تاریخ انتشار : ۲۷ فروردين ۱۳۸۷ - ۱۴:۴۰  ، 
کد خبر : ۲۶۷۱۴
تدابیر امنیتی در لبنان هم‌زمان با آغاز انتخابات فرعی پارلمان

نبیه بری: حزب حاکم گروگان سیاست‌های آمریکاست


انتخابات فرعی لبنان جهت انتخاب جایگزین برای دو نماینده پارلمان این کشور که در حملات تروریستی جداگانه کشته شده‌اند، آغاز شد.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) به نقل از پایگاه اینترنتی المحیط، همزمان با برگزاری این انتخابات که با هدف تعیین جانشینان پییر جمیل و ولید عیدو دو نماینده‌ی پارلمان لبنان که در حوادث جداگانه‌ی تروریستی جان باخته‌اند برگزار می‌شود، پلیس و نیروهای امنیتی لبنان تدابیر امنیتی شدیدی را در مناطق مختلف اتخاذ کرده‌اند.

منابع لبنانی تاکید کردند که مراکز ایست و بازرسی مختلفی در خیابان‌های بیروت ایجاد شده و نیروهای امنیت داخلی لبنان در مناطق مختلف این شهر مستقر شده‌اند.

این در حالیست که رقابت شدیدی بین امین جمیل رییس‌جمهور سابق لبنان که قصد دارد جانشین پسرش در پارلمان شود و میشل عون رهبر مارونی‌های لبنان به وجود آمده و طرفداران دو طرف طی هفته‌ی گذشته به عناوین مختلف با یکدیگر درگیر شدند.

این انتخابات از سوی تحلیلگران، آزمایشی برای جامعه مسیحیان این کشور تلقی شده است. گروهی از مسیحیان این کشور از فواد سنیوره، نخست وزیر لبنان حمایت می‌کنند و برخی نیز از طرفداران میشل عون، از رهبران مخالف دولت هستند.

انتظار می‌رود نامزد مورد حمایت جناح ضد سوری لبنان بتواند به آسانی در ناحیه عمدتا سنی نشین غرب بیروت پیروز شود، اما نتیجه انتخابات در ناحیه مسیحیان مارونی را نمی‌توان از قبل پیش بینی کرد.

یک مشاور امین جمیل گفته است که اگر رییس جمهور پیشین لبنان در انتخابات در ناحیه مسیحی نشین شکست بخورد، دیگر شانسی برای انتخابات ریاست جمهوری نخواهد داشت؛ اما در صورت پیروزی جمیل، موقعیت برای میشل عون در این انتخابات تنگ‌تر خواهد شد.

از زمان استعفای وزرای شیعه از دولت فواد سنیوره، لبنان درگیر تنش سیاسی شده که تا کنون ادامه دارد. مخالفان دولت فواد سنیوره خواهان حضور پر رنگ‌تر در دولت هستند اما نیروهای هوادار نخست وزیر لبنان با این خواسته مخالفت می‌کنند.

تحلیلگران بر این باورند که تنش‌ها میان گروه‌های رقیب لبنانی طی ماه‌های آینده بر سر انتخاب رییس جمهور جدید افزایش می‌یابد.

از سوی دیگر همزمان با برگزاری این انتخابات، نبیه بری رییس پارلمان لبنان، بار دیگر درخواستش مبنی بر ضرورت تشکیل دولت متحد ملی را تکرار کرد.

وی ضمن هشدار نسبت به ادامه‌ی سیاست‌های حیله‌گرانه در لبنان تاکید کرد: معارضان لبنانی همچنان بر درخواستشان مبنی بر ضرورت تشکیل دولت متحد ملی پافشاری دارند اما حزب حاکم ضمن مخالفت با این درخواست، با قبضه نمودن قدرت به حکومت فردی‌اش ادامه می‌دهد.

بری تصریح کرد: حزب حاکم لبنان تصمیم گیرنده نیست، بلکه گروگان‌ سیاست‌های آمریکا شده است.

وی همچنین بر ضرورت انتخاب رییس‌جمهور ‌آینده‌ی لبنان براساس اصل توافقی تاکید کرده و نسبت به پیامدهای ناشی از عدم انجام این امر هشدار داد.

رییس پارلمان لبنان همچنین تاکید کرد که حزب حاکم با هدر دادن وقت سعی دارد بحران سیاسی لبنان را به درازا بکشاند.

از سوی دیگر، علامه محمد حسین فضل‌الله مرجع شیعه‌ی لبنان، در دیدار با محمد فنیش وزیر مستعفی حزب‌الله در کابینه‌ی لبنان، دخالت‌های بین‌المللی را مانع دستیابی احزاب سیاسی به راه‌حلی مناسب برای پایان به بحران سیاسی این کشور دانست.

وی تاکید کرد: دخالت‌های آشکار بین‌المللی در بحران لبنان موجب پیچیدگی هر چه بیشتر امور و مانع‌تراشی در روند ایجاد مصالحه بین احزاب لبنانی شده است.

علامه فضل‌الله در این خصوص به دخالت‌های آشکار آ‌مریکا به ویژه جفری ویلتمن سفیر این کشور در بیروت اشاره کرده و عنوان داشت که ‌وی به یک مقام مسوول لبنانی تبدیل شده که در عرصه‌ی سیاسی این کشور ایفای نقش می‌کند.

مرجع شیعه‌ی لبنان همچنین اقدام مسوولان لبنانی مبنی بر حمایت از موانع ملی را جهت جلوگیری از پیچیدگی بیشتر اوضاع این کشور و کشیده شدن آن به بحرانی غیر قابل کنترل خواستار شد.

در همین حال، امیل لحود رییس‌جمهور لبنان، درخواست فواد سنیوره نخست‌وزیر این کشور را مبنی بر برگزاری نشست کابینه در روز دوشنبه رد کرد.

وی تاکید کرد: این نشست مغایر با قانون خواهد بود زیرا از نظر قانونی دولت کنونی لبنان به دلیل استعفای برخی اعضایش فاقد مشروعیت است.

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات