تاریخ انتشار : ۰۳ مهر ۱۳۹۲ - ۱۰:۴۲  ، 
کد خبر : ۲۶۰۸۲۴
بررسی برکناری مرسی در گفت‌وگو‌ با سفیر سوریه در ایران

اخوان‌المسلمین سقوط کرد


 وجیهه حسینی: پس از تحولات اخیر مصر و برکناری محمد مرسی از قدرت که موجب نزول قدرت اخوان‌المسلمین در این کشور و منطقه شده، تحلیلگران تاثیر این موضوع بر تحولات سوریه را مورد توجه قرار داده‌اند. سفیر سوریه در ایران در این‌باره معتقد است با سقوط مرسی، اخوان‌المسلمین در منطقه سقوط کرد و طرح منطقه‌ای آنها به شکست خورد. وی همچنین با تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی به رهبری مقام معظم رهبری به عنوان الگویی برای کشورهای منطقه نقش‌آفرینی سازنده، مثبت و فعال آن هم در زمینه حل مشکلات منطقه و حمایت از ملت‌ها دارد، گفت: شرکت ایران در کنفرانس ژنو2 در چارچوب حمایت از کوشش‌هایی که در راه ایجاد راه‌حل‌های سیاسی در بحران سوریه انجام داده، مهم است. عدنان محمود، سفیر سوریه در ایران با اشاره به برگزاری باشکوه انتخابات ریاست‌جمهوری در ایران و تبریک به ملت ایران در گفت‌وگو با «وطن‌امروز»‌ گفت:

این انتخابات نشان‌دهنده اراده ملت ایران و حمایت آنها از ارزش‌ها و اصول اسلامی است و مشارکت فراگیر مردم از تمام گروه‌ها و طیف‌های جامعه حماسه سیاسی مورد نظر مقام معظم رهبری است که تحقق یافت و نقشه‌های دشمنان ملت ایران را نقش بر آب کرد و در مراحل آتی نیز دستاوردهای خوبی برای نهضت انقلاب اسلامی ایران به همراه خواهد داشت. وی ادامه داد: همچنین در راستای این اقتدار ملی، جبهه مقاومت در رویارویی با طرح‌های آمریکایی و دست‌نشاندگانشان مستحکم‌تر خواهند بود. محمود با تاکید بر نقش ایران در حمایت از ملت سوریه افزود: نقش جمهوری اسلامی ایران از آغاز بحران سوریه حمایت و جانبداری ازمردم و دولت سوریه در رویارویی با این توطئه آمریکایی و غربی و همچنین حمایت از راه‌حل سیاسی بوده است. وی با اشاره به میزبانی ایران برای برگزاری 2 کنفرانس با حضور دوستان سوریه در تهران گفت: ایران با برگزاری این کنفرانس‌ها با حضور دوستان سوریه بر حل بحران سوریه از طریق گفت‌وگویی ملی و فراگیر تاکید کرد و مخالفت خود را با دخالت خارجی در امور سوریه اعلام کرد و از کشورهای حامی گروه‌های تروریستی خواست اقدامات مداخله‌جویانه خود را متوقف کنند.

سفیر سوریه در ایران با اشاره به همکاری آمریکا و کشورهای غربی با طرف‌های منطقه‌ای چون عربستان، قطر و ترکیه به منظور حمایت از تروریست‌ها در سوریه گفت: ایران با برگزاری این کنفرانس‌ها کشورهای منطقه را که حامی گروه‌های تروریستی هستند، متوجه مسؤولیت‌شان در ریختن خون مردم سوریه کرد، چرا که این گروه‌های تروریستی و تکفیری با حمایت‌های مالی و تسلیحاتی کشورهای غربی و دست‌نشاندگان آنها در منطقه حمایت می‌شوند و وابسته به سازمان القاعده و جبهه النصره بوده که از مرز ترکیه وارد سوریه شده تا مردم این کشور را به قتل برسانند و زیرساخت‌های اقتصادی، کارخانه‌ها، مدارس و بیمارستان‌ها را تخریب کنند. عدنان محمود خاطرنشان کرد:

هدف قرار دادن سوریه، هدف قرار دادن جبهه مقاومت و از جمله آن ایران است، چرا که معاون وزیر دفاع آمریکا از نخستین ماه بحران در سوریه گفت چنانچه سوریه با ایران و حزب‌الله قطع رابطه کند، این بحران ظرف چند روز خاتمه می‌یابد. از این رو این طرح آمریکایی و غربی، سوریه و ملت سوریه را به عنوان خط مقدم مقاومت هدف قرار داده است. وی با بیان اینکه مواضع جمهوری اسلامی ایران در راستای حمایت از ملت سوریه برای حفظ پایداری و مقاومت آنها در برابر دشمنان بوده، ادامه داد: ایران با حمایت‌های خود از ملت سوریه نقشه‌های دشمنان را نقش بر آب کرده و از سوی دیگر با تلاش‌ خود به حل بحران سوریه از طریق گفت‌وگویی ملی و فراگیر و مخالفت با دخالت‌های خارجی همچنین بازگرداندن صلح، ثبات و امنیت به کشور سوریه کمک کرده است. وی با تاکید بر اهمیت حضور ایران در کنفرانس ژنو 2 گفت: جمهوری اسلامی ایران یک کشور مهم در منطقه است بنابراین شرکت ایران در کنفرانس ژنو در چارچوب حمایت از کوشش‌هایی که در راه ایجاد راه‌حل‌های سیاسی در بحران سوریه انجام داده، مهم است.

از سوی دیگر جمهوری اسلامی ایران همواره نقش موثر، فعال و سازنده‌ای در راستای حفظ منافع ملت سوریه داشته و همچنین در راستای خدمت به امنیت و ثبات در منطقه، از این رو مردم و دولت سوریه همواره قدردان مواضع جمهوری اسلامی و حمایت‌های آن از مردم و دولت سوریه در راستای کمک به ایجاد راه‌حل مسالمت‌آمیز برای بحران ایجاد شده در چارچوب گفت‌وگوی ملی میان طیف‌های مختلف هستند. محمود با اشاره به مدیریت ایران در مسائل مختلف منطقه گفت: جمهوری اسلامی ایران همواره در موضع‌گیری‌های خود سازنده عمل می‌کند آن هم در راستای ارائه راه‌حل‌هایی برای مسائل و مشکلات منطقه و خدمت به منافع ملت‌ها و مخالفت با دخالت‌های خارجی در کشورها، چرا که عملکرد سیاسی و دیپلماسی ایران براساس ارزش‌ها و اصول اخلاقی، انسانی و دینی بوده، آن هم در حمایت از حق و عدالت. وی تصریح کرد: جمهوری اسلامی در تعدیل موضع‌گیری‌های کشورهای منطقه تلاش کرده و بر اساس این دیدگاه عمیق و راهبردی در راستای حل مشکلات و خدمت به ملت‌های منطقه، آن هم بر اساس صداقت، اصول‌ و ارزش‌های دینی و مردود دانستن همه اشکال دخالت‌ها و طرح‌های فتنه‌انگیزی میان ملت‌های منطقه در راستای تحکیم و اتحاد میان کشورهای اسلامی عمل می‌کند.

سفیر سوریه در ایران خاطرنشان کرد: بنابراین جمهوری اسلامی به رهبری مقام معظم رهبری به عنوان الگویی برای کشورهای منطقه نقش‌آفرینی سازنده، مثبت و فعال، آن هم در زمینه حل مشکلات منطقه و حمایت از ملت‌ها دارد. وی در پاسخ به این سوال که آینده سوریه را چگونه ارزیابی می‌کند، افزود: هم‌اکنون پس از گذشت بیش از 5/2 سال از بحران سوریه، جنگ نظامی، اقتصادی، سیاسی و رسانه‌ای را با تمام اشکال آن علیه سوریه می‌بینیم که ملت سوریه توانست پایداری و مقاومت خود را برابر تروریست‌های تکفیری که از سوی غرب و آمریکا همچنین از سوی دست‌نشاندگانی چون قطر، عربستان و ترکیه حمایت می‌شوند با هوشیاری کامل و اراده حفظ کند و اجازه نداد سوریه را به هزاران سال قبل برگردانند.

محمود تصریح کرد: در حقیقت شهدایی که ملت سوریه در این راه با تاکید بر اصول و ارزش‌های دینی که ملت سوریه به آن ایمان و اعتقاد دارد تقدیم کرده، موجب شده امروز ملت سوریه مصمم شود آینده خود را با دست خود بسازد و به هیچکس اجاره نمی‌دهد در امور داخلی کشورشان دخالت کند. سفیر سوریه در ایران با اشاره به هدف از ایجاد جنگ در سوریه، خاطرنشان کرد: هدف از این جنگ، آشکارا خدمت به رژیم صهیونیستی است و گروه‌های تکفیری و تروریستی در یک اتاق فرمان مشترک با اسرائیل با هدف مشترک به منظور از بین بردن همه توانمندی‌ها و اقتدار سوریه به عنوان یک کشور، یک ارتش و تمدنی که ریشه در هزاران سال دارد، فعالیت می‌کنند اما ما اطمینان داریم آینده آنطور که خود مردم سوریه می‌خواهند رقم می‌خورد. وی با اشاره به تحولات اخیر مصر گفت: مرسی ابزاری بود در راستای طرح اخوان‌المسلمین در منطقه و رفتارهای او نشان‌دهنده اراده مردم مصر نبود .

مردم مصر روابطی ریشه‌دار و تاریخی با ملت سوریه دارند همچنین پیوندهای ارزشی مشترک میان 2 ملت وجود دارد بنابراین سیاست و مواضع مرسی در راستای به اجرا درآوردن طرح اخوان‌المسلمین در منطقه بود طرحی که از تروریسم در سوریه حمایت کرده و در راستای خدمت به برنامه‌های آمریکا و اسرائیل بود. در حقیقت سقوط مرسی، سقوط طرح اخوان‌المسلمین در منطقه است. سفیر سوریه در ایران معتقد است: تحولات به وجود آمده در مصر به نفع سوریه و جبهه مقاومت است و دیگر کشورهای منطقه چون ترکیه باید از آن درس گیرند. وی با بیان این مطلب افزود: آنچه امروز در ترکیه رخ می‌دهد شبیه آن چیزی است که در مصر می‌بینیم؛ ملت ترکیه موضع‌گیری‌های اردوغان را رد می‌کنند. در حقیقت اردوغان قسمت دیگری از طرح اخوان‌المسلمین در منطقه است. این طرح با توطئه آمریکا و غرب و ابزارهای تکفیری و تروریستی آن با هم تلاقی می‌کند و در راستای تجزیه کشورهای منطقه و ایجاد درگیری میان دولت‌ها عمل می‌کند.

وی با اشاره به گسترده شدن اختلافات میان گروه‌های تروریستی، تکفیری و وهابی در جبهه معارضان سوری گفت: گروه‌های تروریستی با انجام جنایت‌های وحشیانه، کشتار و تخریب، میان ملت سوریه هیچگونه پایگاه مردمی ندارند و آنها در راستای سهمخواهی و تقسیم غنائم و دزدی‌هایی که در سوریه انجام می‌دهند روز به روز بر اختلافاتشان افزوده می‌شود. از سوی دیگر ثبات در جبهه مقاومت که مبتنی بر ارزش‌ها و اصولی است که کشورهای حامی سوریه از جمله ایران و حزب‌الله لبنان به آن اعتقاد دارند، دیده می‌شود. در پایان این گفت‌وگو عدنان محمود، سفیر سوریه در ایران نظر خود را پیرامون چند کلمه مطرح کرد. مقام معظم رهبری: به عنوان نماد، رمز و الگوی ملی، اخلاقی، دینی و انسانی برای ایران، منطقه و جهان و دارای ذهنیت راهبردی در زمینه اندیشه و تحلیل سیاسی و دارای دیدگاه‌های تجزیه و تحلیل در منطقه هستند. تکفیری‌های وهابی: دارای اندیشه تروریستی و دشمن ارزش‌های دین اسلام و اصول انسانی و اخلاقی و بزرگ‌ترین خطر برای دین و تمام انسانیت. القصیر: شهر زیبای سوریه که مردم آن اقدامات تلخ تروریست‌های تکفیری و جنایت‌های آنها را لمس کردند. 

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات