تاریخ انتشار : ۲۷ آذر ۱۳۹۲ - ۰۳:۳۲  ، 
کد خبر : ۲۶۳۲۹۴

مشکل ملت ما رنگ لباس و مدل مو نیست


سیده‌سمانه شیخ‌الاسلامی – سیده‌نصیبه حسینی

در آستانه‌ی انتخابات نهم

مشکل ملت ما رنگ لباس و مدل مو نیست

دکتر محمود احمدی‌نژاد کاندیدای ریاست جمهوری در برنامه‌ی تلویزیونی «دیدگاه» که در ایام انتخابات از شبکه‌ی اول سیما به طور زنده پخش می‌شد، در پاسخ به سؤال مجری در مورد وضعیت پوشش جوانان گفت: واقعاً مشکل مردم ما این حرف‌هاست که حالا لباسشان چه باشد؟ مویشان چه طور باشد؟‌ مشکل کشور این‌هاست؟... نه ملت ما مشکلش این است. البته اگر مسئولیت دولت را برعهده من بگذارند، من حتماً جلوی این تعدی‌های به مردم در خیابان‌ها را با کمک مردم خواهم گرفت...

5 خرداد 84

آن‌قدر مدیریت را تنزل داده‌اند که برود و با یک جوان در خیابان برخورد کند

دکتر احمدی‌نژاد در گفت‌و‌گو با روزنامه‌ی همشهری گفت: مشکل ما در عرصه‌های اقتصاد، فرهنگ و اجتماع، انفعال مدیران ماست و این را به جامعه منتقل و تحمیل کرده‌اند. این در حالی است که نقش مدیریت، پاسداری از حریم هویت یک ملت است. این را آن‌قدر تنزل دادیم که برویم و با یک جوان در کوچه و خیابان برخورد کنیم. این اصلاً انحراف است. فراموش نکرده‌ایم که مقام معظم رهبری در رابطه با مو و لباس جوانان چه گفتند. مقیاس راهنمای ما ایشان هستند. اگر جوان می‌خواهد با این شکل و قیافه باشد، چه کار به او داری؟ برو بنیان‌ها را درست کن.

24 خرداد 84

واقعاً مشکل جوان‌های ما این است که مدل مویشان را چگونه بگذارند؟‌!

دکتر احمد‌ی‌نژاد در برنامه‌ی گفت‌و‌گوی ویژه خبری که در ایام تبلیغات انتخاباتی به صورت زنده از شبکه‌ی دو سیما پخش می‌شد، گفت: واقعاً مشکل مردم ما الان شکل موی بچه‌های ماست؟‌ خب بچه‌ها دوست دارند مویشان را هر جوری که دلشان می‌خواهد بگذارند. به من و تو چه ربطی دارد؟ من و تو باید به مسائل کشور برسیم یعنی دولت باید بیاید اقتصاد را سامان بدهد، فضای کشور را آرامش ببخشد، امنیت روانی درست کند و از مردم پشتیبانی بکند.

مردم سلایق گوناگون دارند با نسبت‌های مختلف، اقوام مختلف، تیپ‌های مختلف، دولت خدمت‌گذار همه است. چرا مردم را کوچک می‌کنیم؟ یعنی واقعاً مردم را این‌قدر کوچک می‌کنیم که الان مشکل جوان‌های ما این است که مدل مویشان را چگونه بگذارند و دولت هم نمی‌گذارد؟ شأن دولت این است؟ این توهین به مردم ماست...

چرا مردم را این‌قدر دست کم می‌گیرید؟ مشکل کشور ما این است که مثلاً فلان دختر ما، فلان لباس را پوشید؟ مشکل کشور ما این است؟ مشکل مردم ما این است؟ چرا این‌قدر کوچک می‌کنیم مسائل را؟

بنده دیدگاه‌هایم کاملاً معلوم است. زندگی‌ام هم معلوم است. من حداکثر امنیت را برای عموم مردم می‌خواهم. آرامش را برای عموم مردم می‌خواهم. دولت، خدمتگذار همه‌ی مردم است... اتهامات بسیار سنگین به من وارد کرده‌اند. دل نگرانی برای بعضی از مردم درست کرده‌اند.

آقا این خبرها نیست... من زورم به یک بچه‌ی دانش‌آموز دبیرستانی هم نمی‌رسد. البته من با فکر و اندیشه و تدبیرم آمده‌ام وسط و برای اداره کشور حرف دارم. مشکل من در نحوه‌ی مدیریت کشور و طراحی‌های اقتصادی کشور است.

1 تیر 84

حق ندارید با مردم برخورد کنید

روزنامه‌ی شرق به نقل از دکتر احمدی‌نژاد نوشت: آقایان مینی‌بوس سر خیابان‌های تهران می‌گذاشتند و سرباز می‌گذاشتند که آرایش‌های خانم‌های مردم را کنترل کنند و هر کدام غلیط بود سوار مینی‌بوس کنند، ما معترض بودیم که این خلاف شرع است. حق ندارید با مردم برخورد کنید. این‌ها مردم ما هستند.

12 تیر 84

هر جا نَفَس پاکی به متن مردم رسیده، عکس‌العملها مثبت بوده

دکتر محمود احمدی‌نژاد در دیدار با آیت‌ا... مصباح یزدی گفت: بهتر از من می‌دانید، آن جمله‌ی نورانی حضرت امام یک واقعیت است، که جهان امروز تشنه‌ی فرهنگ اسلام ناب محمدی است. نمونه‌اش را هم در همین حادثه دیدیم. چقدر نذرها، نیازها، روزه‌ها و عبادت‌ها از جوان‌هایی که آدم، انتظار ندارد با این حال و هوا باشند. الان دنیا تشنه‌ی این است.

افرادی که شاید کوته‌بینان وقتی به ظاهر آن‌ها نگاه کنند، فکر کنند این‌ها دیگر هیچ نوری در وجودشان نیست؛ اما وقتی برخورد می‌شود، می‌بینید این‌طور نیست. دل‌ها عاشق است و اگر خوب معرفی کنیم، قریب به اتفاق متن مردم می‌آیند. در اصحاب تحلیل و مدعیان، نور کم‌تر پیدا می‌شود؛ اگر هم بتابد، نه جاذب است نه منعکس‌کننده‌ی نور؛ اما متن مردم واقعاً عاشقند.

سال گذشته یک بحثی در تهران راه افتاد درباره‌ی برخورد با این جوان‌هایی که در خیابان‌ها هستند. ملاقاتی با یکی از علمای بزرگ تهران داشتم، می‌خواستم یک اقدامی انجام بدهم، مشورت کردم، گفت نظر شما چیست؟ ایشان گفتند نظر خودت چیست؟ گفتم کار غلطی است، ما اصلاً چیزی به این جوان‌ها ندادیم، نَفَس پاکی به آن‌ها نخورده است، هر جا که نفس پاکی رسیده به متن مردم، عکس‌العمل‌ها مثبت بوده است. متن مردم خواهان آن فرهنگ ناب هستند.

15 مرداد 84

باید از مدرسه آغاز کنیم...

دکتر احمدی‌نژاد در مراسم تحلیف ریاست جمهوری گفت: اما چند جمله درباره‌ی تعالی معنوی و فرهنگ که در این زمینه نیز سخن بسیار است. کشور ما کشوری اسلامی است. همه‌ی تلاش‌ها و خدمت‌ها در نهایت باید به تعالی و کمال انسانی منجر شود. اسلام، بنیان فرهنگ و تفکر ملت ایران است. هویت و فرهنگ ما مبتنی بر دین است. اگر دین تضعیف شود، فرهنگ ما و مظاهر ارزشمند آن از ادبیات و شعر، هنر و عرفان، ایثار و جهاد و عشق و محبت نیز تضعیف می‌شود. در سال‌ها و دهه‌های اخیر تلاش‌ فراوانی شد که نقش دین در زندگی فردی و جمعی به ویژه در سیاست و حکومت کم‌رنگ شود.

آیا علت آن جز این است که اگر دین ضعیف شود، هویت ما تضعیف می‌شود و اگر هویت آسیب دید، آن‌گاه می‌توانند همه چیز ما را بگیرند و هر چه خود خواستند، به ما بدهند و حتی سلیقه و منش و فرهنگ را به ما تحمیل کنند؟ ماندگاری ما در ماندگاری فرهنگ ماست. فرهنگ ما فرهنگ خدمت به بندگان خدا، فرهنگ تعالی و کمال و پیشرفت و فرهنگ تقرب به ذات لایزال الهی است که خالق و مبدأ و مبدع همه خوبی‌هاست. فرهنگ ما انسان عزیز تربیت می‌کند نه انسان ذلیل.

انسان مسئول تربیت می‌کند نه انسان منفعل و بی‌تفاوت. حکومت و دولت برخاسته از این مردم و چنین فرهنگی باید پرچمدار عزت و شرف و هویت ملت باشد. بر این باورم که ما در توسعه‌ی فرهنگ، هم در محتوا و هم در روش بی‌توجهی کرده و دچار غفلت شده‌ایم. باید از مدرسه آغاز کنیم. شیوه‌های نو و علمی را به کار گیریم و خودباوری، نشاط، عشق، شجاعت و ایمان را احیاء کنیم...

ما باید در همین ابتدا اعلام کنیم که همه‌ی سیاست‌ها باید در جهت حفظ عزت و کرامت ملت ایران باشد. هر نوع برنامه و سیاستی که فاقد این جهت باشد، اصالتاً فاقد وجاهت و ارزش است.

25 شهریور 84

کسی حجاب را به خانم‌های ما دیکته نکرده

دکتر احمدی‌نژاد در بخشی از مصاحبه‌ی اختصاصی‌اش با شبکه‌ی سی‌ن‌ان آمریکا در پاسخ به سؤال خبرنگاری که ادعا می‌کرد نیروهای محافظه‌کار، اعضای پلیس و قوه‌ی قضائیه قصد ضرب و شتم مجدد مردم را دارند، به ویژه در مورد نوع پوشش زنان، گفت: ما فکر می‌کنیم که آزادی، روح و جزو اصول انقلاب ماست. شعار ما استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی بود. یکی از ارکان و اهداف انقلاب ما برقراری آزادی در کشور بود؛ آزادی همه جانبه. ما معتقدیم که مردم ما باید در همه‌ی امور کشور مداخله کنند. بعضی‌ها آزادی را در یک زاویه‌ی تنگ و محدود محصور می‌کنند. می‌گویند در این دو درجه از 360 درجه شما آزادید و افراطی آزادید؛ ما می‌گوییم نه، آزادی همه جانبه و برای همه، مشروط به این که آزادی دیگران را سلب نکند.

رئیس‌جمهور در پاسخ به سؤالی مبنی بر برخورد دولت با زنانی که حجاب و پوشش کامل نداشته باشند گفت: موضوع خانم‌های ما اصلاً نوع لباس نیست. آن‌هایی که این را مرتباً تکرار می‌کنند، اشتباه می‌کنند. واقعاً موضوعی که ما داخل کشورمان بین جوان‌ها، دولت و خانم‌ها داریم، اصلاً این موضوع نیست. اصلاً موضوع لباس نیست. خانم‌های ما خودشان انتخاب می‌کنند و آن پوشش‌هایی هم که کامل است خودشان آزادانه انتخاب می‌کنند، کسی آن را دیکته نکرده است. مردم ما مردمی مذهبی و پایبند به اصول اخلاقی هستند. طبیعی است که رفتارشان با دیگرانی که این ویژگی‌ها را ندارند متفاوت است. اصلاً مناسبات ما با مردم این‌طور که شما می‌خواهید ترسیم کنید نیست. مناسبات خیلی دوستانه و خانوادگی است.

3 مهر 84

زنان ایرانی نماد آزاداندیشی

دکتر احمدی‌نژاد طی حکمی «نسرین سلطان‌خواه» را به سمت مشاور رئیس‌جمهور و رئیس مرکز امور زنان و خانواده منصوب کرد. در قسمتی از حکم ایشان آمده است: نقش زنان در تعالی جامعه‌ی اسلامی با ظهور انقلاب اسلامی بارز و تجلی شد. حضور شاخص زنان در عرصه‌های ایمان، فداکاری، مهرورزی و تفکر و عمل سیاسی مرهون اندیشه‌ی بنیانگذار جمهوری اسلامی، امام خمینی(ره) است. امروز در پرتو این اندیشه‌ی والا، زنان ایران اسلامی، نماد آزاداندیشی، آزادگی، عفاف و وارستگی و تاثیرگذار بر فرآیند تصمیم‌گیری سیاسی، اجتماعی و فرهنگی هستند.

در ادامه‌ی این حکم آمده است: توجه به جایگاه محوری خانواده به عنوان کانون مهر و عاطفه و پرورش انسان متعالی و عنصر اصلی در بقای سلامت و اخلاق در جامعه از اهم برنامه‌های مرکز خواهد بود. اهتمام در برنامه‌ریزی و اجرا مبنای اصول چهارگانه دولت اسلامی، عدالت‌گستری، مهرورزی، خدمت به بندگان خدا و تعالی مادی و معنوی با تأکید بر محوریت خانواده و معرفی شأن و منزلت زن در جامعه اسلامی، وظیفه‌ی اصلی آن حوزه خواهد بود.

13 اردیبهشت 85

حجاب انتخاب تاریخی زنان ایران

دکتر محمود احمدی‌نژاد عصر یکشنبه در جلسه‌ی هیأت وزیران حجاب اسلامی را انتخاب تاریخی زنان ایرانی و دارای ریشه‌ی چند هزار ساله عنوان کرده و با انتقاد از برخی سخنان سخیفی که اخیراً به بهانه‌ی مقابله با بدحجابی عنوان شده است گفت: حجاب و عفاف بسیار مهم و اصلی خدشه‌ناپذیر و تضمین‌کننده‌ی سلامت حضور زنان در عرصه‌های اجتماعی است ولی این که هرگاه صحبت از فساد و ناهنجاری می‌شود برخی منشأ و عامل آن را زنان عنوان می‌کنند، نگرشی بسیار غلط و ظلم و جفایی بزرگ است.

رئیس‌جمهوری حضور زنان در عرصه‌های اجتماعی براساس معیارهای اسلامی را موجب ارتقای سلامت اجتماعی دانست و گفت: نباید رفتار عده‌ای قلیل از آقایان و بانوان که معیارها را نادیده می‌گیرند، مبنای داوری قرار گیرد.

برخی‌ها طوری صحبت می‌کنند که گویی تنها راه‌حل مشکل، برخورد فیزیکی است!

رئیس‌جمهوری با تأکید بر استفاده از نظرات علمای بزرگ و صاحب‌نظران حوزوی و دانشگاهی برای ترویج فرهنگ حجاب و عفاف گفت: متأسفانه برخی‌ها طوری صحبت می‌کنند که گویی تنها راه‌حل مشکل، برخورد فیزیکی و دیوار کشیدن در خیابان‌هاست و برخی دیگر نیز جوانان فرهیخته و متعهد ایرانی را ناسازگار توصیف می‌کنند. در حالی که در امور فرهنگی باید به شدت از برخوردهای حساب نشده جلوگیری کرده و اجازه نداد مباحث و پدیده‌های فرهنگی به بحث‌های سیاسی و دعواهای گروهی تبدیل شود.

دکتر احمدی‌نژاد با تأکید بر این که راه‌حل پدیده‌های اجتماعی باید آمیخته با متانت و تدبیر باشد، افزود: در عین حال باید با دقت، ظرافت و خیرخواهی و دوستی، کسانی را که قصد نادیده گرفتن هنجارهای جامعه را دارند بر حذر داشت.

4 اردیبهشت 85

زنان طلایه‌دار حضور سازنده و با نشاط همراه با حفظ ارزش‌ها هستند.

رئیس‌جمهوری در نامه‌ای به مهندس محمد علی‌آبادی رئیس سازمان تربیت بدنی دستور داد با برنامه‌ریزی صحیح و مقتضی شئون بانوان، بخشی از مرغوب‌ترین مکان‌های تماشاگران در ورزشگاه‌هایی که مسابقات فوتبال ملی و مهم برگزار می‌شود، به طور ویژه به بانوان و خانواده‌ها اختصاص یابد. متن کامل نامه «دکتر احمدی‌نژاد» به رئیس سازمان تربیت بدنی به این شرح است:

جناب آقای مهندس علی‌آبادی معاون محترم رئیس‌جمهور و رئیس سازمان تربیت بدنی سلام علیکم. همانگونه که مطلعید مسابقات فوتبال جذبه‌های فراوانی دارد و به خصوص در موارد حساس ملی و برجسته‌ی باشگاهی میلیون‌ها نفر به تماشا می‌نشینند و ده‌ها هزار نفر از جمله خانواده‌های فراوانی هستند که علاقه‌مند و مشتاقند به اتفاق و از نزدیک و در محل ورزشگاه این مسابقات را مشاهده کنند. برخلاف تصور و تبلیغ عده‌ای، تجربه نشان داده است که حضور انبوه خانواده‌ها و بانوان در محیط‌های عمومی، سلامت و اخلاق و عفاف را در آن محیط‌ها حاکم کرده است.

جامعه‌‌ی زنان در تمامی صحنه‌های حماسه‌ساز دهه‌های اخیر در خط مقدم قرار داشته‌اند و امروز نیز طلایه‌دار حضور سازنده و با نشاط همراه با حفظ ارزش‌ها، قداست‌ها و مسئولیت‌های ویژه و متعالی در عرصه‌های گوناگون هستند. از این رو ضرورت دارد با همکاری وزارت کشور و با برنامه‌ریزی صحیح و مقتضی شئون بانوان محترم، بخشی از مرغوب‌ترین مکان‌های تماشاگران در مسابقات فوتبال ملی و مهم به طور ویژه به بانوان و خانواده‌ها اختصاص یابد. مطمئن هستم بانوان عزیز ما که پاسدار عفاف و کرامت زنان هستند و در تمام مراحل یار و یاور انقلاب اسلامی بوده‌اند امروز نیز پرچم‌دار ایجاد محیط سالم و امن اجتماعی خواهند بود.

21 تیر 85

احساس مسئولیت خانم‌ها بیشتر از آقایان

رئیس‌جمهور در دیدار با منتخبین استان آذربایجان شرقی با بیان این که بخشی از امور مخصوص به بانوان و بخشی هم اختصاصی آقایان است گفت: بسیاری از کارهای سخت اجتماعی کار آقایان است، خانم‌ها نباید وارد بشوند. اما در بسیاری از حوزه‌ها به خصوص عرصه‌ی مدیریت‌های فرهنگی، علمی و آموزشی جایی است که خانم‌ها بسیار خوب می‌توانند بدرخشند. اما با توجه داشته باشیم که در مقابل هجوم فرهنگ غرب اهمیت مدیریت خانه کاهش پیدا نکند. بعضی‌ها ممکن است بدشان بیاید بگویند آقا، فلانی عقب افتاده است.

نه، بالاترین و پیچیده‌ترین مدیریت، مدیریت خانواده است. وی افزود: خانه پایه‌ی اجتماع و محل تربیت انسان‌های بزرگ و صالح است. این نقش نباید فراموش بشود، اما در سایر زمینه‌ها دولت حتماً در تلاش است که فرصت‌ها را فراهم بکند. حتی بخش امور بانوانمان دارد مطالعه می‌کند که برای خانم‌های متأهل به گونه‌ای ساعت کار را کاهش بدهد و تنظیم بکند که این قدر فشار نیاید.

26 مهر 85

در جزئیات فرهنگ واقعاً ضعیف بوده‌ایم

دکتر احمدی‌نژاد در مراسم افطاری و دیدار با نمایندگان تشکل‌های دانشجویی کشور در نهاد ریاست جمهوری در پاسخ به سؤال یکی از دانشجویان در مورد فرهنگ گفت: در کلان فرهنگ، دولت کارهای خیلی خوبی کرده است، اما در جزئیات فرهنگ و نهادینه کردن، قبول دارم، ما واقعاً ضعیف بوده‌ایم. کلان فرهنگ این است که فضای عمومی کشور فضای امید، نشاط و خودباوری و ایمان باشد. این کار، فرهنگی است. خب، دولت در این زمینه کار کرده است. شما که می‌دانید. اما این که بیاید و ریز بشود در عرصه‌ی نقاشی، سینما، تئاتر، هنرها و نویسندگی برود و متجلی و نهادینه بشود، نه. در اینجاها ما ضعیف عمل کرده‌ایم.

23 آبان 85

کار فرهنگی تزریقی، بخشنامه‌ای، دستوری و تحمیلی نیست

دکتر احمدی‌نژاد در کنفرانس خبری در پاسخ به سؤال خبرنگار فارس در مورد فرهنگ با تقسیم فعالیت‌های فرهنگی به دو بخش «فرهنگ عمومی» و «حرکت‌های ریز عملیاتی و نهادینه کردن» و بیان این که دولت در فرهنگ عمومی، کارهای بزرگی انجام داده است، گفت: در بخش ریز، یعنی در سطحی که باید عملیاتی کار کنیم و نهادینه کنیم، دو قسمت مجزا دارد: یک قسمت رسمی است مثل آموزش عالی و آموزش و پرورش که در اینجاها هم جهت‌گیری‌ها دارد به سمت تربیت انسان‌های با نشاط، خلاق، مبتکر و مؤمن اصلاح می‌شود.

در شورای انقلاب فرهنگی مصوبات خیلی خوبی بود، حتی در متون و منابع داریم تغییراتی می‌دهیم. اما در بخش‌ هنرها و کارهای فرهنگی‌ای که کار عملیاتی است اما جنبه‌ی عمومی دارد، مثل سینما، تئاتر، نقاشی و... در اینجا ما مقداری ضعف داریم و هنوز موتور حرکت دولت در آنجا روشن نشده است که واقعا فیلم‌سازها، اهل نمایش و انواع هنرها وسط میدان بیایند و خلاقانه کار کنند. در اینجا هنوز مقداری گیر دارد.

رئیس‌جمهور با بیان این که کشور را باید با هم بسازیم، افزود: دولت باید از حریم فرهنگ ملت ما صیانت کند، اما بدانید دولت هیچ جا در مقابل ملت نیست، به خصوص در فرهنگ، ما فکر می‌کنیم در عرصه‌ی فرهنگ فقط باید کار فرهنگی کرد و دولت و ملت با هم و در کنار هم هستند. کار فرهنگی تزریقی و بخشنامه‌ای و دستوری و تحمیلی نیست. کار فرهنگی، کار فرهنگی است، باید با هم بنشینیم، حرف بزنیم، دوستی و رفاقت کنیم، گفت‌و‌گو کنیم، تذکر بدهیم، همدیگر را اصلاح کنیم؛ همه با هم. به تعبیر دیگر همه، مسئول صیانت از فرهنگ هستیم. همه مسئول رشد فرهنگ هستیم.

نگاه دولت این است. هر رفتاری که فاصله بیندازد، طبقه‌بندی و دودستگی و بددلی ایجاد کند، مورد تأیید دولت نیست. ممکن است بعضی از اجزای دولت در گوشه‌ای رفتار خلافی انجام دهند، این‌ها مورد تأیید دولت نیست. دولت می‌گوید در فرهنگ، همه با هم هستیم و همه‌ی کشور، همه یک خانواده‌ایم. البته نشانه‌هایی هم که داریم خوشبختانه نشانه‌های مثبتی است. طبق گزارش نیروی انتظامی تقریباً در همه‌ی بزهکاری‌های اجتماعی کاهش داریم و سیر آن کاهش است. معنای آن از جهت دیگر رشد فرهنگی است.

24 آبان 85

بانوان از جهات گوناگون نسبت به ما مردها برتری دارند

رئیس‌جمهور در دیدار با منتخبین استان کردستان گفت: بانوان از جهات گوناگون - حالا خودشان البته نشنوند – نسبت به ما مردها برتری دارند. بانوان کانون محبت‌اند. ستون خیمه‌ی خانواده هستند. اتفاق زیاد می‌افتد که مردی از خانواده از دست می‌رود، اما خانواده حفظ می‌شود. اما خدای نکرده اگر زن از خانواده برود، خیلی سخت است که دیگر خانواده حفظ بشود. مدیریت خانواده جزء پیچیده‌ترین مدیریت‌هاست. آمادگی داریم که این را از نظر علمی و فنی اثبات کنیم؛ مدیریت با وجوه گوناگون و بسیار پیچیده. این کار را خانم‌ها انجام می‌دهند. حتی اقتصاد خانواده.

اگر مردها متولی خرج خانواده بشوند، حتماً کم می‌آورند. اما خانم‌ها با هر مقدار درآمد، خانه را اداره می‌کنند. این هنر مدیریت اقتصادی خانه است. خانم‌ها کانون محبت‌اند... چرا توانمندی‌های خانم‌ها از مردها بیشتر است؟‌ به نظر من علتش این است که خداوند خواسته مسئولیت سنگین‌تری را بر دوش خانم‌ها بگذارد. آن مسئولیت سنگین‌تر چیست؟ مهم‌ترین مسئولیت این دنیا پرورش فرزندان صالح است. نقش مادری یک نقش بی‌بدیل است.

1 اردیبهشت 86

تمدن ایران با ورود اسلام به اوج رسید

رئیس‌جمهور در جمع نخبگان استان فارس گفت: ملت ایران همیشه اخلاق‌گرا بوده و به ارزش‌های انسانی توجه داشته است و وقتی به ارزش‌های ایرانی نگاه می‌کنیم، می‌بینیم که ارزش‌هایی نظیر احترام به خانواده، حفظ حقوق و حرمت زن، حفظ پوشش و عفاف برای زنان و مردان وجود داشته است. از طرفی دیگر تمدن ایران زمین، با ورود اسلام به این سرزمین به اوج خود رسید.

15 شهریور 86

اگر خدا تربیت نسل را به دست آقایان سپرده بوده اصلاً نسل بشر ادامه پیدا نمی‌کرد

دکتر احمدی‌نژاد در نشست سالانه‌ی مدیران مدارس علمیه‌ی خواهران کشور با بیان این که «توانمندی‌هایی در خانم‌ها هست که قابل ارزش‌گذاری نیست.»، گفت: آن حوصله، تحمل، سعه‌ی صدر و مراقبت و مداومت و پایداری که در خانم‌ها هست، هیچ‌وقت در آقایان نیست. اگر خدا تربیت نسل را به دست آقایان سپرده بود، اصلا نسل بشر ادامه پیدا نمی‌کرد...

بی‌جهت نیست که تقریباً در همه‌ی ادوار، دشمنان بشریت که می‌خواستند بر جوامع سلطه پیدا کنند، کانون اصلی هجومشان را بر تخریب شخصیت بانوان و از کار انداختن قدرت بانوان و جلوگیری از جاری شدن توان و اندیشه‌ی بانوان در ساختن جامعه می‌گذاشتند.

19 مهر 86

زن مظهر جمال خداوند است

رئیس‌جمهور در مصاحبه با شبکه‌ی ایتارتاس و تلویزیون دولتی روسیه در پاسخ به سؤالی در مورد نقش زنان در زندگی مردم ایران گفت: زن یک موجود بسیار ارزشمند است، زن مظهر جمال خداوند است. در ایران به خاطر همان سابقه‌ی فرهنگی و دین اسلام زنان بسیار محترم‌اند...

در خانواده‌ی ایرانی نقش زن بسیار بالایی است. زن‌ها محور خانواده هستند، کانون اصلی خانواده هستند، مدیریت خانواده به عهده‌ی زنان است و زنان هستند که اعضای خانواده را به هم پیوند می‌دهند. بنابراین اصل مدیریت در پایین‌ترین کانون اجتماعی ما که خانواده است بر عهده‌ی خانم‌هاست و نقش خانم‌ها بسیار برجسته است.

حجاب در فرهنگ ملت ایران هست

دکتر احمدی‌نژاد در پاسخ به سؤال خبرنگار شبکه ایتارتاس روسیه در مورد قوانین حجاب در ایران گفت: اصولاً ملت ما و اقوام گوناگون ما همه با حجاب هستند. این حجاب در فرهنگ ملت ایران هست و اگر بعضی کنترل‌های محدودی هم انجام می‌شود، قانون است که طبق روال قانونی این قوانین وضع شده و اعمال می‌شود. منتها خیلی محدود و رقیق است. مثلاً خانم‌های ایرانی به طور طبیعی خودشان پوشیده هستند و فرهنگ پوشش را انتخاب کرده‌اند. یکی از علت‌های موفقیتشان در عرصه‌های اجتماعی هم همین است؛ یعنی به راحتی می‌توانند در تمام مجامع حاضر بشوند؛ بدون این که جسم آن‌ها مورد توجه باشد، اندیشه‌ی آن‌ها مورد توجه است.

دو معاون رئیس‌جمهور الان از خانم‌ها هستند و در معاونت‌های تخصصی رئیس‌جمهور دارند فعالیت می‌کنند، در وزارتخانه‌های گوناگون مشغول فعالیت هستند و کارشناسی‌ها و کارهای تخصصی بسیار بالایی برعهده دارند. پس هم در کانون خانواده نقش زن، نقش بسیار برجسته‌ای است و هم در عرصه‌ی اجتماعی خانم‌های ما نقش بسیار مهمی را دارند... من فکر می‌کنم بسیاری از ویژگی‌های خانم‌های ایرانی می‌تواند الگوی خوبی برای خانم‌های روس باشد، از جمله اهتمام به خانواده. زن‌های ایرانی پایبندی بسیار جدی به خانواده دارند؛ یعنی احترام به همسر، احترام به فرزندان.

خانواده‌ی ایرانی، خانواده‌ی بسیار گرمی است، خیلی به هم متصل هستند و وقتی دور هم جمع می‌شوند، بهترین لحظات را با هم می‌گذرانند، یعنی در خانواده‌ی ایرانی بهترین لحظات برای فرزندان و همسران این است که دور هم جمع می‌شوند؛ یعنی وقتی دور هم جمع می‌شوند، مثل جشن است.

21 آبان 86

دستاوردهای فرهنگی مطلوب نیست

رئیس‌جمهور در دیدار با دانشجویان دانشگاه علم و صنعت تهران در مورد فعالیت‌های فرهنگی دولت نهم گفت: دولت چند کار در این زمینه انجام داده و در یک جاهایی نقطه ضعف دارد. در فضای عمومی کشور اتفاق مبارک بازگشت روحیه امید، خودباوری و شجاعت رخ داده است. این حاصل چیست؟ البته پایه‌اش خود شما بوده‌اید اما کار فرهنگی است که بر اثر آن، این اتفاق روی می‌دهد. بعدازظهر امروز آئین‌نامه‌ی ارتقای سطح اساتید در دستور کار است. امید دارم که ارزیابی‌ها طوری شود که این مصوبات مهم به اجرا برسد.

مصوبات بسیار مهمی در شورای عالی انقلاب فرهنگی در جهت خودباوری، سالم‌سازی فضای کار، تقویت شجاعت و آرمان‌خواهی داشته‌ایم. منتهی قدری زمان می‌برد اما ضعف‌هایی هم بوده که در بخش‌های جزئی فرهنگی، مجموعه دستاوردها مطلوب دولت نیست. خیلی کارها باید بشود. سینما، تئاتر،‌ نویسندگی و هنرهای نمایشی و... کارهای زیادی در زمینه‌ی ترویج عملیاتی ارزش‌های انقلاب است. الان در دانشگاه‌ها فقط به بخش معارف منحصر شده که علی‌رغم زحمات طاقت‌فرسای دفتر نمایندگی، حریف نیازها نمی‌شود.

نیازها خیلی بالاتر است. مبدأ، موتور و سوخت تحول، همه و همه به فضای دانشجویی و دانشجویان انقلاب باز می‌گردد. کار فرهنگی‌ای که وسط میدان آن شما باشید ده‌ها برابر حالات دیگر اثر دارد. مدیران دانشگاه‌ها هم وظیفه دارند، حمایت کنند من نمی‌پذیریم بودجه‌ی فرهنگی چند برابر شود، اما برود جایی که فایده‌ای ندارد.

29 بهمن 86

عفاف و پاکدامنی، تضمین حفظ نظام خانواده و اجتماع است

رئیس‌جمهور در پیامی به همایش بین‌المللی زنان مسلمان اندیشمند گفت: تمام ادیان الهی بدون استثنا بر نقش تعیین‌کننده‌ی خانواده تأکید کرده و خانواده را یک بنای مقدس نامیده‌اند. پایبندی به ارزش‌های متعالی دینی و تبعیت از تعلیمات و احکام الهی رمز استحکام و ماندگاری خانواده است...

جای تأسف است که نظام و اندیشه‌ی لیبرالیستی، اخلاق و حقوق انسان‌ها را قربانی شخصی کرده است و لذت‌جویی‌های بی حد و حصر فردی، باعث شده است که بنای خانواده سست شود. در جوامع غربی و شبه‌غربی خانواده‌های تک نفره متشکل از انسان‌های سرخورده و تنها کم نیستند.

جاذبه‌های ویژه بین زن و مرد و توان نهفته در پس آن که عامل بقای نسل‌هاست و باید با حداکثر ممکن در خدمت تحکیم خانواده و تقویت روابط عمیق و عاطفی بین دو همسر باشد، در اصطکاکات غیرضرور و بی‌مورد و در تماس‌ها و مراودات خالی از عفاف به طور روزانه و به تدریج تخلیه می‌شود و زمانی که همسران در خانه به هم می‌رسند، جاذبه باقیمانده ناتوان از انجام وظیفه ذاتی در تقویت روابط زوجین است و بدین ترتیب بنیان‌ها، سست و ارکان خانواده متلاشی می‌گردد.

عفاف و پاکدامنی، تضمین حفظ نظام خانواده و اجتماع است. پوشش مناسب جلوه‌ای از عفاف است.

23 خرداد 87

خیال می‌کنند چون حزب‌الهی هستند، دیگر خدای تعالی اراده‌اش را به دم این‌ها بسته

دکتر احمدی‌نژاد در جمع علما و روحانیون استان چهارمحال و بختیاری با مطرح کردن این نکته که اسلام و حقیقت دین فقط در انحصار ملت ایران نیست، گفت: بعضی‌ها هم خیال می‌کنند در کشور ما، حالا چون در جمهوری اسلامی هستند، چون خیال می‌کنند حزب‌الهی هستند، دیگر خدای متعال اراده‌اش را به دم این‌ها بسته است. این‌طور نیست. همه‌ی انسان‌های عالم بنده‌ی خدا هستند. خدا این را توی دل‌ها می‌فرستد یک دفعه می‌بینید در یک جایی که ما فکر نمی‌کنیم [بروز می‌کند].

4 تیر 87

پایه‌ی اصلی خانواده زن است

دکتر احمدی‌نژاد در مراسم تجلیل از زنان نخبه و ایثارگر سراسر کشور گفت: اسلام برای تنظیم رابطه‌ی زن و مرد دستورهای فراوانی داده است. چرا این دستورها را داده؟‌ چرا حریم گذاشته؟ این حریم اولاً برای حفظ شخصیت و اصالت‌هاست. اما بگذارید من طرف دیگرش را هم بگویم. بالاخره پایه‌ی اصلی آن خانواده زن است و قوامش به رابطه‌ی زن و مرد است که مکمل هم‌اند و خدای متعال توانایی و قوت قوی بین زن و مرد گذاشته است که اگر آن نبود، نسل بشر ادامه پیدا نمی‌کرد و او مقوم محبت و دوام و استحکام خانواده است. اگر حریم‌ها رعایت نشود، این پتانسیل مستهلک می‌شود. بعد خانواده سرد شده و کانون عصبیت، دعوا و بی‌مهری می‌شود.

کار حضرت زهرا(سلام‌الله‌علیها) با کار همه‌ی انبیای الهی برابری می‌کند

رئیس‌جمهور در این مراسم با بیان معنای عمیق جمله‌ی امام(ره) که «از دامن زن، مرد به معراج می‌رود» گفت: کار حضرت زهرا (سلام‌الله‌علیها) با کار همه‌ی انبیای الهی برابری می‌کند. این غلو نیست و حقیقت است... خدا به پیامبر عزیز ما فرمود: «لولاک لما خلقت الافلاک». پیامبر اگر تو نبودی، من عالم را خلق نمی‌کردم. بعد فرمود: «لولا علی لما خلقتک». اگر علی نبود تو را خلق نمی‌کردم. بعد نتیجه‌گیری؛ می‌فرماید: «لولا فاطمه لما خلقتکما»؛ اگر فاطمه نبود شما دو تا را هم خلق نمی‌کردم...

خدا علاوه بر این که خودش را نشان می‌دهد، مقام فاطمه را می‌رساند، دارد جایگاه زن را به ما معرفی می‌کند. وجود زن را معرفی می‌کند. این غربی‌ها آمدند این وجود لطیف را به کارهای پست، پایین دست و خشن کشاندند که شما می‌دانید. آن جا کشاندند و خودشان را متلاشی کردند. حالا می‌خواهند به جوامع ما هجوم بیاورند و این محور را در جوامع ما هم بشکنند. خود شما باید حفظش کنید.

من از بعضی از این کارهای به اصطلاح هنری متأسفم

دکتر احمدی‌نژاد با بیان فعالیت‌های دولت در مورد حمایت از زن گفت: حفظ کرامت زن البته وظیفه‌ی ماست، اما در وهله‌ی اول به عهده‌ی خود بانوان است.

وی افزود:‌ من می‌خواهم به عنوان فرزند، برادر و خادم شما این خواسته‌ی کوچک را عرض کنم که مراقبت کنید نقش مادری را پایمال نکنند. من از بعضی از این کارهای به اصطلاح هنری متأسفم. نقش مادری و همسری و محوریت خانواده را له می‌کنند یا نمی‌فهمند یا مأموریت دارند. مگر آن‌هایی که له کردند به کجا رسیدند. چرا ما می‌خواهیم قدم در راهی بگذاریم که انتهایش جهنم سوزان حاکمیت شهوات، خودخواهی‌ها و پستی‌هاست. راه ما راه تعالی است. البته شما باید خیلی کار کنید.

11 شهریور 87

ماهواره مگر می‌تواند یک جوان ایرانی را در هم بشکند؟

دکتر احمدی‌نژاد در دیدار با نمایندگان مجلس دانش‌آموزی گفت: درباره‌ی حجاب و پوشش، مفصل صحبت کردند و نظرهای خوبی دادند. بالاخره پوشش لازمه‌ی زندگی اجتماعی است. فرهنگ و دین ما چون می‌خواهد ما اجتماعی زندگی کنیم، رشد کنیم و کمال پیدا بکنیم، دستورهای خاصی داده که یکی از آن‌ها پوشش است. پوشش هم درجه‌بندی مثل نمره‌ی کلاس دارد...

من می‌خواهم با افتخار اعلام بکنم که دختران و زنان ما با آگاهی و اختیار، خودشان پوشش اسلامی را انتخاب کرده‌اند. این بسیار مهم است. برخلاف تبلیغاتی است که دشمنان می‌کنند...

البته باید کارهای فرهنگی در کشور انجام بشود. ما اگر خودمان را پیدا بکنیم، این ماهواره و... مگر می‌تواند یک جوان ایرانی را در هم بشکند. گفتند جامعه مریض است. من تعبیر مریض را نمی‌پسندم. بالاخره یک ملت بزرگ است ممکن است، دشمن لجن‌پراکنی کند و در گوشه‌هایی هم‌آلودگی پیدا بشود، اما این رودخانه باید خودش در خودش همه‌ی اجزا را تطهیر بکند و جلو ببرد.

21 آذر 87

دستور رئیس‌جمهور برای تشکیل ستاد صیانت از حریم امنیت عمومی و حقوق شهروندان

رئیس‌جمهور در نامه‌ای به وزیر کشور دستور تشکیل ستادی در خصوص صیانت از حریم امنیت عمومی و حقوق شهروندان با هماهنگی و با حضور همه‌ی دستگاه‌های ذیربط را صادر کرد.

دکتر محمود احمدی‌نژاد در این نامه با تأکید بر حفظ حرمت و کرامت مردم و استفاده از شیوه‌های مناسب فرهنگی و تنظیم رابطه‌ی کریمانه و محبت‌آمیز بین مجریان و عموم مردم اظهار امیدواری کرد همه‌ی دستگاه‌ها و نهادها با هماهنگی کامل و صرفاً با تصویب این ستاد نسبت به انجام برنامه‌های لازم اقدام و گزارش‌های منظم به ستاد و رئیس‌جمهور ارائه شود.

رئیس‌جمهور همچنین در این نامه با بیان این که صیانت از حریم امنیت عمومی و حقوق شهروندان از مهم‌ترین مسئولیت‌های دولت است، تصریح کرده است: انجام این مهم جز با حضور مؤثر و مدیریت جامع وزارت کشور ممکن نیست. ضروری است با تشکیل یک ستاد هماهنگ با حضور همه‌ی دستگاه‌های ذیربط از جمله وزیر ارشاد، وزیر آموزش و پرورش، رئیس سازمان صدا و سیما، فرمانده‌ی نیروی مقاومت بسیج، فرمانده‌ی نیروی انتظامی، معاون رئیس‌جمهور در امور جوانان، مشاور فرهنگی رئیس‌جمهور، مشاور ارشد رئیس‌جمهور، معاون دانشجویی وزیر علوم، معاون دانشجویی وزیر بهداشت، معاون تربیتی وزیر آموزش و پرورش، معاون فرهنگی وزیر کشور، رئیس دانشگاه الزهرا(س)، رئیس دانشگاه صنعتی شریف، نماینده شورای فرهنگی و اجتماعی زنان و حداقل 5 نفر صاحب‌نظر دانشگاهی در امور اجتماعی و فرهنگی نسبت به برنامه‌ریزی، هماهنگی و مدیریت میدانی عمل نمایید.

23 آذر 87

کادوی احمدی‌نژاد به هلن و شهناز

دکتر محمود احمدی‌نژاد در مراسم رونمایی از خودروی «تیبا» از رئیس خودروسازی سایپا خواست اولین خودرو از این نوع را به خانم‌ها «هلن سپاهی» و «شهناز میرحیدری» ورزشکاران زن ایرانی که در مسابقات جهانی کاراته‌ی ژاپن به دلیل مقاومت در حفظ حجاب اسلامی از ادامه‌ی مسابقه محروم شدند، هدیه دهد.

24 بهمن 87

احدی حق ندارد بدون حکم قضایی در امور شخصی مردم دخالت کند

رئیس‌جمهور در نامه‌ای به وزیر کشور، دستورات و توصیه‌هایی ویژه در زمینه‌ی فعالیت شورای فرهنگی – اجتماعی مطرح کرد.

در بخشی از این نامه آمده است: حفظ و حراست از حقوق و کرامت شهروندان از وظایف اصلی حکومت است. در هر اقدام باید احترام و کرامت آحاد جامعه در حد کامل و اجرای دقیق قانون به صورت اکیدا مورد توجه قرار گرفته و رعایت گردد. احدی حق ندارد بدون حکم قضایی و یا شاکی حقوقی در امور شخصی مردم دخالت و یا از رابطه‌ی آنان با یکدیگر استفسار نماید که در غیر این‌صورت خود، امری خلاف و نوعی اشاعه‌ی فحشا خواهد بود.

رئیس‌جمهور در این نامه ضمن صدور دستورات و توصیه‌های ویژه و مهم در زمینه‌ی فعالیت شورای فرهنگی – اجتماعی متشکل از نخبگان و صاحب‌نظران جهت برنامه‌ریزی و هماهنگی فعالیت‌های عمومی و حفظ حریم اجتماعی و با تأکید بر این که ایران عزیز هم‌چنان الگوی زیباترین زندگی، همراه با نشاط و بالندگی و ایمان در تمام عرصه‌ها است، تصریح کرد: امیدوارم با همکاری کامل همه‌ی دستگاه‌های فرهنگی و ارشادی و انتظامی و با همراهی سازنده‌ی جوانان خوب و صمیمی این سرزمین و با استفاده از نظرات و ارشادات دانشمندان متخلق حوزه و دانشگاه و سازماندهی مناسب، این امر مهم را برنامه‌ریزی و اجرا کنید و از اقدامات سلیقه‌ای؛ مقطعی، غیرمنطبق بر اخلاق کریمه‌ی اسلامی و بعضاً خشن و تخریب‌کننده‌ی شخصیت شهروندان به طور أکید جلوگیری نمایید.

29 بهمن 87

طرح امنیت اجتماعی،‌انتظامی نیست

دکتر احمدی‌نژاد سه‌شنبه شب در گفت‌و‌گوی زند‌ه‌ی تلویزیونی در پاسخ به پرسشی درباره‌ی نامه‌های اخیرش به وزیر کشور در ارتباط با صیانت از امنیت عمومی و حقوق شهروندی و این که چرا این نامه را در حال حاضر نوشته است، گفت: «ما از همان ابتدا نیز تاکید داشتیم باید در این ارتباط کار فرهنگی شود، ولی کار تبدیل شد به یک کار انتظامی، در صورتی که اساس کار، فرهنگی بود و من از وزیر کشور اسبق نیز خواسته بودم باید کار فرهنگی در این زمینه شود، وزیر کشور بعد هم که آمد – البته عمر وزارتش کفاف نداد – این مسأله را خواستم و از آقای محصولی نیز که در جریان این کار بود این مسأله را خواستم.»

احمدی‌نژاد گفت: «البته ما هر موقع که کاری را انجام می‌دهیم یک عده‌ این کار را به قبل و بعد آن نسبت می‌دهند، ولی همان‌طور که گفتم دیدگاه ما از همان ابتدا کار فرهنگی بود؛ البته من از زحمات نیروی انتظامی تشکر می‌کنم، ولی تأکید داشتم که باید در این ارتباط کار فرهنگی صورت بگیرد، وقت گذاشته شود و از مردم در این ارتباط کمک خواسته شود، بارها در جلسات تخصصی به مدیران مربوطه در این زمینه تذکر داده بودم، بالاخره نتوانستند، یا حرف من را نپسندیدند یا نخواستند این کار را انجام دهند، یک مقدار تأخیر شد و به خصوص این اواخر نیز شنیدم اتفاقات خوبی نمی‌افتد و باید چاره و اصلاح کنیم.»

احمدی‌نژاد با تأکید بر این که باید با افرادی که به طور سازماندهی شده درصدد تخریب محیط اجتماعی هستند طبق قانون برخورد شود، افزود: «بیشتر مردم ایران به ویژه جوانان از بهترین و پاکترین مردم جهان هستند و بر اعتقادات اسلامی و فرهنگی خود ایستاده‌اند و حتی برای آن فداکاری و هزینه میکنند.»

احمدی‌نژاد با تشکر از زحمات نیروی انتظامی برای اجرای طرح امنیت اجتماعی گفت: «این طرح انتظامی نیست بلکه فرهنگی است و عناصر فرهنگی باید با کمک گرفتن از مردم آن را اجرا کنند.»

رئیس‌جمهور گفت: «در 20 جلسه‌ی تخصصی به مدیران مربوط برای اجرای این طرح تذکر دادم اما متأسفانه در اجرا تأخیر انجام شد و در روزهای گذشته نیز خبرهای ناخوشایندی شنیدم که باید در این زمینه چاره‌اندیشی شود.»

16 تیر 88

اجازه‌ی ادامه‌ی این برخوردها را نخواهم داد

رئیس‌جمهور در گفت‌و‌گوی زنده‌ی تلویزیونی گفت: کارهایی هم در حوزه‌ی فرهنگ انجام شد که مورد تأیید من نبود که قبلاً در این زمینه به وزارت کشور، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و نیروی انتظامی تذکر داده‌ام. با برخورد پلیسی با متن مردم مخالفم به ویژه با پلیسی کردن حوزه‌ی فرهنگ و فضای فرهنگی و اجتماعی مخالفم.

حل مسائل فرهنگی و اجتماعی فقط از طریق فرهنگی میسر است و البته من اجازه‌ی ادامه‌ی این برخوردها را نخواهم داد و اگر مشکلی پیش آمد با مردم در میان خواهم گذاشت. البته باید این نکته را یادآوری کنم که انتخابات تمام شده است و بحث‌های من انتخاباتی و تبلیغاتی نیست. من اعتقادات و باورهای خودم را با مردم مطرح می‌کنم.

آزادی‌های اجتماعی یک اصل است، الان در کشور ما آزادی هست و باید در چارچوب قانون در همه‌ی بخش‌ها آزادی را توسعه دهیم، چرا که جامعه، بدون آزادی خواهد مرد و کمال فردی و اجتماعی بدون آزادی، غیرممکن است.

من با تحجر مخالفم البته با دنیاطلبی و لاابالی‌گری افراطی و سیاسی کاری میز مخالفم چون این‌ها را مانع تحقق آرمان‌ها و کمال ملت ایران می‌دانم. این‌ها مخالف آرمان‌های ایران و انقلاب اسلامی است، راه ما صراط مستقیم است و افراط و تفریط در آن جایگاهی ندارد. همه‌ی مردم در برابر قانون مساوی هستد و فرد فرد ما حقوق و تکالیفی داریم، رئیس‌جمهور هم یک نفر از مردم و مثل سایر مردم است. شما دیدید که رهبری عزیز نیز تصریح کردند که ایشان هم مثل مردم عادی یک رأی دارند، بنابراین همه بدون استثناء ‌باید ملتزم به قانون باشیم. هیچ فردی حق ندارد سلایق خود را به مردم تحمیل کند.

باید به سلایق مردم احترام بگذاریم و باید به جوانان اعتماد بیشتری داشته باشیم. جوانان امروز ما از جوانان دوره‌های گذشته آگاه‌تر و متدین‌تر هستند و آن‌ها که خلاف این فکر می‌کنند به مسائل نگاه عمیقی ندارند و باید ذهنیت خود را اصلاح کنند.

21 تیر 88

چنین جنایتی قطعاً هماهنگ شده است

دکتر احمدی‌نژاد در جلسه‌ی هیأت دولت با اشاره به ماجرای تأسف‌بار هفته‌ی گذشته‌ی دادگاه آلمان و شهادت خانم مروه الشربینی تصریح کرد: این ماجرای تأسف‌بار سندی بر فساد دستگاه قضایی این کشور و رسوایی سازمان ملل متحد است.

آقای احمدی‌نژاد با اشاره به حمله‌ی مسلحانه به همسر مروه‌‌الشربینی که در حال دفاع از همسر خود بود افزود: در حالی که دفاع از حریم شخصی و همسر در همه‌ی قواعد بین‌المللی حقی قطعی به شمار می‌رود آن‌ها با همسر این فرد چنین برخورد می‌کنند و با وقاحت می‌گویند چرا می‌خواهی از همسر خود دفاع کنی؟!

رئیس‌جمهور به ادعای کشورهای غربی در خصوص قدرت دستگاه‌های امنیتی‌شان اشاره و تأکید کرد: برخلاف این ادعا می‌بینیم فرد به داخل صحن دادگاه می‌آید و نه با یک ضربه چاقو بلکه با 18 ضربه این زن بی‌گناه را آن هم جلوی چشم قاضی و هیأت منصفه و پلیس قطعه قطعه می‌کند؛ آیا این معنایی جز هماهنگ بودن چنین برنامه‌ای دارد؟‌

احمدی‌نژاد با بیان این که چنین جنایتی حتماً و قطعاً هماهنگ شده است، گفت: در قبال این قضیه عکس‌العملی از دولت آلمان ندیدید، از آقای اوباما هم چیزی مشاهده نکردیم، از معاونش و سران اروپا و آقای دبیر کل سازمان ملل متحد نیز چیزی ندیدیم؛ اما آن‌ها بدانند که این ماجرا به حسابشان نوشته شده است و ملت‌ها رهایشان نمی‌کنند...

در ادامه رئیس‌جمهور با اشاره به رفتار دولت فرانسه در برخورد با زنان محجبه نیز گفت: در فرانسه گشت گذاشته‌اند تا روسری را از سر زن‌ها بکشند همان کاری که ولیده‌ی بی‌غیرت آن‌ها 75 سال پیش در تهران خواست انجام دهد اما شکست خورد.

25 تیر 88

نامه‌ی رئیس‌جمهور به بان‌کی‌مون

رئیس‌جمهور در نامه‌ای به بان‌کی‌مون با اظهار تعجب از عدم موضع‌گیری وی در خصوص قتل بی‌رحمانه‌ی سرکار خانم مروه‌الشربینی تصریح کرد: آیا وقت آن نیست که با محکوم کردن قاطع جنایت اخیر خواستار رسیدگی و مجازات عاملان این رسوایی بزرگ شوید و موضوع را در مراجع ذیربط پیگیری نمایید و امیدوارم به وظیفه‌ی قانونی، انسانی و تاریخی خود عمل نمایید و از حیثیت سازمان ملل دفاع کنید.

در این نامه دکتر احمدی‌نژاد با طرح چند سؤال در مورد این جنایت از دبیر کل سازمان ملل خواست تا به وظایف قانونی و انسانی خود در این زمینه عمل کند.

29 مرداد 88

هر جا خانم‌ها حضور داشتند اتفاقاً فضا اخلاقی شده است

دکتر محمود احمدی‌نژاد در گفت‌و‌گوی زنده‌ی تلویزیونی با شبکه اول سیما به تشریح روند انتخاب و معرفی اعضای کابینه دهم پرداخت. ایشان در مورد انتخاب وزیر زن گفت: چه کسی گفته مردها بهتر از زن‌ها مجموعه‌ها را اداره می‌کنند؟‌ برخی کارها مانند جهاد یا رانندگی کامیون در بیابان، کارهای سختی است که آقایان باید در صف اول باشند.

مدیریت زن‌ها در جامعه یا ناخواسته کنار گذاشته شده است و یا بعضی مواقع هم خود زن‌ها خودشان را کنار کشیده‌اند. اسلام حجاب را گذاشته تا زن‌ها بتوانند در صفوف اول جامعه حضور داشته باشند، همان‌طور که در زمان انقلاب زن‌ها هیبت طاغوت را شکستند و همچنین در دفاع مقدس. ما زن و مرد را نقطه‌ی مقابل هم نمی‌دانیم بلکه مکمل هم می‌دانیم و در مسئولیت‌های اجتماعی هم ما شایسته‌سالاری را اصل می‌دانیم.

بعضی‌ها به من گفتند تو که می‌خواستی خانم‌ها را بیاوری به عنوان مثال برای وزارتخانه‌هایی مانند وزارت تعاون از آن‌ها استفاده می‌کردی که من در پاسخ گفتم: اولاً شما وزارت تعاون را نمی‌شناسید زیرا براساس سند چشم‌انداز نظام قرار است 25 درصد اقتصاد ملی بر دوش این وزارتخانه باشد، ثانیاً این که چرا خانم‌ها را کوچک می‌بینید؟

اگر مامویت‌های سنگین انسانی هم بخواهیم باید خانم‌ها را برگزید، این عده از دوستان گفتند چرا در این زمان به خانم‌ها مسئولیت وزارت‌ داده‌ای که من در پاسخ گفتم پس چه موقع باید مدیریت وزارتخانه‌ها را به زن‌ها داد؟ برخی فکر می‌کنند وقتی خانم‌ها در مجموعه‌ای حضور داشته باشند، در آن‌جا فضای منفی به وجود می‌آید در حالی که تجربه نشان داده هر جا خانم‌ها حضور داشتند اتفاقاً فضا اخلاقی شده است.

جنس زن تربیتی است

برای وزارت آموزش و پرورش خانم دکتر سوسن کشاورز انتخاب شده است، مأموریت اصلی آموزش و پرورش تربیت نیروی کارآمد، مؤمن و عالم برای کشور است. تربیت انسان باید براساس ویژگی‌های فرهنگی کشور و آرمان‌های جمهوری اسلامی ایران انجام شود و در این زمینه نگاه غالب باید نگاه اخلاقی باشد چرا که ما نیازمند علم اخلاقی و انسانی هستیم.

در طول تاریخ آموزش و پرورش مدیران، در پی تغییر ساختار فیزیکی در این وزارتخانه بوده‌اند. بخشی از این تغییرات تحمیلی بوده اما بخشی از آن نیز ناشی از ویژگی‌های افرادی بوده است که در آموزش و پرورش بودند. معلمان معتقدند برنامه‌ی آموزش را باید به گونه‌ای تنظیم کرد که نقش فرهنگی و انسانی غلبه داشته باشد و به همین دلیل شخصی باید عهده‌دار مسئولیت در این وزارتخانه شود که وجه غالب او تربیت و فرهنگ باشد.

تخصص آقای علی احمدی مدیریت و سازماندهی است. بیش از 600 نفر برای وزارت آموزش و پرورش معرفی شدند اما به نظر من خانم‌ها برای وزارت آموزش و پرورش با نگاه تربیتی مناسب‌ترند چرا که جنس زن تربیتی است.

اگر بانوان سالم باشند جامعه نیز سالم خواهد بود

بررسی‌ها نشان می‌دهد بانوان در زمینه‌ی بهداشت و سلامت، آسیب‌پذیرترند و به خاطر حُجب و حیا بسیاری از مشکلات و بیماری‌های خود را بیان نمی‌کنند. یک متخصص زنان به عنوان وزیر بهداشت در نظر گرفته شده است تا کار رسیدگی به بانوان با جدیت بیشتری انجام شود. بانوان سازندگان آینده‌ی جامعه هستند و اگر سالم باشند جامعه نیز سالم خواهد بود. ما به این نتیجه رسیدیم اگر یک متخصص بیماری‌های زنان یک یا چند دوره در صدر وزارت بهداشت قرار گیرد به طور طبیعی بر مشکلات بهداشتی و درمانی بانوان در جامعه غلبه خواهیم یافت.

8 شهریور 88

همه باید احساس کنند که از حقوق مساوی برخوردارند

دکتر احمدی‌نژاد در جلسه‌ی رأی اعتماد به وزرای پیشنهادی کابینه‌ی دهم، پس از پرداختن به سیاست فرهنگی دولت و تشریح آن در باب مسائل اجتماعی گفت: «در فصل اجتماعی، خانواده مهمترین رکن اجتماع گفت: «در فصل اجتماعی، خانواده مهمترین رکن اجتماع است و حفظ اصالت آن در دستور کار دولت است. بالندگی و تربیت انسان‌ها در خانواده‌های پرنشاط امکان‌پذیر است و آرامش و امنیت آحاد مردم در گرو خانواده است.

دولت در جهت استحکام و رشد آن برنامه‌ی خود را تنظیم کرده و ترویج نشاط، شادابی، محبت و برادری و شجاعت در دستور کار دولت قرار دارد. تقویت احساس غرور و افتخار ملی براساس فرهنگ ایرانی و اسلامی طبق برنامه‌های دولت است، همه باید احساس کنند از حقوق مساوی برخوردار و شهروند درجه‌ی یک هستند، همه در برابر قانون مساوی‌اند و کرامت همه باید حفظ شود به نحوی که هیچ‌کس احساس تبعیض نکند.»

کسی حق ندارد با عناوین مجعول آزادی‌های اساسی افراد را محدود کند

باید از حداکثر آزادی‌های مردم صیانت شود. کسی حق ندارد با عناوین مجعول آزادی‌های اساسی افراد را محدود کند، دولت از آن مردم است و نباید با مردم فاصله‌ای داشته باشد، همه باید کمک کنیم مقررات و سازوکارهای تحمیلی و بی‌حاصل از دست و پای مردم باز شود، به ویژه از دست و پای جوانان آینده‌ساز تا بتوانند فرصت رشد و پرواز پیدا کنند. هم‌چنین دولت از فعالیت‌های سیاسی و رسانه‌های قانون‌مند حمایت خواهد کرد.

حضور بانوان در کابینه، الگویی برای دختران و زنان

حضور بانوان نیز ویژگی منحصر به فرد این کابینه است. برای اولین بار پس از انقلاب، سه نفر از بانوان متعهد و دلسوز کشور برای وزارت به مجلس محترم معرفی شده‌اند. این یک اتفاق بزرگ است که در ساختن یک جامعه‌ی الگو باید به همه‌ی مطالبات، به حق و درست توجه کنیم. حضور بانوان در کابینه، موجب اعتماد به نفس زنان کشور و ایجاد انگیزه و نشاط در دختران جوان ما برای رشد می‌شود و می‌تواند الگویی برای دختران و زنان عزیز کشور ما باشد. دولت در این مهم، وظیفه‌ی خود را انجام داده و امیدوارم مجلس محترم نیز کار دولت را تکمیل کند و زنان در کابینه حضور یابند.

زن مربی جامعه است و نقش اصلی را در تربیت بر عهده دارد

آموزش و پرورش از مهم‌ترین وزارت‌خانه‌های کشور است. سرنوشت فرهنگ، علم، سیاست و کارآمدی کشور در گرو کارکرد درست این وزارت‌خانه است. در 30 سال گذشته جز یک مقطع کوتاه، همواره دولت و مجلس بیش از آن که به محتوای آموزش و پرورش و رسالت خطیر آن توجه کنند، به سخت‌افزارها، ساختار و نیازهای فیزیکی، رفاهی و مالی آن توجه کرده‌اند؛ البته جز مقطع کوتاه اول انقلاب، یعنی دوران شهیدان رجایی و باهنر که نگاه تربیتی و فرهنگی در آموزش و پرورش بر نگاه سخت‌افزاری غلبه کرد.

امروز که آموزش و پرورش برجسته‌ترین نظام آموزشی کشور است، مرهون نگاه‌های شهیدان رجایی و باهنر است. در نگاه انقلاب وظیفه‌ی اصلی آموزش و پرورش تربیت انسان است و برای این منظور خانم کشاورز برای وزارت آموزش و پرورش انتخاب شده‌اند. ایشان به برنامه‌های تربیتی از پیش‌دبستانی تا پایان دبیرستان احاطه دارند. زن مربی جامعه است و نقش اصلی را در تربیت برعهده دارد. ان‌شاءالله نگاه تربیتی و فرهنگی در آموزش و پرورش جاری شود.

چرا برخی گمان می‌کنند که فرهنگ منحصر به نحوه‌ی پوشش چند دختر خانم در خیابان است؟!

رئیس‌جمهور عصر امروز پس از استماع سخنان نمایندگان مخالف و موافق برنامه‌های دولت و وزرای پیشنهادی کابینه‌ی دهم، در پاسخ به منتقدان برنامه‌های دولت و اتهام لیبرال بودن گفت: برخی می‌گویند رئیس‌جمهور دارای اندیشه و فرهنگ لیبرال است، البته بنای من نبود به کسانی که مستقیماً به خود من نقدهایی را وارد کردند جوابی بدهم اما باید گفت این چه ربطی به دولت دهم و چه ربطی به برنامه‌ها دارد؟ همان‌هایی که می‌گویند برنامه‌های فرهنگی دولت نهم لیبرالیستی است، همان موقع به تغییر وزیر ارشاد اعتراض می‌کنند که البته این‌ها در تعارض با هم است.

 آیا ترویج فرهنگ انقلاب و احیای گفتمان امام و انقلاب، ظلم‌ستیزی، سر دادن شعار عدالت، ایستادن در برابر قدرت فاسد جهان، روح شجاعت و ظلم‌ستیزی کار فرهنگی نیست؟‌ آیا این یک فرهنگ لیبرالیستی است؟ مگر یادمان رفته در گذشته چگونه بود. مگر غیر از این است که دولت نهم با آمدن خود آرمان‌های امام را در دست گرفت و گفتمان انقلاب را سردست گرفت. اما چرا برخی گمان می‌کنند که فرهنگ منحصر به نحوه‌ی پوشش چند دختر خانم در خیابان است و این به نظر من بالاترین ظلم به فرهنگ است.

چرا برخی فکر می‌کنند که کار فرهنگی فقط و فقط از طریق اعمال نیروی قاهره، امکان‌پذیر است و البته از نظر من این ظلم بزرگی به فرهنگ و ملت بزرگ ایران است. ملت ایران صاحب فرهنگ عظیم اسلامی است. ملت ایران این راه را آگاهانه و آزادانه انتخاب کرده و پای آن فرزندان خود را داده است و امروز نیز خواهد داد.

باید این سؤال را پرسید که آیا مطبوعات و رسانه‌ها، حوزه‌های علمیه، هنرمندان و صاحب‌نظران، وزارت ارشاد، آموزش و پرورش، دانشگاه‌ها هیچ کدام کار فرهنگی نیست؟ آیا کار فرهنگی فقط قوه‌ی قهریه در برخورد با پوشش در خیابان‌هاست. به نظرم این اندیشه از بنیان دچار اشتباه است. البته معتقدیم که باید با گروه‌های سازماندهی شده‌ی توسعه‌ی فساد و فحشا در جامعه، برخورد قاطع صورت گیرد.

همه‌ی ملت ایران سفید هستند

برخی تلویحاً و یا تصریحاً، مردم را به رنگ‌های مختلف تقسیم کرده‌اند. برخی مردم را به رنگ‌های سیاه، سفید و خاکستری تقسیم کرده‌اند و باید به شما بگویم و مطمئناً نظر شما نمایندگان همین است که این تقسیم‌بندی‌ها را قبول نداریم و ملت ایران همه سفید هستند و البته ممکن است در برخی سیاسیون افرادی خود را به رنگ‌های مختلف درمی‌آورند اما مردم ما همه سفید هستند و 40 میلیون از همین مردم حضور پیدا کردند و بزرگ‌ترین حماسه‌ی سیاسی دنیا را خلق کردند و کمر استکبار جهانی را شکستند و همه‌ی تئوری و مبانی دموکراسی لیبرالی را درهم شکستند. هر کسی که پای اصول انقلاب و ارزش‌ها است ما او را دوست داریم و این‌گونه تقسیم‌بندی‌ها را قبول نداریم.

این مسائل را به جان خریدم

شما می‌دانید رئیس‌جمهوری که چنین تصمیمی را می‌گیرد در واقع کار خود را سخت می‌کند و خودش را در معرض فشار قبل از انتخاب اعضای کابینه قرار می‌دهد و پس از انتخاب نیز رئیس‌جمهور باید به آن‌ها کمک دهد، لذا وظیفه‌ی رئیس‌جمهور سنگین‌تر می‌شود و می‌داند که به بهانه‌ی همین که برای اولین بار زنان را در کابینه آورده بیشتر زیر ذره‌بین است و ممکن است بعداً شماتت شود، لذا باید بیشتر کار کند و بنده این مسائل را به جان خریدم و این که برخی بیایند و مطالبی را بگویند که از اساس نادرست و تهمت‌هایی را به من بزنند، درست نیست چرا که امروز، یک ضرورت است و ما اگر این ضرورت را با نگاه اسلامی و انقلابی پاسخ ندهیم بعداً باید هزینه‌های سنگین‌تری را بپردازیم.

هم خانم کشاورز و هم خانم آجرلو و هم خانم دستجردی فداکاری کردند و این مسئولیت را پذیرفتند و زیربار سنگین مسئولیت وزارت رفتند. برخی گفتند که این ولایت است که البته من قصدم دخالت در کار علما نیست در حالی که ولایت، دست مقام معظم رهبری است و اگر یک پله پایین‌تر یعنی قضاوت حساب کنیم، قضاوت در دست قوه‌ی قضائیه است و در پله‌ی بعدی قانون‌گذاری است که باز هم آن برعهده‌ی مجلس و شورای نگهبان است و پله‌ی آخر آن خدمت‌گذاری و دوندگی باقی می‌ماند که مخصوص وزرا است و اگر ما این منطق را بپذیریم، دیگر خانم‌ها حتی رئیس یک کارخانه هم نمی‌توانند بشوند.

14 شهریور 88

باید ویژگی‌های فرهنگ ایران را به نسل‌های مختلف نشان دهید

دکتر محمود احمدی‌نژاد در مراسم تودیع و معارفه‌ی وزرای قدیم و جدید وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به مأموریت اصلی انقلاب اسلامی اظهار داشت: مأموریت اصلی انقلاب اسلامی و جمهوری اسلامی ایران، بسترسازی برای تعالی انسان‌ها است و وظیفه‌ی اصلی انقلاب، کار فرهنگی است و در بین همه‌ی وزارت‌خانه‌ها چنین وظیفه‌ای به عهده‌ی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است.

وی با اشاره به ویژگی‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: این وزارتخانه با اندیشه، روح و روان انسان‌ها در ارتباط است و این کار سخت و پیچیده‌ای است. چرا که تعریف مرزها بسیار ظریف و مشکل است و اگر بگوییم که همه باید دست به دست هم بدهیم تا این وزارت‌خانه مأموریت خود را به درستی انجام دهد، سخن بیراهی نگفته‌ایم چرا که ممکن است مردم با محدودیت‌های مالی و اقتصادی بتوانند زندگی کنند اما انسان نمی‌تواند بدون فرهنگ و اندیشه زندگی کند.

وی با اشاره به روش‌های صیانت از فرهنگ اظهار داشت: صیانت از فرهنگ و ترویج آن، نیازمند روش‌های فرهنگی است و کار فرهنگی بهترین هدیه به جامعه است کما این که در طول تاریخ عناصر فرهنگی در زیباترین قالب، یعنی هنر ماندگار به دست ما رسیده است. صیانت از فرهنگ جز با استفاده از فرهنگ و قالب‌های زیبا غیر ممکن است.

رئیس‌جمهور با اشاره به شناسایی فرهنگ و هنر ایرانی و روش‌های شناسایی آن گفت: شناساندن فرهنگ و ذخایر فرهنگی یک مأموریت و کار بزرگی است و شما باید آین‌های در دست بگیرد و ویژگی‌های این سرزمین را به نسل‌های مختلف نشان دهید و این بزرگ‌ترین کار فرهنگی است.

ایستادگی در برابر فرهنگ مهاجم با قوای نظامی امکان‌پذیر نیست

دکتر احمدی‌نژاد با اشاره به راه‌کارهای مقابله با فرهنگ مهاجم اظهار داشت: ایستادگی در برابر فرهنگ مهاجم و تخریب‌گر با قوای نظامی امکان‌پذیر نیست و باید داشته‌های تاریخی یک ملت جاری شود تا بتوانیم در مقابل فرهنگ مهاجم و تخریب‌گر بایستیم و صیانت از نشانه‌های فرهنگ ملی، وظایف وزارت فرهنگ و ارشاد است. صیانت از زبان و گویش‌ها که جزء سرمایه‌های کشورمان محسوب می‌شوند باید مورد حمایت قرار گیرد و نباید حمایت از زبان، لباس و فرهنگ ملی دست کم گرفته شود چرا که جلوه‌ای از فرهنگ و استقلال فرهنگی هستند که صیانت از آن جزء مأموریت‌های وزارت ارشاد است.

وی گفت: هیچ عرصه‌ی فرهنگی در دنیا نباید از حضور هنرمندان، اهالی فرهنگ ایران خالی باشد و این امر شدنی است چرا که ما دارای پیشینه فرهنگی قابل عرضه به جهان هستیم که البته کار ما باید براساس قانون و اصول مورد نظر ملت ایران باشد و در عرصه‌ی فرهنگ باید از کارهای سلیقه‌ای پرهیز کنیم.

وی افزود: تمامی فعالان عرصه‌ی فرهنگ باید با تلاش روز افزون و سرعت بالا در عرصه‌ی تعالی فرهنگ فعالیت کنند تا تمام عرصه‌های هنری برای هنرمندان باز شود.

16 شهریور 88

زنان شایسته‌ی فراوانی داریم که فرصت حضور در عرصه‌ی مدیریت کلان را پیدا نکرده‌اند

دکتر احمدی‌نژاد در نخستین کنفرانس خبری با اصحاب رسانه در دولت دهم در پاسخ به سؤالی در مورد «وزیر زن» گفت: فکر می‌کنم حضور خانم‌ها ابزار کار سیاسی نیست و استفاده‌ی ابزاری از حضور خانم‌ها را مطلقاً قبول ندارم. دیگرانی بودند که در گذشته بارها اعلام کردند و در این جهت قدمی برنداشتند. بنده به این امر اعتقاد داشتم و آن را پیگیری کردم. اولاً که عدد، سه نیست و بیش از سه است چون من معاون زن هم به زودی معرفی خواهم کرد که معاون رئیس‌جمهور خواهد بود.

معرفی این سه وزیر هم با مطالعه‌ی نیاز کشور و توانمندی‌های خانم‌‌هایی بود که می‌توانستند این مسئولیت‌ها را انجام دهند. شان انسان و کرامت انسانیت در زن و مرد هیچ تفاوتی ندارد و مسئولیت‌های آرمانی و اجتماعی هر دو یکی است. امام فرمودند که همواره زنان به خاطر این که دلشان کانون محبت و مهر است رحمت الهی و اندیشه‌های والای انسانی را جلوتر و بیشتر از مردان دریافت و منعکس می‌کنند.

هر کسی از این ایده حمایت کند از وی تشکر می‌کنیم. فکر می‌کردم این کار باید انجام شود چون زنان شایسته‌ی فراوانی داریم که فرصت حضور در عرصه‌ی مدیریت کلان را پیدا نکرده‌اند. به نظرم رسید آن کسی که می‌تواند این راه را باز کند احمدی‌نژاد است. خودم را برای همه‌ی فشارها، تبلیغات، تهدیدات و جوسازی‌ها آماده کرده بودم...

خوشبختانه دیدم قاطبه‌ی نمایندگان از این ایده و اندیشه، استقبال و حمایت قاطع نموده و راه را برای استفاده از همه‌ی توانمندی‌های کشور باز کردند.

1 دی 88

بورس تحصیلی «شهید مروه الشربینی»

رئیس‌جمهور از پیشنهاد کارگروه فرهنگ و هنر استان فارس برای ارائه‌ی بورسیه‌ی تحصیلی «شهید مروه الشربینی» استقبال و تصریح کرد: ایجاد بورسیه‌ی تحصیلی شهیده مروه الشربینی اقدامی ارزشمند در برابر تهاجم مخرب فرهنگی غرب است.

دکتر محمود احمدی‌نژاد سه‌شنبه شب در جلسه‌ی کارگروه فرهنگ و هنر استان فارس اظهار داشت: دانشگاه شیراز در کنار سایر دانشگاه‌های کشور می‌تواند شماری از دانشجویان محجبه را که از تحصیل آن‌ها جلوگیری می‌شود؛ بورسیه کند.

26 دی 88

ثبت ملی چادر و حجاب اقوام ایرانی

دکتر محمود احمدی‌نژاد در مراسم ثبت ملی چادر و حجاب اقوام ایرانی در فهرست میراث معنوی کشور با بیان این که تمایل به داشتن پوشش و حجاب مانند تمایل به کمال‌جویی، پیشرفت، علم، قدرت و عزت در فطرت انسان قرار داده شده است، حجاب و متانت را یک ضرورت و نیاز اجتماعی و یکی از راه‌های رسیدن به کمال بشری دانست.

ایشان با بیان این که ملت ایران از ابتدا موحد و دارای پوشش بوده است، اظهار داشت: همه‌ی مورخان عالم ملت ایران را ملتی برجسته و تمدن‌ساز می‌دانند و وجه شاخص این ملت، فرهنگی است.

تأکید بر ضرورت تشکیل ستاد احیای پوشش ایرانی

رئیس‌جمهور با اشاره به این که لباس یک عنصر و کالای فرهنگی است، با تأکید بر ضرورت تشکیل ستاد احیای پوشش ایرانی، خواستار ایجاد و تقویت رشته‌های طراحی لباس در دانشگاه‌ها تا مدارج بالا شد و از همه‌ی طراحان و هنرمندان خواست برای معرفی الگوی پوشش اسلامی به جهان تلاش کنند.

دکتر احمدی‌نژاد با اشاره به ضرورت روابط سالم زن و مرد در جامعه، آن را مقوم جامعه و هم موجب بقای نسل دانست و افزود: اگر این روابط در چارچوب درست و اصولی قرار بگیرد، جامعه در جهت کمال انسان و دست‌یابی به زندگی سعادتمند حرکت خواهد کرد.

رئیس‌جمهور با بیان این که زن جلوه‌ی جمال خداوند و کانون عشق و محبت است، به اهمیت نقش زن در استحکام خانواده اشاره کرد و اظهار داشت: خداوند متعال عالم را برای انسان و انسان را برای خود خلق کرد تا تجلی اسماء و صفات الهی باشد.

10 خرداد 89

رونمایی از تمبر حضرت زهرا (سلام الله علیها)

در همایش تجلیل از بانوان سرافراز ایرانی

رئیس‌جمهور در همایش تجلیل از بانوان سرافراز ایرانی با اشاره به نقش والای حضرت زهرا (سلام‌ا... علیها)، خاطرنشان کرد: حضرت زهرا (سلام‌الله‌علیها) برای تمام انسان‌ها الگو هستند و تمام زیبایی‌ها، محبت، عشق، امید و ارزش‌های الهی به واسطه‌ی وجود حضرت زهرا (سلام‌الله‌علیها) در عالم جاری است.

وی با بیان این که زنان در جامعه از نقش محوری برخوردار هستند گفت: جامعه و تمدنی که نقش زنان در آن خدشه‌دار شده باشد دچار انحراف و نهایتاً سقوط خواهد شد.

دکتر احمدی‌نژاد گفت: زن مظهر محبت، لطف و عشق الهی است. مهم‌ترین مأموریت زن، تربیت، انسان‌سازی و دمیدن و جاری کردن عشق، محبت و انسانیت به جامعه است و برخورداری جامعه از انسانیت به خاطر فداکاری‌ها و مجاهدت‌های زنان است.

پیش از حضور رئیس‌جمهور در این مراسم، با حضور همسر رئیس‌جمهور از تمبر حضرت زهرا (سلام‌الله‌علیها) رونمایی شد. قرار است این تمبر به 182 کشور جهان به عنوان پیک زنان مسلمان ایرانی فرستاده شود.

23 خرداد 89

جمهوری اسلامی ایران به دنبال کرامت انسانی

دکتر محمود احمدی‌نژاد که به طور مستقیم بعد از خبر ساعت 21 با مردم ایران سخن می‌گفت، به موضوع زنان و جوانان در جامعه و نقش آن‌ها اشاره کرد و گفت: جمعیت بانوان و جوانان ما بیش از پنجاه درصد جمعیت کشور را تشکیل می‌دهند از منظر انسانی، زن و مرد با هم تفاوتی ندارند، ما به دنبال این هستیم که کرامت انسانی فراهم و توانمندی‌ انسان آن‌طور که شایسته است شناخته شود.

رئیس‌جمهور احیای هویت، خودباوری، توانمندی‌ها و احساس را از بخش‌های مهم کار فرهنگی دولت خواند و گفت: امروز خوشبختانه در این زمینه‌ها کارهای خوبی صورت گرفته است در شرایط کنونی بحث خاصی در مورد بانوان وجود دارد و آن تقویت روحیه‌ی خودیاوری و برداشتن موانع از برابر بانوان است که البته در آن بخش، کارهای فراوانی صورت گرفته است که یکی از آنان حضور بانوان در دولت است.

دکتر احمدی‌نژاد با اشاره به مقاومت‌های فراوانی که نسبت به حضور بانوان در دولت وجود داشت، گفت: امروز دو معاونت تخصصی دولت در دست خانم‌هاست. اولی معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری است که می‌بایست براساس سیاست‌های مشخص، کل جریان‌های علمی و فناوری را هدایت کند و دومین معاونت، معاونت حقوقی ریاست جمهوری است که حوزه‌ی پیچیده‌ترین کارهای تخصصی است که ریاستش برعهده‌ی یک خانم متخصص دانشگاهی قرار دارد که کارها واقعاً به خوبی انجام می‌شود.

رئیس‌جمهور گفت: در این معاونت کارهای بسیار گسترده‌ای از جمله، بررسی روابط مجلس و شورای نگهبان بحث‌های دقیق حقوقی، تفسیر قانون اساسی و عادی و اختلافات، تناقضات و مشابهات صورت می‌گیرد، که همگی از کارهای سخت و مهم است.

دکتر احمدی‌نژاد ادامه داد: در بخش مشاور رئیس‌جمهور در امور زنان هم کارها با دقت پیش می‌رود.

وضع ما از دیگران بهتر است، زیرا زنان ما بهتر هستند

رئیس‌جمهور با بیان این که در این راستا دولت کارهای خوبی انجام داده است و برای تحکیم بنیان خانواده برنامه‌های گسترده‌ای دارد، گفت: برای اولین بار در این دولت سازماندهی گسترده‌ای در زمینه‌ی بحث مسکن، ازدواج آسان، پشتیبانی از ازدواج و مشاغل زنان صورت گرفته است. اخیراً در دولت موضوعی تصویب شد که زنانی که کارمند هستند کارشان را در منزل انجام دهند. دکتر احمدی‌نژاد گفت: این که بانوان ما ده ساعت در اداره با پوشش خاص، حضور یابند خیلی سخت است. خانم‌ها می‌توانند در خانه باشند و کارشان را انجام دهند دو روز هم به اداره بروند و حقوقشان را نیز به طور کامل دریافت کنند.

رئیس‌جمهور گفت: ما برای مادرانی که کارمند هستند و فرزند به دنیا می‌‌آورند تخفیف‌هایی را در نظر گرفته و ساعت کارشان را کاهش دادیم امروز ساعت کار پرستاران که اکثر آن‌ها خانم هستند کاهش پیدا کرده، البته معنای این امر این نیست که هیچ مشکلی در جامعه زنان وجود ندارد. اما باید گفت وضع ما از دیگران بهتر است، زیرا زنان ما بهتر هستند.

به شما چه که این‌ها چه نسبتی دارند؟!

دکتر احمدی‌نژاد در گفت‌و‌گوی زنده‌ی تلویزیونی به موضوع برخوردهای اخیر با بدحجابی اشاره کرد و گفت: من با برخورد انتظامی با دخترها و پسرها و پرسش نسبت آن‌ها به شدت مخالفم. این که در خیابان جلوی یک پسر و دختر را بگیرند و بپرسند شما با هم چه نسبتی دارید، واقعاً زشت است. به شما چه که این‌ها چه نسبتی دارند؟ رئیس‌جمهور با اشاره به این که هیچ‌کسی حق ندارد در این خصوص سؤالی بپرسد، گفت: به اعتقاد بنده روش موجود، روش درستی نیست. البته این به این معنا نیست که ما نابسامانی‌های اجتماعی را نمی‌بینیم و یا نباید اصلاح کنیم. دولت این‌گونه رفتارها را قبول ندارد و تا آن‌جایی که بتواند برخورد و کنترل خواهد کرد.

دکتر احمدی‌نژاد با بیان این که برخی‌ها در کشور به محض آمدن اسم زن، ناراحت می‌شوند، گفت: آن‌ها باید خود را اصلاح کنند وقتی نابسامانی‌های اخلاقی پیش می‌آید همه مقصرند و مردها بیشتر از همه.

رئیس‌جمهور اضافه کرد: باور ما این است که هر کجا زن به صورت گسترده وارد شد اجتماع آنان بسیار سالم‌تر صحیح‌تر و اخلاقی‌تر است. عده‌ای در هر دوره‌ای هر چند ماه می‌خواهند جنجالی در کشور برپا و برخورد کنند که بنده در همین جا به صراحت اعلام می‌کنم که ما مطلقاً و از بنیاد با این موضوع مخالفیم.

دکتر احمدی‌نژاد تأکید کرد: البته این بدان معنا نیست که ما از عده‌ای که به طور سازمان‌یافته بخواهند مشکلات اخلاقی را در جامعه گسترش دهند، چشم‌پوشی کنیم. بلکه باید با کار اطلاعاتی و شناسایی و قانونی آن‌ها را بازخواست و مجازات کنیم.

قبل از امر به معروف باید پدیده‌ای در جامعه تبدیل به معروف شود

رئیس‌جمهور با بیان این که قبل از امر به معروف باید پدیده‌ایی در جامعه تبدیل به معروف شود، اظهار داشت: هیچ‌کسی نباید بدون حکم قاضی، کسی را مجازات کند مگر جاهایی که بر طبق قانون باشد. مثلاً در جرایم راهنمایی و رانندگی و نپرداختن قبض برق، اما این که در مسایل اجتماعی مأموری خودش تشخیص دهد و خودش مجازات کند، صحیح نیست.

هیچ‌کس نباید فردی را بدون حکم قاضی مجازات کند در ادامه‌ی این برنامه احمدی‌نژاد افزود: امیدوارم بدون تذکر جدی من، طرح فعلی برخورد با بدحجاب‌ها جمع شود. هیچ‌کس نباید فردی را بدون حکم قاضی مجازات کند، مگر در جاهایی که قانون داریم. مثل قوانین راهنمایی و رانندگی، ولی برای مسائل اجتماعی این را نداریم که یک مأمور در جا خود تشخیص دهد و خودش نیز بخواهد مجازات کند. ما با عموم مردم مواجه هستیم و باید رفتار و روش فرهنگی باشد.

وی تأکید کرد: بنده امیدوارم در این زمینه نیازی به تذکر جدی بنده نباشد. اگر مشکلاتی در جامعه به وجود می‌آید باید ریشه‌یابی و با روش عالمانه و انسانی حل شود. محال است فردی شخصیت کسی را تخریب کند تا او حرفش را بپذیرد.

رئیس‌جمهور افزود: شهید مطهری در آن زمان کتابی در مورد حجاب نوشتند و حدود حجاب را مشخص کردند. مسائل اجتماعی این‌گونه نیست که یک فرد خوش متر کند، خودش ببرد، بدوزد و مجازات کند. جامعه‌ی اسلامی این مسائل را نمی‌پذیرد.

مثلاً من دیدم که جوانی با مقام معظم رهبری دیدار می‌کند و همان جوان وقتی با آن هیبت بیرون می‌آید تذکر می‌گیرد.

ما باید با ادبیات امروز با نسل امروز صحبت کنیم، پدر و مادرها نیز باید برای فرهنگ فرزندشان احساس مسئولیت کنند و تولید فرهنگ باید توسط اهالی فرهنگ انجام شود، دست برتر ما در دنیا، مباحث فرهنگی است.

جهت‌گیری‌های فرهنگی باید در یک سو باشند

رئیس‌جمهور در ادامه با تأکید بر این که همه‌ی دستگاه‌ها باید تلاش کنند تا این خلأ فرهنگی پر شود گفت: امروز احساس هویت و خودباوری در میان جوانان ما وجود دارد و مانند گذشته نیست که مقاله می‌نوشتند و از بی‌هویت شدن جوانان می‌گفتند. امروز مسئولیت پر کردن این خلأ تنها برعهده دولت نیست، بلکه حوزه‌های علمیه و صدا و سیما و نهادهای فرهنگی که نیز تحت کنترل دولت نیستند در این زمینه باید وظیفه‌ی خود را به خوبی انجام دهند.

دکتر احمدی‌نژاد با بیان این که همه‌ی جهت‌گیری‌ها باید در یک سو باشد، گفت: این درست نیست که هر ارگان در جهت خواست خود کار کند در موضوع فرهنگی، باید همه در یک مسیر حرکت کنند تا بتوان به نتیجه رسید. رئیس‌جمهور با اشاره به اقدامات شورای عالی فرهنگی در زمینه‌ی امور فرهنگی و مسائل اجتماعی گفت: این شورا در زمینه‌ی مسائل فرهنگی تلاش‌های بسیاری کرده است اما متأسفانه در این زمینه تعددی وجود دارد که هر نهادی احساس استقلال و استغنا می‌کند.

دکتر احمدی‌نژاد گفت: همان‌طور که این ملت همه‌ی ارزش‌ها را در طول تاریخ حفظ کرده است، فرهنگ نیز باید حفظ شود. والدین باید برای فرهنگ فرزندانشان احساس مسئولیت کنند اگر خانواده احساس مسئولیت نکند دولت و دیگران نمی‌توانند در محیط اجتماعی آن را مدیریت کنند.

رئیس‌جمهور با اشاره به رویکرد دولت دهم به مقوله‌ی فرهنگ گفت: نقش دولت نشان دادن جهت و باز کردن راه راست، تولید فرهنگی را باید اهالی فرهنگ انجام دهند. یعنی هنرمندان، نویسندگان و شاعران ما باید این کار را انجام دهند. این که دولت اعلام کرده است، رویکرد فعالیت‌هایش فرهنگی است برای این است که اگر فرهنگ را از انسان بگیرند، بی‌معنی می‌شود. چرا که ارتباطات انسان را فرهنگ، تعریف و تنظیم می‌کند. روح و اندیشه‌ی ما در فرهنگ غوطه‌ور است و بدون فرهنگ روح انسان می‌میرد، همان‌طور که جسم انسان بدون هوا می‌میرد.

7 تیر 89

ملت ایران و زن‌های ایرانی پاک‌ترین ملت و زنان جهان هستند

دکتر احمدی‌نژاد در اولین نشست خبری خود در سال 89 در پاسخ به سؤال خبرنگاری در خصوص انتقاد ایشان از برخورد با ناهنجاری‌های جامعه خاطرنشان کرد: در مسائل اخیر توجه کردیم تنها نکت‌های که مورد ایراد قرار نگرفت، ایراداتی بود که من اعلام کردم، من دو مورد را اعلام کردم. که قانونی نیست و افرادی که مخالفت کردند به این دو مورد اصلاً اشاره نکردند. دولت یک دولت فرهنگی است و سرمایه‌گذاری‌هایش اکثراً در بخش فرهنگی است و برداشتن موانع و باز کردن فضای فرهنگی از اقدامات دولت است.

احمدی‌نژاد ادامه داد: در حوزه‌ی زنان اکثراً اظهارنظرها با تندی و افراط و تفریط همراه است، ما اعتقاد داریم زنان ایرانی، کرامت و ادب اسلامی و ایرانی را خودشان انتخاب کرده‌اند و در تحقق انقلاب و دفاع مقدس پیش‌قدم بوده‌اند و تا امروز در صحنه‌های مختلف انقلاب پیشتازند و قشری مؤمن و فرهیخته هستند.

وی افزود: وقتی راجع به زنان ایرانی صحبت می‌کنیم باید توجه داشته باشیم که آن‌ها انسان‌های پاک و ایرانی هستند. ملت ایران و زن‌های ایرانی پاک‌ترین ملت و زنان جهان هستند اما در برخی جاها باید قانون اجرا شود ولی کسی حق ندارد خودش اقدامی انجام دهد و آن را به گردن دین و قانون بیاندازد. در ادامه این گفت‌و‌گو خبرنگار یکی از روزنامه‌ها سؤال خود را به موضوع عفاف و حجاب در کشور اختصاص داد و پرسید مقامات نیروی انتظامی معتقدند در خصوص نحوه‌ی برخورد در موضوع عفاف و حجاب، به دستور رئیس‌جمهور این اقدامات را انجام می‌دهند که احمدی‌نژاد پاسخ داد: بنده نشنیده‌ام که نیروی انتظامی گفته باشد این اقدامات را به دستور بنده انجام می‌دهند.

وی افزود: نظر صریح من در این باره همان است که در گفت‌و‌گوی تلویزیونی خود اعلام کردم. مباحث فرهنگی کار فرهنگی می‌خواهد. گروه‌هایی که سازمان یافته اقدامات تخریبی را انجام می‌دهند و برخورد اطلاعاتی و قانونی، خیلی روشن است، کار غیرقانونی نیز هیچ‌کس نباید انجام دهد.

19 تیر 89

نگاه ما به دین باید این باشد که هفت میلیارد نفر را جذب کند

دکتر محمود احمدی‌نژاد در همایش مسئولان نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری با طرح این پرسش که چرا برخی از وقت‌ها این احساس در ما به وجود می‌آید که وضع فرهنگی خوب نیست؟ گفت: زیاد به من می‌گویند که عده‌ی زیادی رفتارشان نادرست و خارج از محدوده و ضابطه است که به نظر من این مسأله دو علت دارد، علت اول آن است که ما دایره و محدوده را درست تنظیم نکرده‌ایم، به همین خاطر عده‌ی زیادی از همان ابتدا تصور می‌کنند خارج از دایره‌ی ارز‌ش‌ها و آرمان‌ها قرار دارند.

ما کراوات زدن را مسخره می‌کردیم و حتی کار کفرآمیز شد، در حالی که هیچ مرجعی فتوا به حرمت کراوات نداده بود؛ نمی‌گویم کار خوبی است، نباید مشابه بیگانه بود. یا ما می‌دیدیم اساتید مسلمان و انقلابی‌مان از اساتیدی که مثلاً ریش خود را تراشیده بودند، فاصله می‌گرفتند، در حالی که برخی از مراجع، تراشیدن ریش را فاقد اشکال می‌دانند.

وی با بیان این که انقلاب اسلامی دایره‌ی وسیعی است، گفت: باور من این است که جوانان امروز ایران زمین و ملت ایران در مقایسه با جوانان سایر ملت‌ها بهترین هستند و اگر کسانی از روی لجبازی دست به اقداماتی می‌زنند، محدود و قلیل هستند.

رئیس‌جمهور ادامه داد: پیامبر عزیز اسلام رحمۀ‌للعالمین است، دایره‌ی هدایت پیامبر عزیز اسلام همه نوع انسان را در بر می‌گیرد. مگر این که کسانی خود، آگاهانه و یا براساس جهل از این دایره بیرون بروند و گرنه اصل پیام، جهانی و همگانی است. اسلام آمده تمام دنیا را اداره کند. پیامبر عزیز اسلام فقط متعلق به مسلمین نیست، متعلق به هندوها، بودایی‌ها و مسیحی‌ها و یهودی‌ها نیز هست آن‌ها نیز باید با شخصیت پیامبر‌ اسلام آشنا شوند و بگروند. وی ادامه داد: نگاه ما به دین باید این باشد که هفت میلیارد نفر را جذب کند و وقتی این نگاه این‌گونه باشد این دایره وسیع‌تر خواهد شد.

تربیت انسان با کار اداری و ساز و کار معمولی انجام نمی‌شود

احمدی‌نژاد با بیان این که استدلال و اثبات در انتقال مفاهیم لازم است، گفت: عامل اصلی، عشق به مردم است. پیامبر اسلام(ص) عاشق مردم بود و فقط تظاهر به محبت نمی‌کرد، بلکه وجودش مالامال از عشق و محبت به مردم بود و چون مردم را دوست داشت نفوذ و کلامش اثرگذار بود. محال است که به کسی علاقه نداشته باشیم و بتوانیم ارزش‌هایی را به او منتقل کنیم. وقتی عشق آمد، سخنرانی نیز لازم نیست. یک نگاه و یک کلام نیز یک فرد را متحول و زیر رو می‌کند. ولی اگر عشق نباشد این مسأله فایده‌ای ندارد. پیامبر عزیز اسلام عاشق‌ترین عاشق‌ها نسبت به نوع انسان بود.

رئیس‌جمهور خطاب به حضار گفت: عشق به جوانان و مردم تجلی عشق به خداوند است. اگر کسی آمد و ادعا کرد که من عاشق خدا، معارف اسلامی و ارزش‌های اسلامی هستم اما در دل عشق به نوع انسان نداشته باشد یک دروغگوی بزرگ است. عینیت عشق به خداوند عشق به مردم و خلق خداوند است، اگر پیامبران عاشق مردم نبودند نمی‌توانستند آن شرایط سخت را تحمل کنند.

احمدی‌نژاد در ادامه تصریح کرد: تربیت انسان با کار اداری و ساز و کار معمولی انجام نمی‌شود باید در بستر عشق این اقدام را انجام داد.

رئیس‌جمهور با طرح این سؤالات که روح و عصاره حقیقی چیست؟ آن چه که به درس اخلاق، معارف و حتی تاریخ و فیزیک جان می‌بخشد کدام است؟ حقیقت اخلاق چیست و کدام است؟ گفت: فکر می‌کنم ما غفلت کرده‌ایم ما تصور کرده‌ایم که اگر ذهن انسان‌ها را از علوم انباشته کنیم، آدم‌ها درست می‌شوند این‌طور نیست. اکنون آدم‌هایی داریم که مدعی هستند، ولی در حوادث سنگین قادر به تشخیص نیستند.

رئیس‌جمهور گفت: فکر می‌کنم اخلاق، دین و عرفان باید به افراد به گونه‌ای آموزش داده شود که در مواقع حساس اجتماعی، دست آدم را بگیرد. دین اگر دین باشد باید به انسان تقوا دهد و این تقوا باید آثار بیرونی داشته باشد. آثار بیرونی آن چیست؟ خداوند می‌فرماید اگر تقوا پیشه کنید به شما فرقان و تشخیص می‌دهم.

احمدی‌نژاد در ادامه‌ی سخنانش گفت: هنر ما باید این باشد که طوری رفتار کنیم که طرف موردنظر ما که می‌خواهیم تربیتش کنیم دل و اندیشه‌‌اش متوجه امام شود و گرنه کار ما ابتر است.

23 تیر 89

دولت تلاش برای ارتقای فرهنگ عمومی را با قوت دنبال می‌کند

رئیس‌جمهور در جلسه‌ی هیأت دولت با تأکید بر اهتمام دولت برای ارتقای فرهنگ عمومی جامعه، اظهار داشت: دولت دهم در پیگیری رویکرد فرهنگی خود مصصم است و با توجه به تدریجی بودن تاثیرات برنامه‌ریزی‌های فرهنگی، تلاش برای ارتقای فرهنگ عمومی را با قوت و جدیت دنبال خواهد کرد.

دکتر محمود احمدی‌نژاد در جلسه‌ی هیأت وزیران پس از گزارش وزیر کشور درباره‌ی فعالیت‌های انجام شده در رابطه با ترویج فرهنگ عفاف و حجاب، در سخنانی تداوم اقدام‌های گسترده‌ی فرهنگی دولت را در حمایت از مجموعه‌های فرهنگی و دینی کشور به ویژه احیاء گفتمان انقلاب و اسلام ناب محمدی(ص) مورد تاکید قرار داد و گفت: باید در کنار این‌گونه اقدام‌ها موضوعاتی مانند تولید مسکن ارزان، تسهیل و حمایت از ازدواج آسان و تلاش برای اشتغال جوانان که نقش غیرمستقیم ولی موثر در ترویج فرهنگ و ارزش‌ها دارد با جدیت پیگیری شود.

در این جلسه وزیر کشور در گزارشی با اشاره به تشکیل 6 کارگروه تخصصی در ستاد صیانت از حریم امنیت عمومی و حقوق شهروندی اعلام کرد: ستاد، وظایف 26 دستگاه اجرایی، سازمان‌ها و نهادهایی را که در قانون حجاب و عفاف شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسیده بود را دنبال کرده است و تاکنون 38 برنامه ملی، حاصل توافق با دستگاه‌های ذی‌ربط به تصویب ستاد صیانت رسیده که به تدریج در حال اجرایی شدن است.

14 مرداد 89

انتقال پیام‌های متناقض در عرصه‌ی فرهنگی مخرب است

رئیس‌جمهور در دیدار منتخبین و فرهیختگان استان همدان در پاسخ به پیشنهاد یکی از نخبگان درباره‌ی ضرورت حفظ حجاب و عفاف در دانشگاه‌ها و جامعه گفت: بدون تردید حفظ عفاف و حجاب در دانشگاه‌ و جامعه و صیانت از همه‌ی ارزش‌های اسلامی موضوعی مهم و اساسی است که باید از راه درست دینی و ایمانی پیگیری شود. البته آن کسانی که سازمان‌یافته در فکر تخریب فرهنگ هستند، قانون، تکلیف ‌آن‌ها را مشخص کرده است و باید رسیدگی شود.

دکتر احمدی‌نژاد تأکید کرد: در فضای فعالیت‌های فرهنگی باید یکنواخت و اصولی حرکت کرد و انتقال پیام‌های متناقض در عرصه‌ی فرهنگی مخرب است.

2 شهریور 89

به کسی که این کار را کرده بود پیغام دادم که سقوط تا کجا؟

رئیس‌جمهور در دیدار جمعی از دانشجویان، انجمن‌ها و کانون‌های دانشجویی کشور با بیان این که در انقلاب اسلامی زنان و دختران ایران آگاهانه و آزادانه حجاب و عفاف را انتخاب کردند، خاطرنشان کرد: هنگامی که دشمنان، سنگین‌ترین تحریم‌های تاریخ را علیه کشورمان وضع کرد، موج بسیار گسترده‌ای پیرامون موضوع حجاب در جامعه ایجاد شد تا موضوع تحریم در حاشیه قرار بگیرد.

دکتر احمدی‌نژاد در مورد ریشه‌ی بدحجابی در جامعه خاطرنشان کرد: در جامعه 4 گروه بدحجاب داریم. یک گروه زنان خیابانی هستند، گروه دوم مانکن‌ها که پول می‌گیرند تا با یک مدل لباس و وضع پوشش خاص، صبح تا شب در خیابان بگردند، گروه سوم کسانی هستند که از لج من (لج سیاسی) بدحجابند و گروه چهارم عامه‌ی مردم‌اند که از روی غفلت بدحجابند. من گفتم با سه گروه اول برخورد انتظامی کنید؛ کار اطلاعاتی و انتظامی بشود. ولی با گروه چهارم برخورد پلیسی نکنید.

از زنانی که بدترین وضع حجاب را دارند، عکس گرفتند، و بردند پیش علما که این وضع حجاب در جامعه است و ما می‌خواهیم برخورد کنیم ولی احمدی‌نژاد نمی‌گذارد، از همان‌هایی که گفته بودم با آن‌ها برخورد کنید (سه گروه اول)‌ عکس گرفتند، آلبوم درست کردند و پیش علما بردند به کسی که این کار را کرده بود پیغام دادم که سقوط تا کجا؟

برای گروه چهارم باید کار فرهنگی کرد؛ کتاب، جزوه، تبیین مسأله امر به معروف از راه صحیح.

14 شهریور 89

استفاده از زور در انتقال مفاهیم بی‌فایده است

احمدی‌نژاد در نشست کارگروه فرهنگ و هنر دولت گفت: خمیرمایه‌ی تمامی کارها، عشق، اخلاق و ارزش‌های متعالی است؛ اگر در فعالیت‌های فرهنگی خود عشق به انسان‌ها وجود نداشته باشد، ارزشی برای انتقال وجود نخواهد داشت.

احمدی‌نژاد گفت: کار فرهنگی یعنی جاری کردن حقیقت الهی در جامعه و امروز، هدف اصلی بسط و تعمیم فرهنگ ایثار، شجاعت و پاکی در جامعه‌ی اسلامی است.

رئیس‌جمهور استفاده از زور و فشار را در انتقال مفاهیم فرهنگی و ارزشی به جامعه، کاری بی‌نتیجه دانست و افزود: اگر امروز بتوانیم فرهنگ و ارزش اصیل انقلاب و اسلام را به جوانان خود بیاموزیم به یقین فرهنگ غرب را منزوی کرده‌ایم.

رئیس‌جمهور در ادامه بر ضرورت افزایش تولیدات فرهنگی و نوآوری در این عرصه تأکید کرد و گفت: مأموریت اصلی کار گروه‌های فرهنگی و هنری در استان‌های کشور اجرای کارهای ماندگار فرهنگی است. احمدی‌نژاد از مسئولان فرهنگی استان تهران خواست به موازات افزایش فعالیت‌های فرهنگی، ایجاد تفریح‌گاه‌های سالم را در مناطق مختلف استان مورد توجه قرار دهند.

27 شهریور 89

حتی اگر فردی انحراف اخلاقی دارد، یک رسانه نمی‌تواند این را بنویسد

دکتر احمدی‌نژاد در گفت‌و‌گوی اختصاصی با روزنامه ایران در مورد ادعای منتقد بودن بعضی رسانه‌ها گفت:‌ بعضی رسانه‌ها هم هستند که می‌گویند ما طرفدار دولت هستیم، دلسوز دولت هستیم، البته من اعتقاد ندارم که دلسوز دولت هستند. دلسوز نیستند. مگر معنی دلسوز چیست؟ به شما بگویم که برخی اتفاقات در رسانه‌های ما می‌افتد که من از اساس به آن‌ها اعتقاد ندارم، آن‌هایی که راجع به خود من است، من شخصاً گذشت می‌کنم، اما آیا مثلاً یک رسانه می‌تواند به زن یک رئیس‌جمهور اروپایی نسبتی بدهد؟‌ این با کدام اسلام می‌خواند؟‌ ممکن است مخالف ما باشد ولی آیا من می‌توانم نسبتی به او بدهم.

حتی اگر فردی انحراف اخلاقی دارد، یک رسانه نمی‌تواند این را بنویسد. چرا که خلاف شرع است. یک کسی در کشور ما یک اشکال اخلاقی پیدا کرده و رفته پنهان‌کاری کرده آیا ما باید برویم تجسس و برملا کنیم؟ این جرم، بالاتر از جرم است. اگر واقعاً عدالتی باشد این افراد باید مجازات بشوند. افرادی که می‌آیند اصرار می‌کنند که یک فردی کافر است، در دین اسلام چنین چیزی وجود ندارد. من فعلا بحث شخصی نمی‌کنم، بحث حوزه‌ی عمل اجتماعی است، مگر یک انسان می‌تواند تجسس و اصرار کند که فردی فساد است.

این نه اسلام است، نه جمهوری اسلامی، نه اخلاق و نه ایرانی و نه مردانگی است. بعضی از روزنامه‌ها خودشان را معیار حق و باطل می‌دانند. خیلی جالب است که می‌گویند اگر ما گفتیم که مثلاً این بد است همه باید بگویند این بد است. سعی کنند منصف باشند. ما در جمهوری اسلامی قبل از این که مسئول باشیم مسلمان هستیم، قبل از این که به مردم جواب بدهیم باید به خدا جواب دهیم، پیش خدا نمی‌توان با سرهم‌بندی و سرو صدا پاسخ داد.

اسلامی را که به خودش اجازه می‌دهد هر کسی را لجن‌مال کند، قبول ندارم

در رسانه‌های ما اخلاق باید حرف اول را بزند. متأسفانه بعضی همین‌طوری افراد را متهم می‌کنند. من این مسائل را قبول ندارم. فکر می‌کنند که در بین این 75 میلیون نفر فقط چند نفر هستند که ولایت‌مدار هستند و بقیه فاسد هستند، من این اسلام را قبول ندارم، اسلامی که به خودش اجازه می‌دهد که هر کسی را لجن‌مال کند، فکر کند که تعداد کمی مسلمان هستند بقیه 75 میلیون نفر بی‌ دین هستند، من این اسلام را قبول ندارم، اصلاً آن را اسلام نمی‌دانم، نظام اسلامی نظام حداکثری است، هم در آرمان‌ها حداکثری هستیم هم در مردم، 40 میلیون نفر در انتخابات شرکت کردند، همه خوشحال هستند، اما من یک دغدغه دارم که چرا چهار میلیون نفر شرکت نکردند، جامعه‌ی اسلامی «کلکم راع» و «کلکم مسئول» همه باید بیایند، چرا چهار میلیون نیامدند؟

باید دغدغه داشته باشیم، چهار میلیون انسان محترم‌اند. ما فکر می‌کنیم همه‌ی 75 میلیون طرفدار نظام، رهبری و ولایت فقیه‌اند. خدا، اسلام، عدالت و عزت کشور را می‌خواهند اما یک عده می‌خواهند بگویند ولایت در انحصار ماست، جالب است به من می‌گویند تو ولایت فقیهی نیستی، پس کی هست؟ ظاهراً فقط آن آقا و آن چند نفر ولایی‌اند. بدین منظور یک سایت و مجله درست کرده‌اند. بزرگترین ظلم به جمهوری اسلامی و ولایت فقیه همین رفتار این افراد است که می‌گویند ولایت فقیه برای عده‌ی خاصی هست.

برخی افراد به گونه‌ای رفتار می‌کنند که بقیه باید بیایند پیش این‌ها مسلمانی‌شان را اثبات کنند

ما معتقدیم 75 میلیون نفر ملت طرفدار ولایت هستند. طرفدار اسلام، دین و پاکی هستند. شب‌های ماه رمضان و عاشورا چه کسانی حضور پیدا می‌کنند؟‌ ظاهراً همه باید پیش این افراد تظاهر کنند؟ برخی افراد به گونه‌ای رفتار می‌کنند که بقیه باید بیایند پیش این‌ها مسلمانی‌شان را اثبات کنند. البته این افراد کم هستند. منتهی سر و صدایشان زیاد است، امکانات، مجله و سایت دارند. این‌گونه رفتارها مربوط به جمهوری اسلامی نیست، این را من می‌گویم، همه‌ی ملت بدانند کسانی بهانه درست می‌کنند که یک عده را از جمهوری اسلامی جدا کنند. خدای متعال بهانه درست می‌کند که وصل کند.

اما این افراد جای خدا نشسته‌اند و به عکس، عمل می‌کنند، اگر قرار باشد همه براساس ضعف‌های هم تعامل کنند، دو نفر هم نمی‌توانند کنار هم زندگی کنند. باید در کارهای اجتماعی ما روی نقاط مشترک تکیه کنیم، نه روی ضعف‌ها، اما یک عده‌ی قلیلی هم هستند که به عرصه‌ی عمومی تجاوز کرده‌اند، اموال ملت را برده‌اند، به استقلال کشور خیانت کرده‌اند، با دشمن ساخته‌اند، منشأ مفاسد اصلی اخلاق در کشور بوده‌اند، این افراد نیز باید مجازات شوند که البته کم هم هستند. بقیه‌ی ملت باید زیر سایه ولایت و نظام اسلامی در امن و امان باشند، آبرویشان در امان باشد.

کجای شرع اسلام این اجازه را می‌دهد؟‌

من اینجا صریحاً می‌گویم کسی حق ندارد با اسم، به مردم توهین کند، فردی هنرمند، مدیر، کارگر، سرباز و یا فیلم‌ساز است، حکومت موظف است از آبروی افراد صیانت کند، حتی اگر برخی تصور می‌کنند که آن افراد مؤمن نیستند. اولاً معلوم نیست نباشد، چون معیار شما چیست؟ مگر شما خدا هستید؟ ثانیاً حالا نباشد، آیا آبرو هم ندارد؟ در حکومت اسلام زندگی می‌کند، امیرالمؤمنین از این که تعرض شد به یک زن یهودی که تحت حکومت اسلامی زندگی می‌کرد، فرمود: اگر یک مردی این را بشنود و بمیرد نباید بر او خرده گرفت.

از یک کسی که 75 میلیون نفر می‌گویند او مشکل دارد، زمانی اسمش را می‌بری، همین‌ها می‌گویند چرا اسمش را بردی و فریاد می‌زنند که اخلاق کنار رفت، پاسخ می‌دهیم که این زبان مردم است، 75 میلیون از این ناراحتند، 75 میلیون می‌گویند او نباید در امور کشور دخالت کند. حتی درباره‌ی مخالف و دشمن آیا حق داریم یک نسبتی به او بدهیم که در او نیست، یا او رفته در خفا یک کار غیراخلاقی کرده، چه کسی اجازه داده من آن را برملا کنم؟‌ کجای شرع اسلام این اجازه را می‌دهد؟‌

5 مهر 89

اگر اثری از فرهنگ اسلامی در جامعه‌ی ایران باقی مانده به واسطه‌ی فداکاری‌های زنان ایرانی است

رئیس‌جمهور در اولین کنگره‌ی شهدای زن کشور با بیان این که ملت ایران همه‌ی عظمت و موجودیت خود را مدیون زنان جامعه‌ی ایرانی است، گفت: اگر اثری از فرهنگ اسلامی، مقاومت، فرهنگ عزت و خداخواهی در جامعه‌ی ایران و به واسطه‌ی ملت ایران در جامعه‌ی بشری باقی مانده به واسطه‌ی همت و فداکاری‌های زنان ایرانی است.

دکتر احمدی‌نژاد ابراز امیدواری کرد کنگره‌ی شهدای زن آغازی برای شناخت نقش زنان در دفاع مقدس و انقلاب اسلامی باشد و گفت: امیدوارم این کنگره موجب ماندگاری همه‌ی ارزش‌ها، خوبی‌ها و تداوم عزت، یکتاپرستان و عدالت‌خواهان شود. مطمئناً رسیدن به اهداف بلند تنها برپایه‌ی ارزش‌ها و اصولی خواهد بود که در دوران دفاع مقدس و سرزمین ایران خلق و به واسطه‌ی زنان ایران نهادینه شد.

در این مراسم که رئیس سازمان بسیج مستضعفان، رئیس شورای شهر تهران، امام جمعه‌ی اهواز، امام جمعه‌ی آبادان، مشاورز رئیس‌جمهور و رئیس مرکز امور زنان و خانواده و برخی از مسئولین حضور داشتند، جامعه‌ی بسیج کشور تندیس کنگره‌ی ملی شهیده فرهانیان را به رئیس‌جمهور اهدا کرد.

همچنین با حضور دکتر احمدی‌نژاد چادر شهیده مریم فرهانیان به عنوان نماد رشادت و جهاد زن ایرانی به موزه شهدای تهران اهدا شد.

18 مهر 89

از خاله نرگس، پنگول و دایی تشکر می‌کنم

رئیس‌جمهور در اولین همایش دانش‌آموزی همیاران پلیس: من از همه‌ی شما که این مسئولیت سنگین را پذیرفتید و از تمام نیروهای خوب انتظامی و راهنمایی و رانندگی راهور تشکر می‌کنم، از گروه رنگین‌کمان، خاله نرگس و پنگول و دایی و بقیه‌ی گروه تشکر می‌کنم. انشاالله دست به دست هم بدهیم تا ایرانی زیبا، ایرانی پیشرفته و ایرانی قدرتمند و ایرانی امن و امان بسازیم. با تبریک مجدد بر همه‌ی همیاران پلیس، موفق و پیروز و سربلند باشید.

14 آذر 89

به ورزشکاران زنی که مدال آوردند، یک رتبه ارتقا داده شود

دکتر احمدی‌نژاد، در مراسم تجلیل از ورزشکاران مدال‌آور در بازی‌های آسیایی گفت: بانوان ما در شرایط نابرابر مسابقه دادند. آن‌ها برای شخصیت و اصالت زن و نشان دادن فرهنگ و تمدن ما با شرایط خاصی وارد مسابقات شدند و با خیلی‌ها که راحت بودند، فرق داشتند. خواهش دارم به ورزشکاران زنی که مدال آوردند، در اهدای جوایز یک رتبه به آن‌ها ارتقا داده و جوایزشان محاسبه شود. به غیر از 2، 3 رشته که شرایط مناسبی ندارند و بانوان ما نمی‌توانند در آن‌ها شرکت کنند، در بقیه‌ی رشته‌ها باید حضور داشته باشیم تا در دور بعد با حداکثر تعداد ورزشکار زن، حاضر شده، تا تمام مدال‌ها را درو کنیم.

15 فروردین 90

تمام دستاویز رقبای ما در انتخابات یکی گشت ارشاد بود یکی هم یک میلیارد دلار آقای لاریجانی

دکتر احمدی‌نژاد در اولین کنفرانس خبری با خبرنگاران داخلی و خارجی در پاسخ به سؤال خبرنگاری که از ایشان پرسید: «آقای لاریجانی اخیرا دولت را متهم به تخلف کرده‌اند، آیا شما نمی‌خواهید جوابی به ایشان بدهید؟» گفت: «چه جوابی بدهیم؟ ایشان یک بار دیگر هم ما را متهم کردند، در آستانه انتخابات گفتند دولت یک میلیارد دلار تخلف کرده، تمام دستاویز رقبای ما در انتخابات یکی این گشت ارشاد بود یکی هم یک میلیارد دلار آقای لاریجانی. ما همان موقع هم گفتیم آقا اشتباه می‌کنید، در حساب کتاب‌ها اشتباه کردید دولت کارش دقیق است تا شب انتخابات این را تو بوق کردند. بعد معلوم شد که اشتباهه. خوب حالا آمدند همان را به نوع دیگری تکرار کردند.

خبرنگار دوباره پرسید: «شما نمی‌خواهید این را پیگیری حقوقی بفرمائید؟»

رئیس‌جمهور با تبسم همیشگی‌اش پاسخ داد: «حالا پیگیری حقوقی بکنیم بالاخره از کدام رئیس قوه به کدام رئیس قوه شکایت کنیم؟»

رئیس‌جمهور در پایان خطاب به خبرنگار افزود: «آقا مارو به دردسر نیانداز بگذار کارمونو بکنیم...»

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات