تاریخ انتشار : ۰۶ مهر ۱۳۹۰ - ۰۸:۵۱  ، 
کد خبر : ۲۲۷۲۳۳

همکاری محرمانه عراق و ایالات متحده آمریکا


روابط پشت پرده‌ای بین امپریالیزم آمریکا و عراق وجود دارد. گزارش زیر شامل تحلیلی است بر این روابط به اضافه اطلاعات ضمیمه‌ای از نشریه «حزب بعث عراق، زیر حمایت امپریالیزم و تحت فرمان آمریکا» که به وسیله نهضت اسلامی دانشجویان ساحل شرقی به چاپ رسیده است و از بررسی مطبوعات وزارت ارشاد عینا نقل می‌گردد.
واسطه اصلی برقراری تماس‌های محرمانه بین آمریکا و بعثیون عراق رژیم سعودی و شاه حسین در اردن می‌باشد.(1)
شاه حسین یکی از بزرگترین مهره‌های سیا در خاورمیانه است.
مستشار عالی سرویس اطلاعاتی و امنیتی رژیم سعودی کسی است که قبلا رئیس سیا در شبه‌جزیره عربستان بوده است.(2)
بر اساس گزارش‌های رسیده از کویت و به نوشته روزنامه کویتی «الانباء» «ایالات متحده آمریکا تلاش فراوان دارد تا روابط دیپلماتیک خود را با عراق که در نتیجه جنگ 1967 اعراب و اسرائیل قطع شده است، از سرگیرد،‌ این روزنامه می‌افزاید که آخرین تلاش در این زمینه میانجیگیری عربستان سعودی است که در آن پرزیدنت کارتر تمایل خویش را مبنی بر عادی شدن روابط بین دو کشور به صدام حسین، رئیس‌جمهوری عراق ابراز داشته و به دنبال آن رابطه عراق و آمریکا برقرار شده است.»(4)
رئیس هیئت دیپلماتیک و کاردار آمریکا در عراق «بیل ایگلتون» نام دارد که قبلا با همین عنوان در «نواک چوت»، الجزایر و تریپولی فعالیت داشته و در خلال‌ آخرین روزهای حکومت بریتانیا بر عدن، کنسول این کشور بوده است.
ایالات متحده آمریکا، از هنگام ورود «ایگلتون» به بغداد، فروش خود به عراق به ویژه در زمینه‌های فنی و کمک‌های آموزشی را مرتبا افزایش داده است.(5)
«ایگلتون» در سال 1959 زبان‌های کردی و فارسی را در وزارت خارجه کشورش آموخته و در 1954 در کرکوک عراق و ناحیه کردنشین انجام وظیفه کرده است، علاوه بر این وی از 1959 تا 1962 در تبریز (ایران) کارمند ارشد بوده است.
این تجارب می‌بایست برای وی کاملا مفید باشد تا بتواند به عنوان مجری فعال سیاست ایالات متحده آمریکا و عراق علیه انقلاب اسلامی در مناطق کردنشین اقدام نماید.
اگرچه عراق و ایالات متحده آمریکا ظاهرا با یکدیگر روابط دیپلماتیک ندارند ولی «ایگلتون» نقش سفیر کشورش را بازی می‌کند.
وی از سال 1973 به عنوان کاردار آمریکا در الجزایر، مجری سیاست کسینجر فیمابین صدام حسین و شاه مخلوع بوده که به کشتار کردها و عقد قراردادهای آمریکا، شاه و بعثیون انجامیده است.
امپریالیزم آمریکا و رژیم‌های ارتجاعی، وابسته و مستبد منطقه از قبیل رژیم بعث عراق از مقابله با انقلاب اسلامی، منافعی دو جانبه دارند و اکنون، خاورمیانه دریافته است که واشنگتن در جهت برقراری همکاری محدود در زمینه منافع دوجانبه، در حال مذاکره با عراق است. یک گزارش موثق حاکی است که سعدون حمادی وزیر امور خارجه عراق به هنگام شرکت در مجمع عمومی سازمان ملل متحد در دسامبر گذشته، ملاقات‌های چندی با سایروس ونس وزیر امور خارجه آمریکا داشته است.
بهترین نشانه از این روابط جدید را می‌توان از نطق اخیر سادات رئیس‌جمهوری مصر استنباط کرد که در آن از تمام رهبران عرب بجز خالد شاه عربستان سعودی و صدام حسین انتقاد کرده است، که مطمئنا این امر به دستور واشنگتن انجام پذیرفته است.
بدون شک عراق در جنگ خود با ایران به کمک واشنگتن امیدوار می‌باشد. «این مسئله با تاکید گفته می‌شود»: در رابطه با مذاکرات واشنگتن و بعثیون عراق، این مسئله‌ای مهم است که صدام حسین، اولین فرمان جنگ را در 4 ماه قبل یعنی در ماه می، پس از اقدام آمریکا برای رهانیدن گروگان‌ها و ناکامی مصیبت‌بار آن، صادر کرد.(7)
با توجه به همکاری آمریکا و عراق در مقابله با انقلاب اسلامی، این مطلب، شایان توجه است که قبل از ماه مه 1980 و قبل از تهاجم بعثیون عراق به ایران و تقاضای آنان مبنی بر چشم‌پوشی ایران از کنترل بر سه جزیره استراتژیکی خلیج فارس، واشنگتن از تلاش‌های عراق برای طرح این مسئله در سازمان ملل متحد حمایت کرده است علاوه بر این، عراق، پس از عربستان سعودی، دومین کشور صادرکننده بزرگ نفت می‌باشد که از طریق پیشنهاد تامین نیاز خریداران، محتاطانه تحریم اقتصادی آمریکا ایران را حمایت کرد.(9)
این‌چنین نشانه‌هایی از همکاری‌های پشت پرده بعثیون عراق و آمریکا در سخنی از انورالسادات به اثبات می‌رسد.
به گفته «ادین دویشن» انورالسادات رئیس‌جمهوری مصر صدام حسین را مردی دو چهره توصیف کرده است که در پنهان یار آمریکا و در آشکار دشمن اوست.(10)
صدام حسین جهت تدارک حمله خود به انقلاب اسلامی، از تاریخ پنجم اوت 1980 به عربستان سعودی مسافرت کرد که به گفته رادیو بغداد در مذاکرات صدام حسین و شاه خالد از سوی عراق، طارق عزیز، عضو شورای فرماندهی انقلاب و معاون نخست وزیر و ژنرال طارق حمد العبدالمه دبیر شورای فرماندهی انقلاب و رئیس دفتر ریاست جمهوری و از سوی عربستان شاهزاده فهد بن العزیز ولیعهد و معاون نخست‌وزیر، شاهزاده عبدالله بن عبدالعزیز معاون دوم نخست‌وزیر و رئیس گارد ملی، شاهزاده سلطان بن عبدالعزیز وزیر دفاع و هوایی و شاهزاده سعود الفیصل وزیر امور خارجه، شرکت داشته‌اند.
از ترکیب اعضاء شرکت‌کنندگان در این گردهم‌آیی، می‌توان دریافت که در آن مسایل حساس نظامی و امنیتی در رابطه با تهاجم بعثیون عراق به ایران که کمتر از دو ماه بعد از این جلسه، یعنی در بیست و دوم سپتامبر 1980 صورت گرفت، مطرح شده است.
در این سفر، صدام حسین فرصت یافت تا با مشاوران نظامی آمریکا که کاملا بر نیروهای مسلح سعودی کنترل دارند، ملاقات نماید.
در ارتباط با سفر صدام حسین، می‌باید به این نکته اشاره کرد که دیوید جونز رئیس ستاد مشترک آمریکا در نوزدهم سپتامبر (تهاجم در بیست و دوم سپتامبر آغاز شد) سفر به کشورهای اسپانیا، فرانسه، آلمان غربی، ایتالیا، عربستان سعودی و عمان را آغاز کرد.(11)
قابل تذکر است که عراق روزانه 000/600 بشکه نفت به فرانسه صادر می‌کند که این رقم در مورد هر یک از کشورهای ایتالیا و اسپانیا 000/200 بشکه است.(12)
ژنرال جونز احتمالا در این سفر از کشور‌های مزبور خواسته است که به منظور حمایت از عراق، تقاضاهای خود را کم کنند و به آنها اطمینان داد که رژیم‌های عربستان سعودی و امارات متحده عربی، به منظور جبران کاهش نفت عراق که در نتیجه جنگ حاصل می‌شود. تولید خود را افزایش خواهد داد.
صدام حسین به دنبال مسافرتش به عربستان سعودی، شخصا به دیدار رئیس امارات متحده عربی رفت و دیداری کوتاه از اردن نمود.
علاوه بر این، شورای عالی فرماندهی انقلاب رژیم بعث، از طریق سفر عراق، پیامی به الخلیفه حاکم بحرین تقدیم داشت.
این‌چنین دسته‌بندی رژیم‌های ارتجاعی وابسته به امپریالیست علیه انقلاب اسلامی، بوسیله امپریالیزم آمریکا، سازماندهی و هماهنگ می‌شود.
انقلاب اسلامی به رهبری امام خمینی، انقلابی است که خلقهای محروم و زیر ستم منطقه را به قدرتشان آگاه کرد و این انقلاب راه سقوط رژیمهای زیر سلطه امپریالیست و برقراری جامعه انقلابی اسلامی (جامعه بی‌طبقه توحیدی) را هموار نموده است.

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات