکایت در مورد سانسورهای رژیم صهیونیستی اسرائیل کرده‌اند که سانسور شامل گزارشات حساس سیاسی و موضوعاتی که ممکن است تنفر تماشاچیان از رژیم صهیونیستی اسرائیل را افزایش دهد. ظاهرا در این مرحله جدید سانسورها بخاطر مشکلات فنی شروع شد!!
وقتی یک شبکه تلویزیونی بر سانسورگران اسرائیلی پیش‌دستی کرد اسرائیل شدیدتر صدمه دید. مقامات اداری اسرائیلی پخش مصاحبه «ای، بی، سی» با رهبر سازمان آزادیبخش فلسطین «یاسر عرفات» را رد کرد. ساعتها بعد «خبرگزاری ای، بی، سی» از «هرزلیا» در 21 ژوئن در نتیجه اشتباه پخش کرد و عکس‌العمل دولت بگین در مورد این موضوع این بود که شدیدا استفاده «ای، بی، سی» را از وسایل ماهواره را انکار کرد و دو روز بعد وقتی «ای، بی، سی» نامه‌ای از اظهار تاسف در مورد واقعه به دولت تسلیم کرد اجازه دوباره را بدست آورد. علی‌رغم آن اظهار تاسف، شبکه تلویزیونی راضی نبود. اظهارات تاسف رئیس خبرگزاری «ای، بی، سی، «رونی آرلدجی» «این تغییر بزرگی است از چیزی که اسرائیل همیشه بر آن پافشاری می‌کند». در همان روز که مصاحبه ای، بی، سی پخش شد، «ان، بی، سی» یک گزارش سانسور شده در مورد کشته و زخمی شدن لبنان نشان داد، که شامل تغییر یک جمله «عرفات» که اثبات سانسور را در بر داشت، می‌شد. چند روز بعد، در هر حال، اسرائیل قسمتی از گزارش خبرنگار «ان، بی، سی» ، «استیو مالوری» در مورد کشته و زخمی‌ها در بیروت را سانسور کرد که شامل سانسور تیراندازی کردن به یک زن و سه دختر و رها کردن یک چریک فلسطینی زخمی شده بود.
«سالوری» شکایت می‌کند که رژیم صهیونیستی اسرائیل سعی در انکار وجود شهرنشینان می‌کنند هر وقت ما سعی در نشان دادن آنها کرده‌ایم آنها سعی در مخفی کردن آن داشتند. «پل میلر» رئیس دفتر «ان، بی، سی» در «تل‌آویو» می‌گوید:‌ سانسورهای آنها بطور وسیعی بود،‌ آنها هرچیزی که ممکن بود به ضرر آنها باشد سانسور می‌کردند. بعد از سانسور گزارش «سی، بی، اس» از رهبر «دی، پی، ال، او» ،‌ «جورج حبش» ، رئیس دفتر «سی، بی، اس»‌ در تل‌آویو «چارلز ولف‌سان» به رئیس بازرسی مطبوعات و روزنامه شکایت کرد. ولفسان بخاطر می‌آورد که: او به من گفت:‌«تو دو انتخاب داری: ‌یا خواهی فهمید و یا اگر نمی‌فهمی تصمیم دوم، اطاعت است».
در مقابل روزنامه‌نگاران مسائلی را با سانسور گزارش کردند رئیس خبرگزاری «ون گوردن سیوتر»‌ معتقد است که تفاوت کمی واضح بین روزنامه و تلویزیون عمدی است. او می‌گوید: جملات مجبور کننده‌ای درباره ویران کردن بیروت بوده است، اسرائیل آن جملات را می‌داند، در هر صورت واضح است که عکس‌های مردمان در بین سنگ گیر کرده و در دنبال دست و پا گشتن احساسات را برمی‌انگیزد. تفسیر دیگر: در بیروت خیلی از روزنامه‌نگاران می‌توانند مستقیما گزارشات خود را از طریق تلکس بین‌المللی به روزنامه‌هایشان در آمریکا بفرستند.
شبکه‌های تلویزیونی سعی می‌کنند در مقابل سانسورهای اسرائیلی‌ها مقابله کنند. اگرچه این مقابله با تاخیر و خرج قابل ملاحظه‌ای می‌باشد. کپی‌هائی از نوارها مرتبا از راه زمین به سوریه و از راه دریا به قبرس برای فرستادن توسط ماهواره فرستاده می‌شده است. در حقیقت رژیم اشغالگر فلسطینی سعی بر آن داشته است که خبرها بصورت کهنه‌تر پخش شود و تازگی خود را از دست بدهد.
اولیای امور رژیم صهیونیستی اسرائیل بحث می‌کنند که آنها با یک امر غیرعادلانه و یک استاندارد غیرمنطقی مواجه شده‌اند.
مدیر روزنامه دولتی «ریو چفت»‌ می‌گوید:‌«ما به خبرنگاران اجازه استفاده از وسایل برای فرستادن گزارشات در منطقه جنگ با اسرائیل داده‌ایم ما نظر آنها را انجام دادیم ولی آنها به ما حمله کردند».
انگلیسیها در جنگ جزایر مالویناس (فالک لند) روزنامه‌نگاران خارجی را از انجام کارهایشان منع می‌کردند و حتی از جزایر اشغال شده اخراج می‌کردند.
مسئله تعجب‌انگیز اینجاست که مدیر سه شبکه تلویزیونی آمریکائی روش کار صهیونیست‌های اسرائیلی را درست دانستند!!

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات