تاریخ انتشار : ۲۸ تير ۱۳۹۰ - ۱۰:۱۹  ، 
کد خبر : ۲۲۳۲۷۵

نهضت‌های آزادیبخش اسلامی – ستاد مرکزی


بسم‌الله‌الرحمن‌الرحیم
حضرت آیت‌الله ‌العظمی ‌منتظری در دیدار مسئول واحد نهضت‌های آزادیبخش سپاه پاسداران انقلاب اسلامی که در روز دوشنبه 6/2/61 در قم صورت گرفت، ضمن محکوم کردن حمله وحشیانه روسیه جنایت‌کار به ایالت بدخشان افغانستان در مورد خط مشی کلی سپاه و واحد نهضتها، رهنمودهائی بشرح زیر ارائه فرمودند:
1- قانون اساسی وظیفه مبارزه با توطئه‌های داخلی و خارجی با ضد‌انقلاب را بعهده سپاه پاسداران محول ساخته و باید قدرت و اختیار این ارگان بحدی باشد که بتواند مسئولیت محوله را ایفا نماید.
2- صدور انقلاب از ویژگیهای اولیه انقلاب اسلامی است و چنانچه نسبت به صدور پیام فکری و فرهنگی انقلاب به جهان تلاش نکنیم، پویائی و حرکت آن در داخل از بین میرود و انقلاب به خطر تهدید می‌گردد. و لذا می‌بایست واحد نهضتهای آزادیبخش تحت نظر مقام رهبری و ولایت فقیه با قدرت بیشتر و دور از ضوابط دست و پاگیر دولتی انجام وظیفه نمایند.
در تبین رهنمودهای فقیه مجاهد حضرت آیت‌الله‌‌ العظمی‌ منتظری می‌توان نکاتی را به شرح زیر برشمرد:
1- سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در قلمرو جهان اسلام بدون مرز بندیهای جغرافیائی باید فعال باشد زیرا ارتش حافظ نظام جمهوری اسلامی ولی ارگان مردمی سپاه که از متن انقلاب برخاسته هم حافظ نظام و هم مدافع مکتب و انقلاب اسلامی است بنابراین نباید اختیارات مقام رهبری را در آن حدود ساخت. در حقیقت سپاه بازوی نیرومند رهبری انقلاب است و در راستای محرومین جهان و در برابر استکبار جهانی وظایفی را بعهده دارد تا جهانی شدن مکتب و انقلاب را تضمین نماید.
2- ضوابط رسمی و دولتی، هر چند برای اداره امور کشور مفید و ضروری است و مراعات آن برای کلیه مردم لازم میباشد ولی در امر صدور انقلاب که پیوندی عمیق با محرومین بپا خاسته جهان است نباید و نمی‌توان ضوابط رسمی دولت‌ها را معیار عمل قرار داد زیرا شناخت تحلیلی و تجربی از نحوه عملکرد مردم بپا‌خاسته آفریقا و آسیا نشان داده که امکان مقید ساختن مبارزات ضد‌استکباری در خارج از ایران در قالب ضوابط دولتی عملا محال است و پافشاری روی آن بیکی از دو نتیجه منتهی خواهد گشت: 1- نقص ضوابط و معیارهای دولتی 2- متلاشی شدن مبارزه و انقلاب در سطح جهان.
3- هر چند دولت جمهوری اسلامی ایران، دولتی است اسلامی و مکتبی و انقلابی ولی نباید مرز میان نظام جمهوری اسلامی در ایران را با انقلاب اسلامی مخلوط نمود چه آنکه دولت اسلامی ایران یکی از دست آوردهای ملموس و معجزه‌آسای انقلابی است که برهبری امام امت و فقهای متعهد آغاز گشت و پس از سقوط شاه و تشکیل دولت و تدوین قانون اساسی و نظام نامه‌های رسمی، ایران بصورت دژی تسخیر‌ناپذیر درآمد که کلیه محرومین و مستضعفین این قرن را به قیام و انقلاب بر ضد‌استکبار جهانی فرا می‌خواند ولی رهبری حقیقی این حرکت جهانی بعهده دولت نمی‌تواند باشد بلکه همان مقام رهبری است که تداوم این حرکت طوفنده را بعهده گرفته و باید بگیرند تا بتوان به جذب توده‌های میلیونی به مبارزه ضد استکباری شرق و غرب جذب شوند.
4- صدور انقلاب و گسترش فرهنگ و پیام آن هر چند یک پدیده خارجی و در قلمروی فرار از مرزهای ساختگی مطرح است ولی دقیقا باید نخستین ثمره عملی آن را در داخل جستجو نمود زیرا اگر پویائی و حرکت انقلاب در جهان متوقف گردد، رشد و بلوغ انقلاب در داخل نیز خواهد ایستاد و زیر انبوهی از مشکلات اقتصادی و سیاسی مضمحل می‌گردد لذا برای حفظ طراوت و پویائی انقلاب در داخل الزاما باید انقلاب صادر گردد وگرنه با یک فاجعه بین‌المللی مواجه خواهیم گشت.
5- چنانچه امروز اختیارات مقام رهبری در سپاه پاسداران محدود گردد فردا پس از خاتمه جنگ درگیری با منافقین، سپاه پاسداران هیچ‌گونه فلسفه وجودی نخواهد داشت و تا حد ارگانی تکرار !! نزول خواهد کرد زیرا ماموریتهای محوله به سپاه در اساسنامه جدید عبارتست از یک سلسله همکاری با ارگانهای دیگر و نمی‌توان مطمئن بود پاره‌ای خطوط و ایادی مرموز که از زمان دولت موقت و بنی‌صدر معزول قصد انحلال سپاه و ادغام آن را در دولت داشتند بفکر متلاشی ساختن آن نیفتند.
6- همانگونه که بارها امام امت اعلام نموده و حضرت آیت‌الله‌ ‌العظمی ‌منتظری یاد آور شده‌اند، مسئله فلسطین و قدس برای انقلاب اسلامی یک موضوع استراتژیک و حائز اهمیت سوق‌الجیشی است. آمریکا این شیطان بزرگ و متعهد شماره یک آن صهیونیزم بین‌المللی تا زمانیکه در کل جهان مورد حمله قاطعانه انقلاب اسلامی قرار نگیرد، چه زود که ما در داخل بدفاع از خاک و قلمرو سرگرم خواهیم شد.
هم اکنون ما شاهد تجاوز صدام آمریکائی به سرزمین انقلاب اسلامی هستیم، استکبار جهانی، با اینگونه تجاوزهای تحمیلی می‌تواند سالهای متمادی ما را بمسائل و مشکلات داخلی مشغول سازد.
ولی اگر در اندیشه صدور انقلاب به مفهوم حقیقی آن باشیم بجای آنکه ما نقش تدافعی بر ‌عهده بگیریم امپریالیسم جهانی ناچار خواهد گشت موضع هجومی خویش را از دست داده و بدفاع از موجودیت ابلیسی خویش بپردازد.
7- صدور انقلاب بنظر سپاه پاسداران: تداوم و گسترش سازمان یافته فرهنگ انقلاب اسلامی است. این ارگان علیرغم گمان پاره‌ای کوته نظران یک ارگان خشک نظامی نبوده و معتقد به صدور انقلاب در بعد نظامی و لشگرکشی نمی‌باشد، سپاه ارگانی عقیدتی سیاسی نظامیست. و مدتها قبل از اینکه صدور انقلاب فرهنگی سر زبانها بیفتد، بدون توقع و سر و صدا طبق یک وظیفه شرعی به برقراری ارتباط با نهضت‌ها پرداخت و تاکنون توانسته اندیشه‌ها و تجربیات انقلاب اسلامی را به عقول و افکار محرومین بپاخاسته صادر نماید اعتقاد صدور انقلاب نظامی تنها به عراق، افغانستان و فلسطین است و این نیز الهامی است از رهنمود‌های مقام رهبری ولی در مورد کلیت ملتها و محرومین شعار و نصب‌العین سپاه و مسئولیت شرعی آن انتقال مبانی اعتقادی و فرهنگی نهضت اسلامی است.

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات