تاریخ انتشار : ۱۱ مهر ۱۳۸۷ - ۱۰:۴۸  ، 
کد خبر : ۳۳۸۶۹

ائتلاف بزرگ در عراق


شاکر کسرائی 

چهار حزب بزرگ عراق روز پنجشنبه ‌یک ائتلاف تشکیل دادند تا در برابر کوشش احزاب کوچک مخالف دمکراسی در عراق که قصد برهم زدن اوضاع این کشور وسرنگونی دولت قانونی نوری المالکی را دارند مقابله نمایند. این چهار حزب بزرگ عبارتند از مجلس اعلای اسلامی ‌و حزب‌الدعوه و اتحادیه میهنی و حزب دمکرات عراق. سران احزاب چهارگانه روز پنجشنبه طی مراسمی ‌ائتلاف بزرگ را تشکیل و اعلام کردند که از پیوستن احزاب دیگر در این ائتلاف استقبال می‌کنند.

این در حالیست که احزاب کوچکی همچون التوافق و العراقیه و حزب اسلامی ‌که همگی مخالف دولت نوری المالکی و برای سرنگونی آن تلاش می‌کنند مخالفت خود را با تشکیل این ائتلاف اعلام و آنرا مخالف مصلحت عراق قلمداد کردند. احزاب التوافق و العراقیه و حزب اسلامی ‌وزرای خود را از کابینه نوری المالکی خارج ساخته و قصد داشتند دولت قانونی عراق را سرنگون و بجای آن با کمک برخی از کشورهای عربی منطقه و آمریکا و انگلیس دولت جدیدی روی کار آورند واکثریت را از روند سیاسی عراق حذف نمایند.

اظهارات سران التوافق و العراقیه وحزب اسلامی ‌علیه دولت نوری المالکی نشانگر این بود که با آنها با توطئه کشورهای عربی قصد دارند دولت قانونی را سرنگون و یک دولت اقلیت در عراق تشکیل دهند ولی سیاستمداران کرد و شیعه عراق توطئه این گروه اقلیت را که منافع خود را در برهم زدن دمکراسی در عراق و مطرح کردن فتنه فرقه‌ای و طایفه‌ای و مظلوم‌نمائی می‌دانند در نطفه خفه کرده و دولت نوری المالکی را حمایت کردند.

آمریکا و انگلیس و چند کشور عربی از حاکمیت اکثر مردم عراق ناراضی هستند و میخواهند اقلیت را در عراق حاکم سازند و همان روش صدام حسین را در سرکوب اکثریت و حاکمیت اقلیت در پیش گیرند.

این کشورها با اعزام‌ تروریست به عراق و انجام عملیات ‌تروریستی قصد دارند دولت قانونی را بعنوان دولت ضعیف و ناتوان قلمداد و یک شخصیت مورد اعتماد خود را در عراق روی کار آورند.

ایاد علاوی نخست‌وزیر سابق عراق اینک مورد اعتماد آمریکا و انگلیس و تعدادی از کشورهای عربی است و تلاش می‌کند با همکاری سران برخی از احزاب اقلیت در عراق زمینه را برای‌ یک کودتای نظامی ‌بعثی علیه دولت قانونی عراق هموار سازد ولی اکثریت حاکم در عراق با ائتلاف بین احزاب کردی و شیعه این توطئه را خنثی کردند. مسلما سران احزاب اقلیت در برابر تشکیل ائتلاف بزرگ شیعیان وکردها سکوت نخواهند کرد و هم‌اکنون صدای این سران بلند شده و شدیدا با این ائتلاف مخالفت کرده و آنرا غیردمکراتیک قلمداد کرده‌اند.

اتئلاف چهار حزب بزرگ عراق قادر است اوضاع فعلی را با قدرت کنترل و مانع توطئه‌های احزاب اقلیت شود زیرا این ائتلاف از حمایت اکثریت مردم عراق ‌یعنی شیعیان که 60 در صد جمعیت عراق و کردها که 20 در صد جمعیت این کشور را تشکیل می‌دهند برخوردار است.

اکثریت مردم عراق بخوبی می‌دانند که احزاب کوچک به اتفاق بعثی‌ها و با کمک مالی برخی از کشورهای عربی نمی‌گذارند اوضاع عراق به حالت عادی خود بازگردد واین احزاب کوچک و هم‌پیمانان انها با متشنج کردن اوضاع عراق میخواهند عراق را به گذشته‌ها برگردانند ولی بنظر می‌رسد که اکثریت مردم عراق از نقشه‌های شوم این اقلیت آگاه شده و نخواهند گذاشت وضع به حالت سابق خود بازگردد.

ائتلاف شیعیان و کردهای عراق با صبر وحوصله باید برای آرام کردن اوضاع تلاش کنند وریشه‌تروریست‌ها را که از خارج حمایت مالی می‌شوند بخشکانند و با برخورد قاطع با خرابکاران که عراق را به جهنم تبدیل کرده‌اند این کشور را از آشوب و بلوا نجات دهند.

مخالفان دولت قانونی نوری المالکی با برنامه‌ریزی اوضاع عراق را متشنج می‌کنند و هر روز دست به جنایت می‌زنند و روزانه ده‌ها تن از مردم کوچه وبازار را به خاک و خون می‌کشند. آخرین جنایت این‌تروریست‌ها منفجر کردن چهارخودرو در منطقه سنجار در شمال عراق که در اثر آن صدها تن از مردم این منطقه به شهادت رسیدند و صدها تن نیز زخمی ‌شدند.

مردم عراق انتظار دارند که ائتلاف بزرگ قاطعانه با‌ تروریست‌ها مقابله کند و به آنها رحم نکند و به خواست احزاب اقلیت که خواهان آزادی ‌تروریست‌های دستگیر شده می‌باشند هیچ توجهی نکند زیرا احزاب اقلیت میخواهند اوضاع نابسامان فعلی ادامه ‌یابد ومردم از دولت رویگردان شوند و آنرا برکنار نمایند.

بنظر می‌رسد تنها راه مقابله با اوضاع نابسامان عراق کنار گذاشتن احزاب اقلیت که هدفی جز کارشکنی و تلاش برای ایجاد ناامنی ونارضاتی در عراق ندارند است. مسلما مردم عراق از ائتلاف جدید که میخواهد عراق را به امنیت و ثبات برساند. حمایت خواهند کرد و در برابر کارشکنی اقلیت ایستادگی خواهند کرد.

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات