تاریخ انتشار : ۰۸ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۰:۲۹  ، 
کد خبر : ۲۶۴۲۰۲

افشاگری نجفی از مسائل مالی میراث فرهنگی


محمدعلی نجفی از برخی مسائل مالی منتقل شده از مدیریت گذشته پرده برداشت که فقط در یک مورد آن، کل بودجه اسمی یکساله این سازمان نشانه گرفته شده است. رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در گفتگو با فرارو تصریح کرد: با وجود این که تمایل ندارم درباره گذشته سازمان زیاد سخن بگویم تا در زمان ماضی باقی نمانیم وبیشتر به فکر آینده‌ای باشیم که تاریخ درباره ما قضاوت خواهد کرد، اما باید بدانید که نامه اولی که در ابتدای حضورم در این سازمان گرفتم به بدهی‌ها و مطالبات مربوط بود.

ـ گزیده سخنان نجفی به این شرح است:

اولین نامه به بدهی بیش از 120 میلیونی تومانی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری در سال 1389 به هتل "هما" در شیراز مربوط بود که در رابطه با اسکان پرسنل در زمان انتقال یکی از معاونت‌ها به این شهر باقی مانده است. موارد متعددی هم در دادگاه‌های داخل و خارج از کشور داریم که فقط در یک مورد از آن‌ها، فردی مدعی شده که برای انجام کاری دو میلیارد تومان هزینه کرده و طلبکار است. او یک وکیل بسیار معروف با قدرت نفوذ بالا دارد که در نهایت، از دادگاه برای ما حکم 123 میلیارد تومانی (معادل بودجه اسمی یک سال سازمان) گرفته است. نمی‌دانم قاضی محترم بر مبنای چه روال قانونی و وجدانی این حکم را صادر کرده، اما برای من جالب است که مسئولان این سازمان در زمان لازم، برای ارائه دفاعیه در دادگاه حضور نیافتند و در حرکتی سوال‌برانگیز، یک روز پس از موعد 10 روزه تجدیدنظرخواهی به دادگاه مراجعه کردند. این برای ما یک تردید ایجاد کرده که آیا واقعا پیگیری سالم حقوقی صورت گرفته است؟ در یک مورد دیگر، در عربستان با این پرونده حقوقی مواجه‌ایم که کانون جهانگردی و اتومبیلرانی، زمانی زائران حج و عمره را به عربستان می‌برد که در میانه کار، همکاری‌اش را با طرف سعودی رها کرد و حالا آن‌ها مدعی خسارت هستند. وقتی ما آمدیم، وکیل استخدام شده از طرف سازمان میراث فرهنگی اعلام کرد در مدت 24 ساعت باید 100 هزار ریال عربستان حق‌الوکاله به او پرداخت کنیم و در غیر این صورت، از پرونده کناره‌گیری می‌کند. ما هم مجبور شدیم این مبلغ را پرداخت کنیم تا مجبور نباشیم یک خسارت چند میلیون ریالی به پول رایج عربستان بپردازیم. از این نوع مسائل گذشته، بزرگی و وسعت میراث فرهنگی کشور هم برای ما یک مشکل است؛ کل کشور اتریش 700 سایت تاریخی دارد، اما در ایران تا امروز، 200 هزار سایت تاریخی شناخته شده و کارشناسان معتقدند به همین تعداد هم سایت مسکوت داریم. برای هر سایت اگر 10 میلیون تومان ناقابل در نظر بگیریم، دو هزار میلیارد تومان بودجه می‌شود. این در حالی است که کل بودجه سازمان میراث فرهنگی و گردشگری 120 میلیارد تومان است که در نهایت، 40 میلیارد تومان آن تخصیص پیدا می‌کند.

ـ عملکرد مشایی و بقایی

نجفی در بخش دیگری از سخنانش درباره انعکاس اظهارنظری از او در تأیید عملکرد اسفندیار رحیم‌مشایی ـ رئیس اسبق سازمان میراث فرهنگی و گردشگری ـ تصریح کرد: فضای جلسه‌ای که گزارش آن منتشر شد، موضوع دیگری بود که یک آقایی در آن گفت، در هشت سال گذشته هر کاری شده، خیانت بوده است. این در حالی است که سازمان میراث فرهنگی با هشت هزار کارمند فعالیت می‌کند و فقط یکی دو مدیر در آن نقش نداشته‌اند. به علاوه، آن قضاوت را اصلا منصفانه نمی‌دانستم و از منظر اخلاقی حرف زدم. دقتی هم که در عملکرد مدیران قبلی داشتم، من را متوجه کرد که در عملکرد دوره آقای بقایی، هیچ نکته مثبتی قابل مشاهده نیست. واقعا هیچ نکته مثبتی در آن ندیدم که نقطه اوجش هم انتقال معاونت‌ها به استان‌ها بود که هنوز با مصائب آن دست به گریبانیم. بر این اساس، گفتم عملکرد آقای مشایی از آقای بقایی بهتر بوده است. مشایی حتی بخشی از مدیران دوره قبل از خود را تا مدتی از دوره مدیریتش حفظ کرد که خود نکته مثبتی است. حتی معتقدم خود دولت قبلی هم با وجود اشکال‌ها و ایرادهای اساسی که به آن داریم، در حوزه گردشگری اقدامات مثبتی داشته، از جمله تشکیل کارگروه گردشگری یا ورود تبصره گردشگری زیارتی در قانون برنامه پنجم توسعه که البته از ظرفیت آن به درستی استفاده نکردند. همان جا هم گفتم که آقای مشایی را در عمرم برای 30 ثانیه هم ندیدم، اما ارزیابی‌ام این است که نسبت به به چهار سال دوم دوره بعد از او، عملکردش بهتر بوده است وگرنه ما در همان زمان هم که اقلیت بودیم، بیشترین انتقادهای کارشناسی را به دولت آن‌ها داشتیم.

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات