تاریخ انتشار : ۲۵ ارديبهشت ۱۳۸۷ - ۱۷:۰۰  ، 
کد خبر : ۳۰۰۲۵

اهمیت آرای ایرانیان برای دموکرات‌های آمریکا


در چند هفته گذشته اعضای ایرانی حزب دموکرات آمریکا در جنوب کالیفرنیا میزبان بیل کلینتون رئیس‌جمهوری پیشین این کشور و دو تن از نامزدهای ریاست جمهوری از حزب دموکرات، باراک اوباما و جان ادواردز بوده‌اند و در چند گردهمایی جداگانه حمایت‌های مادی و معنوی ایرانیان این ناحیه را از نامزدهای انتخاباتی حزب دموکرات آمریکا نشان داده‌اند.

به گزارش آفتاب آخرین آمار شمار رای‌دهندگان در آمریکا نشان می‌دهد که تاکنون 18 هزار ایرانی ـ آمریکایی برای شرکت در انتخابات آمریکا ثبت‌نام کرده‌اند که بیش از 60 درصد از این افراد از طرفداران حزب جمهوریخواه و 40 درصد باقی‌مانده از هواداران حزب دموکرات هستند.

فعالیت اعضای ایرانی ـ آمریکایی حزب دموکرات اورنج کانتی ـ علاوه‌بر ایجاد ارتباط ایرانیان این ناحیه با حزب دموکرات ‌آمریکا ـ تشویق و ترغیب رای‌دهندگان ایرانی برای شرکت در انتخابات و داشتن نقشی فعال در جریان‌های سیاسی آمریکا در سطوح مختلف است.

به گفته ملاحت رفیعی رئیس هیات اجرایی جمعیت ایرانی ـ آمریکایی‌های هوادار حزب دموکرات، در ماه ژوئن گذشته، ایرانی ـ آمریکایی‌های عضو حزب دموکرات شاهد سه رویداد مهم بوده‌اند. او می‌گوید: «در روز یازدهم این ماه اعضای ایرانی حزب دموکرات در منزل مایک چگینی ـ آرشیتکت موفق ایرانی ـ با سناتور باراک اوباما نشستی داشتند. یک هفته بعد الکس و الی رمزجو در منزل خود جلسه ناهاری با شرکت و به افتخار بیل کلینتون رئیس‌جمهوری پیشین آمریکا برگزار کردند و یک روز بعد ایرانی ـ آمریکایی‌های عضو حزب دموکرات در رستوران ایرانی کاسپین در یک جلسه گردآوری پشتوانه مالی برای فعالیت‌های انتخاباتی سناتور جان ادواردز توانستند بیش از 55 هزار دلار برای کمک به حوزه انتخاباتی او جمع‌آوری کنند.» استقبال بیش از 150 نفر از ایرانیان سرشناس از این جلسه، در اورنج کانتی تاکنون بی‌سابقه بوده است و نمایانگر اشتیاق این ایرانیان برای مشارکت در مسائل سیاسی جامعه‌یی است که در آن زندگی می‌کنند.

وی معتقد است که گروه آمریکایی‌هایی که ریشه‌های ایرانی دارند، می‌توانند نقشی فعال در زمینه سیاست‌های خارجی آینده آمریکا در رابطه با «حکومت و ملت ایران» داشته باشند. وی می‌گوید: «‌این مسوولیت برعهده جامعه ایرانی است که با سیاستمداران آمریکایی ارتباط برقرار کنند. همان‌طور که می‌دانید هریک از این نامزدهای انتخاباتی می‌توانند به آسانی با جوامع مختلف و اقلیت‌های دیگر ارتباط برقرار کنند و از آنها کمک مالی بگیرند اما در شرایط سیاسی کنونی و وقایعی که بین ایران و ایالات متحده آمریکا جریان دارد مهمترین مساله این است که جامعه ایرانی صدای خود را به گوش سیاستمداران از هر دو حزب دموکرات و جمهوریخواه برسانند.»

رفیعی معتقد است که این گروه می‌توانند در اتخاذ تصمیمات سرنوشت‌ساز آمریکا در قبال ایران، راهنمایی‌های مفیدی را در اختیار دولتمردان آمریکایی قرار دهند و می‌افزاید: «فکر کنید اگر خود ما در این صحنه سیاسی حضور نداشته باشیم چه کسانی مسائل ما را با این سیاستمداران مطرح خواهند کرد؟ شهروندان پاکستانی یا عراقی؟»‌ در طول جلساتی که ایرانی ـ آمریکایی‌های ساکن کالیفرنیا با سناتور اوباما، بیل کلینتون و سناتور ادواردز داشته‌اند، درباره مسائل مربوط به ایران نیز بحث‌های بسیاری مطرح شده است. یکی از مهمترین موضوعاتی که می‌تواند ایرانی ـ آمریکایی‌ها را به دادن رای به هریک از نامزدهای انتخابات ـ چه در حزب دموکرات و چه در حزب جمهوریخواه ـ ترغیب کند، موضع این احزاب در برابر ایران است. رفیعی ضمن تایید اختلاف‌نظر میان دموکرات‌ها و جمهوریخواهان در ارتباط با مسائل ایران می‌گوید: «دموکرات‌ها بیشتر طرفدار حل مسائل از راه‌های دیپلماتیک هستند. البته مساله ایران در حال حاضر چنان در مراحل پیچیده‌یی قرار گرفته است که تجزیه و تحلیل آن در مدت زمان کوتاهی که این سیاستمداران با ایرانی‌های اورنج کانتی گذراندند امکان‌پذیر نبود، اما مهمترین مساله این است که اگر امروز ایرانی‌ها به‌خاطر مسائل مربوط به ایران در سیاست آمریکا مشارکت نکنند، هیچ مساله دیگری نمی‌تواند آنها را در تصمیم‌گیری‌های سیاسی آینده آمریکا تا این حد دخالت بدهد.»

انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در پایان دوره قدرت جرج بوش در کاخ سفید، در روز چهارم نوامبر سال 2008 برگزار خواهد شد.

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات