تاریخ انتشار : ۱۴ آبان ۱۳۹۲ - ۰۷:۱۰  ، 
کد خبر : ۲۶۲۲۱۲
مصادره طرح بزرگان برای سرپوش گذاشتن بر شکست

باهنر: تشکیل حزب فراگیر آرزوی قدیمی من است


دبیرکل جامعه مهندسین با بیان اینکه تشکیل حزب فراگیر از آرزوهای قدیمی من بوده، گفت: البته تشکیل این حزب را مختص به جریان اصولگرا نمی‌دانم بلکه معتقدم در نظام مردم‌سالاری دینی نیاز به چند حزب مقتدر داریم. از طرفی محسن کوهکن، نایب‌رئیس جبهه پیروان خط امام و رهبری هم با اشاره به کلید خوردن حزب فراگیر اصولگرایی با محوریت محمدرضا باهنر و لیدری ناطق‌نوری گفته است: «به دلیل اعتقاد مهندس باهنر به کار تشکیلاتی از مدت‌ها پیش وی بحث تشکیل حزب فراگیر را اعلام کرد اما به دلیل فضایی که وجود داشت تا کنون روند تشکیل این حزب کلید نخورده است.» پرواضح است که‌ایده حزب فراگیر ایده‌ای بود که از سوی آیت‌الله ‌هاشمی و همراهانشان مطرح شد و حال که نیاز به تشکیل چنین حزبی بیش از پیش احساس می‌شود، اصولگرایان که خود را بازنده اصلی انتخابات 92 می‌دانند درصدد هستند تا به نوعی تشکیل این حزب را ایده‌ای از جانب خود بنامند و اشاره‌ای به نقش آیت الله ‌هاشمی نداشته باشند. پرواضح است که آقای باهنر روز دوشنبه در نشست مطبوعاتی خود بگوید که از زمان قدیم به دنبال حزب فراگیر بوده است تا از این طریق نشان دهد نه‌تنها از شکست اصولگرایان در انتخابات ناراحت نیست بلکه خودشان را پیروزانی می‌دانند که از هم‌اکنون باید گام‌های بعدی را بر دارند.

شخصی برای مذاکره تعیین شود

محمدرضا باهنر دبیرکل جامعه مهندسین صبح دوشنبه طی نشست خبری که در محل ساختمان این جامعه برگزار شد، اظهار داشت: زمان تنفیذ و تحلیف رئیس‌جمهور هر گاه آغاز شود رایزنی‌هایی که صورت بگیرد رسمی است اما در غیر این صورت این رایزنی‌ها غیررسمی محسوب می‌شود و تعریف روشنی ندارد. وی ادامه داد: رئیس‌جمهور منتخب آقای نوبخت را به عنوان رابط بین دولت و مجلس معرفی کرد که آقای نوبخت نیز سوابق طولانی داشته و به ادبیات مجلس کاملا آشناست اما بنده ماموریت ویژه‌ای از طرف مجلس ندارم. دبیرکل جامعه مهندسین تصریح کرد: اگر قرار است رایزنی رسمی بین دولت جدید و مجلس باشد، رئیس‌جمهور منتخب باید از مجلس درخواست کند و مجلس نیز طبق فعالیت‌های فراکسیونی و کمیسیونی کار خود را آغاز کند و شخص رسمی در سطح مجلس انتخاب شود که به مذاکره برود.

هر دولتی که می‌رود باید به مردم گزارش عملکرد بدهد

باهنر گزارش احمدی‌نژاد درمورد عملکرد خود را مثبت ارزیابی کرد و گفت: ‌عادلانه‌ترین سخن درمورد عملکرد دولت احمدی‌نژاد توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه دولت آینده نقاط قوت و ضعف را نداشته باشد است، بنابراین دولت‌هایی که می‌روند انبوهی از خدمات بر جای می‌گذارند که بر ذائقه مردم نشسته است. وی ادامه داد: هر دولتی که می‌رود باید گزارش عملکرد خود را به سمع و نظر مردم برساند و در این گزارشات، به‌رغم شایستگی‌ها بعضا مواردی نیز قابل نقد است. وی با تاکید بر اینکه کارهای عمرانی احمدی‌نژاد بسیار خوب و موثر بود، خاطرنشان کرد: کارهای عمرانی دولت احمدی‌نژاد در توسعه زیربناها موثر بود و به ذائقه مردم نشست اما ارقامی مطرح شد که بعضی از ارقام با رقم‌های گفته نشده را می‌توان مقایسه کرد.

در نظام مردم‌سالاری دینی نیاز به چند حزب مقتدر داریم

دبیرکل جامعه مهندسین در پاسخ به این پرسش که آیا شما حزبی فراگیر تشکیل خواهید داد، خاطرنشان کرد: تشکیل حزب فراگیر از آرزوهای قدیمی من بوده البته تشکیل این حزب را مختص به جریان اصولگرا نمی‌دانم بلکه معتقدم در نظام مردم‌سالاری دینی نیاز به چند حزب مقتدر داریم. باهنر با بیان اینکه درحال حاضر 200 گروه فعال سیاسی در کشور حضور دارند، گفت: اینها قاعدتا احزابی نیستند که یک حرف سنگین و جدی با آرای 40 درصدی بزنند.

نایب‌رئیس مجلس در ادامه سخنان خود با تاکید بر اینکه جناح اصلاح‌طلب نیز باید یک حزب فراگیر داشته باشد، گفت: آقای‌هاشمی تاکیداتی بر حزب فراگیر داشته و آقای عارف نیز درصدد تشکیل حزبی فراگیر است. آقای لاریجانی نیز در تشکیل حزب سخنرانی داشته است.

وی ادامه داد: این 4 سال و 8 سال شرایط برای انجام خیلی کارها همچون تشکیل چند حزب قوی، شناسنامه‌دار و ضابطه‌مند آماده است. دبیرکل جامعه مهندسین با بیان اینکه اصولگراها لایه‌های مختلفی دارند، گفت: این جریان به دو قسمت رادیکال و میانه‌رو تقسیم می‌شود و جریان اصلاح‌طلب نیز از همین قاعده پیروی می‌کند. باهنر به تلاش‌های خود برای تشکیل حزبی فراگیر اشاره و تصریح کرد: اگر در سال 88 یک حزب نمی‌توانست در فضاهای شلوغ و افراطی کار کند، اما در 3 یا 4 سال آینده موقعیت مناسبی برای تحقق این امر شکل خواهد گرفت.

وی با بیان اینکه اصلاح‌طلبی و اصولگرایی تعریف جامعی ندارند، تاکید کرد: اگر این تعاریف صورت بگیرد آن موقع خود اصلاح‌طلبان می‌گویند که باید به دو گروه رادیکال و میانه‌رو تقسیم شود و با استفاده از این تعاریف اساسنامه‌ها مشخص می‌شوند و شورای مرکزی آنان نیز انتخاب می‌شود.

روحانی افراد را به‌ خوبی می‌شناسد

باهنر در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا از شما برای انتخاب افراد کابینه دعوت شده بود تا مذاکراتی صورت گیرد، اظهار کرد: این مذاکرات انجام می‌شود و طبیعی است که افرادی با آقای روحانی ملاقات کنند. علم رجال خوب است و با شناسه کاری که از آقای روحانی سراغ داریم افراد را به‌خوبی می‌شناسد. دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین در پاسخ به سوالی درباره تغییر ساختار جبهه پیروان خط امام و رهبری تصریح کرد: جبهه پیروان یک حزب نیست بلکه دارای 15 تشکیلات است که مجوز و اساسنامه و شورای مرکزی دارد.

وی با بیان اینکه جبهه پیروان برای همکاری بین احزاب به‌وجود آمده است، یادآور شد: این جبهه نزدیک به انتخابات فعال‌تر می‌شود؛ در حال حاضر جبهه پیروان همان جبهه است مگر اینکه زمانی بخواهد به حزب فراگیر یا یکی از مجموعه‌ها که حزب فراگیر را تشکیل دهد، بپیوندد. اما هنوز چنین بحث نشده است. باهنر درباره شرایط وزرا که اخیرا مطرح می‌شود، گفت: هنوز این مساله به عنوان یک طرح در بین تعداد معدودی از نمایندگان مطرح است و اینکه به این دولت برسد، بعید است ولی توصیه ما این بوده که رئیس‌جمهور منتخب شناسه‌های کاری وزرا را با مستند ارائه نماید.

مردم پس از 16 سال به اعتدال روی آوردند

دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین در ادامه سخنان خود درباره تحلیلش از انتخابات ریاست‌جمهوری اضافه کرد: با توجه به همه نکات مثبتی که در دولت‌ها از زمان جنگ تاکنون وجود داشته، متاسفانه در 16 سال گذشته مردم دچار افراط و تفریط شدند؛ ‌این مساله هم در 8 سال اصلاحات و هم در 8 سال دوره احمدی‌نژاد وجود داشت و ما شاهد تندروی‌هایی بودیم، اگرچه جهت‌گیری‌ها متفاوت بود. وی با تاکید بر اینکه برداشتم این است که مردم پس از 16 سال به اعتدال روی آوردند، ‌گفت: آقای روحانی سمبل این اعتدال شد و مردم به سمت یک رویکرد اعتدالی همراه با تدبیر و حفظ ارزش‌ها روی آوردند؛ آقای روحانی ذاتا فرد معتدلی است و تلاش می‌کند از نیروهای توانمند در جناح‌های مختلف استفاده کند.

باهنر در پاسخ به این سوال که آیا کابینه آقای روحانی فراجناحی است، یادآور شد: این‌گونه تعبیر نمی‌کنم که کابینه یک شرکت سهامی از همه جناح‌ها باشد؛ باید نیروهای کارشناس که منافع ملی را بر منافع حزبی و فردی ترجیح ‌دهند، در کابینه حضور داشته باشند. وی ادامه داد: اگر فرض کنیم آقای روحانی از نیروهای رادیکال هر دو جناح چه اصولگرا و چه اصلاح‌طلب استفاده کند با شعارهای وی نمی‌خواند، از این‌رو آقای روحانی چنین کاری را نخواهد کرد و از نیروهای معتدل استفاده می‌کند.

روسای جمهور گذشته جلسه داشته باشند

دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین درباره سیاست خارجی آقای روحانی یادآور شد: ما در بحث هسته‌ای سه جمله بیشتر نداریم، اول اینکه ما از حق غنی‌سازی خود صرف‌نظر نمی‌کنیم، دوم ما از این علم و این دستاورد استفاده غیر صلح‌آمیز نخواهیم کرد و سوم به شرط اینکه طرف‌های مدعی ما این حق را برای ما قبول کنند و بپذیرند ما اجازه نظارت و راستی‌آزمایی را درمورد مسائل هسته‌ای می‌دهیم. باهنر درباره مسائل اقتصادی و حل آنها نیز یادآور شد: برخی از این مسائل و مشکلات در کوتاه‌مدت حل می‌شود و برخی نیز نیازمند برنامه‌های بلندمدت است؛

اتفاقاتی که در بازار ارز شاهد بودیم نشان داد که همه این گرانی‌ها ریشه اقتصادی ندارد بلکه ریشه روانی، فرهنگی و اجتماعی نیز دارد و اگر تورم در جامعه یک‌رقمی شود اقدام بسیار بزرگی انجام شده است. باهنر در بخش پایانی سخنان خود پیشنهادی به آقای روحانی داد و خاطرنشان کرد: اگر همه رؤسای جمهور گذشته که در حال حاضر حضور دارند، جلسه‌ای داشته باشند، این جلسه مثمرثمر خواهد بود.

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات