تاریخ انتشار : ۰۷ آذر ۱۳۹۰ - ۰۹:۵۳  ، 
کد خبر : ۲۲۸۱۳۳

8 ساعت درگیری مسلحانه برای دستگیری گروه فرقان


بدنبال 4 ساعت درگیری مسلحانه، اکبر گودرزی رهبر گروه فرقان و 35 تن دیگر از اعضای این گروه در خانه‌های تیمی‌شان در تهران، توسط سپاه پاسداران انقلاب مرکز دستگیر شدند. این گروه پس از دستگیری به ترور شخصیتهای سیاسی و مذهبی اعتراف کردند. و هم‌اکنون تحقیق از آنها ادامه دارد.
بدنبال دستگیری رهبر گروه فرقان 20 خانه تیمی این گروه شناسائی و اعضای آن دستگیر شدند.
سپاه پاسداران انقلاب اسلامی مرکز در رابطه با دستگیری رهبر و اعضای گروه فرقان در یک مصاحبه جزئیات و چگونگی این دستگیری را در اختیار رسانه‌های گروهی قرار داد.
لازم به یادآوری است که کیهان نخستین نشریه‌ای بود که بامداد چهارشنبه خبر چگونگی کشف خانه‌های تیمی و دستگیری رهبر و 35 تن از اعضای گروه فرقان را بطور اختصاصی بدست آورد، اما به توصیه مسئولان سپاه و اینکه اعضای سپاه اعلام کردند که درصدد دستگیری دیگر اعضای گروه فرقان هستند، از انتشار خبر خودداری کرد.
یکی از مسئولان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی مرکز و سخنگوی این سپاه ضمن یک مصاحبه مطبوعاتی و رادیو تلویزیونی، چگونگی دستگیری رهبر و دیگر اعضای گروه فرقان و کشف مقادیر زیادی اسلحه و مهمات و پول نقد سرقت شده توسط این گروه را تشریح کردند. مسئول مزبور در آغاز مصاحبه گفت: پس از شهادت آیت‌الله مطهری، سپاه پاسداران دستگیری و تعقیب رهبر و اعضای گروه فرقان را در برنامه کار خود قرار داد و بر اساس برنامه حساب شده‌ای تعقیب جدی را در این زمینه آغاز کرد. از 6 ماه قبل شناسائی شبکه‌ها و اماکنی که تردد مشکوک داشتند، آغاز شد.
و سرانجام پس از آگاهی یافتن از محلهای مختلف اخفای این گروه، شب اربعین گذشته موفق شدیم «اکبر گودرزی» رهبر گروه و چند نفر دیگر از اعضای فرقان را در خانه‌ای واقع در خیابان جمالزاده دستگیر کنیم. البته قبل از دستگیری رهبر گروه و همراهانش، عده دیگری از اعضای این گروه را که در منازل دیگری مخفی بودند، دستگیر کردیم که در مجموع پس از چند شب و روز فعالیت و مراقبت جمعا 30 تن از اعضای وابسته به این گروه را دستگیر کردیم. در جریان دستگیری این عده درگیری زیادی ایجاد نشد و تنها موقع دستگیری «گودرزی»، رهبر گروه فرقان بود که از ساعت 24 تا 3 صبح روز 19 دیماه (اربعین حسینی) تیراندازی و مقابله رخ داد که سرانجام چند تن از پاسداران بدون دادن تلفات، با پرتاب چند نارنجک و کپسول گاز اشک‌آور و چندین ساعت تیراندازی همه جانبه موفق به دستگیری رهبر گروه و 2 تن همراه او شدند.
این مقام در ادامه سخنانش افزود: در بازرسی از خانه‌هائی که محل سکونت و تردد اعضای گروه بود، مقادیر زیادی سلاحهای مختلف، پول نقد، اوراق و اسناد و کتابهای مختلف بدست آمده است که بعدا پس از بررسی‌های کلی و شناسائی دقیق آنها، به اطلاع همگان رسانده خواهد شد. این مسئول در پاسخ این سئوال که پس از دستگیری بیش از 35 تن از اعضای گروه آیا باز هم افرادی از اعضای آن باقی مانده‌اند، یا نه؟ گفت: اینطور که از قرائن و شواهد مشهود است. ظاهرا تعدادی از اعضای این گروه باقیمانده‌اند که البته از افراد موثر نیستند. ضمنا شخصیت‌های مختلف مذهبی و انقلابی باید مراقبت بیشتری بنمایند چرا که امکان بروز خطر ترور از ناحیه آنان و بطور کلی باقیمانده این گروه هنوز مرتفع نشده است.
خنثی شدن 3 برنامه ترور
سخنگوی سپاه پاسداران آنگاه به مساله برنامه ترورهای آینده گروه فرقان اشاره کرد و گفت: پس از ترور آیت‌الله دکتر محمد مفتح تا شب بیستم دیماه که موفق به دستگیری و متلاشی گروه شدیم، 3 برنامه ترور در برنامه کار اعضای فرقان قرار داشت که به این ترتیب خنثی شد. حتی وقتیکه درگیری پاسداران ما با رهبر گروه و همراهانش در خانه شماره 23 در کوچه اخوان خیابان جمالزاده پایان یافت و «گودرزی» و همراهانش دستگیر شدند، پاسداران ضمن جستجو در داخل خانه اسنادی بدست آوردند که نشان‌دهنده ترور یکی از شخصیت‌های مذهبی در روز بعد از این واقعه بود.
همچنین بر اساس اسناد و مدارک بدست آمده، معلوم شده است که این گروه تنها شخصیت‌های مذهبی و مقامهای روحانی را انتخاب میکرده‌اند و اسامی این افراد نیز که در لیست ترور بوده‌اند، بدست آمده است. پس از بیان این مطالب از سوی سخنگوی سپاه پاسداران انقلاب، یکی دیگر از مسئولین سپاه در رابطه با ایدئولوژی و برنامه‌های این گروه و علت ترور شخصیت‌های مذهبی بر اساس طرز تفکر مکتبی افراد و اعضای این گروه مطالبی ایراد کرد و گفت: هر انقلابی که به ثمر رسیده، طبعاً مخالفینی هم داشته است و خاصه در مواردیکه انقلابها مکتبی بوده و بر اساس تز خاصی ادامه یافته و به نتیجه رسیده است، مخالفین بیشتری داشته و گروههای مختلفی درصدد ضربه زدن بر این انقلابها برآمده‌اند.
انقلاب اسلامی ما نیز که انقلابی صددرصد مکتبی و ایدئولوژیکی بوده و هست، بهمین ترتیب مخالفین زیادی داشته و دارد و این گروه نیز از جمله مخالفین این انقلاب‌اند، خاصه اینکه خود را مومن و مذهبی معرفی کرده و در پوشش اسلام وارد عمل شده‌اند و تاکنون لطمات زیادی بر انقلاب ما وارد کرده‌اند که این لطمات ناشی از ترور شخصیت‌های مبارز و مومن به انقلاب و رهبری انقلاب بوده است.
این عده بدون شناخت واقعی به اسلام و مظاهر و زمینه‌های مختلف آن، چون خوارج در زمان حضرت محمد(ص) و علی(ع) عمل کرده‌اند و کسانی را که دیدی انقلابی و ایده‌ای مردمی داشته‌اند، انتخاب کرده و با ترور از بین برده‌اند. این گروه در پوششی اسلامی و مذهبی با بهره‌گیری غلط از مفاهیم قرآن و معانی انسان‌ساز قرآن، وارد عمل شده‌اند و برنامه‌هایشان را نیز بر این اساس تهیه و به اجرا گذارده‌اند. امپریالیسم، این دشمن قدیم و واقعی ما نیز با مطالعه و دریافت این نکته که افرادی اینگونه در اجتماع و در میان توده‌های انقلابی ما وجود دارند، آنها را انتخاب کرده و در این راه کمک و یاری کرده‌اند.
تائید ترورهای انجام شده
سخنگوی سپاه پاسداران در ادامه مصاحبه، در پاسخ این سئوال، که گروه فرقان مسئولیت کدامیک از ترورهای انجام شده را بعهده گرفته است، گفت: بر اساس تحقیقات مقدماتی که عمل آمده، اعضای این گروه به ترورهائی که تا امروز صورت گرفته اعتراف کرده‌اند و اضافه کرده‌اند که پس از هر ترور اعلامیه‌های مربوط به آنرا نیز انتشار داده‌اند. اغلب اعضای این گروه جوانهای کم سن و سالی هستند که تحت تاثیر رهبر گروه قرار گرفته‌اند و افکاری خاص خودشان دارند.
این جوانان تجزیه تحلیلی کاملاً نادرست از انقلاب داشته و دارند و با برنامه‌های خاص توسط اعضای اصلی و فعال گروه، به گروه کشانده شده و فعالیت کرده‌اند. اعضای گروه همچنین به ترور چند شخصیت در شهرهای مختلف از جمله ترور آیت‌الله قاضی طباطبائی امام جمعه تبریز نیز اعتراف کرده‌اند که البته این گروه شبکه‌های خاصی در شهرستانها نداشته ولی در صورت لزوم و در مواقعی که قرار بر ترور کسی بوده است، به شهرهای مورد نظر نیز مسافرت میکرده‌اند.
بی‌تشکیلاتی گروه فرقان
سخنگوی سپاه پاسداران در ادامه صحبت‌هایش اضافه کرد: سپاهیان عضو سپاه پاسداران برای شناسائی و دستگیری اعضای این گروه ماهها زحمت کشیده‌اند و از هیچ کوششی فروگذار نکرده‌اند. این برادران علیرغم گلایه‌ها و انتقادهای مردم مبنی بر عدم دستگیری ترورکنندگان شخصیت‌های مختلف و یا اعضای گروه، با برنامه‌ای حساب شده و مراقبت‌هائی کاملاً پوشیده و ویژه به کارشان ادامه دادند تا اینکه ظرف 3 روز گذشته موفق شدند، ضمن دستگیری رهبر اصلی گروه، حدود 35 تن از اعضای دیگر این گروه را که در 20 خانه در نقاط مختلف شهر تهران مخفی بوده و سکونت داشته‌اند، دستگیر نمایند.
این کاری کوچک و وظیفه‌ای انسانی و انقلابی است که برادران پاسدار انجام داده‌اند و اینکار را خدمت کوچکی میدانند که برای ملت مبارز و قهرمان ایران انجام داده‌اند. این برادران آرزو دارند که مردم حقشناس ایران چون همیشه به آنها احترام بگذارند و قدر زحمات بیدریغ آنان را بدانند.
این مقام سپس افزود: تا بحال مدرک یا دلیل مستندی مبنی بر رابطه این گروه با آمریکا یا دیگر کشورها و احیاناً ممالک دیگر بدست نیامده است ولی چیزی که تاکنون مشخص شده است این است که این گروه یکی از بی‌تشکیلات‌ترین گروههای مسلح مخفی است که بی‌نظمی زیادی داشته است، اما اینکه چرا این گروه در اکثر برنامه‌های ترورشان موفق بوده‌اند، این بوده است که شخصیت‌های مذهبی و ملی ما کمتر به مساله امنیتی و حفاظتی از جانشان میپردازند و برخلاف عمال سرسپرده رژیم سابق که در پوشش مأموران امنیتی و محافظین مسلح رفت‌وآمد میکردند، این عده بسادگی و بلحاظ مردمی بودن خیلی راحت در انظار ظاهر می‌شوند و در نتیجه مورد اصابت گلوله ناجوانمردانه این گروه خبیث قرار میگرفتند.
لیست ترور 80 شخصیت
سخنگوی سپاه در پایان این گفت‌وشنود مطبوعاتی و رادیو تلویزیونی ضمن اعلام این مطلب که بزودی ظرف چند روز آینده اوراق و اسناد مربوط به برنامه‌ها و فعالیت‌های این گروه و همچنین مقادیر زیادی پولهای سرقت شده از بانکها که بصورت اسکناسهای نو و سکه‌های جدید ضرب جمهوری اسلامی است، بهمراه سلاحهای زیادی که به انواع مختلف توسط این عده نگهداری میشده است، در معرض تماشا و قضاوت مخبرین روزنامه و گزارشگران رادیو تلویزیون ایران و دیگر خبرگزاریهای خارجی قرار خواهد داد و همچنین لیست برنامه آینده ترور این گروه را که مشتمل بر اسامی 80 تن از شخصیت‌ها و افرادی بوده است که در برنامه ترور این گروه قرار داشته‌اند را نیز منتشر خواهند نمود. در حال حاضر تحقیق از افراد دستگیر شده ادامه دارد.
اظهارات شاهدان عینی
تقی رئیسیان یکی از شاهدان عینی، جریان زدوخورد و دستگیری رهبر و یک نفر دیگر از اعضاء گروه فرقان را برای خبرنگار شهری کیهان شرح داد. وی گفت:
ساعت 2 بامداد چهارشنبه وقتی صدای بلندگوها و تیراندازی بلند شد، من که منزلم دیوار به دیوار خانه‌ایست که از سوی آن بطرف پاسداران تیراندازی میشد، سعی کردم برای آگاهی از جریان بیرون بیایم ولی پاسداران که اطراف کوچه و خانه‌ها را محاصره کرده بودند، مانع شدند و نمی‌گذاشتند کسی از خانه بیرون بیاید. گودرزی باتفاق دوستش از طبقه دوم خانه شماره 27 بسوی پاسداران تیراندازی میکردند و مدام تکبیر می‌گفتند و قصدشان این بود که مردم هم با آنها همصدا شده و الله‌اکبرگویان به کوچه بیایند تا آنها از شلوغی استفاده کرده و متواری شوند.
آقای رئیسیان گفت: ما مطلقا رفت‌وآمد مشکوکی در اینجا ندیده بودیم ولی میدانستیم که دو جوان طبقه دوم خانه همجوار منزل ما را کرایه کرده‌اند. صاحب‌خانه فقط 2 اتاق از 4 اتاق یک طبقه را به این دو نفر اجاره داده بود و دو اتاق دیگر را قفل کرده بود و اجاره نمیداد. ما اصلا فکر نمیکردیم که این بچه‌های آرام اعضاء گروه فرقان باشند. آنها بعضی شبها اصلا به خانه نمی‌آمدند و همیشه پرده اتاقهایشان کشیده بود و حدود هشت ماه قبل از اینجا را اجاره کرده بودند. شب درگیری خیلی سعی کردند که با حیله و نیرنگ فرار کنند. اما پاسداران با هوشیاری مانع شدند. این درگیری 4 ساعت ادامه داشت تا اینکه در اثر پرتاب چندین گاز اشک‌آور، آندو نتوانستند دوام بیاورند و پس از تحویل اسلحه‌هایشان، تسلیم شدند.
انجمن اسلامی خبرگزاری پارس نیز در رابطه با دستگیری اعضای گروه فرقان طی اطلاعیه‌ای ضمن قدردانی از تلاش‌های سپاه پاسداران از آنها خواسته است که سعی کنند از آنها سرنخ تمامی توطئه‌ها، وابستگی‌ها و جنایات را بدست آورند و اطلاعات لازم در زمینه افراد و گروهها را کسب کنند، زیرا دستگیری این گروه حکم دستگیری شاه را دارد.

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات