اتفاق عجیب در میان مباحث مطرح شده پیرامون چینش کابینه جدید این است که سهم خواهی و منفعت طلبی در پیشنهادات و حتی تحمیل وزرا به دولت از سوی جریان اصلاح طلبی جایگزین کمک به حسن روحانی برای شکل دادن به کابینه ای کارآمد شده است
کابینه پیر، کابینه کم تحرک، وزرای متمول، وزرای تاجر و ...کلید واژه های دیگر در طول چهار سال اخیر بارها و بارها نه تنها از سوی منتقدان و رقبای سیاسی، بلکه از سوی حامیان دولت حسن روحانی درباره هیئت وزیران دولت او به کار برده شده و به کثرت در رسانه ها و از زبان چهره های سیاسی و کارشناسان مطالبه تغییر و تحول در کابینه مطرح شده است، چنانچه محمد زارع فومنی دبیر کل حزب مردمی اصلاحات در مصاحبه به صراحت می گوید «آقای روحانی باید قبول کند که مدرسه پیرمردها راه انداخته و وزرایش کارایی لازم را ندارند.» مطالبه ای که در این روزها و پس از انتخابات ریاست جمهوری و لزوم تشکیل کابینه دولت جدید برای دولت آینده بیش از پیش درباره آن بحث و رایزنی می شود!
اما اتفاق عجیب در میان مباحث مطرح شده پیرامون چینش کابینه جدید این است که، همه آن انتقادها به ویژه از سوی حامیان دولت به دست فراموشی سپرده شده است و سهم خواهی و منفعت طلبی در پیشنهادات و حتی تحمیل وزرا به دولت جایگزین کمک به حسن روحانی برای شکل دادن به کابینه ای کارآمد شده است؛ نگاهی به تیتر های روزنامه های اصلاح طلبی و خبرهای که رسانه به عنوان شنیده یا به نقل از شخصیت ها منتشر می شود نشان از فشار فراوان جریان اصلاح طلبی بر حسن روحانی برای افزایش سهم اصلاح طلبان در کابینه دارد، این طیف در فشار خود به حسن روحانی برای شکل دهی کابینه مطلوب آنها تا آنجا پیش رفتند که برخی منابع خبری از خروج قهرگونه اسحاق جهانگیری از دولت در اعتراض به چینش کابینه خبر دادند و محمد علی ابطحی در حساب کاربری خود در توئیتر روحانی را تهدید می کند که کابینه اگر آن طور که آنها می خواهند نباشد پشت او را خالی می کنند! غلامرضا حیدری از نمایندگان اصلاح طلب مجلس نیز چنین تويیتي می کند «رئیسجمهور نباید فکر کند از آسمان انتخاب شده است. طبیعی و اخلاقی است که کارگزارانش را از میان جماعت یاری رسان انتخاب کند نه اینکه به آنها بیاعتنا باشد» و فشار تا آنجا پیش رفتند که حسام الدین آشنا مشاور فرهنگی رئیس جمهور و از افرادی که به نزدیکی و هماهنگی با روحانی شهره است در فضای مجازی در برابر ادعای محمد رضا عارف که نوشته بود اصلاح طلبان به دنبال سهم خواهی نیستند در جمله اعتراضی می نویسد؛ «امان از سهم خواهی افراد به نام جریان»؛ مشاور رئیس جمهور از سهم خواهی سخن به مسان آورده است که به راحتی می توان آن را در لابلای نوشتارهای رسانه های اصلاح طلب مشاهده کرد؛ روزنامه شرق تحت عنوان مطلبی با تیتر « وعده روحاني تغيير كابينه» نشستها يکي پس از ديگري در جريان است. حسن روحاني در گيرودار چيدمان کابينه است، کابينهاي که حالا بيش از هر زمان ديگري انتظار ميرود رخت و لباس اصلاحطلبانه بپوشد.... اصلاحطلبان توصيهشان اين بوده که حسن روحاني پيام حضور انتخاباتي مردم در ٢٩ ارديبهشت ٩٦ را جدي بگيرد.» روزنامه اعتماد در مطلبی با عنوان «سایه کابینه در بهارستان» می نویسد« «اخبار خوب و خوشايندي از بستن ليست كابينه به گوش نميرسد مخصوصاً در تيم اقتصادي. اميدوارم اين اخبار درست نباشد.» اين توييت ١٥٠ كاراكتري الياس حضرتي، نماينده تهران و عضو كميته تعامل فراكسيون اميد بر سر چينش كابينه خلاصه همه زمزمههايي است كه اين روزها از راهروهاي بهارستان و حرفهاي در گوشي نمايندگان به گوش ميرسد.
صبح یکشنبه، پيش از آغاز جلسه علني نمايندگان يك نشست غيرعلني درباره كابينه دوازدهم داشتند و توييت حضرتي بعد از اين جلسه نشان داد نگرانيهاي اخير اصلاحطلبان درباره كابينه بيسبب نبوده است. چندی پيش محمدرضا عارف گفته بود «در انتخابات ارديبهشت هيچ شكي نيست كه پيروزي روحاني مديون اصلاحطلبان است. خواهش ما در آستانه تشكيل دولت دوازدهم همراهي و هماهنگي با فراكسيون اميد است» ... بهرام پارسايي، سخنگوي فراكسيون اميد به روحاني توصيه كرد سخنرانيهايش در ايام انتخابات را يك بار ديگر مرور كند تا وعدههاي انتخاباتياش را از ياد نبرد و به ارزيابي فراكسيون اميد از كابينه فعلي در راستاي چينش كابينه دوازدهم توجه كند. فراكسيون اميد خواسته تا از وزراي فعلي ٧ وزير در كابينه دوازدهم نباشند، ٥ وزير بمانند و در مورد ٦ وزير ديگر هم ارزيابي متوسطي داشته و توصيه كرده تا اگر رييس جمهور گزينههاي بهتري از آنها پيدا كرد، جايگزين كند.» روزنامه آفتاب یزد نیز که معمولاً نوشتن یادداشتهای صریحتر در میان رسانه زنجیره ای اصلاحات به آن سپرده می شود با هشدار درباره چینش کابینه دولت دوازدهم در این باره می نویسد؛ «اما آنچه نمود پیدا کرده است ، شائبه ورود جریان خاص به بازوهای اجرایی و تعیین تکلیف برای سایر وزارتخانه ها و از جمله وزارت اقتصاد و همین طور وزارت صنعت ، معدن و تجارت است . اینکه چگونه جریانی که در جناحین سیاسی معنا پیدا نمی کند ، سعی در امرو نهی برای تعیین تکلیف کابینه های اجرایی دولت دارد همان بدعتی است که روحانی باید در برابر آن بایستد» این روزنامه همچنین با اعطای لقب مجاهدان شنبه به اعضایی از دولت که مطابق با نظر و خواست آنها نیستند از حسام الدین آشنا اینگونه انتقام فاش کردن راز سهم خواهی اصلاح طلبان را می گیرد؛ «زمانی مانده تا روز تحلیف حسن روحانی و تعیین سرنوشت دومین کابینه او. در گرماگرم گمانهزنیها پیرامون حضور چهرههای جدید در مناصب گوناگون دولتی و در سطح هیئت وزیران، برخی مدیران فعلی نیز به تکاپو افتاده و به میز و صندلی خود چنگ میزنند تا همچنان بر مسند قدرت باقی بمانند...حسامالدین آشنا رئیس مرکز بررسیهای استراتژیک ریاست جمهوری و مشاور حسن روحانی در امور فرهنگی است. او نیز یکی از ستونهای تیم اطلاعرسانی دولت یازدهم محسوب میگردد. میگویند که متون سخنرانیهای حسن روحانی ماحصل تفکرات آشنا است و طراحی کمپین دوباره ایران در ایام انتخابات نیز توسط او صورت گرفته است. با این وجود آشنا هم یکی از مسببان فشل بودن تیم اطلاعرسانی دولت بوده است ...آشنا از آن دسته دولتمردانی بوده است که یکی به نعل میزد و یکی به میخ. ابتدا به حمایت از مواضع اصلاحطلبانه رئیس دولت یازدهم و به دفاع از اصلاحطلبان میپرداخت بعد از آنکه اظهاراتش موثر واقع میشد برای تنظیم ph محیط جانب اصولگرایان را میگرفت! در این روزهای منتهی به مراسم تحلیف روحانی هم پرکارتر از همیشه ظاهر شده است.»
فشارهای که منجر به این شد که حسن روحانی جز ارسال پالس های مثبتی برای اصلاح طلبان چاره برایش نماند، او از یک طرف در سخنانی در هیئت دولت از بازتاب خواست رأی دهندگان به خود در کابینه آینده خبر داد و از سوی دیگر اخباری مبنی بر دیدارهای وی با رئیس دولت اصلاحات و هماهنگی با او درباره کابینه در قضای رسانه ای مطرح شد ، تا کمی از فشارها کاسته و بتواند در فضای آرام تر درباره کابینه اش تصمیم گیری کند،