تاریخ انتشار : ۱۷ فروردين ۱۳۸۷ - ۰۷:۰۰  ، 
کد خبر : ۲۵۵۹۵

جنایت زیر پوشش «کمک انسان‌دوستانه»!


دشمنان انسانیت، فرهنگ لغات را وارونه کرده‌اند و از هر فرصتی برای تأمین اهداف ناپاک خود بهره می‌گیرند و نام وارونه‌ای را بر آن می‌گذارند تا مخاطبان خود را فریب دهند.

استعمار، کمک‌های انسان‌دوستانه، خدمات فرهنگی، مبارزه با تروریسم، دمکراسی، و... طیف وسیعی از واژه‌ها و تعاریف را تشکیل می‌دهد که ابتدا مفاهیم دیگری را در ذهن‌ها تداعی می‌کرد ولی امروزه دقیقاً به عکس آن معنی و مفهوم اولیه، در میدان عمل بروز می‌کند.

مقامات مسئول نیجریه اخیراً به دادگاههای «کانو» در شمال این کشور و دادگاههای آمریکا شکایت کرده‌اند که شرکت داروئی «فایزر» آمریکا تحت پوشش کمک‌های انسان‌دوستانه، یک جنایت بزرگ ضدبشری را به اجرا در آورده و کودکان نیجریه را به «موش آزمایشگاهی» خود تبدیل کرده است.

مسئله از آنجا آغاز شد که در سال 1375 یک موج گسترده از بیماریهای سرخک، وبا و مننژیت در «کانو» واقع در شمال نیجریه به صورت فراگیر به وجود آمد و دولت نیجریه از سایر کشورها کمک خواست که بتواند بر این اپیدمی مسلط شود و آنرا مهار کند. این بیماریها در طول دوره کوتاهی 3 هزار کشته برجا گذاشت و باعث نگرانی و وحشت عمومی در شمال نیجریه شد.

شرکت داروئی «فایزر» آمریکا از این فرصت استفاده کرد و تحت عنوان کمک انسان‌دوستانه، داروئی به نام «ترووان فلوکساسین» را جهت بیماران مسلمان این منطقه تجویز کرد که دستکم برای 200 کودک مبتلا به مننژیت، تجویز شد. حال آنکه این دارو هنوز مراحل کامل آزمایشگاهی خود را نگذرانده بود و قبلاً بر روی هیچ کسی آزمایش نشده بود. به عبارت بهتر کودکان مسلمان نیجریه‌ای از دیدگاه جنایتکاران آمریکائی بعنوان «موش آزمایشگاهی» مورد آزمایش قرار گرفتند تا اثر این داروی جدید بر روی آنها بررسی و گزارش گردد!

دادستان کل ایالت از دادگاه درخواست نموده است که شرکت آمریکائی «فایزر» باید به خاطر 29 مورد اتهام خود پاسخگو باشد.

فهرست اتهامات 29گانه شامل رفتار ضداخلاقی، فریبکاری، ادعای خلاف واقع، توطئه و تبانی، پنهان‌کاری و اقدامات منجر به مرگ قربانیان بیگناه علیه شرکت آمریکائی به ثبت رسیده است. دادستان در مواردی که اتهامات شرکت آمریکائی «فایزر» قطعی و ثابت شده، این شرکت را به خاطر مرگ 11 تن کودک و صدمات جبران‌ناپذیر وارده بر 181 تن از جمله ناشنوائی، فلج کامل، اختلالات و صدمات مغزی و همچنین نابینائی مسئول می‌داند و باید پاسخگو باشد.

در یک واکنش عمومی نسبت به جنایات شرکت آمریکائی «فایزر» ساکنان ایالت مسلمان «کانو» در شمال نیجریه از بیم آنکه مبادا دچار سرنوشت مشابهی شوند، از واکسینه کردن فرزندان و کودکان خود به شدت پرهیز کرده و ترجیح می‌دهند که با دست خود باعث بیماری و مرگ فرزندانشان بر اثر آزمایش داروهای آمریکائی نشوند.

این برای نخستین بار نیست که والدین قربانیان این فاجعه به دادگاه شکایت کرده‌اند، 5 سال پیش هم شکایات مشابهی نزد دادگاههای «کانو» و آمریکا مطرح شد اما در پیگیریهای بعدی مشخص شد که شکایت آنها در روند قضائی به کلی مفقود گردیده است!

این موضوع نشانگر آنست که نه تنها شرکت آمریکائی «فایزر» به جنایت ضدانسانی پرداخته بلکه حتی با استفاده از وکلای خود و ریخت‌وپاشهای غیرقانونی توانسته است اصل پرونده شکایت علیه خود را از میان ببرد.

والدین قربانیان جنایت شرکت داروئی آمریکائی «فایزر» از این مسئله نگرانند که مبادا این بار هم شکایت آنها به سرنوشت قبلی دچار شود و در مسیر پیگیریهای قضائی به کلی مفقود شود!

آمریکا در این زمینه در بسیاری از کشورهای جهان سوم، هر جا که فرصتی یافته، با رفتار مشابهی درصدد آزمایش داروهای جدید خود برآمده و از شهروندان نیازمند در جهان سوم به عنوان «موش آزمایشگاهی» سوءاستفاده کرده است.

اگر شرکت آمریکائی فایزر همین اقدام را در آمریکا مرتکب شده بود، حتی اگر اقداماتش باعث مرگ یا اختلالات مغزی، فلج یا ناشنوائی هم نشده بود، شهروندان آمریکائی حق داشتند علیه این شرکت اقامه دعوی کنند و مدیران ارشد «فایزر» را به دادگاه بکشانند و دهها میلیارد دلار علیه آن درخواست خسارت نمایند.

با در نظر گرفتن مرگ و اختلالات جبران‌ناپذیری که قربانیان آزمایشات شرکت داروئی آمریکائی فایزر دچار آن شده‌اند، حتی شکایت تحت عنوان «جنایت علیه بشریت» نیز قابل طرح است لکن بعید بنظر می‌رسد که سازمانهای مدعی طرفداری از حقوق بشر، کمترین علاقه و حساسیتی به این موضوع نشان دهند و با سانسور خبری و بی‌اعتنائی خود به آمریکا فرصت می‌دهند تا باز هم از کیفر جنایات خود مصون بماند و همچنان به جنایت زیرپوشش کمک انساندوستانه ادامه دهد.

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات