پیروزی مردم مظلوم غزه و فلسطین قهرمان در برابر رژیم غاصب و کودک کش صهیونی بر ملت های مسلمان و آزاده جهان مبارک باد
(روزنامه كيهان ـ 1396/10/14 ـ شماره 21810 ـ صفحه 8)
وی همچنین خاطرنشان کرد که ترامپ افراطگرایی را تقویت و موقعیت آمریکا در جهان را تضعیف کرده است.
دبیرکل سازمان ملل به خبرنگاران گفت، از زمان آغاز فعالیت خود همواره مخالف اتخاذ تدابیر یکجانبه از سوی کشورها بودهام به ویژه آنکه این اقدام دورنمای صلح برای اسرائیلیها و فلسطینیها را به خطر میاندازد و سالها تلاش برای نزدیک کردن مواضع طرفین را نابود میکند.
گوترش در عین حال به حاضرین وعده داد که تمام تلاش خود را برای بازگرداندن طرفهای فلسطینی و اسرائیلی بر سر میز مذاکره به کار خواهد بست چرا که هیچ راهکاری به جز مذاکره و گفتوگو و تشکیل دو کشور برای حل مناقشه میان اسرائیل و فلسطین وجود ندارد. موضعگیری و اظهارات دبیرکل سازمان ملل متحد درباره تصمیم ترامپ برای اعلام قدس به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی اولین واکنش به این تصمیمگیری نبوده و مسلما آخرین نیز نخواهد بود به نحوی که بسیاری از رهبران کشورها و شخصیتها و نهادها در کشورهای مختلف این اقدام را به منزله بازی با آتش خوانده و گفتند که این اقدام، منطقه و جهان را به آتش خواهد کشید.
برخی این عمل ترامپ را ناشی از رفتارهای نامتعادل او دانستند اما سخنان «نیکی هیلی» نماینده بنگلادشیالاصل آمریکا در سازمان ملل نشان داد که این تصمیمگیری سالها قبل انجام شده بود و ترامپ مجری این تصمیمگیری و اعلام آن بوده است.
هیلی گفت، «ما اولین کشوری بودیم که اسرائیل را به رسمیت شناختیم و از سال 1995 کنگره آمریکا تصویب کرده بود که قدس باید پایتخت اسرائیل باشد.»
این اظهارات نشان میدهد که حتی اگر «هیلاری کلینتون» منتخب دموکراتها نیز در انتخابات ریاست جمهوری پیروز میشد باید این تصمیم را عملی میکرد. در کارنامه روسای جمهور پیشین آمریکا نیز سوابق بیشماری از حمایت رژیم صهیونیستی و خیانت به ملت فلسطین وجود دارد. «باراک اوباما» رئیسجمهور پیشین آمریکا زودتر از هر رئیسجمهور دیگری در آمریکا به سرزمینهای اشغالی سفر کرد و بالاترین میزان کمک امنیتی به اسرائیل را در سابقه خود ثبت کرد. وی در حمایت از رژیم صهیونیستی تا آنجا پیش رفت که گفت، «کسانی که منکر حق حاکمیت اسرائیل هستند باید منکر وجود زمین زیر پایشان و آسمان بالای سرشان بشوند، زیرا اسرائیل هیچجا نمیرود.»
نمونههایی از حمایت بیوقفه و پشتیبانی کامل سردمداران آمریکا از رژیم صهیونیستی فراوانند که در اینجا به برخی از آنها اشاره میشود.
حمایت «هری ترومن»(رئیسجمهور وقت آمریکا) از بیانیه بالفور که خود حاصل قرارداد «سایکس- پیکو» بود، منجر به تجزیه خاورمیانه و در نتیجه شکلگیری رژیم جعلی صهیونیستی شد. 11دقیقه بعد از شکلگیری این رژیم نامشروع، آمریکا آن را به رسمیت شناخت.
از زمان تشکیل رژیم ساختگی صهیونیستی تاکنون آمریکا از این رژیم در سازمان ملل و مجامع بینالمللی حمایت کرده و بسیاری از قطعنامهها و مصوبات ضد اسرائیلی را وتو و از درجه اعتبار ساقط کرده است. تعداد وتوهایی که آمریکا در مورد رژیم صهیونیستی به کار گرفته بیش از مجموع وتوهایی است که توسط دیگر اعضای شورای امنیت صورت گرفته است. رژیم اسرائیل در اجرای پروژه هستهای خود با هیچ اعتراضی از سوی جامعه بینالملل مواجه نشده و قرارداد منع سلاحهای هستهای را امضا نکرده است. رژیم صهیونیستی یکی از رژیمهایی است که دارنده بیشترین سلاحهای اتمی است و این مسئله فقط با حمایت آمریکا صورت گرفته است، در حالی که هیچ کشوری در خارج از چارچوب آژانس بینالمللی انرژی اتمی اجازه دستیابی به قدرت هستهای را ندارد. بر کسی پوشیده نیست که آژانس اتمی هم تحت سلطه آمریکا است و اگر کشوری قصد هستهای شدن و اتمی شدن را داشته باشد مقامات کاخ سفید هیاهو راه میاندازند و آن کشور را تحت فشار قرار میدهند. آمریکا در هر جنگی که رژیم صهیونیستی در آن شرکت داشته باشد جانب این رژیم را میگیرد. در زمان جنگ شش روزه اسرائیل با اعراب (1967) سالانه کمکهای عظیم و مستقیم اقتصادی و نظامی از سوی آمریکا به این رژیم شده است. آمریکا در سالهای پس از جنگ جهانی دوم بزرگترین کمک نظامی را به اسرائیل کرد و در حدود 140 میلیارد دلار به این رژیم پرداخت. از آن زمان نیز هر ساله حدود سه میلیارد دلار کمک مستقیم در اختیار اسرائیل قرار میگیرد و ارزش آن حدود 500 دلار برای هر فرد اسرائیلی است.
این کمکها موجب شده که رژیم صهیونیستی با درآمد سرانه تقریبا برابر با کره جنوبی یا اسپانیا، صنعتی و ثروتمند محسوب شود.
حمایت آمریکا از اسرائیل از آغاز دهه 1990 و حتی پس از 11 سپتامبر با این ادعا توجیه میشود که هر دو توسط گروههای تروریستی که ریشه در دنیای عرب و اسلام دارند تهدید میشوند، حمایت آمریکا از رژیم صهیونیستی فقط به این خاطر نیست که دست این رژیم را برای مقابله با فلسطینیها باز بگذارد، بلکه آمریکا میخواهد درگیریها و جنگهای منطقهای به راه بیندازد و به اهداف توسعهطلبانه خود برسد.
مجموعه این حمایتها باعث شده که رژیم صهیونیستی به هیچ مقررات و قواعد بینالمللی پایبند نباشد، این رژیم به راحتی کشورهای دیگر را اشغال میکند، فلسطینیها را از سرزمین مادریشان اخراج میکند. شهرک سازی میکند، فلسطینیان را دستگیر، شکنجه و حتی اعدام میکند و جنگهای تحمیلی علیه سا کنان مظلوم غزه به راه میاندازد تا فلسطینیان را به حاشیه رانده و سرزمینهای فلسطینی را غصب و یهودی کند. از سازمان آیپک هم میتوان به عنوان بارزترین نمونه حمایت آمریکا از رژیم اشغالگر قدس یاد کرد، آیپک کمیته امور عمومی آمریکا و رژیم صهیونیستی است که در سال 1959 تأسیس شد. این سازمان از پرنفوذترین سازمانهای یهودی آمریکا برای تأمین منافع صهیونیستها بوده و در دوره ریاستجمهوری آیزنهاور در آمریکا تأسیس شده است.
آیپک تاکنون در سیاستها و طرحهای خارجی آمریکا همچون جنگ عراق و اعمال فشار علیه ایران و سوریه، تعیین سیاست آمریکا در برابر حزبالله و حماس و همچنین افزایش کمکهای آمریکا به رژیم صهیونیستی در چارچوب کمکهای مالی و سلاحهای پیشرفته، نقش اساسی ایفا کرده است.
میتوان در طول تاریخ حمایتهای گوناگون آمریکا از رژیم صهیونیستی را مشاهده کرد و این تنها گوشهای از خیانتهایی بود که دولتمردان آمریکا انجام داده و این رژیم را در انجام جنایتهایش جسورتر و گستاختر کردهاند اعلام قدس به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی از سوی ترامپ، نشان دهنده نیت واقعی آمریکا در قبال ملتهای مسلمان و به ویژه ملت مظلوم فلسطین است.
این اقدام نسنجیده رئیسجمهور آمریکا موجب بیاعتبار شدن قطعنامههای بینالمللی، تشدید بیثباتی در منطقه و گسترش تروریسم است.
اولین تبعات انتقال سفارت آمریکا به بیتالمقدس، حذف مهمترین پرونده مسئله فلسطین یعنی پرونده قدس به نفع رژیم صهیونیستی و در نهایت نابودی آرمان فلسطین است و این بزرگترین تهدیدی است که فلسطین طی هفت دهه اخیر با آن مواجه بوده است.
دولت آمریکا بر این باور است که با این اقدام، منطقه دچار آشفتگی شده و در سایه آن، آمریکا میتواند طرح خود را پیش ببرد.
ترامپ با مشاهده واکنشهای گسترده در اراضی اشغالی و کشورهای مختلف، متوجه شد که در تصمیمگیری خود کاملا اشتباه کرده و تبعات خطرناک این اقدام را در نظر نگرفته بود. مهمترین و جدیترین پیامد اقدام ترامپ به راه افتادن انتفاضه اسلامی نه تنها در فلسطین بلکه در سراسر جهان اسلام است، از سوی دیگر این اقدام موجب اتحاد جهان اسلام و قیام سراسری علیه رژیم صهیونیستی خواهد شد. تحلیلگران معتقدند فشار افکار عمومی به ویژه در کشورهای اسلامی موجب خواهد شد که ترامپ مانند رؤسای جمهور پیش از خود، طرح انتقال سفارت به قدس را برای ماهها و شاید سالها عقب بیندازد.
http://kayhan.ir/fa/news/122733
ش.د9605086