تاریخ انتشار : ۲۲ اسفند ۱۳۸۶ - ۱۲:۳۹  ، 
کد خبر : ۲۴۹۲۳
الحیات اعلام کرد:

5 شرط ایران برای مذاکره با آمریکا


گروه بین‌الملل: روزنامه الحیات در گزارشی اعلام کرد، ایران موافقت با گفت‌و‌گوی مستقیم با آمریکا را به اتخاذ گامهایی عملی از سوی واشنگتن مشروط کرده است که شامل پنج مورد می‌باشد. الحیات به نقل از منابعی که به نام آنها اشاره نکرد: نوشته است، این پنج مورد که ایران خواهان عملی کردن آن از سوی آمریکاست عبارتند از:

1ـ آزادی پنج دیپلمات ایرانی کنسولگری ایران در اربیل عراق که توسط نیروهای آمریکایی بازداشت شده‌اند.

2ـ آزاد کردن دارایی‌های ایران که آمریکا از 27 سال قبل آن را بلوکه کرده است.

3ـ توافق بر سر یک جدول کاری معین برای دیدار میان منوچهر متکی و کاندولیزا رایس وزیران خارجه ایران و آمریکا و اینکه چنین دیداری تنها محدود به موضوع عراق نشود بلکه تمام مسائل منطقه‌ای از جمله مسأله هسته‌ای ایران را در برگیرد.

4ـ آمریکا تضمین دهد آنچه را که مورد توافق طرفین قرار می‌گیرد، عملی کند.

5ـ تدوین اساس‌نامه‌هایی توام با تفاهم میان دو طرف در خصوص مسائل منطقه‌ای همچون عراق، لبنان، فلسطین و مسأله هسته‌ای ایران. به نوشته الحیات به نقل از منابع یاد شده، ایران در عین حال از سیاست‌های اخیر سوریه در قبال آمریکا به ویژه دیدار میان وزیران خارجه دمشق و واشنگتن در شرم‌الشیخ مصر ابراز ناخرسندی و آن را سیاستی بدون برنامه عنوان کرده است. به ادعای این منابع، ایران این دیدار را به زیان منافع سوریه عنوان کرده است. براساس این گزارش، ایران ناخرسندی خود را از استقبال اخیر سوریه از نانسی پلوسی رئیس مجلس نمایندگان آمریکا در دمشق نیز اظهار کرده است.

وزیر خارجه عراق:

تصمیم آمریکا برای مذاکره با ایران بسیار شجاعانه است

وزیر امور خارجه عراق گفت: انتظار دارد به زودی شاهد مذاکراتی اساسی میان دیپلمات‌های ایران، آمریکا و عراق در خصوص بهبود امنیت و ثبات در عراق باشد، اما هنوز مشخص نیست که آیا واشنگتن و تهران با چنین نشستی موافقت خواهند کرد یا خیر. به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، هوشیار زیباری در مصاحبه‌ای اظهار داشت: برگزاری کنفرانس در سطح وزرای خارجه در شرم‌الشیخ بسیار موفقیت‌آمیز بود زیرا در این کنفرانس همه کشورهای همسایه عراق و بازیگران کلیدی بین‌المللی، تروریسم را محکوم کردند و در عین حال تعهد خود را نسبت به مبارزه با چنین مساله‌ای اعلام داشتند. زیباری همچنین از تلاش‌های دولت عراق به منظور تقویت وحدت ملی و پایان دادن به خشونت‌ها در عراق حمایت کرد. وزیر امور خارجه عراق در عین حال با اشاره به نشست میان رایس و متکی در شرم‌الشیخ گفت: این نشست برنامه‌ریزی شده نبود بلکه فقط یک رویارویی شخصی برای صرف شام بود.

زیباری همچنین به نشست میان سفرای ایران و آمریکا در شرم‌الشیخ اشاره کرد و گفت: این نشست که ایرانی‌ها اعلام کردند به مدت 3 دقیقه به طول انجامید باید تداوم داشته باشد. وزیر امور خارجه عراق در پاسخ به این سوال که آیا احتمال برگزاری نشستی میان ایران و آمریکا وجود دارد گفت: فکر می‌کنم به زودی انجام شود. وی افزود: نقطه شروع این مذاکرات در خصوص امنیت و ثبات عراق خواهد بود اما به این معنا نیست که سایر مسائل نباید طرح شود.

زیباری گفت: عراق سال گذشته ابتکار عمل را به عنوان میانجی تهران و واشنگتن به عهده گرفت زیرا ما روابطی عالی با آمریکایی‌ها و نیز با ایرانی‌ها داریم. وی افزود، در سه یا چهار سال گذشته عراق و همسایگانش حدود 10 نشست برگزار کرده‌اند. زیباری ادامه داد که دولت عراق احساس می‌کند مناقشات آمریکا با ایران و سوریه در عراق، تلاشی برای تضعیف منافع آمریکا است. وزیر امور خارجه عراق گفت: ما نمی‌خواهیم کشورمان میدان نبرد باشد، بنابراین می‌خواهیم همه بازیگران مهم بین‌المللی را که می‌توانند تفاوتی ایجاد کنند، کنار هم بیاوریم. زیباری گفت زمانی که به تهران رفته است و با محمود احمدی‌نژاد رئیس‌جمهور ایران و دیگر مقامات عالی‌رتبه ایرانی دیدار کرده، به آنها گفته است این کنفرانس برای همه و به نفع همه است که در آن حاضر شوند. زیباری گفت به احمدی‌نژاد گفته است که موضع شما و آمریکا درباره عراق بسیار شبیه است. حمایت از دولت، مشروعیت، قانون اکثریت اینها مشترک است. وی درباره تصمیم آمریکا برای دیدار با ایرانی‌ها گفت: این تصمیمی مهم از سوی دولت آمریکا و بسیار شجاعانه است و من معتقدم این خردمندی آنهاست زیرا چه ما آن را بخواهیم یا نخواهیم، آمریکا یک بازیگر کلیدی است، دولت عراق یک بازیگر است، این کشور ماست، ایران یک بازیگر است، بنابراین ما باید واقع‌گرا باشیم.

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات