با شروع ماه مهر و بازگشایی مدارس، به طور متوسط حدود ۶ ساعت یا به نوعی نیمی از روز بچهها در مدارس سپری میشود. این ساعتها از نظر فعالیت ذهنی و جسمی، ساعات بینظیری هستند و یادگیری و تمرکز بر آموزش، در کنار جنبوجوشها و بازیگوشیهای کودکانه، انرژی فراوانی را از آنها میگیرد. بنابراین تغذیه فرزندان در این دوران، اهمیتی ویژه و فوقالعاده دارد و لازم است مغذی و مفیدتر از همیشه باشد. توصیه پزشکان و نیز درمانگران طب سنتی در این زمینه هم مؤید همین واقعیت است. با توجه به وجود سه زنگ تفریح در مدارس، میتوان سه خوراکی با ارزشهای غذایی مناسب را برای این اوقات آماده کرد. مغز مختلف، نظیر بادام، فندق، پسته یا برگه خشک میوههای مختلف، توتخشک، برنجک، نخودچی، کشمش و گندم برشته گزینههای مناسبی برای یکی از میانوعدهها هستند. برای زنگ تفریح دیگر میتوان از میوههای فصل در نظر گرفته و با برشهای جذاب و چیدمان زیبا در ظرف مناسب، اشتها و انگیزه فرزندان را برای خوردن آنها بیشتر کنیم. برشهای کوچک، خوردن میوهها را به ویژه برای کودکان ابتدایی، راحتتر میکند. طیف دیگری از خوراکیهای سالم که میتوان برای یکی از زنگهای تفریح در نظر گرفت، ساندویچ یا همان لقمههای مادرانه معروفی است که خاطرات کودکی بسیاری از ما را رقم زدهاند. نان و پنیر به همراه گردو، یا سبزی، خیار و گوجه، میتواند لقمهای خوشطعم و مقوی را تشکیل دهد. حتی میتوان از شب گذشته کتلت یا سالاد الویه را برای لقمه فرزندان کنار گذاشته و به همراه کاهو و خیارشور و گوجه، ساندویچی سالم و مقوی را برای فرزندان مهیا کرد. متأسفانه، برخی مادران برای راحتی خود، هر روز مقداری سوسیس، کالباس یا ژامبون را ساندویچ کرده و از اینکه بچهها با میل و علاقه فراوان آن را به مدرسه میبرند لذت میبرند، یا به جای تهیه مواد خوراکی مناسب، مبلغی به فرزندان داده و به آنها اجازه میدهند تا از سوپری محل یا بوفه مدرسه هرچه دوست دارند تهیه و میل کنند؛ در حالی که این خوراکیهای ناسالم و غیر مفید نه تنها نیاز جسمی و ذهنی کودکان را تأمین نمیکنند؛ بلکه مشکلات گوارشی و بیماریهای متعددی را در آینده برای آنها به همراه خواهد داشت که آسیب آن متوجه فرزندان و به ویژه خود مادران است. پس خوب است از همین حالا کمی خودمان را به سختی بیندازیم و وقت و دقت بیشتری برای تهیه خوراکی و میانوعده فرزندان در نظر بگیریم.