تاریخ انتشار : ۰۷ دی ۱۳۹۳ - ۱۹:۵۴  ، 
کد خبر : ۲۷۱۶۶۴
استاندار قم در گفت‌وگو با آرمان:

مراجع به روحانی و ظریف اعتماد دارند

مطهره شفیعی - مقدمه: این روزها آب و هوای شهر «قم» غبارآلود است اما هوای سیاست طبق آنچه استاندار می‌گوید صاف و پاک است. گردوغبار مردم استان را ناراحت کرده و صدای سرفه‌های آنها گواه این مدعاست. زمانی هم که حجت‌الاسلام محمدصادق صالحی‌منش از غرفه «آرمان امروز» در نمایشگاه مطبوعات بازدید کرد و به سوالات پاسخ داد، چندین مرتبه سرفه‌هایی از جنس گردوغبار کرد. استاندار قم از تصمیماتی می‌گوید که برای رفع این مشکل اندیشیده شده است اما گردوغبار تنها مشکل مردم استان قم نیست چون آنها به دلیل واقع شدن استانشان در منطقه‌ای خشک با معضل کم آبی هم مواجه هستند اما امسال خوشبختانه خشکسالی از استان قم دور بود و به گفته استاندار نه‌تنها استان قم در وضعیت قرمز قرار نگرفت بلکه حتی در خط زرد هم نبود. موضوع دیگری که دیروز با استاندار قم مطرح کردیم، فضای سیاست در این استان بود. استان قم به سبب اهمیت مذهبی وسیاسی خود مورد توجه سیاسیون قرار دارد و به همین دلیل است که برخی از این موقعیت بهره‌برداری نادرست می‌کنند که در طی 8 سال دولت اصولگرا این تندروی‌ها نمود بیشتری داشت. اکنون استاندار قم از هوای پاک و خوب سیاست در این استان سخن می‌گوید. متن کامل گفت وگوی آرمان با حجت‌الاسلام صالحی‌منش در ادامه می‌آید:

* این روزها در مورد سفر رئیس‌جمهور به استان قم اخبار زیادی شنیده می‌شود. این سفر قرار است در چه زمانی انجام شود؟

** ان‌شاا... سفر حجت‌الاسلام روحانی حدود دو ماه آینده انجام خواهد شد.

* محور سفر رئیس‌جمهور در این سفر چیست؟

** محور سفر رئیس‌جمهور در سفر به استان قم دیدار با مراجع تقلید، دیدار با روحانیون و مردم شریف و انقلابی قم است.

* پس این سفر در قالب سفر استانی تعریف نمی‌شود.

** اینطور نیست، سفر رئیس‌جمهور به قم در سفر استانی تعریف می‌شود و علاوه بر دیدار مردمی، دیدار با مراجع اقدامی اضافه در این سفر است که در سایر استان‌ها به این شکل برگزار نمی‌شود البته در استان‌های دیگر دیدار با روحانیون معظم و ائمه جمعه بزرگوار است که این دیدارها در قم گسترش بیشتری دارد.

* مردم شریف قم و به‌ویژه روحانیت و علمای بزرگوار این استان طی زمان فعالیت دولت قبل گلایه‌هایی نسبت به تعامل آن دولت داشتند و بعضا از اینکه رئیس‌جمهور کمتر به این شهر سفر می‌کند یا اینکه اعتبارات کافی به قم تخصیص داده نمی‌شود، دلگیر بودند. با توجه به فعالیت‌های دولت تدبیر و امید این دلگیری‌ها تا چه اندازه کم شده است؟

** به هر حال خود ما از دولت توقع داریم که در بودجه‌های عمرانی و شاخص‌های قم، ما را بهتر از آنچه ببینند که هست. حوزه خودش را طلبکار دولت می‌داند چون در واقع همه حوزه و همه مراجع خودشان را پشتوانه ایدئولوژیکی دولت نظام جمهوری اسلامی می‌بینند و واقعا هم همین است لذا طبعا از دولت هم می‌خواهند که به مسایل قم نگاه بهتری داشته باشد.

* فضای سیاسی قم چطور است؟

** فضای سیاسی قم کاملا آرام است.

* تندروی‌ها قطع شده است؟

** الان که بنده خدمت شما هستم، شاید از 4 یا 5 سال گذشته به این طرف، فضای سیاسی قم هیچ ایامی به این خوبی نبوده که الان هست.

* چه اندازه از این آرامش، به برکت دولت جدید و مشی دولتمردانش است؟

** اگر دولت تدبیر و امید همین یک کار را کرده باشد، خیلی مهم است که توانسته در جامعه آرامش و همدلی به‌وجود بیاورد.

* نگاه و رویکرد مراجع معظم قم به عملکرد دولت به چه صورت است؟

** بسیار نگاه خوبی دارند. آنها با دولت تعامل مثبتی دارند و دولت نیز با مراجع ارتباط خوبی برقرار کرده است. با توجه به کمبودها و گرفتاری‌ها و مسایلی که دولت دارد، قانع هستند.مثلا در بحث مذاکرات هسته‌ای مراجع به دکتر روحانی و آقای ظریف اعتماد دارند.

* یعنی امیدوار هستند که دولت بتواند به وعده‌های خود عمل کند.

** بله. قانع و امیدوار هستند.

* در بحث رفع گردوغبار در استان قم چه تصمیماتی اتخاذ شده است؟

** شاید هفته‌ای نباشد که جلسه‌ای درباره آب، خاک و فضای سبز و مساله گردوغبار نداشته باشیم. حدود یک‌ماه پیش خانم ابتکار به قم تشریف آوردند و در خدمت ایشان تصمیمات خوبی گرفته شد. روز سه‌شنبه خانم ابتکار اقدام به فرستادن معاونان خودشان به قم کردند و آنها هم بررسی‌هایی داشتند و در جلسه روز سه‌شنبه تصمیمات خوبی اتخاذ شد که اگر حدود 50 درصد آنها را هم بتوانیم اجرایی کنیم که یقینا اجرایی می‌کنیم ان‌شاءا... مسائل مربوط به گردوغبار حل خواهد شد.

* موضوع اعتبار است؟

** واقعا یکی از سخت‌ترین و بغرنج‌ترین مشکلات ما مسائل بودجه و اعتبارات است.

* کم آبی هم از مشکلات قم بود. برای رفع آن چه تدابیری اندیشیده شد؟

** کم‌آبی برای همه کشور است به‌ویژه شهر قم که در موقعیت خاص جغرافیایی در کشور قرار دارد. همه قم خشک است ولی بحمدا... و به شکر خداوند امسال با اینکه 5 تا 6 استان کشور در وضعیت قرمز قرار گرفتند، با کمک همین دولت کاری انجام شد که ما مشکل خشکسالی نداشتیم و در منطقه زرد هم واقع نشدیم.

* گازرسانی در برخی روستاهای استان قم صورت نگرفته است مثلا در بسیاری از روستاها مانند «قاهان» و «نویس» که از روستاهای بااهمیت هستند، اهالی از عدم گازرسانی گلایه دارند. چه تدبیری برای این روستاها دارید؟

** همان‌طور که می‌دانید قاهان منطقه‌ کوهستانی قم است و فاصله آن تا جاهایی که گازرسانی شده است، نسبتا طولانی‌ است، جمعیت آنجا هم کم است. مهم‌ترین مساله برای اداره گاز این است آنچه در زیرساخت انجام می‌دهد، به‌صرفه باشد ولی با صحبتی که با جناب آقای دکتر لاریجانی و وزیر محترم نفت داشتیم، قرار است تا یک‌سال آینده به این روستاها هم گازرسانی شود.

* عدم گازرسانی به روستاها سبب مهاجرت ساکنان آنها به شهر شده است. افزایش جمعیت شهرنشین هم مشکل ساده‌ای نیست.

** به هر حال این مشکلات بوده و الان هم هست. وزیر محترم نفت قول داده است که ان‌شاءا... در یک‌سال آینده گازرسانی به این روستاها انجام شود.

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات